BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La ceas de seară ne plimbăm puțin pe faleza Dunării. Trebuie să mâncăm ceva, în principal suntem în căutare de hamsii. Pășim pe o pasarelă ce se leagănă ușor către puntea vasului Malnaș transformat în restaurant plutitor.
Restaurantul plutitor de astăzi are la bază nava fluvială „Malnaș” , ambarcațiune construită în șantierele navale românești în 1974. După ce a navigat zeci de ani pe apele Dunării și în Delta Dunării în 2003 este vândută la fier vechi. Firma cumpărătoare o transformă, cu modificări, în restaurant plutitor în Galați.
Ne legănăm ușor pe o punte ce leagă malul de restaurantul-vas și întrebăm primul chelner ieșit în cale dacă putem mânca niște hamsii, din păcate răspunsul este negativ: „s-au terminat pentru seara aceasta” . Totuși urcăm la bord pentru a gusta ceva și ne alegem un loc pe terasa exterioară, acoperită totuși cu paravane de vânt/ploaie. Am aruncat un ochi în salonul interior, mi s-a părut oarecum drăguț.
Mobilierul de pe terasă este din lemn; pe masă se afla o cutie de șervețele și oliviera.
Primim meniurile și alegem câte ceva de-ale gurii deși inițial vroia numai hamsii și ceva de băut. Cele lichide au sosit repejor, preparatele ceva mai greuț, deși nu era foarte aglomerat. Se cam lăsase răcoare aș că mă încălzesc cu o cafea fierbinte.
A durat cam 40 de minute până au sosite felurile comandate, și anume: un mix grill și frigărui de pui, ambele cu cartofi prăjiți. Preparate obișnuite, nimic ieșit din tipare, gust comun. Decidem să luăm și un desert, papanașii fiind preferați din listă (25 lei). Am cerut să fie aduși la două farfurii, au fost delicioși, pe lângă faptul că arătau bine estetic... hi, hi.
Personalul a fost amabil, atât cât am interacționat cu ei. Plata se poate efectua atât cu cardul, cât și cash.
Platforma pe care se aflau mesele (oarecum legată de vasul Malnaș) se mai legăna ușor din când în când, depinde de fiecare ce senzații îi puteau provoca aceste mișcări ???? În final, am mâncat câte ceva (papanașii foarte buni) și am discutat câte în lună și în stele.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 04.06.23 20:03:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GALAȚI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@all: Am găsit bonul fiscal și vă ofer prețurile corespunzătoare produselor consumate: mix grill porc - 42 lei, cartofi prăjiți/wedges - 13 lei, frigărui piept de pui - 38 lei, papanași - 25 lei, cafea - 11 lei, bere 0,5/0,33 - 13 lei. Pe bon este trecut și bacșișul, la alegere, în procente și valoare: 5-10-15%.
Din investigații ulterioare se pare că restaurantul se numește Europa și e format din două elemente: pontoane plutitoare și vaporul Malnaș (salon interior). Noi am mâncat pe ponton, în salonul vaporului Malnaș desfășurându-se o petrecere. Vasul Kaptan-M este ancorat lângă nava-restaurant Malnaș, dar e utilizat doar la plimbări pe Dunăre.
Numai bine!
@all: Nava Malnaș a participat la festivitățile de inaugurare a canalului Dunăre - Marea Neagră în data de 26 mai 1984. Nava cu o capacitate de 150 pasageri a parcurs traseul Cernavodă - Agigea imediat după vasul prezidențial „Mihai Viteazul” pe care se afla cuplul Ceaușescu. Pe vaporul Malnaș au fost îmbarcați reporteri și scriitori din țară și străinătate care urmau a consemna evenimentul.
În 1985-1986 nava Malnaș efectua curse turistice pe canalul Dunăre - Marea Neagră.
Canalul există. Organizațiile turistice propun excursii interesante. Nava „Malnaș” e supraîncărcată. Oamenii sunt curioși și mândri. Canalul e un fapt împlinit. (România literară, aprilie-iunie 1986)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 [Restaurant Libertatea-Cormoran] Cormoran: Îmbinarea perfectă între gastronomie și peisaj — scris în 27.05.24 de DaryaPatty din IAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Riviera 80 - Hotel Restaurant Plutitor] Cină pescărească pe ponton, în mijlocul Dunării — scris în 30.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Union Jack Pub] Modern și gustos la Union Jack Pub — scris în 22.06.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Libertatea-Cormoran] Restaurant Libertatea-Cormoran - peștele la el acasă — scris în 17.05.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Restaurant Perla Dunării - Turnul de Televiziune] Perla Dunării - Restaurantul din Turnul Televiziunii — scris în 19.10.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 [Restaurant Blue Acqua] Restaurant de peste — scris în 03.04.20 de vasilestanes din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 [Alex Restaurant Galați] Bine ai venit în Galați, Restaurant Alex! — scris în 09.07.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ