ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Scurte vizite pe plajele de la Marea Neagră: Plaja Argos din Mamaia și Plaja Tiki Beach din Eforie

TIPĂREȘTE

Se anunță un sfârșit de săptămână canicular în București așa că invitația de a face o incursiune de o zi la Mamaia pentru o bălăceală răcoroasă nu ne scapă. De mulți ani nu am mai văzut asemenea aglomerație pe autostrada către Constanța, fie zi de weekend ori zi de luni – și am tot făcut escapade de o zi pe Litoral și anii trecuți.

La ora 5.30 am ieșit cu mersul melcului de pe centura capitalei pe autostradă și am mers ba cu viteza maximă admisă, ba încet și chiar am staționat de vreo două ori. Toate județele patriei erau reprezentate de autoturisme pe șoseaua de „viteză” ce merge spre Marea Neagră. Din păcate neatenția, viteza excesivă, teribilismul (să nu spun altfel) și nepăstrarea distanței între automobile au condus către mai multe accidente în lanț. Spațiile de servicii, mai ales cele unde se află benzinării erau neîncăpătoare; șir destul de mare de mașini pe prima bandă la punctul de taxare Fetești (cei care vor să plătească cash).

După „doar” 3 ore am reușit să ajungem în stațiunea Mamaia, în partea nordică, în apropierea Campingului Turist unde găsim și loc de parcare pentru suma de 10 lei pe zi (acesta este tariful în multe parcări din Mamaia: 10 lei/24 ore).

Plaja Argos din Mamaia

Am pătruns pe domeniul plajei Argos, deservită de un bar și de restaurantul Amster's Beach & Sea Food. Primele rânduri de lângă mare de șezlonguri erau rezervate, astfel că am găsit locuri libere abia pe rândul 5-6. Prețul de închiriere al unui șezlong a fost de 30 lei; baldachinul costa 70 lei. Ne-a fost adus rapid bon pentru suma încasată. Am primit saltelele pentru șezlongurile de lemn, am avut și măsuță de lemn, iar umbrela era din stuf. Peste câteva minute a sosit și una din fetele ce servesc pe plajă și ne-a lăsat un meniu cu prețurile de la bar – bineînțeles prețuri pe măsura zonei dar și în funcție de marca băuturii comandate (ex. Ursus dark – 8 lei, frappe – 12 lei). De clienți nu duceau lipsă – după ora 12.00 șezlongurile de pe plaja Argos erau 90 % ocupate. În jurul barului există canapele confortabile situate la umbră. Un spațiu mare, dotat cu două dușuri, înzestrat cu felurite sortimente de gel de duș, reclamă la o marcă de profil, este amplasat în apropierea ieșirii de pe plajă; toaletă există în interiorul restaurantului Amster's. Nisipul e ok, intrarea în apă specifică stațiunii Mamaia, apa mării foarte caldă, valuri mici. Mai scăpau printre șezlonguri și vânzătorii ambulanți de porumb fiert, zmeură, pufuleți și banane, dar erau trimiși de angajați pe marginea apei.

Împrejurimile plajei Argos din Mamaia

Cine nu vrea să mânănce la Amster's Beach & Sea Food poate ieși pe lângă campingul Turist (unde era aglomerație mare pe metru pătrat, diverse stiluri de muzică răsunau din boxele automobilelor, fumul de la grătare se înălța spre cer; 15 lei/persoană, 10 lei/cort, 10 lei/autoturism pe zi) și merge vis-a-vis de Enigma Resort unde sunt câteva terase și o autoservire. Prețuri la una din terase, unde am mâncat noi: bere draft – 5 lei, aripioare crocante – 7 lei/5-6 buc., cabanos – 7 lei/porția, cartofi prăjiți – 5 lei/porția etc. Există în această zonă și mai multe magazine cu băuturi, dulciuri, crănțănele, creme de plajă, jucării gonflabile de diverse tipuri, costume de baie și multe altele. Nu lipsește nici un club de manele: Bio Manele.

Am parcurs câteva sute de metri și pe plajă pentru a vedea alte amenajări. Astfel mi-am delectat privirea cu punțile de lemn colorate de la Kudos Beach, cu albastrul barului de la Royal Beach, am apreciat terasa albă de la Malabar Beach și restaurantul drăguț amenajat numit Briza, am oftat în dreptul topoganului metalic abandonat de lângă Bikini Beach și am aruncat ocheade admirative la Vega Vintage Beach.

În partea opusă, spre Năvodari, găsim plaje celebre: Crazy Beach, H2O Beach, Blue Beach Studios, Ammos ori Fratteli Beach & Club. Toate acestea înseamnă: palmieri, dj care fac muzica să răsune pe toată plaja, baldachine, un fel de corturi dotate cu perne moi, paturi suspendate, frapiere cu băuturi la gheață, umbrele din stuf etc.

Plaja Tiki Beach din Eforie Nord

Probleme ce trebuiau rezolvate mi-au prilejuit la nici două zile un nou drum pe litoralul Mării Negre, de data aceasta până la Mangalia. Zi de luni – aglomerație la fel de mare pe autostradă deși era ora 5.00 dimineață – prima bandă a fost plină pe toți cei peste 200 de kilometri până la Agigea. La întoarcere dinspre Mangalia am fost deviați pe podul cel nou de la Agigea, dar era destul de aglomerat și pe acolo. Drumul între stațiuni, la întoarcere, s-a desfășurat în condiții de aglomerație maximă începând din Tuzla. Și traficul s-a menținut bară la bară timp de vreo 3 ore cât ne-am oprit noi pe malul mării.

Pauza de relaxare am efectuat-o pe plaja Tiki Beach, situată pe grindul ce desparte Lacul Techirghiol de Marea Neagră, între stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord. Pe această limbă de pământ s-au construit în ultimii ani o serie de vile ce oferă cazare cu vedere directă la mare. O stradă neasfaltată, paralelă cu E 87, facilitează accesul la plajă și unitățile de cazare – o serie de șoferi utilizează această bretea pentru a „fenta” coloana de automobile ce se mișcă cu viteza melcului. Pe plaja Tiki Beach un șezlong costa doar 15 lei, dar există și o porțiune mare cu nisip fin disponibilă pentru cei ce nu doresc să închirieze un șezlong. Un mic bar deservește această plajă – are prețuri decente (ex. frappe – 10 lei). Lângă această plajă se afla și un mic camping, rulotele fiind amplasate doar la câțiva zeci de metri de plajă. Am prins o zi cu valuri mari, vânt puternic, steag roșu ridicat la postul de salvamar. Forța apei e puternică și imprevizibilă, valurile cu creastă albă te trag cu putere în larg – spectacolul mării agitate a fost însă desăvârșit.

În apropiere am observat una din fostele cazemate de beton ce făcea parte din linia maritimă de apărare a litoralului românesc. Nu lipsea cortul circului de lângă Lacul Belona și nici nudiștii de la Paradise Beach (ce puteau fi priviți direct din autoturism).

În final, o vizită de o zi pe litoralul Mării Negre te deconectează și te răcorește. O baie în apele mării, o leneveală pe nisip, un frappe ori o bere rece sunt ingredientele unei ieșiri reușite.


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 09.08.16 14:33:54
Validat / Publicat: 09.08.16 16:52:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.

VIZUALIZĂRI: 5043 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 La Marea Neagră - Mamaia.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[09.08.16 16:58:46]
»

Cred ca mi-ai facut pofta de mare si m-ar tenta o iesire de o zi in timpul saptamanii. O sa ma mai gandesc.

O zi frumoasa, votat cu placere.

cris1982 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.08.16 23:09:12]
»

Am remarcat claritatea, luminozitatea şi culorile vii ale pozelor! Sunt superbe!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cris1982, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPlajele de pe litoralul romanesc:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052670955657959 sec
    ecranul dvs: 1 x 1