ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 25.04.10
STATUS: PARTENER
LUNA
JUN-2015
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un restaurant extraordinar in Sinaia - Forest Restaurant / Hotel Ioana

TIPĂREȘTE

Sa presupunem ca sunteti in Sinaia... ca vreti sa mancati cu adevarat bine si ca aveti si ceva banuti la dispozitie... Atunci, dragilor, alegeti-l pe cel mai bun dintre restaurantele din zona - Restaurantul Forest din cadrul Hotelului Ioana (vezi impresii).

Am mancat de multe ori aici si cred ca mi-am format o parere foarte obiectiva despre el astfel incat sa o pot impartasi cu voi.

Nu este un restaurant ieftin, dar calitatea nu o veti gasi niciodata la pret mic, oricum, foarte important este ca veti primi in schimb servicii si mancare de 5 stele. Nu am niciun dubiu asupra acestui lucru.

Meniul il gasiti pe siteul Hotelului Ioana, ca si preturile, deci va puteti face o idee cam cat ar costa o cina sau un pranz. Preturile sunt notiuni foarte subiective, asa ca ma voi opri aici cu acest subiect.

Mancarea oferita este atat din zona Romaniei, cat si internationala, atat pentru clientii care vor o mancare simpla, cat si pentru cei care doresc o portie de vaca Kobe, sa spunem.

Amplasamentul este superb, practic a fost construit in mijlocul unei paduri, copacii au fost lasati la locul lor, iar restaurantul a fost construit in jur. Este acoperit cu o copertina speciala care asigura o izolatie buna pe timpul iernii.

In weekenduri se canta intotdeauna live, uneori fiind prezenti artisti celebri de pe l noi.

Va voi prezenta cateva detalii care fac din Restaurantul Forest cel mai bun, spun eu, din zona:

1. mancarea este gatita foarte, foarte bine. Atat supele, ciorbele sau felurile principale ori deserturile, se vede ca sunt gatite de bucatari adevarati, nu de niste amatori

2. servirea este ireprosabila, niciodata nu am asteptat dupa un chelner sau nu am fost intampinati la intrare de un angajat al restaurantului (mai mult, langa fiecare masa este o sonerie de la care puteti chema oricand un chelner)

3. au un somelier care se ocupa numai de partea legata de vinuri. de la recomandari si pana la servire, toate sunt facute profesionist si cu maaare pasiune de aceasta persoana. Aici degustarea unui vin nu se face "la misto", pentru ca, apoi sa ti se bage pe gat acel vin indiferent de parerea ta despre e, pentru ca, nu??? , "l-au desfacut"... » aici au mostre din fiecare si ti se livreaza exact ce iti place si ce ai cerut. Vinul se lasa la aerisit dupa de se desface si se livreaza din vase speciale, nu din sticla in care a venit. Vinul rosu se toarna intr-un pahar de vin rosu, iar cel alb intr-unul de vin alb. Apa, la fel, ... separat Frumoasa experienta, fie si numai cea legata de vinuri. Preturile mari, insa, in special la vinuri.

4. Exista in capatul restaurantului un salon special, un soi de cigar club, pentru amatorii de tigari de foi sau trabucuri, complet separat de restul restaurantului, pentru ca fumul sa nu deranjeze pe ceilalti clienti.

5. Chelnerii chiar au habar de messerie, stiu cand sa ia sau cand sa lase o farfurie din fata clientului, stiu sa faca o recomandare de mancare si stiu sa vorbeasca atat cu romanii, cat si cu clientii straini (multi vorbesc o engleza foarte buna).

6. Exista manageri prin restaurant permanent, gata sa va asculte, sa va intrebe daca v-a placut sau daca aveti vreo nemultumire. Sunt bine pregatiti, iar interactiunea cu ei este foarte politicoasa si realizata in asa fel incat, orice problema ati avea, sa fie rezolvata.

7. Scaunele pentru copii aflate langa mese sunt special dezinfectate dupa fiecare copil care il utilizeaza si acoperite permanent, cand nu sunt folosite, de o folie speciala protectoare. Cine are copii mici, stie despre ce vorbesc si cat de important este ca un scaun pentru copii sa fie curat dupa ce este utilzat si murdarit de nu stiu cati alti copii inaintea ta.

8. Au o camera speciala aflata la intrarea in restaurant unde un baby sitter are grija si se joaca cu copii dvs gratuit. dupa ce acestia au mancat sau au inceput sa se plictiseasca de statul cu voi la masa... din nou, cunoascatorii :) stiu cat de important este acest lucru.

Poate pentru multi toate lucrurile scrise de mine mai sus sunt niste fite, niste prostioare fara rost. Desigur, daca Restaurantul Bucegi sau Irish House (a decazut incredibil in ultimii ani) din Sinaia vi se par standarde de calitate, atunci, sigur, Rest. Forest chiar ar trebui sa il evitati. Nu cred ca va fi "o chimie" intre voi.

In schimb, cei care vor calitate, atat la o masa in familie, la una romantica, in doi sau cu niste parteneri de faceri chiar, sa ii treaca pragul. Vor fi incantati, nu multumiti.


[fb]
---
Trimis de rentea in 21.06.15 16:43:16
Validat / Publicat: 21.06.15 18:02:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 7502 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rentea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

iulian68
[21.06.15 18:08:24]
»

Totusi, niste preturi? Cat de cat, pentru "comparatie "!

renteaAUTOR REVIEW
[21.06.15 18:14:55]
»

@iulian68 - iulian, pai, hai sa vedem, cat am inca memoria proaspata si pot da cateva exemple> coaste de porc (sunt extraordinare, apropo) - 45 de lei, tot atat era un soi de mancare haiduceasca. Un antricot de vita (dar, wow, cum a fost gatit si prezentat...) era 68 de lei daca nu ma insel, un desert (tort de ciocolata) ---28 de lei.

Din pacate vinurile erau, parca, cam scumpe---un pahar de vin (Budureasca, Feteasca Neagra era 25 de lei, iar o sticla parca 180).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulian68
[21.06.15 18:19:06]
»

@rentea - Ma speriasem... Nu e chiar asa mult, iar cu vinul, bei mai putin ca sa iesi bine!!! Oricum trebuie incercat!

renteaAUTOR REVIEW
[21.06.15 18:20:59]
»

@iulian68 - da, preturile sunt ok, spun eu, nu sunt la nivel exagerat, insa poate multi vor considera ca sunt cam mari, asteptandu-se sa dea pe o supa 8 lei... ei, bine, aici este 25. Dar e supa, nu bataie de joc.

iulian68
[21.06.15 18:25:58]
»

@rentea - Exact la asta ma gandeam... Cand mergi undeva si esti tratat asa cum ai spus, iar mancarea este delicioasa, cred ca merita cu prisosinta sa platesti cu 20 % fata de un restaurant in care te duci, astepti cu orele, iti faci nervi, si pe deasupra nici mancarea nu e ceea ce ar trebui sa fie. In plus, te mai "rasfeti" un pic, in fond de ce ti-ai refuza un asemenea loc daca tot ai plecat de acasa? Multumesc, voi tine cont la urmatoarea iesire in Sinaia!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
renteaAUTOR REVIEW
[21.06.15 18:36:55]
»

@iulian68 - Perfect de acord... eu am ramas extrem de dezamagit de-a lungul timpului de niste restaurante din Sinaia, extrem de prezente in constiinta publicului si care aveau (cred ca au si acum) preturi mai mici cu maxim 25-30% decat Forest... de exemplu: Bucegi, Bistro La Teleferic, Irish House, cele de la hotelurile Rina Sinaia si, mai ales, Palace etc. Sunt dezastruoase!

Vorba ta, un plus de 20% la nota de plata nu te saraceste...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michaell
[21.06.15 18:44:25]
»

@rentea - Am servit masa in iarna trecuta la hotel International si am fost foarte multumiti.

Locatia descrisa de tine nu o cunosc dar e bine de stiut ca alternativa.

renteaAUTOR REVIEW
[21.06.15 18:55:04]
»

@Michaell - Da. atat Cucina Sofia cat si Tirol, ambele din H. International, sunt foarte bune. Le-am incercat si confirm acest lucru. Vizitea-l si pe Forest: o sa ai un nou favorit

Michaell
[21.06.15 21:27:19]
»

@rentea - Ai dreptate. asa se numesc cele doua restaurante ale hoteluiui International. Noi am fost la cel de la etaj, deci Sofia. Cel de la parter, deci Tirol, era inchis - cu toate ca aveau mai multi clienti decit mese...

Cu aceasta ocazie vreau sa mai aduc inca o lauda si anume la adresa restaurantului situat la cota 1400 intr-o cabana exterioara, deci nu in cladirea propriuzisa a hoteluiui. Era iarna si in fata cabanei, la un stand, citiva domni serveau tot felul de specialitati facute de casa, de la friptura pina la muraturi din borcan - foarte delicioase. Excelenta ideie! Cu asaceva se puncteaza atit la turistii din tara si mai mult la cei straini. Peste faptul ca domniilor care serveau le lipsea cite un dintisor, am trecut cu vederea... - )

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[22.06.15 12:37:54]
»

@rentea - Pentru mine sunt foarte utile recomandarile de acest gen. Foarte bine ca te-ai gandit sa impartasesti cu noi, multumim.

renteaAUTOR REVIEW
[22.06.15 17:11:19]
»

@Aurici: Cu drag. Ma bucur daca sunt de folos si ma bucur de asemenea ca si la noi in tara au aparut locatii foarte bune in care te simti excelent

ct64cas
[05.01.18 13:58:39]
»

@rentea: mda, m-am uitat de curiozitate pe meniul afisat pe site... preturi foarte mari, ca sa nu zic exorbitante

si nu sunt o persoana care sa manance la fast food sau impinge tava! Sunt chiar foarte pretentioasa la capitolul restaurante si nu ma uit la bani cand e sa mananc bine.

Dar aici mi se par preturi nejustificate la niste preparate cu nume pompos si nu ma refer la vita Kobe care stiu ca e f scumpa, ci la preparate mai de-ale noastre, ca de exemplu: cotlet de berbecut-200gr=125 lei; cotlet de porc iberico-250gr=95lei (da, porcul o fi spaniol (!), dar stim cu totii ca ce vine din import e mai ieftin...); muschiulet de porc cu ciuperci Morilles-160/80 gr=90lei; rata salbatica (!!) la cuptor-330gr=110lei... garnituri-cartofi copti cu rozmarin-170gr=16 lei... si lista poate continua...

Oare de unde procura materia prima, ca nu ma poate convinge nimeni ca nu-si fac cumparaturile din hipermarketuri!

E adevarat ca la 5 stele te astepti la preturi si servicii pe masura, dar totusi mi se pare exagerat, parerea mea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
renteaAUTOR REVIEW
[05.01.18 17:17:34]
»

@ct64cas: sunt preturi mari, dar cred eu ca reflecta calitatea. Nicaieri in Romania eu nu am mancat coaste de porc atat de bune (in niciun caz nu sunt luate de la market) sau pastrav atat de bine facut, ca sa dau 2 exemple. Nu neg ca este scumput, dar, din cand in cand... fa-le o vizita si cred ca o sa imi dai dreptate!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, ct64cas, iulian68, Michaell, rentea
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045158863067627 sec
    ecranul dvs: 1 x 1