ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.03.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
LUNA
MAR-2011
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13/6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Vatra Regala - doar pentru noi!

Ilustrație video-muzicală
Muzica haiduceasca
TIPĂREȘTE

Vineri seara sotia mea a decis sa-mi pregateasca o surpriza cu ocazia celor "18 primaveri" implinite, la Predeal. N-a prea fost ascultatoare in ceea ce priveste buletinul meteo, s-a bizuit pe barometrul meu „marinaresc” care nu prevestea vreme urata in ciuda ploilor care pareau sa cuprinda si centrul tarii. Si intr-adevar, vineri a fost frumos, singura zi in care ne-am bucurat de o vreme cat de cat frumoasa cu un soare care reusea sa iasa in fata plafonului noros ce venea dinspre nord.

Insa nu de vreme si previziuni meteo vreau sa va vorbesc ci despre restaurantul unde am decis sa ne petrecem cateva clipe frumoase, doar eu cu fetele mele.

La recomandarea unui bun coleg de site am facut rezervare la Restaurantul Dragului, fiind inceput de week-end m-am gandit ca restaurantele vor fi aglomerate si n-as fi vrut ca tocmai de ziua mea sa astept eliberarea unei mese. Pe autostrada am pus-o pe fii-mea junioare sa-mi citeasca cu voce tare impresiile de pe AFA referitoare la acest restaurant care m-au incantat. Abia asteptam sa degust coastele de porc care mi-au provocat un gol in stomac doar gandindu-ma la ele. Cred ca am apasat mai tare acceleratia parca purtat de aroma preparatelor. Ca in desene animate.

Totusi m-am luat masa la acest restaurant. Sa va povestesc.

Plimbandu-ma pe bulevardul Mihai Saulescu unul si acelasi cu E 60 care trece prin Predeal, privirea mi-a fost atrasa de un local rustic care mi-a placut din prima clipa. Este amplasat vis-a-vis de benzinaria Petrom, pe partea cealalta a soselei fata in fata cu restaurantul unde am facut eu rezervarea. Am decis sa intru sa vad cum se prezinta la interior iar asteptarile nu m-au dezamagit. Era exact asa cum imi place sa fie un restaurant, intim si cu multe elemente decorative. Am intrebat daca seara exista muzica live sau doar ambientala, mi-au confirmat prezenta unei formatii care are un program artistic permanent pe timpul serii. Super! mi-am spus.

Am traversat apoi strada pentru a lua contact cu restaurantul unde imi facusem rezervarea, acesta parea mult mai sobru si aglomerat. Mesele mi-au parut micute la fel si spatiul destinat nefumatorilor parea destul de inghesuit. Si aici exista program artistic, insa intuitia mi-a spus ca dincolo ne vom simti mai bine. Si nu m-am inselat.

Dupa o consultare cu sotia care ramasese in camera sa prinda o ora de somn cu pustoaicele, am hotarat sa mergem la Vatra Regala primul restaurant care m-a atras mai mult datorita aspectului vanatoresc si al intimitatii. Am anulat telefonic rezervarea la Dragului cu scuzele de rigoare, mi-a placut ca nu a stat sa ma descoasa de ce anulez, daca mi-am gasit in alta parte, etc, a spus un simplu ok! Multumim pentru ca ne-ati anuntat

La ora 20.00 am intrat in restaurantul Vatra Regala nu inainte de a-i prezenta si celalalt restaurant sotiei care parea ca-mi impartaseste alegerea facuta.

Acum sa mai povestesc si despre restaurant cate ceva, nu? J

Localizare

Asa cum va povesteam se afla pe bulevardul Mihai Saulescu, in centrul statiunii Predeal, vis a vis de peco Petrom, langa hotelul impunator al BRD-ului.

Coordonatele GPS sunt: 45.502948 N/25.573411 E

Restaurantul

Din cate am inteles inainte de a fi preluat de noul patron se numea ”Holiday Pub” si era unul dintre cele mai apreciate localuri din Predeal.

La momentul cand am pasit in interior am realizat ca suntem singurii clienti, nici daca l-am fi rezervat in intregime nu cred ca ar fi fost la fel de pustiu.

Constructia este din lemn si piatra iar in fata restaurantului se gaseste o frumoasa terasa cu o mica fantana arteziana. Nu stiu cat de placut este vara acolo, terasa aflandu-se foarte aproape de soseaua nationala, dar cu vedere la partia Clabucet.

Interiorul este foarte placut, lumina asigura intimitatea necesara, exista un spatiu generos printre mese iar panopliile aflate pe pereti sunt superbe. Mai tarziu am aflat ca se pot vinde. Sabiile sunt principala atractie, am inteles ca in urma cu ceva timp la o masa organizata a disparut o sabie si de atunci au fost inaltate ceva mai sus, pentru a descuraja eventualii doritori de suveniruri gratuite.

In stanga intrarii exista scena unde cei doi baieti cantau in momentul cand am intrat noi desi restaurantul era gol, deasupra lor se afla o plasma maricica. De altfel mai exista inca doua asemanatoare in restaurant care transmit acelasi canal. Exista 6 candelabre care imita rotile de caruta, lumina lor este una de bun simt, exista si 2 proiectoare atintite catre bar, catre paharele de cristal, iar undeva catre dreapta barului exista o vinoteca cu cateva sortimente de vinuri foarte apreciate.

Exista doua saloane, unul mai mare pentru fumatori, al doilea ceva mai mic pentru nefumatori. Noi am ales sa stam la cel destinat fumatorilor, nu-i puteam rapi sotiei placerea unei tigarete dupa o cina apetisanta.

Mancarea

Aici este punctul forte al restaurantului. Am stat ceva pe ganduri si in cele din urma ospatarul ne-a recomandat specialitatea casei, un platou pentru 4 persoane numit: ”Cina muntenilor la jaratic” format din: coaste marinate (ca tot eram eu pornit pe coaste), carnati de casa, pastrama de porc marinata, muschiulet marinat, aripi de pui afumate, ciolan afumat copt, cartofi ciobanesti totul pe langa un castron marisor de muraturi format din castraveti in otet, varza rosie, conopida si gogosari in otet. Platoul imens, abia i-am facut loc pe masa, trebuie sa recunoastem ca nu am putut manca totul, pustoaica junior avea chef de quatro stagione si ne-a tras clapa de la platou. Ea de fapt pornise de acasa cuplata pe pizza si doar era ziua mea, trebuia sa-i fac poftele. Asa eram si noi smecheri la varsta lor?

Un punct in minus la bauturi, as fi vrut o palinca sau macar o tuica de prune dar restaurantul nu avea asa ceva. Doar votca Finlandia sau Absolut. Am cerut o votca dar sincer mi s-a parut tare slabuta fata de ceea ce stiam eu, si credeti-ma ca stiu gustul lor.

Dupa putina pastrama si cativa carnaciori pustoaica mica s-a dat pe pizza, lasandu-ma pe mine si pe sotia sa ne batem cu ciolanul afumat si restul de carne.

Am mai dansat (doar tot restaurantul a fost al nostru) am mai baut am mai glumit si povestit insa tot n-am reusit sa terminam platoul cu bunatati. Veti vedea in poze cat de mare este iar pretul a fost invers proportional cu marimea lui, adica fix 45 de lei. Nu mi s-a parut deloc scump, preparatele au fost proaspete si bine facute, mai ales ciolanul afumat care este ceva mai pretentios. Felicitari sectiei bucatarie!

Ce altceva se mai poate servi?

- Sapte rulade in sapte cojoace pentru 2 persoane – un platou format din rulada din pui, pulpa de gasca si rata rulata, rulada din pulpa de curcan, rulada din cascaval cu branza frecata, rulada din iepure maturat, piept de purcel de lapte, muraturi – la un pret de 35 lei;

- Salata templierilor - formata din muschi de vita marinat la gratar, mixt din salate, ciupercute marinate, ulei aromat cu usturoi – la un pret de 20 lei;

- Ospatul curtenilor pentru 2 persoane- format din tepsoare cu ficatei inveliti in piept ardelenesc, mititei, pastrama de berbecut afumata, carnaciori afumati, cascaval tras prin ou si pesmet, costite marinate, ciupercute gratinate, muraturi – la un pret de 36 lei.

Alte preparate:

-Gulas ardelenesc din vita si piept de pui afumat muncit la ceaun – 26 lei

-Cosul ciobanului pentru doua persoane – 24 lei

-Traista ardeleanului pentru 2 persoane – 24 lei

-Ciulama de curcan cu ciupercute, pilaf de orez si mamaliguta – 20 lei

-Piept de pui marinat umplut cu ciupercute, piept ardelenesc, branza, topita si sos vanatoresc, pilaf de orez si cartofi ciobanesti – 20 lei

Cu siguranta acestea sunt doar cateva preparate care mi-au atras atentia, insa meniul cuprinde mult mai multe, am facut cateva poze pe care voi incerca sa le postez aici, ideea de baza este ca noi ne-am simtit excelent si cu siguranta vom reveni sa incercam celalalt platou care ne-a facut cu ochiul: Sapte rulade in sapte cojoace, dar atunci vom incerca sa nu mancam nimic doua zile inainte.

Uitasem sa va spun cat a costat pizza: - 17 lei/500 gr. Si a fost delicioasa dupa spusele junioarei mare amatoare de asa ceva.

Personal si formatie artistica

Trebuie sa le multumesc pe aceasta cale, habar n-am daca vor citi candva aceste randuri, noi ne-am simtit minunat iar ospatarita care ne-a servit a fost mereu prezenta dar intotdeuna invizibila. Asta spune foarte multe.

Formatia ne-a delectat cu piese de dragoste, tangouri dar si cu piese populare tradutionale si cantece de chef. Am dansat din cand in cand si vazand ca ne place o melodie reluau refrenele ca sa nu ne asezam.

De la inceput pana la sfarsit restaurantul a ramas gol, dor noi si formatia, nici daca l-as fi inchiriat cu totul n-ar fi iesit asa de bine.

Pe la ora 22.00 am parasit localul, copii isi cereau dreptul la somn iar pe noi ne astepta in fridgider o sampanie rece.

Toata consumatia a costat pe bon fiscal 107 lei iar pana la 150 s-a dus catre formatie si ospatarita. Ne-am simtit minunat, dar ce este cel mai important – am avut un restaurant numai al nostru.

Se pot achizitiona diferite panoplii si sabii ca suveniruri, am fotografiat oferta lor, mie mi-a placut in mod deosebit "Panoplia WSDX" la un pret de 150 lei.

De altfel va las sa priviti pozele realizate, iar daca va place nu-l ocoliti, pentru ca merita! Eu tot aici voi reveni. Cum o fi oare Sapte rulade in sapte cojoace?

Vacante frumoase oriunde va veti afla!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 22.03.11 18:10:00
Validat / Publicat: 22.03.11 21:13:28
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 14701 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurantul Vatra Regala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42950 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

santana*
[22.03.11 21:20:30]
»

DOAR 900 de PMA, vorba colegului Robert de la Ploiesti! Asta că ai mâncat carne în postul Paştelui. Dacă nu păpai, îţi dădeam 1800. Baftă multă, Ovidiu!

webmaster13
[22.03.11 22:31:30]
»

Vreau sa cred ca a fost o noapte magica!!!

Sper sa placa melodia postata!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[22.03.11 22:33:55]
»

Chiar a fost, multumesc mult.

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[23.03.11 10:29:10]
»

Acu', că abia ți-ai sărbătorit majoratul (presupun că al mariajului tău), te iert pentru ispita culinară pe care ne-ai etalat-o. Noroc că murăturile sunt de post și-mi mai și plac la nebunie

La mulți ani fericiți alături de familia ta!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[23.03.11 12:10:11]
»

@santana, de ziua mea am avut dezlegare si chiar daca n-aveam tot pacatuiam, ai vazut ce bucate alese? Poti rezista?

@mariana. olaru, multumesc mult, esti pe-aproape cu cele 18 aniversari

mirmicu
[23.03.11 14:09:30]
»

Sa lesin de pofta pepsi70ro, mi-e ciuda pentru ca am trecut chiar ieri prin Predeal si nu am oprit.

Poate alta data...

crima
[23.03.11 17:46:33]
»

Anul trecut, prin februarie, pentru ca era prea aglomerat la restaurantul Dragului, tot aici am poposit... Si nu ne-a parut rau, din contra, parere unanima a 6 insi...

Mie, cel mai mult, mi-a placut colectia de bancnote de la bar Mi-a placut si mancarea, dar nu mai stiu ce am mancat si nici cat a costat, chiar daca eu am facut cinste... Nu eram sofer Plus ca veneam dupa o drumetie Clabucet-Garbova, iar la cabana incercasem vinul fiert. De mai multe ori

Revenind la restaurant, nu am vazut parcare si, in week-end, in sezon, s-ar putea sa fie o problema... Noi am lasat masinile in parcarea din spatele hotelului Dragului.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[24.03.11 11:46:10]
»

Asa este @crima, uitasem cu desavarsire de bancnotele vechi postate deasupra barului, de altfel le-am surprins in poza nr. 17 si mai bine in p. 23

Sunt bancnote vechi, multe dintre ele din fostele tari comuniste, dar si romanesti de la Revolutie incoace.

Cu parcarea intr-adevar este o problema, majoritatea parcheaza in spatele benzinariei sau langa micuta parcare de langa BRD, dar asa cum ai spus si tu, in weekend sunt probleme.

Noi am ales sa facem o plimbare pe jos de la hotel la restaurant si invers, n-am regretat deloc, dupa o astfel de cina o plimbare este recomandata. Mai ales cand aerul este pe cat de placut pe atat de curat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ninaa
[26.03.11 21:10:39]
»

"La multi ani! " draga Ovidiu pentru cele 18 primaveri implinite pe cate un picior, parca asa se zice, nu?

Seara minunata pe care ati avut-o imi confirma inca o data convingerea ca nu este obligatoriu sa petreci intr-un local plin ca sa te simti bine. Portiile par imense si eu imi pun aceeasi intrebare: oare cum o fi SApte rulade in sapte cojoace?

Stai linistit, toti copiii din ziua de azi sunt asa, ne joaca pe degete fiindca stiu cat de mult tinem la ei si nu le putem refuza nimic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
pepsi70roAUTOR REVIEW
[27.03.11 10:35:39]
»

Multumesc @ninaa

AndreeaG
[10.12.11 22:07:36]
»

@pepsi70ro

Pai si ruladele? (eu am citit mai intai cealalta vizita

Deci e musai sa mai treceti pe acolo, cel putin inca o data

Deserturi n-au? (asta asa ca-s sadica de parca n-as fi balit destul pana acum

Intotdeauna o incantare sa te citesc Ovidiu

pepsi70roAUTOR REVIEW
[10.12.11 22:16:40]
»

@AndreeaG, una peste alta restaurantul musai trebuie "calcat", cu prima ocazie evadeaza pentru vreo doua ore acolo (am pus aici si asteptarea comenzii), n-ai sa regreti iar satisfactia va fi maxima.

nadiaandreea
[18.09.12 09:59:22]
»

@pepsi70ro: Daca-mi aduc bine aminte, localul se numea inainte Holydays Pub, sau ceva de genul.

Ma bucur mult ca si-a pastrat calitatea.

Ma intreb, ati vazut cumva pe meniu la desert parfait de nuci cu dulceata de nuci verzi? Ultima data am mancat acolo in 2008 dar daca il mai au il recomand... era ceva deosebit, noi mergeam special acolo pentru el...

Tot acolo am descoperit si tuica de Zetea si am devenit fani...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG, crima, mirmicu, nadiaandreea, ninaa
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Predeal?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063997030258179 sec
    ecranul dvs: 1 x 1