ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.05.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Plaja Tuzla, un diamant neșlefuit

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Vuiește deja site-ul de vreo câteva zile despre mini-întâlnirea AFA din mini-vacanța de 1 mai, desfășurată pe litoralul românesc&bulgăresc al Mării Negre, petrecută prin mijlocirea nemaipomenitei noastre Mării! Nici n-au ajuns bine pe la domiciliile de reședință, și participanții au și început a se întrece în articole și comentarii despre unde șezură, ce degustară, ce făcură și ce văzură! M-am băgat și eu în seamă pe ici, pe colo, cu câte-un cuvânt-două, după cum am crezut de cuviință...

Azi însă... Mă mănâncă limba rău de tot, iar degețelele-mi abia așteaptă să danseze un pic pe tastatură... Hmm... Să vă povestesc cum fu la Pongal?! Păi ce-ar mai fi de zis după elogiile aduse desăvârșitelor noastre gazde de către @Zoazore, @mishu și @Dan&Ema?! Să vă relatez despre ce-a fost și ce-a ajuns stațiunea Eforie Sud?! A făcut-o deja la modul profesionist aceeași neobosită @mishu! Tot ea ne-a purtat pe urmele AFA-iștilor veseli care au luat cu asalt duminică dimineața coasta nordică a litoralului bulgăresc. Iar @krisstinna cea romantică și mereu optimistă v-a molipsit deja cu entuziasmul ei și v-a delectat ochișorii cu dramaticul și tulburătorul peisaj al stâncilor ce se prăbușesc în marea cea turcoaz la Tyulenovo. @Carmen Ion ne-a prezentat o cronică completă a mini-întâlnirii, cu obiectivitatea și precizia unui jurnalist de teren... A, și să n-o uităm pe @Diana2015, „aparținătoarea soțului din dotare”, cu care a rămas să stingă lumina la Pongal, după care s-au mai zbenguit un pic prin zonă și ne-au supus atenției obiective turistice de marcă: moscheea Carol, Monumentul Tropeum Traiani...

V-aș povesti însă altceva... ceva ce m-a lăsat cu gura căscată și mi-a umplut sufletul de o imensă bucurie!... Aproape că mi-e și frică să vorbesc... Poate ar fi mai bine să șterg tot textul de mai sus și să mă concentrez pe una din multele restanțe pe care nu vi le-am împărtășit încă: partea a doua a excursiei în Anglia, cu vizitarea Londrei, sau cum am întâmpinat anul ăsta zorii primăverii la Cristianul de Brașov, sau pe unde-am stat și ce-am făcut de Paști... Mi-e teamă că odată dezvăluit secretul, nu va mai fi secret și probabil că tocmai lipsa de popularitate a făcut ca locul ăsta să fie cunoscut de puțini inițiați... Așa s-a întâmplat cu Vama Veche, așa s-a întâmplat cu plajele virgine de la Corbu și Vadu... Sau poate o să mă fac de baftă și mulți îmi vor râde în nas: ”Mare lucru! Eu știam de mult! ”

Ei, bine, eu n-am știut locul, l-am descoperit chiar în ultima zi a mini-vacanței și mi-a răpit inima! Hai să nu vă mai fierb: e vorba de zona de plajă virgină (da, mai există așa ceva la Marea Neagră românească!!!) dintre Eforie Sud și Tuzla. Nu mai știu de unde și cum, dar din străfundurile memoriei a ieșit cumva la suprafață amintirea vagă a ceva ce citisem la un moment dat, cum că și Tuzla ar avea plajă, și încă una demnă de luat în seamă. Cel puțin de mine, care știți că sunt înnebunită și caut mereu locuri din acestea sălbatice, mai neamenajate, cel puțin când e vorba de plaje, locuri unde să pot asculta în liniște cântecul valurilor și al pescărușilor, nebruiat de alte zgomote de fond... Chiar i-am spus lui Tati pe când ne întorceam duminică seara din Bulgaria: „Poate ne abatem mâine, înainte de plecare pe la Tuzla, să vedem care-i treaba cu plaja! ”

A doua zi ne-am trezit de voie, am coborât (cred că ultimii) la micul-dejun, am mai socializat puțin, apoi am strâns bulendrele și, după ce ne-am luat rămas bun de la prieteni și de la gazde (tot prieteni, de fapt), ne-am urcat în mașină, cu gândul să ajungem acasă la o oră rezonabilă pentru a avea timp să ne acomodăm cu atmosfera de „mâine iar la scârbici”. Plus că, na, era 1 mai muncitoresc, ne așteptam să fie balamucul de pe lume pe șoselele patriei...

„Mai vrei la Tuzla, Mami? ” „Hai, doar aruncăm o privire și mergem mai departe! ” Zis și făcut. Adică, bine, nu fu chiar atât de simplu; deși Tuzla e aproape lipită de Eforie Sud, noi ne aflam pe sensul de mers către Constanța (căci cu o seară înainte n-am mai băgat mașina în parcarea pensiunii, ci am lăsat-o pe trotuarul de vis a vis) și e o adevărată peripeție să întorci pe E87, linia dublă fiind întreruptă doar pe alocuri, la intervale de câțiva kilometri buni. În fine, am mers puțin inainte, am făcut dreapta pe lângă parc, apoi iar dreapta, apoi cumva am ieșit în Bd. N. Titulescu, în dreptul căruia se poate tăia legal linia continuă. În Tuzla am ajuns imediat, practic cele două localități se continuă una cu alta, apoi - geană să nu ratăm indicatorul spre plajă. Ori n-o fi, ori nu l-am văzut eu, însă nema indicator spre plajă din sensul de mers către Mangalia! Îmi aminteam totuși că-l văzusem cu o seară înainte, când ne întorseserăm din Bulgaria, scria chiar mare „PLAJA TUZLA”, în capătul unei străzi ce se făcea spre mare, dar nu mai știam exact care era strada. Noi am luat-o stânga la sensul giratoriu, ăla decorat cu un avion chiar în centrul lui, dar n-a fost decât pe jumătate bine. Ca să nu bâjbâim, am întrebat o localnică și am luat-o dreapta, apoi stânga, dar mai simplu ar fi fost dacă din E87 am fi luat-o pe următoarea la stânga, pe Str. Farului, adică (o fi voie totuși sau trebuie să mergi câțiva kilometri și să te întorci?!).

Pe oriunde ați apuca-o, tot pe strada asta, a Farului, trebuie să ajungeți, căci e singura care traversează calea ferată (trecere semnalizată cu Crucea Sf. Andrei, deci atenție maximă!). După aceea, am luat-o un pic în stânga, apoi dreapta, tot înainte până am ieșit din sat, pe un drum de pământ destul de vălurit, vreo 2-3 km printre culturi agricole. Peisajul îmi amintea de Ezerets, doar că acolo am nimerit pe la sfârșitul verii, când totul era ars de soare, iar tractoarele arau deja pământul, stârnind nori groși de praf în urma lor. Acum peisajul era proaspăt și verde, iar presimțirea mării, departe, sub orizont, îmi umplea - ca întotdeauna - sufletul de neastâmpăr; oare ce-o fi la capătul drumului? Voi fi dezamăgită sau extaziată?

Răspunsul l-am aflat curând, căci „șoseaua de căruțe” s-a terminat (de fapt, se prelungea în stânga și în dreapta, de-a lungul ogoarelor) pe un promontoriu de loes dincolo de care începea cerul. Am coborât din mașină și ne-am apropiat de marginea prăpastiei, iar imaginea care ni s-a dezvăluit privirilor ne-a lăsat pur și simplu cu gurile căscate! Jos, la vreo 20 de metri sub noi, dincolo de panta destul de abruptă, se întindea o plajă aproape pustie, sărutată de valurile unei mări colorate într-un splendid și incredibil degrade de turcoaz! Așa ceva rar mi-a fost dat să văd și în niciun caz nu mi-aș fi imaginat că voi găsi aici, la Tuzla! În plus, vântul purta până la noi miros sărat de alge și iod, așa că desfătarea tuturor simțurilor era deplină!

La o privire mai atentă, am observat că în dreapta se făcea un drumeag ce cobora până la plajă. Am apucat pe el și, cătinel, am ajuns jos, în micuța parcare improvizată din spatele unei terase cât se poate de rustice, de unde un nene (pesemne patronul) ne făcea semne să venim să o vizităm. Am lăsat mașina lângă alte 4-5 surate de-ale ei, pe ai căror proprietari i-am descoperit în curând răspândiți prin zonă.

Plaja Tuzla se găsește într-un golf destul de larg, să tot aibă vreo 7-800 de metri în lungime (plaja, că golful e mult mai mare) și vreo 10-15-20 de metri în lățime. Nisipul mi s-a părut fain, destul de fin, desigur amestecat cu resturi de scoici. Marea părea limpede, probabil că fiind încă rece apa, algele n-au avut vreme să se dezvolte. Erau ceva valuri și n-am putut să-mi dau seama cât e de adâncă. Nuanțele ei însă ne prezentau un adevărat spectacol: bleul deschis de la țărm se transforma treptat în albastru turcoaz, iar acesta în indigo, departe, în larg... Nemaipomenit! Nu pridideam să fotografiem și să admirăm acest tablou ireal de frumos! Ne-am plimbat un pic în sus și în jos pe nisip. Vreo două grupuri de tineri se opriseră ca și noi, probabil, să se bucure de peisaj, iar o altă gașcă venise chiar la plajă, cu costume de baie, umbrelă de soare și tot tacâmul; de vreo două zile soarele chiar se înviorase binișor și un nene părea de-a dreptul prăjit. Plaja era decorată și cu vreo câteva bărci pescărești extrem de pitorești (și probabil foarte practice pentru proprietarii lor) și cu un turn de salvamar. Lângă „terasa noastră” mai era o alta, cocoțată pe piloni de lemn, la fel de simplă și rustică. Mi-a plăcut că amândouă construcțiile se încadrau foarte firesc în peisaj, iar materialele din care erau confecționate erau predominent stuful și lemnul.

Nu se făcea să nu onorăm invitația ce ni se făcuse, mai ales că se vedea că omul se pregătise! Așa că ne-am îndreptat spre prima terasă. Pe tăblița de la intrare era prezentată oferta, destul de basic, dar și acest fapt mi s-a părut fermecător; în fond, ce sofisticării poți servi în pustietatea asta?! Doar niște borș de pește, hamsii, mici și ceva băuturi cu sau fără alcool. Foame nu ne era, așa că am comandat câte o cafea. În timp ce o așteptam, ne-am lăsat topiți în atmosferă: totul, totul îmi plăcea! Știți senzația aia, când de bine ce ți-e ai vrea să oprești timpul în loc, dac-ai putea?! Evident c-o știți. Marea fremăta alături, dincolo de gardul de stuf al terasei... La masa alăturată, un cuplu ședea îmbrățișat, iar un cățel somnoros se încolăcise alături, la umbra unui scaun... Au venit și cafelele noastre și, odată cu prima înghițitură, extazul ce m-a cuprins a fost desăvârșit: erau așa cum ne plac nouă, așa cum le bem și acasă, făcute la ibric! :) 5 ron bucata, dacă vă interesează. În timp ce le savuram, am intrat în vorbă cu patronul și l-am întrebat dacă mereu are marea culorile astea; nu prea a știut ce să ne spună, nu cred că subiectul făcea parte din domeniul său de interes. L-am întrebat și cât de adâncă e apa; „poți să mergi 20 de metri și să-ți vină până la genunchi sau poți să mergi un metru și să dai într-o groapă... ” Mă rog, nu știu ce să zic...

A fost destul de greu să ne desprindem din acest peisaj, dar până la urmă a trebuit. Când am ajuns sus, deasupra plajei, Tati a propus s-o luăm puțin pe „drumul de coastă”, înspre Costinești, „până la fierătaniile alea, sau ce-or fi”. Cu mare grijă se poate înainta, n-aș recomanda însă expediția unui vehicul cu garda joasă. „Fierătaniile” semănau cu niște sonde și s-au dovedit îngrădite. Nu ne-am lămurit ce reprezentau, stație meteo, ceva... Am depășit zona și ne-am oprit într-un loc de unde un alt drumeag cobora spre mare. Am lăsat mașina sus și am coborât doar eu. Jos nu mai era plajă, doar un drum îngust, betonat, despărțit de apă printr-un rând de pietroaie mari. Marea nu mai era chiar așa de frumos colorată și se spărgea în mici valuri oblice de linia țărmului.

Am hotărât să ne întoarcem (drumul de pământ se continua și, uitându-mă acasă pe hartă, am constatat că duce până în Costinești). În dreptul plajei Tuzla nu ne părăsise încă spiritul de aventură, așa că am decis să continuăm tot înainte, în direcția Eforie. De pe plajă, văzuserăm ceva construcții în capătul celălalt al golfului și eram curioși ce-i acolo. Culmea e că nu eram singurii nebuni pe coclauri, ne-am întâlnit cu 3-4 mașini și a trebuit să ne facem loc unii altora, lățimea drumului nepermițând ca două autoturisme să treacă unul pe lângă celălalt. Se vedeau venind pe drumuri perpendiculare pe cel pe care eram, dinspre sat, probabil drumuri ce despart ogoarele între ele. Din loc în loc, dacă tot ne opream, mai trăgeam și câte o poză cu Marea Neagră cea Turcoaz! Și am observat și câteva construcții de beton paralelipipedice, destul de simple, dispuse pe alocuri, unele chiar pe plajă; „sunt buncăre rămase din război”, m-a lămurit Tati, care le știe el pe toate!

În capătul golfului am făcut din nou popas. Am dibuit drumul care coboară către mare, în direcția construcției pe care o zărisem de pe plajă. Într-o poieniță era paranghelie cu mici și cârnați la grătar; doar era 1 mai! Am ajuns pe o plajă îngustă, plină de scoici și cochilii de melci de mare, în dreptul unui buncăr ce stătea cam câș. Alături, două bărci albastre încercau să salveze peisajul. În stânga, construcția cu pricina, destul de modestă - un nene părea că într-adevăr locuiește acolo, însoțit de un cățel pașnic. Pe un catarg, chiar în fața casei, flutura mândrul drapel național! Și mai în stânga, rămășițele unui ponton pe piloni de lemn; dincolo de el, marea desenată în superbele nuanțe pe care nu ne mai săturam privindu-le... Iar departe, departe, puțin mai jos de linia orizontului, pluteau câteva vele albe!...

Și dacă am revenit sus, pe „drumul de coastă”, credeți că ne-am potolit?! Neee... Hai înainte, că trebuie să dăm la Eforie, uite, se văd deja niște case! Depășirăm o zonă unde, pe un drumeag și mai jos decât al nostru, se înșirau vreo 5-6 rulote și mașini, apoi ajunserăm în dreptul unui dig în formă de T, ce despărțea două golfuri. Și... ce să vezi? „Mami, uite-ți lebedele, colo, jos! ” Admirasem un grup consistent de lebede albe în urmă cu vreo 3 săptămâni, când prietena mea, Fidan, mă dusese la Eforie Sud să le văd. L-am adus și pe Tati la începutul mini-vacanței în golful cu pricina, dar... nici pană de lebădă! Ni s-a spus că probabil au plecat la cuibărit pe nu știu ce insulă din apropiere. Iată că nu plecaseră toate, vreo 4 se mutaseră doar în golful vecin! Hai la ele!

Am coborât până la faleza naturală de deasupra mării. Am lăsat mașina lângă a unei familii ce ieșise la picnic, apoi am coborât per pedes pe niște trepte improvizate până pe plajă. Dincolo de digul din dreapta, într-adevăr, am găsit cele 4 frumoase lebede, care nu prea s-au sinchisit de entuziasmul nostru. Când am urcat, am aruncat o privire și spre golful din stânga, cel în care le zărisem acum 3 săptămâni și ni s-a părut că sunt lebede și acolo; am coborât până la el, de data aceasta pe un drum normal care se face aproximativ din dreptul cazinoului, dar ajunși jos, am constatat că nu erau lebede, ci pescăruși.

Ultima pauză de pozare am făcut-o pe faleză, scurtă-scurtissimă, căci mai fotografiasem marea din acel loc cu 2 zile în urmă, dar atunci era pe jumătate învăluită în ceață și nu avea culorile astea fenomenale! Pe urmă am oftat și am ieșit către șoseaua europeană, direcția „acasă”!... Când m-am uitat la ceas, am realizat că ceea ce s-a vrut la început „doar o privire aruncată mării la Tuzla” s-a transformat într-o hălăduială de aproape 3 ore!...

Ne vom întoarce pe plaja de la Tuzla, desigur. S-ar putea să nu ni se mai pară atât de frumoasă ca prima dată, s-ar putea ca vara, în plin sezon, s-o găsim invadată și asta să-i răpească din farmecul de acum. S-ar putea ca marea să nu mai fie colorată în acele splendide haine de gală, ca vântul să nu mai miroasă a sare... Eu sper totuși ca drumul de acces să-i descurajeze pe mulți și să ajungă pe plaja virgină de la Tuzla doar cei asemenea mie, iubitori de cântec de valuri, de soare, de stuf, de... frumusețea simplității! Să-și pună un prosop pe nisip, să se scalde în apele înspumate, să mănânce apoi la terasă o ciorbă de pește, să bea o cafea la ibric, iar la sfârșitul zilei să plece cu inima îmbogățită, cântând de bucurie!

Rog web a „colora” articolul cu următoarea linie sonoră: https://www.youtube.com/watch?v=iAp8u3RG57Y


[fb]
---
Trimis de crismis in 05.05.17 21:35:52
Validat / Publicat: 05.05.17 23:35:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.

VIZUALIZĂRI: 27718 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Marea la Tuzla
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51950 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

32 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 32
elviramvio
[06.05.17 00:07:55]
»

@crismis:

Cică sunt prima la vot! La așa poveste frumoasă, mă bucur că am dat eu primul vot. Plaja Tuzla o știam doar vara dar, așa cum zici și tu, are un farmec aparte în extrasezon când e aproape pustie. Pentru că în Constanța am spus "da" am aflat și multe din locurile mai puțin cunoscute, până la Mangalia. Tuzla, "sărăria", era un loc iubit de socrii mei, aveau și ceva amici în zonă.

Este un loc de care mi-am amintit cu plăcere citind articolul tău.

printesa82
[06.05.17 01:53:56]
»

@crismis: Multumesc frumos petru aceasta calatorie☺...macar asa virtual am fost impreuna cu voi... a fost super... ca intr-o poveste☺!

Multumesc pentru lectura... e tocmai buna pentru un somn linistit????.

Tare dor i-mi este de mare, insa ma aflu la aproximativ 900 km de ea????. Multumesc din suflet pentru povestea ta frumoasa☺!Te imbratisez cu drag ????!!!

P.s. Sigur ati fost la Tuzla? Nu in alta tara???Pozele sunt superbe☺...Vreau la mareee????????????!!!

maria55 †
[06.05.17 03:17:23]
»

@crismis: da, surprize, surprizeeee... si eu care credeam ca ati pus GPS-ul pe directia Constanta!!! Ca să vezi dom'le ca ea se intoarce din drum!!

Boooon, ia sa vedem ce avem noi aici:

Plaja Tuzla! Amenajata cât de cât de localnici, vreau sa stii asta! Pâna si postul ăla de salvamar este unul asumat de băieti din Tuzla... deocamdată! Pentru ca am inteles ca tânărul primar (musulman) este foarte implicat si intreprinzător in acelas timp si cât de curând plaja aceea are sa fie atat de promovata incat nu va fi un loc doar pentru tuzleni!

In alta ordine de idei, acele barăci erau pe "domeniul" Eforiei... noi ii spunem "La pescarie" si cu vreo 2 ani in urma au fost discutii aprinse pentru demolarea lor. Cateva chiar au fost...

Ultimul dig din Eforie se numeste La Capul Turcului" si este zona unde au viza de "flotant", lebedele! Dupa acest dig, spre Tuzla... zona rustica este mereu invadata de grataragii????????????si nu doar de 1Mai ci mai mereu cand dupa o iarna vijelioasa iese soarele... fug si localnicii acolo... spre Far!

Nu am stiut ca sunteti atât de pasionati de zone rustice, sâmbata am fi luat-o la picior, frumusel spre Pescarie, Far si Tuzla...

Oricum, pentru mine acest articol a fost o surpriză ffff plăcută!

irinad
[06.05.17 07:55:37]
»

@crismis: Frumos articol, poze superbe! Ştii că eu sunt îndrăgostită, în general, de mare şi plaje, aşa că aceste imagini cu plajele de la noi de la mare îmi produc o stare de bine nesperată, acum la început de mai. Să mai spună cineva că Marea Neagră nu e albastră!

Felicitări pentru reuşita minivacanţă de 1 Mai!

Vacanţe minunate pe mai departe!

O zi frumoasă!

maria55 †
[06.05.17 07:59:18]
»

@irinad: ma bag in seamă????????! Si-ti răspund:multumim! Reusita excursiei in Bulgaria apartine exclusiv printesei @crismis!

Reusita mini-vacantei, tuturor participantilor! Asa este când se adună o gască afa-istă!

irinad
[06.05.17 08:11:43]
»

@maria55: Toate gândurile mele bune pentru tine, Maria, ştii că eşti o persoană specială, ţi-am mai spus-o!

În ceea ce priveşte faptul că @crismis a fost un ghid excelent pentru partea bulgărească, sunt sigură că a făcut-o cum trebuie, ea cunoaşte acele locuri foarte bine.

Sunt sigură că aţi petrecut excelent, aşa cum îi stă bine unei găşti AFA-iste!

O zi frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[06.05.17 09:08:56]
»

@crismis:

O pata aparte de culoare ai adus cu acest articol sejurului AFA mult comentat de la Eforie Sud si imprejurimi.

Imi plac locurile virgine, au farmec. Si asa cum scrii, ele "stralucesc" cand sunt nepopulate sau aproape pustii.

De Tuzla si de plaja din Tuzla auzisem, dar nu am ajuns niciodata.

Ai surprins atatea nuante superbe de albastru ale rochiei unduite a marii in proximitatea tarmului! Faine pozele de la Tuzla, spre Costinesti sau la Eforie Sud. Chiar am simtit ca m-am plimbat si fac o cura de aerosoli. Stii ca atunci cand te concentrezi foarte mult si incerci sa te transpui intr-un loc, o poveste, se poate.

Iar Savoy o trupa draga a anilor copilariei mele, a contribuit la aceasta transpunere reusita. Nu imi aminteam aceasta melodie a lor.

M-am simtit atat de bine!

Felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion
[06.05.17 09:53:17]
»

@crismis: Minunat! Nu știu ce altceva aș mai putea spune.

Ai un talent nemaipomenit de a dibui locuri necunoscute altora sau în orice caz mai puțin știute.

ANILU
[06.05.17 10:08:30]
»

@crismis: Plouă, citesc despre Tuzla... vine soțul, de ce ai pielea zbarlita? , pai uite și tu ce frumos a scris crismis despre plaja din Tuzla. Care crismis? a!!! gata știu, zice soțul, mami și tati din Galați, așa v-a reținut el!!!

I-am arătat pozele, superbe, așa arată plaja și marea la Tuzla? da, este ireal de frumos.

Felicitări pentru plimbarea de 1 Mai.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 10:31:27]
»

@elviramvio: Precum spuneam, eu acum am aflat de Tuzla si m-am gandit mult daca sa scriu sau nu despre asta. Pana la urma am zis ca, asa ca mine, or mai fi si alti ignoranti si ca locul chiar merita o vizita, in sezon sau in afara lui. Si noi avem prieteni prin zona, dar... ori au vrut sa pastreze pt ei secretul , ori se invart prin alte locuri, ori... nu se invart mai deloc. La cat ii cunost eu, inclin sa cred in ultima varianta.

Multumesc pt vizita si... sa vina varaaa!!! Vacante minunate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 10:35:11]
»

@printesa82: Mulțumesc și eu, prințesucă frumoasă! Exact la Tuzla am fost, deși ai dreptate să te minunezi, așa cum am făcut-o și noi la vremea respectivă. Culorile acelea le port de atunci la mine în cap pentru totdeauna!

Să auzim de bine și... să vină vacanța mai repede!

calatorul
[06.05.17 10:35:55]
»

@crismis: Ce locuri frumoase, chiar merita un drum pana acolo, desi drumul de acces pare cam anevoios, dar noi suntem de mult obisnuiti cu asta.

Daca primarul cel nou va reusi sa amenajeze cate ceva iata ca vom mai avea un frumos loc de recreere si relaxare. Aud pe la televizor ca la Corbu se cearta primaria cu administratia litorala, cine sa amenajeze pentru turisti.

Ministerul "Turismului nu stie nimic si e ocupat cu alte acte mai interesante, ce daca au deschis sezonul litoral? Lasa ca turistii nostri isi cauta singuri locuri frumoase de vizitat, norocul lor ca mai scriu si citesc pe AFA.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 10:52:25]
»

@maria55: Dragă Mărie, mă bucur nespus că am reușit să te surprind, măcar puțintel! Și mulțumesc pentru completări!

Păi... sâmbătă dimineața ce crezi că am făcut?! Fiind decretată zi "loco", am luat-o la picior prin zonă. Fidan mă dusese cu mașina și nu mai știam exact încotro a făcut stânga spre golful cu lebede. Am avut impresia că e chiar în sudul Eforiei, așa că m-am gândit să mergem pe șosea, pe care am traversat-o pe la trecerea de pietoni din dreptul unei stații de benzină. Am luat-o apoi pe strada cu geamia, am ajuns cumva la Liceul Carmen Sylva, pe urmă am întrebat o localnica, deoarece marea nu se vedea de nicio culoare.

Ea ne-a îndreptat mult în stânga, iar Tati a lăsat rușinea la o parte și si-a activat GPS-ul. Atunci am constatat ce departe am ajuns, mai aveam puțin și eram în Tuzla!

Am luat-o pe "șoseaua de căruțe" de deasupra mării (cred că se continuă înspre sud cu cea pe care aveam să venim noi 2 zile mai târziu dinspre plaja Tuzla), dar ne-a fost frică să înaintăm pe acolo, mai ales din cauza unei găști de câini care părea s-o păzească. Ni s-a părut și greu de coborât la mare, faleza fiind destul de înaltă. Așa că tot pe străduțele Eforiei am luat-o, lucru ce ne-a prilejuit să vedem case frumoase, mai noi sau mai vechi, dar și multe dărăpănaturi. Într-un final am ajuns, dar... lebede ioc! Nu ne-am gândit să le căutam în golful vecin!

...Acum realizez: deci "fierataniile" mele erau... far?! Mda, a zis Tati la un moment dat, dar nu prea l-am crezut. Oricum, în viziunea mea farurile arată altfel! Mulțumesc încă o dată că m-ai luminat! Și... hai cu vara!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 11:00:19]
»

@irinad: Mulțumesc pentru vizită!

Cât despre mini-vacanța de 1 Mai, să știi că multă lume ți-a simțit lipsa. Am fi făcut o echipă de ghizi grozavă în Bulgaria! Dar poate... data viitoare!

Vacanțe minunate îți doresc!

crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 11:04:35]
»

@Dan&Ema: Mulțumesc, Dane! Mă bucur mult când produc bucurie altora! De fapt, sunt dependentă de acest lucru, așa cum sunt dependentă de frumos, sub toate formele lui: imagine, culoare, sunet.

Marea la Tuzla a fost pentru noi o adevărată simfonie de frumos, iar Savoy... ocupă încă un loc special în inima mea!

Vacanțe faine și povești spumoase îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 11:07:11]
»

@Carmen Ion: Carmen, ești martoră, am zis de duminică seara că vreau la Tuzla. Doar că nu bănuiam că-i atât de frumos! Presimteam eu însă ceva...

Mulțumim încă o dată pentru companie și să auzim numai de bine! Vacanțe memorabile!

crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 11:13:24]
»

@ANILU: Mulțumesc pentru vizită și elogii!

Da, așa de frumoasă e marea la Tuzla, nici nouă nu ne-a venit să credem! Cel puțin la început de mai, așa cum am nimerit noi acolo. O să-i facem o vizită și la vară și o să vedem dacă nu devine mai morocănoasă ...

Mami și Tati din Galați vă salută, pe tine și pe soțul tău!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 11:22:02]
»

@calatorul: Nu făcea obiectul acestui articol, dar am ajuns și la Corbu, în aceeași zi. Am avut o tentativă eșuată să mâncăm în Eforie Nord, am mâncat însă în Constanța. Am avut surprindera ca nici Constanța, nici Mamaia să nu fie mai aglomerate decât intr-o zi obișnuită din extrasezon.

Asa că ne-am abătut și pe la Corbu, despre care auziserăm, dar nu fuseserăm niciodată. Dealtfel, inițial aici era plănuita mini-vacanța.

Ne-am făcut o idee, dar n-am mai avut timp să aprofundam. Marea era frumoasă și aici, dar nu se compara cu ce văzusem la Tuzla. Vom reveni la începutul lui septembrie (sper).

Cât despre permanenta luptă dintre autorități... prefer să nu comentez, că iar mă enervez!

Vacanțe minunate îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[06.05.17 11:27:18]
»

@crismis:

Săru, mâna! Să te audă zeul vacanțelor și zeul cu meteo! Mai am 4 * 24 și mă postez la ușa șefului să nu plece, din greșeala ???? fără mine (ca de obicei, n-avem răbdare și de la serviciul șoferului, direct la drum) !!! ????

Deja număr "lipa" pt parcare, doar am citit și răscitit ce-ai scris tu și alți colegi pe aici!

Între timp poate mai reușesc să citesc ce scrieți voi pe aici, dacă nu, când vin am de lucru, desigur că nu voi șoma! ????

Spor în toate să aveți și multe drumuri frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 12:10:29]
»

@elviramvio: Wow! Ce puțin mai ai! Ce te invidiez!!! (Colegial, desigur...)

Sunt convinsă că va fi extraordinar! Abia aștept să văd "ce vrăji a mai făcut... " Elvira și ce minunății turistice a mai descoperit!

Vacanța frumoasă și plină de soare!

elviramvio
[06.05.17 12:36:58]
»

@crismis: ????

Zoazore
[06.05.17 13:54:40]
»

@crismis: Am citit o poveste frumoasa si m-am simtit ca le inceputul lumii. Doar ca eu as fi cerut azil catelului ala si stapanului lui. Sau i-as fi cumparat casa! Ei, nu te-ar tenta?

Pana si gustul cafelei l-am simtit! Multumesc mult!

Dar (mereu exista un DAR!), trebuie sa te corectez putn:moscheea Carol nu apartine Dianei! @adrianbogdan ne-a descris-o!

P. S. Marea nu mirosea a sare, peste si vant? Ador mirosul asta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 14:13:21]
»

@Zoazore: Evident că mă tentează! De fapt, am mai spus-o, când o să fiu bătrâna și m-oi sătura de muncă, vând tot ce am și mă mut într-o căsuță pe malul marii (indiferent care mare). Așa visez să mor, ca Eminescu, cu ochii în nesfârșitul albastru, cu mirosul sărat de alge și pește în nări. Da, așa mirosea si la Tuzla!

Roxanei (@adrianbogdan) însă trebuie să-i cer scuze; așa e, ea a scris despre moscheea Carol! Scuze, Roxana, nu mai fac! Mersi, Zozo, că îmi deschideși ochii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[06.05.17 14:18:17]
»

@crismis:

Evident că mă tentează! De fapt, am mai spus-o, când o să fiu bătrâna și m-oi sătura de muncă, vând tot ce am și mă mut într-o căsuță pe malul marii (indiferent care mare). Așa visez să mor, ca Eminescu, cu ochii în nesfârșitul albastru, cu mirosul sărat de alge și pește în nări. Da, așa mirosea si la Tuzla

Exact la asta m-am referit cand am zis c-as fi cumparat casa omului acela. Cu catel cu tot! Suna asa de frumos...

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[06.05.17 18:10:59]
»

Acum vreo 15 ani îmi povestea cineva că merge la mare la Tuzla, stă la o gazdă, sau la un cămin, ceva de genul ăsta, unde se autogospodărește, și merge la plaja din zonă, frumoasă, liberă și sălbatică.

Așa că la un moment dat am încercat și eu să ajung, să văd minunea, dar m-am lăsat păgubaș după ce am trecut calea ferată și marea părea încă prea departe. Și pînă atunci orbecăisem pe ulițe, iar în continuare drumul nu era drept, părea labirintic, iar marea imposibil de atins.

Abia anul trecut am ajuns aici, venind dinspre Costinești (de fapt de la Olimp, tot pe faleză). M-am avîntat pe drumul din dreptul epavei, încurajat de spusele unui localnic, cum că e asfalt pînă la Tuzla. Ei bine, nu era. Drumul se prezenta mai prost decît cel din poza 06, îngust de o singură mașină, și de calitate tip „tarla”, pămînt bătătorit, pe care nu aș merge decît dacă e perfect uscat (am pățit o dată pocinogul pe faleza de la sud de 2 Mai, pe pămînt ud, plouat, era mai rău decît pe gheață). Mă așteptam ca măcar de la far să fie mai bun, dar ioc! Totuși, cu grijă, am ajuns la o plajă destul de populată față de așteptările noastre, inclusiv cu corturi. Locul e deja popular, iar drumul de la plajă pînă în Tuzla era circulat (față de bucata de la Costinești pînă aici, unde nu întîlnisem țipenie) și chiar a fost problematic, de vreo 3 ori am intrat în miriște ca să ne petrecem cu alte mașini.

Oricum, cu toată aparenta aglomerație, e mai liberă decît plajele amenajate. Sălbăticia zonei atrage turiști care se desfășoară mai liber decît în stațiuni, în sensul că instalează corturi, fac grătare, joacă volei, activități devenite imposibile pe plajele mult prea ticsite din stațiuni.

Poza 05 e superbă! Merge folosită pe post de reclamă.

crismisAUTOR REVIEW
[06.05.17 18:28:44]
»

@abancor: Așa deci! Ca de obicei, eu aflu ultima!

Da, e problematic de ajuns la plajă, după ploaie nu cred că e posibil pt prea multă lume. Poate că sunt norocoasă că am dscoperit acest loc în extrasezon, că l-am prins în toată splendoarea lui. Poate că ăsta e motivul pentru care iubim Grecia, că la tot pasul întâlnim astfel de plaje sălbatice, chiar și în miezul verii.

P05 e și preferata mea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[07.05.17 15:28:59]
»

@crismis: Ceva mai tarziu am ajuns si ru sa citesc acest articol, insa niciodata nu este prea tarziu. Din motive "obiective" zilele acestea nu am fost disponibila pe net insa promit sa recuperez. Am vazut insa "amenintarea ta" si am zis ca asta este articolul cu care trebuie sa incep. Nu pot spune ca l-am citit, ci l-am savurat. Ai avut parte de ceva minunat si poate intr-o perioada in care nu cred ca exista vreo sansa ca acele locuri sa fie calcate de alti turisti. Povestea ca si pozele minunata si nu pot decat sa te felicit si sa spun, votat cu foarte mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[07.05.17 15:34:57]
»

@mishu: Mulțumesc, Mishulică dragă!

krisstinna
[08.05.17 08:32:27]
»

@crismis: Mare noroc ai tu cu Tati al tău! Îi plac și lui drumețiile, plajele sălbatice, peisajele inedite, ca și tie.

Știam de această plajă dar... domnul C e mai comod din fire și nu vrea să se obosească.

Foarte mult mi-a plăcut descrierea făcută de tine, poza cu scaunul e preferata mea. Asta nu înseamnă că celelalte nu m-au impresionat

Felicitări pentru escapadă, pentru articol dar și pentru fotografii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[08.05.17 16:34:37]
»

@krisstinna: Chiar am noroc cu Tati, si nu ma refer la alte aspecte decat la ceea ce ai vrut si tu sa zici. Ne "potrivim" la haladuiala, suntem curiosi amandoi si avem spirit de aventura. Nu stiu ce m-as fi facut daca n-ar fi fost asa! Am o prietena pe care o mananca rau talpile, in schimb sotul ei e foooarte greu de scos din casa!

Pupici!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, calatorul, crismis, Dan&Ema, elviramvio, irinad, maria55, mishu, NAZARICA, printesa82, teona, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPlajele de pe litoralul romanesc:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077179908752441 sec
    ecranul dvs: 1 x 1