GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ

Unde? Cand?
Astazi, acum o ora, in Chisinau, in locul numit La Taifas. Pe strada Bucuresti, la nr. 67, desi intrarea este din Puskin. In diagonala cu Ambasada Romaniei.
Localul
Am putut remarca usor localul bine luminat pe afara si cu sigla vizibila. Se coboara cateva scari intr-un subsol. Un subsol provocator prin felul cum este decorat. La capatul scarii te intampina un valet, sa ii spun, ca sa iti ia haina la garderoba. Apoi te saluta toti ospatarii cu care te intersectezi. Pe pereti sunt multe poze cu persoane care au trecut pragul restaurantului, dar si multe poze alb negru cu Chisinaul de demult.
Oaspetii pot alege sa se aseze in doua saloane. In primul canta o formatie de lautari, cu vioara, acordeon, frumos. Este cee ace aici se numeste “muzica vie”, de la americanescul “live”. Desi nu foarte zgomotoasa formatia, am ales al doilea salon care se facea in stanga pornind din primul.
Servirea si prezentarea
Am ales sa ma asez la o masa de doua personae, caci eram singur si nu avea rost sa blochez mese de mai multe locuri. Subsolul este construit din caramida in alternanta cu piatra plata de rau. Intr-un colt, langa o vatra, era amenajat un décor cu ulcele, sticle, linguri, plosca, farfurii, decoratiuni din dovleci. Intrariea in salonul mic era boltita cu caramizi ornamentale, iar intrarea in salonul mare boltita dar din piatra. Arata super! Pentru ambient nota 10.
Solnitele, suporturile din lemn erau inscriptionate “La Taifas”, dovada ca isi promoveaza brandul pe toate caile.
Meniurile de mancare si bauturi au venit pe cate o foaie laminate si roluita, bineinteles branduite.
Ospatarul a fost prompt, atent, curat, bine pregatit. Pentru servire noata 10.
Sarut mana pentru masa!
Specificul restaurantului este unul romanesc / moldovenesc, in extenso est-european dpdv culinar.
Pe masa mea am avut friptura de vita la ulcior, care consta in bucati de carne de vita, fierte si servite intr-un ulcior de lut in sos incins de legume, cu legume, care tineau carnea fierbinte. Am mai consumat varietati de muraturi anume pepene dulceag, gogonele, castraveti in saramura, hribi uriasi, varza dulceaga in coaja de ardei. Bautura – una bere Chisinau. Rece si alunecoasa.
Pentru portiile mari, si foarte gustoase, nota 10.
Am decartat 271 MDL, adica 66 RON, platiti cu cardul. Bacsisul l-am platit tot cu cardul 10%. Am primit bon fiscal desi nu aveam nevoie. Pentru scoruri, nota 9.
Alte evaluari
Pentru cei interesati este deschis pana la 2 noaptea.
La Taifas ocupa locul 17 din 352 restaurante evaluate in Chisinau pe un sait de profil, unde are nota 4 din 5, cel mai bun punctaj partial fiind pentru mancare.
Sa adaug poze cu ce am mancat de nota 10? Sa adaug poze cu cladirile Chisinaului seaera?
Gata, cam atat, ca ma culc!
Numai de bine!
Nota 10
Trimis de Dan&Ema in 18.03.19 21:59:07
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dan&Ema: Asta cu pozele e ca să nu mă mai faci să plâng, nu?
Tot nu m-am prins cum e carnea la ulcior. În viziunea mea, ulciorul e un vas burticos, cu gât lung și gură strâmtă! Măcar cu asta ai poză?
De la Serile Gastronomice știm cu toții că moldovencele gătesc excepțional, iar basarabencele și mai și, așa că, am stat cu tine La Taifas și-ți urez să-ți fie de bine și noapte bună!
@Dan&Ema: Și m-am lămrit și eu! Nu prea-i ulcior!
Ulcior e cel din P05! Dar la cum arată, nici nu contează în ce-i!
Ai văzut că n-ai stat singur La Taifas?
@Dan&Ema: Să-ți fie de bine!
Știu bine restaurantul ăsta, e primul în care am mâncat în excursia noastră la Chișinău. Am și scris despre el, la capitolul "mâncătorii". De recomandat, într-adevăr.
Arată foarte bine totul. Am povestit la Herculane cu @kelyboy despre mâncarea și prețurile din Chișinău și am hotărât că trebuie să ajungem neapărat pe acolo. Dar totuși tu nu te odihnești de loc. Azi în Herculane, mâine în Chișinău. Parcă e titlu de film. Salutări și toate cele bune!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2023 [Restaurant Capitoles Park] Revelion la Capitoles Park, Chișinău, sau, cum să torni seu în carne grasă — scris în 24.11.23 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Nov.2019 [Andy’s Pizza / Pușkin] Andy’s Pizza – o optiune buna in Chisinau — scris în 20.11.19 de Dan&Ema din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2017 [Restaurant Andy's Pizza / Gr Vieru] Mâncare ca la mama acasă (2): Andy's Pizza, Chișinău — scris în 06.11.17 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2017 [Pegas Terrace & Restaurant] Restaurantul Pegas 24/7 — scris în 24.07.17 de Slavic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 [Restaurant Torro Grill] Excelent la Torro Grill — scris în 14.04.17 de Dan&Ema din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2014 [Restaurant Cafe Propaganda] Superb, incitant - Cafe Propaganda — scris în 20.09.14 de romeodorian din DROBETA TURNU SEVERIN - RECOMANDĂ
- Aug.2014 'Mâncătoriile' Chișinăului — scris în 04.10.14 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ