Popas Cucorani - Ce-i al lor e al lor!!
Am auzit numai pareri de bine despre acest popas in ceea ce privesc preparatele din meniu si ne-am zis ca trebuie sa ne rasfatam si noi papilele gustative.
Zis si facut :) sunam cu o saptamana inainte pentru a rezerva o masa pentru 6 persoane, apoi am asteptat cu nerabdare sa treaca timpul pentru a lua prânzul la Popas Cucorani.
Primul lucru observat inca de cum ne-am apropiat de local a fost parcarea plina, parca prea plina; nu am gasit loc de parcare acolo, iar noi am parcat langa terenul de fotbal, cu mentiunea ca pana la plecarea erau masini parcate chiar pe teren sau, cei mai ghinionisti le-au lasat pe marginea drumului.
Tot spatiul amenajat in aer liber este minunat!! Plin de flori, verdeata, copaci si fantani arteziene. O minunatie. Personalul misuna pretutindeni, nu-i vezi pierzand vremea, nici n-au cum, pentru ca a fost foarte aglomerat cat am stat si noi la masa.
Rezervarea a fost pentru ora 13:00 (n-am mancam nimic pana atunci pentru a putea manca tot din farfurie, dar n-am reusit acest lucru), cum am ajuns am fost condusi intr-un foisor rustic, plin de flori unde ne astepta o masa mare, frumos aranjata si cu un bujor alb in mijloc - de bun gust.
Cu entuziasm am primit meniurile si am inceput sa le rasfoim. Un mic minus ar fi pentru ca unui turist strain i-ar fi greu sa se descurce nefiind trecute preparatele si-n alta limba, macar limba engleza.
Greu, foarte greu ne-am decis, pentru ca am fi mancat din toate la cat de bine era descris totul.
Pana la urma ne-am decis, iar comanda noastra a sunat cam asa:
- bauturi: doua carafe de limonada la 1 L (11 lei carafa), o cafea mare (9lei), o apa plata mica, 3 sucuri si 3 beri (nu mai retin preturile acestora)
- ciorbe: 2 de burta, 2 radautene si una de perisoare; la noi toate au fost portii mici, iar pretul unei ciorbe de burta era parca 10,5 lei, cea de perisoare 8-9 lei (parca); diferenta de pret dintre portia mica si cea mare este de maxim 2 lei – la portia mica primesti un castron mai mic (o portie normala in alte restaurente), iar la portia mare am inteles ca primesti un castron mai mare, din care ar manca lejer 2 persoane; la ciorbe era inclus in pret ardei, paine, smantana si usturoi.
- feluri de baza: snitel + cartofi la cuptor cu rozmarin + salata de varza, saramura de pui cu mamaliguta, 2 x pulpa de pui parisiene (pulpa la gratar cu cascaval pe deasupra) + cartofi la cuptor cu rozmarin, posetica de curcan (piept de curcan umplut cu kaiser si cascaval) + cartofi prajiti cu cascaval + salata de rosii cu ceapa, posetita de pui + cartofi prajiti cu cascaval + salata de opintici cu ceapa.
- desert (pentru cei care au mai putut - doar 2 au fost norocosii care s-au bucurat de desert, pentru noi, restul era prea mult): tort de mere (parca 8-9 lei) + varietati de mouse (12lei).
Preturile nu prea le-am retinut, dar valoarea finala pentru comanda noastra a fost de 251 lei, cuprinzand cele enumerate mai sus.
Comparativ cu alte restaurante din Suceava, au preturi foarte mici, iar daca treci prin zona si iti e foame e pacat sa nu le treci pragul. Chiar de nu ti-e foame, servesti un desert, arunci o privire peste meniu si vei reveni cu siguranta cu prima ocazie.
Cat am stat acolo, au venit si persoane care nu aveau rezervare, dar asta n-a fost un impediment, s-au gasit locuri pentru toata lumea.
Din ce am observat unele mese din gradina sunt acoperite doar de o umbrela, cam mica parerea mea, in caz ca vine o ploaie nu e recomandat sa fii tocmai la masa respectiva si sa mai stai cu stres ca nu sunt alte mese libere pentru a te muta.
Am inteles ca au propria gradina, sere, chiar ferma lor, ceea ce explica preturile atat de atractive; un alt mic minus intampinat de noi a fost mirosul de la ferma care se mai simtea uneori, in functie de cum batea vantul.
Cu toate aceste mici minusuri (parcare - desi mare, pare mica, mirosul si lipsa unei limbi de circulatie internationala in meniuri) recomandam cu drag, pentru a va rasfata Popasul Cucorani, iar noi vom reveni cat mai des la ei!
Trimis de R-I-R in 30.05.16 14:51:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BOTOȘANI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (R-I-R); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jan.2020 [Restaurant Indigo @ Pensiunea Casa Lux] La... Indigo! — scris în 20.01.20 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 [Restaurant popas turistic Cucorăni] Cucorani - locul unde se mananca ca la mama acasa — scris în 25.03.19 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 [[Mini]Restaurant Symphony of Food] O simfonie culinara — scris în 01.12.18 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Restaurant Cherry By Casa Lux] Duminica la Cherry — scris în 18.04.18 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 [Restaurant popas turistic Cucorăni] Toamna la Popas turistic Cucorăni-Botoșani — scris în 27.10.17 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Bistro Toscana] Bistro Toscana, Botosani — scris în 31.08.16 de Andrey0099 din IAşI - RECOMANDĂ
- Mar.2015 [Restaurant popas turistic Cucorăni] Popas Cucorani - daca sunteti in zona de NE a Moldovei nu ocoliti Popasul Cucorani — scris în 11.03.15 de vtphoto din SUCEAVA - RECOMANDĂ