GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant „Dragului”: pentru noi o dezamagire
Auzisem numai de bine si numai la superlativ despre acest restaurant. Asa ca n-am vrut sa ratez ocazia de a manca aici, daca tot am stat in Predeal o saptamana.
Prima incercare a fost total esuata, din cauza aglomeratiei. ,,E ok", mi-am zis, ,,asa se intampla acolo unde se mananca bine". Asa ca am lasat-o pentru seara, cand am gasit, printr-un noroc probabil, o masa libera.
N-am reusit insa o degustare dupa pofta mea, intrucat ii promisesem copilului ca-i dau pizza in seara aceea. In regula servirea, n-am asteptat prea mult, dar despre pizza pot spunea doar ca a fost una...comuna. Cineva spunea ca la ,,Dragului" a mancat cea mai buna pizza. Oi fi eu pretentioasa, dar eu am mancat si mult mai buna, in Iasi de exemplu., dar chiar si in Galati.
Buuun. Pizza ca pizza. Sa zicem ca mare lucru nu poti lucra la ea, ca s-o faci spectaculoasa. Cat am stat in seara aceea, recunosc ca am vazut in jur prezentari foarte interesante, in tot felul de vase si tigai, ba chiar si in coaja de paine. Deci a fost de revenit si am facut-o.
A doua oara: iarasi ora pranzului, aglomeratie la maxim chiar daca era o zi de marti. Un domn politicos, ce parea sef de sala sau ceva de genul, ne-a spus ca trebuie sa mai asteptam, dar se va elibera o masa. Am stat 15-20 de minute, foamea era imensa, dar... eram convinsa ca a meritat. In sfarsit, comanda: un rulou de pui si cartofi nu mai stiu de care, dar suna interesant. Si asteptam, asteptam, asteptam... jumatate de ora, trei sferturi... copilul aproape ca plangea de foame, ospatarul nostru era doar de zarit in departare, de parca ne evita. Ne-am umflat cu limonada, dupa care ospatarul, in sfarsit, s-a apropiat sa-si ceara scuze si sa ne spuna ca... mai dureaza putin! A baiguit ceva despre nu stiu ce incident la bucatarie. Eu sunt un om tolerant si rabdator in general. Mi-am spus ca asta e, se mai intampla, numai ca cel mic observase deja cum la alte mese, desi clientii ajunsesera dupa noi, se aducea desertul.
Dupa putin peste o ora ni s-a adus si noua portia. Fiind numai eu cu cel mic, nu putem manca doua portii, asa ca... Dar de data aceasta, ni s-a parut mult prea putin. Bine, o sa spuneti ca eram noi lihniti, dar chiar si asa... Doua rulori destul de generoase, dar nimic spectaculos, insa portia de cartofi parea rasa de pe fundul oalei. Erau si reci pe deasupra. Asa ca am completat cu clatite si iarasi trebuie sa spun ca, desi prezentarea a fost originala (flori pictate cu sirop de mure), gustul a fost comun.
Eiii, dar eu sunt ambitioasa si am vrut sa gust si dintr-o tigaie din aceea interesanta. Numai ca n-a mai fost cazul. Cand am mers a treia oara, acelasi domn politicos a parut usor dezamagit ca dorim o masa de numai doua persoane. Ne-a spus sa asteptam dar nu ne-a mai dat un timp si nici asigurari ca vom avea masa. Ne-am asezat putin pe fotoliile de asteptare si, cand am vazut ca incep sa vina clienti ba cu rezervari, ba cu copii mai mici, deci cu prioritate, am plecat. Sigur ca nu am nimic impotriva acestor categorii de clienti, Doamne fereste! Dar n-am vrut sa ajungem la acelasi stadiu de foame si de nervi din ziua precedenta.
Asa ca ne-am dus undeva peste drum, unde am mancat foarte bine si lejer, cu servire prompta. Nu-mi amintesc cum se numeste restaurantul, dar imi amintesc si poate scriu despre el.
Trimis de cristina.eu in 10.08.13 19:59:58
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina.eu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Regret ca ati fost dezamagita. Pentru mine Dragului ramane un restaurant de suflet. Am trecut prin Predeal si am mancat acolo ultima data pe 31 iulie, miercuri, pe la ora 14.00. Terasa era ocupata in proportie de 60% dar cred ca am numarat cel putin 4 ospatari. In plus, langa bar era si patronul cred, care ii supraveghea si ii coordona uneori. La un moment dat, cand s-a aglomerat terasa, l-am vazut implicandu-se personal la debarasat si luat comenzi. Asta a fost o exceptie pentru ca am mancat acolo de cel putin 5 ori si chiar daca nu l-am vazut pe acolo, ospatarii si-au facut treaba foarte bine. Este adevarat ca se intampla sa mai dureze cateodata cand este foarte aglomerat dar niciodata din indolenta personalului.
Cat despre mancare, sunteti prima persoana nemultumita dintrun numar destul de mare care au scris impresii despre acest restaurant. Noi ultima data am mancat cate o ciorba de vacuta de ne-a mers la suflet, insotita de focaccia cu parmezan, pastrav prajit exceptional si un snitel cu cartofi la cuptor cu rozmarin. Dar, ma rog... de gustibus non est disputandum.
Totusi nota acordata pentru bucatarie si masa de 3,75 mi se pare mult, mult prea mica cat despre servire... mi se pare normal sa aiba prioritate persoanele cu rezervare.
Poate suna a cliseu dar am vazut atatea filme in care personajele ajung la un restaurant super frecventat si, daca nu au rezervare, atarna pe la bar mult si bine pana prind o masa.
P.S. Cred ca fotografiile postate pe site vorbesc de la sine.
Cred ca va referiti la restaurantul hotelului BCR, el se afla peste drum de Dragului, unde mancarea este f buna, am mancat de cateva ori acolo.
@danamandache:
Vis-à-vis de Hotel Dragului din Predeal se afla hotelul BRD-ului si nu al BCR-ului! De fapt e socotit centrul lor de perfectionare care are si spatii de cazare.
@bogdan10: da, scuze asa este, al BRD ului. Am scris ecoul noaptea tarziu.
@mirmicu: Uneori, cand ceva ne place foarte mult, avem tendinta sa idealizam... parca nevenindu-ne a crede ca ce-am trait noi nu este universal aplicabil. Trebuie insa, sa pastram/gasim un echilibru intotdeauna.
Si eu am luat masa de cateva ori acolo, deci vorbesc in cunostinta de cauza. Iti marturisesc ca eram clientul restaurantului Petrom (din motive de parcare generoasa), unde niciodata nu asteptam mai mult de 5-10 minute comanda, dar, gasindu-l inchis la un moment dat, a trebuit sa trec strada la Dragului. Nu am experimentat probleme de loc/spatiu/asezare/amabilitate din partea personalului (la nefumatori e intotdeauna mai greu de gasit masa libera - din pacate, suntem din ce in ce mai putini , dar, iertare, mancarea servita nu m-a dat pe spate. Buna, dar departe de a se ridica la rangul de arta culinara.
@mirmicu: Aprecierea verbala pe care am ales-o cand am dat nota a fost ,,mai degraba nemultumit". Si mie punctajul mi se pare mic, dar cu o nota mai mare ar fi reiesit ca am fost multumita si, din pacate, nu asta am simtit. Cat despre gusturi aveti dreptate, desi eu sunt o gurmanda si prea multe mofturi nu fac. : -) Nu sunt nici mare expert culinar, dar stiu ca succesul gastronomic tine de imbinarea dintre gust si prezentare. Impresia mea a fost ca, la ,,Dragului", prezentarea (plating-ul) amplifica, psihologic, senzatia de... grozav/inedit. Nici pe departe nu inseamna ca mancarea e rea. Asa cum am spus, mi s-a parut doar... comuna. Nu recomand locatia pentru situatii ca cele in care am fost eu: copii infometati, timp mare de asteptare etc, cand se poate manca mai repede si la fel de bine si in alte parti.
@danamandache: Stiu despre locatia BRD, dar nu la ei am luat masa. Putin mai spre dreapta este un restaurant cu terasa mare afara si cu un loc de joaca pentru copii in spate.
@bessondm: Nu am afirmat ca se ridica la rangul de arta culinara, am spus doar ca se mananca foarte bine si, as adauga, ca mancarea este foarte proaspata. Nu am ajuns sa idealizez o carciuma, in conditiile in care fac extrem de multe deplasari si mananc mult prin restaurante, cred ca Dragului face parte din lista scurta a locurilor unde am mancat bine. Nu ma refer aici la fonfleuri ci la o mancare buna si ok ca pret. Si crede-ma ca nu sunt client de weekend sau de vacanta, datorita deplasarilor mananc in restaurante de 8-10 ori pe luna.
Inca o data spun ca, dupa parerea mea, acest restaurant nu merita 3,75 pentru bucatarie, mi se pare exagerat.
@mirmicu: Probabil ca nu m-am facut bine inteles, e vina mea. Cand am vorbit despre lucruri pe care le idealizam, nu m-am referit strict la restaurantul cu pricina, era o consideratie de ordin general.
Strict la nota acordata - tocmai pentru ca mergi acolo incidental (dupa cum spui), nu zi de zi (ca in sejurul cristinei. eu), trebuie sa admiti ca poate au si zile mai proaste, de unde si o nota mai slaba...
Citind ecourile si impresiile de la ,,Dragului", mi-am amintit ca si noi am comandat acei cartofi cu rozmarin la cuptor. Din cate vad in poze, portia noastra a fost de-a dreptul injumatatita! Imi pare rau, dar asta s-a intamplat...
@mirmicu: Eu consider ca am fost destul de clara in descriere si am exprimat opinia de parinte cu un copil flamand. Nu doresc sa ajungem la o disputa pe aceasta tema. AFA e creat tocmai pentru a ne exprima opiniile, in urma unor experiente pe care le-am trait realmente. Dvs. ati trait un tip de experienta, iar eu altul, in acelasi local. Fiecare cititor extrage informatiile (si, evental, le foloseste), in functie de nevoile proprii. Despre obiectivitate e greu de vorbit atata timp cat suntem oameni si mai ales atata timp cat suntem diferiti. De aceea, repet, nu cred ca e cazul sa devenim prea... infocati, cand e vorba despre un restaurant si atat, printre multe alte restaurante. In comparatie cu ce-am mai intalnit prin Predeal, aprecierea mea (implicit nota) ramane valabila.
@cristina. eu: cred ca este vorba de Vatra Regala, chiar acum m-am intors de la Predeal, m-am uitat special sa vad cum se numeste pt ca mereu ii uitam numele.
@danamandache: Asa este, multumesc pentru refresh-ul de memorie. : -) Stiam ca e ceva legat de regi, dar nu-mi aminteam exact.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Vatra Regală] Vatra Regală — scris în 05.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ