GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Trattoria Alfredo - doua restaurante in unul singur
Pana mai zilele trecute nu manasem niciodata la un restaurant libanez, asa ca atunci cand am primit invitatia am acceptat-o cu placere.
Restaurantul este pe str. Alex. I. Cuza, amenajat intr-o cladire noua, ce de la strada nu te atrage cu o fatada deosebita; ma asteptam la ceva oriental in infatisarea lui, dar nu a fost asa.
Intrarea este una simpla, ca de casa, dar inauntru atmosfera este placuta. Are un salon mare, amenajat decent cu lucruri de buna calitate; atat mobilierul cat si decoratiunile nu te duc cu gandul la kich; parchet bun pe jos, mobila din lemn, scaune tapitate cu piele ecologica (dar nu cu aspect de musama ieftina).
E inca vara si era pacat sa stam inauntru in restaurant, chiar daca era placut acolo. Caci mult mai bine este vara sa stai intr-o gradina plina cu flori si sa servesti masa sub o umbrala. Am traversat restaurantul si am ajuns in gradina restaurantului, unde spatiu nu este foarte mare, cam 150mp. dupa parerea mea, dar care este atat de primitoare incat ti-ai dori sa mananci acolo zilnic, doar de dragul plantelor naturale ce imbraca peretii gradinii.
Am uitat sa spun: numele restaurantului nu este chiar fara legatura cu ce se poate servi inauntru. Sunt doua restaurante in unul; se servesc atat mancaruri italienesti cat si libaneze. Totul se prepara intr-o singura bucatarie, care nu parea foarte mare, dar unde se vede treaba, organizarea este foarte buna, caci nu am asteptat mai mult de 10 min. pana a venit mancarea. Si la fel se intampla la toate mesele din jurul nostru. Cand am ajuns noi, era liber, dar pana am plecat, era aproape plin... si asta la ora pranzului, nu seara.
Pentru cei care nu au avut pana acum curaj sa guste mancarea libaneza, va spun ca este buna. La alegere va puteti lua ceva foarte picant, sau deloc picant. Toare preparatele au fotografii si explicatii asupra continutului, incat este usor sa alegi. Iar daca v-ar fi greu sa pronuntati numele, ospatarita va intreaba „ numarul „ de ordine din meniu.
Am comandat sase feluri de mancare plus un desert. Toate au fost aduse prompt si asezate in mijlocul mesei pentru a putea manca toti din toate cate putin.
Am servit;
-baba canouj = salata de vinete, - semana la gust foarte mult cu salata facuta si la noi dar are in plus rosii taiate cubulete foarte mici ,,usturoi, patrunjel si sos de rodii,
-fataush - o salata din rosii salata verde, ceapa, ardei verde, castraveti, suc de lamaie, ulei de masline si lipie taiata patratele. Se adauga ulei de masline si putin otet balsamic.
-hamous bi lame & snauber - naut cu pasta de susan, suc de lamaie, carne de miel tocata si prajita si muguri de pin,
-arayes kafta - o lipie umpluta cu carne de berbecut la gratar taiata marunt, cu ceapa rosie, ardei verde si patrunjel,
-tabouleh - salata din mult patrunjel tocat, cu putina menta tocata, rosii taiate in cubulete foarte mici si cu putin grau fiert cu putina ceapa tocata marunt si ulei de masline, atat cat sa poata fi mancata si simpla cu lipie.
- un fel de pizza, care avea multa pasta de ardei iute.
Desertul se numeste kasta si este o crema de lapte, cu apa de trandafiri, presarata cu alune pisate si cu feliute de babana alaturi.
La toate acestea adaugati lipiile, trei limonade (cu miere) si un frape; si tragem linie. Totul a costat 140 lei cu tot cu atentia pentru ospatarita care s-a miscat repede si a fost zambitoare. Si lucru important; ne-am ridicat satui de la masa si cu dorinta de a reveni.
La plecare am aflat ca patronul este italian…
Trimis de Diaura* in 23.08.10 21:58:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GALAȚI.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Multumesc; cand aprecierea vine de la un galatean e cu atat mai pretioasa. Vor veni si pozele , cat de curand.
Frumos prezentat. Am servit si eu aici acum cativa ani si am ramas placut impresionat. Felicitari!
Diaura - felicitări pentru review! Este restaurantul meu preferat, iar mâncarea libaneză favorita mea!
mutat la rubrica (nou-creata) 'Restaurante, cafenele, terase Galati', rubrica unde se vor aduna, speram, si alte recomandari ale unor astfel de unitati turistico-gastronomice din zona
Frumos descris! Mi-ai facut pofta cu felurile prezentate! La aceasta ora, nu am decat o cafea consumata!
Si cum nu-i de refuzat o asemenea invitatie... ai onorat-o si ne-ai povestit si noua!
Frumos, restaurant libanez, administrat de un italian!
Super! si superbonus...
@georgiana Dar stii care e culmea? Ca dupa ce m-am simtit bine si mancarea mi-a placut, ma intrebam singura de ce nu am mers mai demult, ca slava Domnului, restaurante cu specific libanez sunt si in Bucuresti; si cum am testat altele... ce oi fi avut cu asta, nu stiu.
Mie imi place foarte mult mancarea libaneza, asa ca sigur voi trece pe aici cand voi fi in zona!
Frumos review din aceasta locatie multinationala (din Romania, cu specialitati libaneze, patronata de un italian) !
Am votat cu mare placere!
Si mie imi place acest restaurant. Am fost de multe ori acolo, in special vara, pentru ambianta terasei. Diaura, ai surprins foarte bine atmosfera si calitatile acestui local. In plus, acum cateva saptamani m-am delectat si eu cu desertul libanez. Desi singurul lucru care nu-mi place la trandafiri este... dulceata, am fost surprinsa de combinatia perfecta de arome.
Din punctul meu de vedere, galatenii sau cei care trec prin orasul nostru gasesc la Alfredo tot ce trebuie pentru o relaxare de cateva ore si o masa buna.
Am dat de aceasta pagina cautand pe google ceva informatii despre Trattori Alfredo din Galati. In seara aceasta, eu, sotul meu si fetita noastra de aproape 3 ani am ales sa luam cina acolo deoarece desertul libanez era unul dintre preferatele mele. Fiind cu copilul, am ales sa stam inauntru unde, conform afisului postat, era loc de nefumatori. La masa de langa sedeau 2 - nu stiu cum sa-i numesc - cu ceafa lata si in pantaloni scurti care si-au aprins tigarile. Sotul meu i-a rugat sa nu fumeze deoarece se aflau intr-un loc unde, daca am trai intr-o societate normala in care s-ar acorda un minim respect regulilor si persoanelor, nici nu ar fi trebuit sa atraga el atentia asupra acestui fapt. Bineinteles ca nimeni nu i-a dat atentie. A repetat rugamintea. Drept urmare, unul dintre cei 2 a sarit ca ars si a rupt afisul pe care scria "Fumatul interzis" iar celalalt a inceput sa ne ameninte practic, in gura mare, cu bataia. Chelnerul, departe de a aplana conflictul in orice fel, i-a oferit, tacut, o scrumiera. Nu mai e nevoie sa spun dar totusi o voi face: nu voi mai calca niciodata in acest restaurant si voi sfatui toate persoanele cunoscute sa nu-i mai calce pragul. Pur si simplu, la gandul de "Trattoria Alfredo" mi se intoarce stomacul pe dos.
Stomacul ti se poate intoarce pe dos, daca mancarea are o problema; este prost gatita, sau gasesti ceva in ea (ceva ce nu isi are locul intr-o farfurie cu mancare). Ai intalnit ceva de genul asta la vreunul din felurile servite? Ai ceva de reprosat bucatarului?
Daca esti suparata pe cei doi fumatori asta este de inteles... dar ce are a face bunul renume al restaurantului cu atitudinea altor doi consumatori?
@Diaura: @Diaura: bunul renume al unui restaurant se datoreaza si atitudinii si atentiei care este acordata clientului, nu numai calitatii mancarii.
Tu crezi ca as fi putut sa ma bucur de mancare intr-un loc unde am fost agresati verbal iar nimeni din personalul localului nu a schitat nici un gest in sensul rezolvarii conflictului?
In afara de asta mie, personal, stomacul mi se intoarce pe dos si atunci cand, in timp ce eu mananc, cineva fumeaza langa mine. Pentru mine, spatiul destinat nefumatorilor, este un criteriu de selectie. Prin urmare, ma aflam intr-un loc destinat nefumatorilor, am rugat pe ceilalti doi clienti sa nu fumeze iar unul dintre ei s-a ridicat si a rupt afisul cu interdictia fumatului de pe perete. Sub ochii chelnerului.
Iar celalalt client mai avea putin si il lua la bataie pe sotul meu, in fata copilului nostru de 3 ani. Daca tie ti se pare ca acest gen de incidente care ilustreaza grija localului (personalului) fata de client nu are legatura cu bunul renume al unui restaurant, OK.
Eu sunt de cu totul alta parere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 [Restaurant Libertatea-Cormoran] Cormoran: Îmbinarea perfectă între gastronomie și peisaj — scris în 27.05.24 de DaryaPatty din IAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Riviera 80 - Hotel Restaurant Plutitor] Cină pescărească pe ponton, în mijlocul Dunării — scris în 30.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Union Jack Pub] Modern și gustos la Union Jack Pub — scris în 22.06.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Europa] La cină pe nava Malnaș — scris în 04.06.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Libertatea-Cormoran] Restaurant Libertatea-Cormoran - peștele la el acasă — scris în 17.05.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Restaurant Perla Dunării - Turnul de Televiziune] Perla Dunării - Restaurantul din Turnul Televiziunii — scris în 19.10.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 [Restaurant Blue Acqua] Restaurant de peste — scris în 03.04.20 de vasilestanes din GALAţI - RECOMANDĂ