GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurante pe unde am mancat in Praga
În prima zi a vizitei în Praga, locul unde am servit prânzul a fost restaurantul U Zlate Podcovy (Potcoava Aurită).
Acest restaurant se află în Mala Strana, este aproape de Ambasada României, şi are următoarea adresă: Mala Strana Nerudova, numarul 34. Locaţia este amplasată la parterul hotelului cu acelaş nume, care este un hotel de patru stele.
Interiorul restaurantului era curat, cu multe ghivece cu flori. Pe pereţi sunt poze vechi, şi multe potcoave. Mesele sunt din lemn, unele cu banci pentru mai multe persoane, dar au şi mese pentru 2-3 persoane. Acestea erau toate ocupate, aşa că ne-am aşezat la o masă mare la care mai era un turist (practic aici ne-a aşezat chelnerul).
După ce ne-am aşezat la masa, ne-au fost aduse două meniuri în limba engleză după care am comandat, căte o supă cremă, felul doi, desert, o bere brună şi un suc. După aproximativ 10 minute au venit supele, am ales amândoi o supă cremă de linte verde cu afumătură şi crotoane, a fost delicioasă. La felul doi eu am ales cartofi prajiţi cu carne de porc, iar soţia cartofi cu pulpă de pui. Porţile au fost normale, eram deja sătui. A urmat desertul, un fel de papanaşi cu dulceaţă de afine şi frinşcă.
Nota de plata a fost de aproximatv 500 de coraone (80 lei). Am primit bon iar pe acesta era trecut pe langă valoarea produselor şi 10% bacşişul chelnerului. Noi am vazut că toţi clienţi primesc restul până la ultimul bănuţ şi că niciunul nu lasă bacşiş, dar nu ştiam cauza. Pentru cei interesaţi acest restaurant are următoarea adresă web: uzlatepodkovy.cz
In altă zi am luat cina la restaurantul U Zlateho Stromu (La Copacul de Aur). Acest restaurant aparţine de hotelul cu acelaşi nume. Se află poziţionat în orasul vechi, pe straduţele ce duc de la Podul Karol la Ceasul Astronomic, pe strada Karlova la numărul 6. Hotelul are o arhitectură gotică şi este cotat la 4 stele. Restaurantul hotelului are o încăpere inchisă şi o terasă aranjată pe marginea drumului, peste drum de hotel. Am ales bineînţeles terasa. Acesta este mare, cred că sunt 50 de mese. Nu iera toată plină dar erau mulţi clienţi.
Am luat loc la o masă şi imediat am primit meniul. Acesta era stufos, avea vreo 70 de pagini, în care erau trecute preparate din bucătăria tradiţională cehă dar şi din cea internaţională. Descrierea preparatelor era făcută în 7 limbi (cehă, engleză, germană, franceza, italiană, rusă şi spaniolă) şi în josul pagini era fotografiat produsul pe care urma să-l comanzi.
Eu am comandat un amestec de mai multe cărnuri (ceafă de porc, piept de pui, cârnaţi) cu varză călită, iar soţia pulpă de pui la grătar tot cu varză. Am luat şi o bere şi un suc. Preparatele au venit în aproximativ 20 de minute, şi când le-am văzut am crezut că au pus porţii pentru 3 oameni la fiecare în farfurie. La mine pe langă varza călită albă am avut şi pe sora ei cea roşie, şi din căte ştiu eu până atunci nu am mâncat varză roşie călită. A fost bună. Am primit şi trei feluri de pâine, una care numai în Praga am văzut, fără coajă, era gustoasă. Ce să vă zic, nici unul nu am putut consuma toată porţia. Mi-e mi-a plăcut, soţiei mai piţin pentru că peste toată mâncarea era turnat un sos dulce, iar ea preferă mâncarea mai acrişoară.
A venit şi nota de plată care a fost în valoare de 650 coroane (110 lei) în care era inclus şi bacşişul chelnerului. Pentru cei interesaţi acest restaurant are următoarea adresă web: uzlatehostromu.com/hotel-en.
Cum v-am zis în Praga am stat la hotel Golf vezi impresii, iar într-una din zile am zis să testăm măncarea restaurantului hotelului. Ne-am aşezat la masă pe terasa restaurantului şi în două minute am primit meniurile. Aici am comandat o supă pentru mine, iar meniu principal, soţia raţă cu varză iar eu mâncare de gulaş. Am comandat şi o bere neagră şi un suc natural de zmeură. Am primit supa, în meniu era trecută supă de pui cu găluste, supriza a fost că în farfurie era o singura gogoloasă mare, care era formată din găluscă şi carenea de pui. A fost gustoasă. La felul principal por’ile au fost iaraşi uriaşe. Cu greu am putut mânca gulaşul meu iar soţia a primit jumătate de raţă la care nu a făcut faţă. Toate produsele au fost gustoase după părerea mea, soţia vechea problemă cu sosul dulce.
A veni şi nota de plată, puţin peste 500 de coroane, aici nu era inclus bacşişul. In partea de jos a bonului era specificat acest lucru, şi ni se sugera că dacă dorim să lasăm bacşiş acesta este cuprins între 5 şi 10 % din consumaţie. Pentru cei interesaţi acest restaurant are următoarea adresă web: hotel-golf.cz/en/restaurant-bar
Dacă v-am făcut poftă de mâncare îmi cer scuze, nu acesta a fost scopul articolului. Vă doresc concedii plăcute.
Trimis de zlatna in 10.08.16 09:11:12
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante, terase pragheze, PRAGA" (deja existentă pe sait)
Cand o sa ajung la Praga o sa am de unde sa ma inspir pentru locurile de luat masa iar in ceea ce priveste portiile probabil ca vom comanda mai putin deoarece intr-adevar portiile sunt foarte mari.
Nici eu nu am mancat pana acum varza rosie calita si in ceea ce priveste gustul sunt de accord cu sotia ta, si mie imi place mai degraba gustul acrisor.
Felicitari votat cu mare placere.
@zlatna -
Ma gandeam sa-ti dau si bacsis maxim la vot dar nu ma lasa programul, probabil e inclus in vot. Macar asa pentru papanasi un bonus meritai.
Buna atentionarea cu bacsisul inclus, adica vrei/nu vrei sau altfel spus, esti multumit sau nu, platesti. Daca-mi amintesc si pe la noi a fost propunere de asa ceva. Imi plac locurile unde hotarasti singur daca marita sau nu "traditia" dar asta e
@elviramvio: La masa unde am stat noi mai era un client. Cand acesta a terminat de mancat si a platit, chelnerul ia dat restul in monezi. Vorbeam cu sotia, asta nu-ia lasat nimic, apoi cand am primit si noi nota am vazut motivul. Chelnerul are un loc unxe tine monedele si da restul la ultimul banut.
Au fost ceva discutii si la noi atunci cand se punea problema impozitarii bacsisului, dar s-a renuntat. Prin metoda aceasta la ei se impoziteaza.
@zlatna - Cand eram copil, supa de linte si cea de fasole (cu ceapa rosie), chiar daca baloneaza rau, (lintea cu fasolea si mazarea sunt verisoare) erau preferatele mele. Si-au ramas si-acum, chiar daca uneori ma simt ca un zepelin ce ar vrea sa decoleze si sa se plimbe prin camera.
super review, chiar am facut rezervare la acest hotel inainte sa citesc review si ma bucur de alegerea facuta. acum sunt la capitolul cautat restaurante si numa bine mi. ai deschis apetitul inclusiv pentru restaurantul hotelului, si totusi m. am uitat in meniu si nu am vazut rata cu care s-a luptat sotia ta, sper sa dau de ea week endul viitor
@anabela_isa: Sa inteleg ca stati la hotel Golf. Hotelul este super. Cu rata ce sa zic, atunci a fost lupta dar acum pe frigul de afara chiar ar merge.
Multumesc pentru vot, vizita si aprecieri.
Astept articolele tale despre Praga, acest minuant oras al Europei si despre restaurantele pe unde o sa va potoliti foamea.
Va doresc concediu placut.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 2 berării cu ștaif în Praga — scris în 15.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 4 mâncătorii faine în Praga — scris în 05.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Trei restaurante pragheze - jacuzzi culinar pe gâtlej — scris în 16.01.23 de Alina53 din GALATI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Džungle: Un bar minimalist cu suflet — scris în 01.07.23 de alexpetre2004 din ROTTERDAM [NL] - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Cărnuri, sosuri groase/grase, găluște... Noroc cu berea! — scris în 31.03.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [U Rodinneho Krbu Praga] Recomandare: U Rodinneho Krbu Praga - să mancati bine! — scris în 23.09.19 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 [Pivovar a restaurace U Fleků] U Fleku, berarie, restaurant — scris în 24.08.18 de onesti60 din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ