GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Turist
Restaurantul si hotelul Turist se afla in Predeal, cum urci spre Cioplea, imediat dupa pensiunea Ursuletul.
DAca esti foarte atent, vei vedea un indicator mititel albastru pe care scrie TURIST si, mai nou, si un avizier din lemn cu meniul.
Teoretic, este un hotel-restaurant cu circuit inchis, pentru cadrele MAI si MApN. Practic, intra oricine, nu te intreaba nimeni nimic si nu te legitimeaza.
Restaurantul are un usor aspect de cantina, simplu, cu mese si scaune din lemn si fete de masa albe.
Zic cantina, pentru ca te duci, maninci si pleci, fara sa te lalai la un sprit sau la palavre. Nu se fumeaza in local.
Nu e foarte mare, aprox 10 mese; au un singur ospatar pe tura si cu siguranta ca nici bucataria nu e foarte mare; timpii de asteptare sunt rezonabili daca nu e lume (vara, in special, exceptind insa luna august care e luna de concedii), respectiv rezonabili catre mari, in lunile de iarna.
Iarna mi s-a intimplat chiar sa ma intorc din drum, pentru ca era full si lume care astepta sa se elibereze o masa.
Poti servi aici mic dejun, prinz si cina, incadrindu-te totusi intr-un orar; nu-l mai tine minte sigur, dar sunt intervalele de masa clasice.
Ce poti minca aici:
- 4-5 feluri de ciorba
- cam tot ce inseamna gratar (pui, porc, mici)
- 2-3 feluri de peste (pastrav, salau)
- snitele si derivate (valdostana, cordon bleu etc)
- 2-3 specialitati ale bucatarului
- garnituri
- salate de sezon legume proaspete si muraturi
- deserturi (papanasi, clatite, inghetata, salata fructe)
Meniul nu este foarte bogat, insa ai de unde alege.
Intotdeauna mincare a fost proaspata si gustoasa.
Nimic deosebit pina aici,
Punctul forte al restaurantului il constituie PRETURILE; ori astea or fi preturile reale, omenesti pentru un restaurant, ori or fi subventionate... inca nu m-am prins.
Ciorbele pornesc de la 3 lei
O mamaliga simpla (ca garnitura) e cam 0.50 lei
O friptura cu cartofi prajiti pina in 10 lei.
Spre exemplificare: la ultima masa noi am avut asa:
- 3 ciorbe (de pui, de vacuta)
- o portie de cartofi prajiti+piept de pui (portie de copil... iti face, daca ceri)
- o portie de ceafa de porc cu cartofi prajiti
- un cordon bleu cu cartofi prajiti
- o portie de salata asortata de muraturi
- o portie de clatite cu ciocolata
- o sticla de 1l Granini portocale
Masa a fost 55 lei, 60 lei cu tot cu tips.
Nu cred sa mai maninci undeva in Predeal cu banii astia.
Acum citiva ani, cind am descoperit restaurantul (un cadru MAI mi-a zis de el, rugindu-ma insa sa pastrez secretul, ca sa nu se duca vorba :D ) aveau si citeva feluri de mincare gatita; nu mai fac insa... pacat!
Nu-l ocoliti daca sunteti prin zona si (mai ales) aveti bugetul limitat!
Trimis de Chloe in 25.01.11 15:39:27
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pai cred ca ies mai ieftin daca ma duc sa mananc in Predeal decat la un restaurant in Bucuresti!
Si ma aleg si cu o zi la munte!
@Chloe
Ai perfectă dreptate în ceea ce spui, chiar că este un loc demn de ţinut minte. Vorba lu' @magdalena, dacă ne adunăm 4 într-un auto şi împărţim costul deplasării, ne alegem cu o masă gustoasă, la un preţ mai mic decât pe la noi prin oraş (fiecare cu oraşul lui).
Pe de altă parte, mă cam îndoiesc să mai fie subvenţionat, cu problemele armatei de azi.
Alea-s de fapt preţurile reale + un mic adaos comercial, nu cum vezi prin alte părţi.
Nu pot uita nici azi, în 2009 când am fost ultima dată la Mamaia cu familia, în bazarul de La Butoaie, tronau afişe cu: Adaos 0 - 500%. Nu-mi venea să cred.
Deci da, când nu vrei să te îmbogăţeşti peste noapte, acela-i preţul corect...
Restu-i grijă pentru turistul ce-ţi calcă pragul )))
Pai chiar asta vorbeam si eu cu sotzu' din dotare: decit sa stai in weekend in Bucuresti, mai bine dai o fuga la munte, ca-i mai ieftin si nu se compara oricum una cu alta, ca relaxare incarcare a bateriilor.
Duminica fuseram la un mall, la un film de desene animate: 2 adulti+1 copil+1 meniu popcorn (junior!) =90 ron!!!
daca mai si mincam pe acolo... chiar ca ieseam mai ieftin cu o plimbare la munte
scuze de off-topic
Si da, probabil ca astea sunt preturile normal, cu un adaos comercial rezonabil
Daca stau sa ma gindesc bine, am mincat extrem de bine si ieftin si la Casa Magica in Busteni... aveau meniuri intre 10-20 lei cu portii gustoase si generoase.
Si uitai sa va zic: am vazut ca pretul afisat al camerei duble la Turist este de 90 ron, insa nu am vazut camerele si pretul cred ca e fara mic dejun.
De asemenea, nu stiu daca accepta la cazare si personal ne-MAI si ne-MAPN
@magdalena
Sa maninci bine si ieftin in Bucuresti pare usor utopic
In ultima vreme n-am intilnit asa ceva; insa, recunosc ca am vazut numeroase afise la restaurante, pub-uri cu meniuri de prinz la preturi speciale. Fara sa le incerc insa.
De exemplu, noi la birou mai comandam de la La Matache, au un meniu care costa 12 lei si are ciorba, fel principal si un desert. Foarte bun! Ma uitam si pe celelalte produse si preturi, mi se par rezonabili.
Doar ca tb sa comanzi cu mult inainte sa ti se faca foame, pentru ca o comanda dureaza intre 60-90 minute; si noi suntem si foarte aproape de ei!
Restaurantul este cu circuit închis, precum si hotelul. Intrarea se face pe baza de legitimatie MAI. Preturile sunt subventionate. Daca ati intrat fara sa fiti legitimati inseamna ca nu prea aveau clienti.
Asa este, mancarea este super buna. BUCATARII SUNT DE NOTA 10+.
Doar MAI. PENTRU A FACE REZERVARE TREBUIE SA SUNI DE LA UNITATEA UNDE LUCREZI DE PE UN NUMAR DE TELEFON DIN RETEAUA MAI. Unul din 4 cifre
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Vatra Regală] Vatra Regală — scris în 05.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ