REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Libertatea-Cormoran - peștele la el acasă
Ne aflăm în incursiune pe malul Dunării, am vizitat orașe mari, vechi, importante din multe puncta de vedere. Faleza Dunării este principalul punct de atracție turistică în Galați, alături de arhitectură și muzee. Bineînțeles că nu poți vizita orașele dunărene fără a degusta măcar la una din mese pește, de preferință prins în Dunăre.
O după-amiază caldă de sfârșit de aprilie, soare strălucitor și o briză ușoară în zona fluviului. Ne doream foarte mult să mâncăm niște hamsii, cu o seară în urmă mirosul peștelui prăjit ce plutea pe faleză ne-a „pus capac” . Pe faleza inferioară a Dunării, în zona „Elice” , se află câteva restaurante plutitoare care au bineînțeles în meniu pește. Aveam să alegem aproape instant, fără a cerceta înainte, restaurantul Libertatea-Cormoran. Vorbim aici de două unități practic diferite, dar care ființează sub aceeași umbrelă. „Libertatea 2000” este un restaurant sub formă de vapor amplasat pe mal, iar „Cormoran” e o navă aflată pe apă, cu două punți, transformată în salon de evenimente.
Restaurantul „Libertatea 2000” era plin ochi, dar am reușit să găsim o masă liberă la etaj, pe partea cu apă, cu vedere oarecum spre Dunăre, de fapt mai mult spre „Cormoran” . Apare chelnerița care ne anunță de la bun început că dacă dorim să comandăm mâncare timpul de așteptare va fi undeva între o oră și o oră și jumătate. Am acceptat nefiindu-ne foarte foame și dorind să mai socializăm la soare, pe „buza” fluviului străvechi. O atitudine corectă din partea chelnerilor care fac acest anunț chiar de la început, mulți clienți renunțând din cauza timpului mare de așteptare.
Am comandat băuturi și cafea (bere 11 lei/500 ml; limonadă 20 lei/500 ml, cafea 8 lei), care au sosit repejor, am ales bucatele – pește normal, și am pornit taclalele. Aveam sub ochi Dunărea, șlepuri în trecere și un vas străin de pasageri care staționa în largul fluviului. Costuri? Piperate, bineînțeles. Doar vorbim de pește care nu prea mai este o mâncare ieftină (mai ales la restaurant).
Mobilierul de pe terasă este din ratan sintetic, masa acoperită cu sticlă, pe scaune sunt așezate perne. Pe masă era prezentă o cutie de șervețele și setul de condimentare, ulterior fiindu-ne aduse suporturi din hârtie pentru farfurii și tacâmuri.
Comanda a sosit într-adevăr după o oră și un pic, la fix pentru a degusta cum se cuvine minunățiile oferite de apă omului flămând. Câteva porții de hamsii cu mămăligă (28 lei porția), nelipsita scrumbie (15 lei/100 gr), un păstrăv prăjit cu mămăligă (42 lei) și un lup de mare cu legume la grătar (45 lei porția). Hamsiile scăldate în zeamă de lămâie și muiate puțin în mujdei de usturoi, asezonate cu mămăligă aurie ne-au mers la suflet. Scrumbia foarte bună, inegalabilă la gust în lumea peștilor. Un adevărat festin! Gustos de îți lingeai degetele. Bine, bine, a și usturat puțin la portofel... ha, ha.
Angajații au fost amabili deși erau copleșiți de numărul mare de clienți ce ocupau la refuz restaurantul. Plata consumației se poate face cash sau cu cardul.
Nu mănânc în fiecare zi pește pe malul Dunării așa că această masă a meritat efortul financiar. Am fost mulțumiți de preparate, peștele a fost bine gătit și gustos. „Nici o masă fără pește!” este un slogan tot mai greu de atins în epoca contemporană, deși statisticile vorbesc despre o creștere a consumului de pește pe cap de locuitor.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 17.05.23 12:06:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GALAȚI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 [Restaurant Libertatea-Cormoran] Cormoran: Îmbinarea perfectă între gastronomie și peisaj — scris în 27.05.24 de DaryaPatty din IAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Riviera 80 - Hotel Restaurant Plutitor] Cină pescărească pe ponton, în mijlocul Dunării — scris în 30.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Union Jack Pub] Modern și gustos la Union Jack Pub — scris în 22.06.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Europa] La cină pe nava Malnaș — scris în 04.06.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Restaurant Perla Dunării - Turnul de Televiziune] Perla Dunării - Restaurantul din Turnul Televiziunii — scris în 19.10.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 [Restaurant Blue Acqua] Restaurant de peste — scris în 03.04.20 de vasilestanes din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 [Alex Restaurant Galați] Bine ai venit în Galați, Restaurant Alex! — scris în 09.07.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ