ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2025
AUG-2025

SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

Prânzul care nu a mai fost

TIPĂREȘTE URM de aici

După o plimbare prin zona centrală a stațiunii Predeal, fiind și o zi călduroasă de sfârșit de vară, ne căutam un local să luăm prânzul. Cu gândul să încercăm și alte experiențe cu excepția restaurantului hotelului "Carmen" unde eram cazate. În minte aveam o terasă cu multă răcoare și decorată cu flori. Deja vizualizam două ciorbe tradiționale (fie văcuță, fie pui), deci ne făcusem planul de a nu fi ceva foarte pretențios, dar să ne ofere răgazul de a ne trage sufletul la umbră, pentru a ne continua apoi programul propus pentru după-amiaza aceea.

Ne iese în cale restaurantul “Vârful cu dor” , observăm terasa pe partea dreaptă a străzii care duce către Cioplea, într-o curte cu foișoare de lemn, fundații de piatră, mușcate în ghivece răspândite pe scara care urcă într-un cerdac tradițional, cu stâlpi de lemn, casa cu multe ferestre, ; pe fundal, muntele… Arată decent, gândim! Se potrivește cu dorințele noastre pentru nimic sofisticat. Adresa exactă: Str. Libertății nr. 1, în apropiere de Primărie. Ne înțelegem din priviri și ne îndreptăm spre intrarea pe terasă, coborâm cele câteva trepte și ne așezăm la un umbrar simpatic cu scaune pe modelul butoaielor de bere și o masă rotundă. Terasa nu este deloc aglomerată, de altfel nici nu este foarte mare, maxim sașe mese ocupate. Așteptăm… La un moment dat apare o doamnă ospătar cu comandă pentru alți clienți. Sperăm să ne observe și să primim meniurile. Nu se întâmplă. Apare o domnișoară picol, foarte tânără; debarasează o masă. Ne privește, semn că ne-a remarcat, cred că observă că nu avem meniuri. Nici un gest către noi. Așteptăm… Apar alți clienți, se așează la o masă. Remarcăm că au un cățel care este foarte binevenit în local, chiar ocupă un loc pe scaun, ceea ce ne bucură, fiind mari iubitoare de animale. O notă bună pentru gazde. Continuăm să așteptăm un semn, un meniu… Doamna ospătar aduce alte bunătăți, servește alte mese, strânge pe ici, pe colo. Noi tragem cu ochiul, măcar să ne inspirăm din alte comenzi, dacă am regăsi ceva ce ne-ar face poftă… câtă vreme nu avem nici un alt ghidaj… așteptăm…

Se aduc meniuri la tovarașii noștri de la masa vecină, cei cu cățelul. Nu ne pică bine… mai apar alți clienți sunt preluați, întrebați de băuturi… începem să ne analizăm reciproc… Ne aruncăm priviri. Ce semnale transmitem? Ne netezim părul, ne analizăm ținuta, nu epatăm, dar nici nu suntem în extrem… Apare un tânăr cu răcoritoare la masa vecină. Ceva nu pare în regulă. Mai privim o dată terasa, pe ansamblul ei, nici elegantă, dar nici neîngrijită, modestă, dar decentă. Păcat că uneori poate fi vorba doar de neatenție, nu neapărat rea-voință, dar anumite comportamente nu pot fi tolerate. Am așteptat cu răbdare mai bine de douăzeci de minute, în condițiile în care personalul de servire era, observabil de noi, format din trei persoane, iar clienții puțini, nici pe departe aglomerație, multe comenzi, agitație; dimpotrivă. Mai admirăm florile și decorațiunile, umbrarele de lemn care ne-ar fi garantat bunadispoziție, ne aruncăm una alteia o ultimă privire, ne ridicăm și plecăm să ne căutăm alt loc, mai primitor. Nu am apucat să putem evalua preparatele, prețurile, să vedem interiorul, sau toaleta. Din aceste puncte de vedere nu avem cum să facem o recomandare, dar din experiența noastră neplăcută se poate trage o concluzie cu privire la personal.

Acesta a fost prânzul care nu a mai fost…

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de laurand in 25.11.25 20:52:57
Validat / Publicat: 26.11.25 08:31:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.

VIZUALIZĂRI: 8 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (laurand); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 Vedere din stradă
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 0 PMA (din 0 vot)

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.11.25 08:30:57]

Conform Regulamentului AmFostAcolo, articolul va fi publicat fără note, întrucat nu aţi beneficiat efectiv de serviciile acestei unităti de alimentaţie publică.

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Predeal?:

SOCIALs