GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu recomand această staţiune şi nici Pensiunea Mili! (decât dacă vreţi cu tot dinadinsul să petreceţi un week-end sau mai multe zile de relaxare totală). Nici cu muzica nu prea stau bine oamenii ăştia: trei zile cât am stat acolo, n-am auzit manele! E aproape inadmisibil!!! Şi ca să fie totul pe dos, nici nu sunt preţurile din Valea Prahovei!!! Oamenii ăştia pur şi simplu STIU să facă turism!!! nişte gazde primitoare şi harnice cărora le doresc să le prospere afacerea şi să încerce să nu facă niciun rabat de la calitate. Avem nevoie de oameni ca ei în turismul autohton, nu doar ca să fim noi, turiştii mulţumiţi, ci şi ca să creeze un 'curent' şi o 'şcoală' pe care să le urmeze şi ceilalţi.
Poiana Mărului [Judeţul Caraş Severin] - carte de vizită din alte saituri adunată:
Staţiunea Poiana Mărului se află la 15 km de satul Măru şi 21 km faţă de Comuna Zăvoi şi la 25 km de oraşul Oţelul Roşu, la poalele munţilor Ţarcu, într-un peisaj pitoresc, dominat de păduri de conifere şi foioase, răspândite între Muntele Mic, Nedela şi Vârful Pietrii. Localitatea este plasată la o altitudine de circa 500 de metri. In staţiune putându-se ajunge pe DN68, Caransebeş - Haţeg, cu deviere pe lânga comuna Zăvoi pe DJ683.
Staţiunea este dominată de lacul de acumulare creat de barajul Măru înalt de 125 m.
În anul 1977, a fost dat în folosinţă un hotel dotat cu 400 de locuri, a fost pusă în funcţiune o păstrăvărie şi date în exploatare cîteva zone de vânătoare, marcându-se astfel începuturile turismului organizat în această parte a ţării.
Din Zona staţiunii Poiana Mărului se pot organiza drumeţii, existând marcate trasee turistice spre Muntele Mic şi Retezat.
Am plecat vineri pe la prânz din Bucureşti pe o vreme câinoasă, cu ninsoare si ceva vânt prin Piteşti, Craiova, Turnu Severin, Orşova, Caransebeş, Oţelul Roşu.
Drumul luuuuung, dar în afara vremii care mi-a măcinat nervii, şoseaua a fost în stare foarte bună până la Severin, apoi de acolo şi până la Orşova a cam fost nevoie să fac slalom printre gropi, dar a meritat. Dupa ce se intră pe DJ, drumul devine unul din dale de beton, rezonabil de bun. Doar în Măru are o porţiune cam cu gropi (exista însă o variantă ocolitoare în stare foarte bună doar că nu e semnalizată), apoi incepe urcuşul spre baraj. De la baza acestuia, începe sa şerpuiască şi să urce destul de pieptiş pe o porţiune destul de scurtă. Apoi continuă de-a lungul lacului de acumulare, mult mai relaxat. Pe timp de iarnă (aşa cum l-am cunoscut eu) poate fi destul de periculos şi e bine să nu plecaţi de-acasă fără lanţuri. Sunt şi vreo două porţiuni unde partea dinspre lac este surpată şi se lucrează la remediere. Odată ajunşi în "staţiune", se urmează drumul şi există şi câteva indicatoare foarte bine plasate care vă vor conduce până în poarta (sau curtea) pensiunii Mili, chiar si în toiul nopţii şi pe ninsoare... :)
Pe timp de iarnă, nu-s prea multe de făcut pe aici, cu excepţia drumeţiilor şi a relaxarii totale ître sânii naturii (sau ai frumoasei ce vă însoţeşte)... Sau o saună după un meci de ping-pong, pe "teren acoperit"... Câinele Rico, un superb ciobănesc caucazian vă va da târcoale (şi chiar vă poate însoţi în excursii) şi în ciuda mărimii se va gudura precum un căţeluş...
În pensiune veţi fi găzduiţi în camere mari. luminoase şi curate. Un singur lucru m-a nemulţumit pe mine - faptul ca pe jos este gresie (inclusiv pe balconul extrem de mare, unde pe vreme umedă devine alunecoasă), iar eu sunt un "fan" al lemnului... Patul ce vă va primi este foarte mare (că aproape nu mai ajungeam s-o ţin pe iubi în braţe! ) şi în plus în cameră e şi o canapea extensibilă care poate să primească la rândul ei chiar şi 2 copii.
Mobilierul şi tâmplăria sunt noi şi de foarte bună calitate; există şi un frigider micuţ în cameră. Chiar şi televizor! Baia e mare, curată şi ea, cu prosoape albe (dar cam aspre - însă perfect spălate! ) Căldură şi apă caldă la discreţie, chiar şi apă rece a curs într-una!
Despre restaurant - nu foarte multe de spus: are două săli, una pentru fumători, alta pentru oameni care nu au nevoie de fum (uri)... Micul dejun e suficient, bun si cu produse proaspete si gustoase. La dejun si cina se poate comanda fie meniul zilei, fie altceva, dar aici începeţi să plutiţi în necunoscut, pentru că eu nu am vazut acolo niciun meniu. Lipsa de experienţă a personalului este suplinită de amabilitate şi de mult bun-simţ, lucru mai rar în zilelle noastre... Mâncarea este de asemeni excelentă şi nu trebuie să se aştepte mult după comandă până la servire. Nota de plată se emite pe bon fiscal.
În curte este un loc de făcut grătare de care am profitat din plin (gazdele ne-au pus chiar şi lemne de foc la dispoziţie! ), grătarul făcut pe zăpadă şi pe ninsoare nefiind egalat de multe alte 'distracţii'... mai ales cu sângele uşor diluat cu puţin antigel scoţian, de vreo 5 ani vechime...
Ce să mai adaug? poate faptul că, de necrezut! în sala de curs... nu era semnal de internet!
În rest, satisfacţie maximă!
Drumul de întoarcere a fost pe la Haţeg, Petroşani, Târgu-Jiu (extrem de prost semnalizat prin oraş!!! drept pentru care în loc de Ramnicu Vâlcea am luat-o spre...) Craiova, Piteşti şi gata... Valea Jiului superbă cu haine de iarnă pe copacii pregătiţi de primăvară. Drumul bun şi pe aici, cu excepţia porţiunii de pe DN66 de după ieşirea din defileu a Jiului şi până dupa Târgu-Jiu. AmFostAcolo într-un wek-end... de poveste! Şi încă odată vă recomand: NU mergeţi acolo!!! nu de alta, da' eu mai vreau şi poate nu mai am loc... : ( (
PS: dacă totuşi mergeţi, nu uitaţi să luaţi şampon de acasă!
PS2: nu menţionez numele surselor de inspiraţie pentru cartea de vizită pentru că sunt legate de turism şi n-aş vrea să le fac reclamă; doritorilor şi cârcotaşilor le pot oferi numele pe privat.
Trimis de Dragoș_MD in 09.03.10 00:04:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA MĂRULUI [CS].
29 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.39929700 N, 22.54534000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
29 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Eu zic ca trebuia sa fii mai bland cu titlul , cand l-am vazut m-am speriat, m-a derutat un pic.
Legat de gresie, desi sunt fana parchet, se pare ca este varianta cea mai igienica, singura care se poate dezinfecta. Si... cred totusi ca ai gresit moneda in care s-a facut plata...
Altfel, un loc deosebit care merita toata lauda!
Frumos iti sade domnule sa vii spre noi si sa nu spui nimic?
Tu vorbesti serios, 2 nopti cazare la o pensiune, 190 euro? Ce stiu sa faca de atatia bani?
Eu am fost in Budva, 10 zile, cu 160 euro, intr-un ap. cu 2 camere. Se pare ca avem preturi de "criza"!!!
@ ancamariagadea > asta am si dorit; incerc o noua abordare, care sa atraga mai multi cititori.
@ mariana > (si anca) da, intr-adevar, n-am fost atent sa selectez ca moneda LEI si a ramas valoarea implicita care este in EUR. daca e cineva care poate corecta eroarea, il rog s-o faca.
PS mentionez ca pretul reprezinta cazarea si micul dejun.
Dragos, am citit prima parte a review-ului dar observand si partea stanga cu gradul de satisfactie care era mai mult albastru decat rosu si vazand si pretul, m-am oprit si am luat-o de la inceput... cum era posibil sa fie contradictia asa de mare?!... intr-un final m-am dumirit... Informatii bine de stiut pentru o eventuala iesire la aer curat, departe de "modernismul" zilelor noastre.
Vrei sa ne sperii Dragos??? Ai reusit!!! Dar nu pana la final.....
O Doamne, ce titlu!
Webmaster cred ca sunt necesare cateva emoticoane pe site, impresiile lui Dragos cu siguranta aveau nevoie de cateva.
In rest ce sa zic... superb!!!
Daca ne luam dupa titlul review-ului tau... in mod sigur o sa iti creasca numarul de vizionari!
Pentru ca de obicei, informatiile negative sunt cele mai citite!
Dar... ne-ai pacalit de data asta, Dragos, ca ti-a placut!
Eu, care sunt mare fan Poiana Marului, am sarit ca arsa, citindu-ti titlul!
Spun asta, deoarece in review-ul meu despre acelasi subiect, chiar afirmam acest lucru:
''Acum cateva cuvinte despre statiune.
E situata in judetul Caras -Severin [si-n inima mea!...], la doar 23 de km din Otelu-Rosu, la o altitudine de 700-800 m, la poalele...''
Dupa cum ai spus si tu, iarna nu ai prea multe lucruri de facut acolo, bine macar ca a fost zapada! Dar vara... n-ai mai pleca de acolo!
Pentru treaba cu...''sanii naturii''... un mare vot!
Superb, mi-a placut asta:
"Nici cu muzica nu prea stau bine oamenii ăştia: trei zile cât am stat acolo, n-am auzit manele! E aproape inadmisibil!!!"
Dar esti sigur ca nu este pensiunea lui Mili a noastra?
Pe mine ma leaga amintiri foarte placute despre aceasta Pensiune extraordinara, aici am trait multe aventuri dar si foarte multe momente in care am gasit linistea sufleteasca necesara pentru a-mi incarca bateriile.
Un vot si de la mine pentru superba descriere. Felicitari!
Dragos, cat ai facut din Bucuresti si pana acolo? in ce conditii de mers - cu pauze sau mers continuu?
Dragos, mi-a placut din start, cand ai "glumat" cu introducerea ta... Beware!!! total silence and relax... no manelas... YES, MAAAAN!!!
Si zau, de nu-mi tresalta-n mine inima de bucurie ca mai sunt adevarati oameni ce STIU sa faca adevarat turism si in Romania!!!
Bravo lor si Bravo tie, Dragos, ca ne-ai anuntat si pe noi. Si puncte de la mine.
ha! un adevarat carcotas! doar ca apoi s-a inmuiat, dar intr-un sfarsit de PS si-a revenit... (oare in ce parte a review-ului s-a odihnit "in sanii" naturii?!?!?)
@ lizuk > am facut cam 11 ore si ceva la dus, cu opriri pentru: papa (de la pachet), WC + umplere rezervor de spalat parbrizul, control politie (care mi-a descoperit ca mi-a expirat permisul de 2 luni! din fericire au fost oameni de treaba si m-au iertat). conditii meteo mizerabile (vant + ninsoare; carosabil umed si/sau partial acoperit cu zapada) pana pe la Bals (in jur de 90 km/h pe autostrada! maximum 100, dar doar de vreo 2 ori), apoi mai bine, dar s-a lasat noaptea. am uitat sa mentionez: mai e o portiune de drum varza, in Strehaia. cred ca intentionat, sa fie soferii atenti la gropi, nu la casele cu turnulete. iar ultimii 20 km i-ati vazut in poze cum erau... aaa, + ca, din toate aceste ore, una a fost doar ca sa iesim din Bucuresti!
la intoarcere, am facut doar vreo 9 ore, pe o vreme superba. dar a condus iubi (mai domoala putin decat mine, mai ales cand era vorba de depasiri), si am si facut o vizita de vreo ora intr-un hipermarket din Craiova pentru aprovizionare. si inca 3 opriri: benzinarie, WC, si la lasarea serii (intrasem pe autostrada) pentru schimbare soferi, ca eu conduc mai bine noaptea decat ea.
@ restul > va multumesc mult pentru aprecieri; nici nu stiti cat conteaza sa vezi ca ai cititori care aduna informatiile oferite. >>> flori fetelor si 40 de paharele baietilor!
Acuma vorba lui molko: "moaaaama"! 11 ore? Merci mult de informatie, m-am linistit... nu e de noi...
dar inspre grecia n-ai gropi, n-ai zapada, n-ai politie care sa te ierte ca nu-s bune actele!!!
Dragos,
as avea, totusi o intrebare.
Fiind asa de departe de tine statiunea Poaina Marului, cum de ai ales sa vii aici, chiar pentru in week-end?
Pe langa cele 11 ore de drum si oboseala acumulata, e ceva cost si pentru transport!
Ai mai fost aici sau ti-a recomandat-o cineva??
Sau a fost o dorinta mai veche?
Ai avut si alte asteptari??
Pana la urma au fost mai multe intrebari...
@ lizuk > tine seama ca am ales traseul CEL MAI LUNG la dus, si nici vremea n-a fost dintre cele mai fericite! este un drum de maximum 8 ore (cu pauze cu tot!), in conditii normale de trafic (si alegand traseul pe care l-am urmat noi la intoarcere; sau chiar si mai putin, daca se merge prin Pitesti, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Hateg, Otelul Rosu). pentru noi a fost si drumul o parte a minivacantei, un fel de excursie ca sa ne reamintim de locuri prin care nu mai trecusem si de peste 30 de ani! oboseala ne-a fost rasplatita din plin de ce am strans in suflet.
@ magdalena > daca ai merge in aceleasi conditii de trafic, n-ai ajunge nici pana la Sofia!
@ georgiana > vezi si mai sus o parte din raspunsuri. in plus, am venit ca sa revad niste oameni foarte dragi noua (care ne-au chemat acolo), asa ca as fi facut-o oricum. sincer, dorinta initiala a fost sa iau avionul pana la Timisoara. asa ca, vezi, uneori costurile chiar nu conteaza... iar cu "broscuta" noastra (un pejo 206 diesel) care e chiar economica, as spune ca e mai bine decat neglijabil costul calatoriei.
n-am mai fost, dar (asa cum am spus) m-as mai duce. poate vara.
singurele recomandari au fost cele (2) de aici, de pe sait!
nu am avut (alte) asteptari, dar sunt sigur ca daca le-as fi avut, mi-ar fi fost depasite!
Merci, dragos, inca o data, si noi am vrea sa mergem acolo pentru a reintalni prieteni, dar ca varianta de transport aproape sigur ne vom orienta spre avion pana la Timisoara...
dragos, se pare ca ti-a priit o pauza de relaxare in... sanul naturii! mai ca sunt invidioasa pe tine, daca ne chemai si pe noi ti-as fi tinut de urat la gratar Poate cand se mai incalzeste
ERATA: @lizuk & restul > dupa o oarecare revenire in simtiri si facultati mentalo-matematice, mi-am dat seama ca am gresit cam cu 2 ore socoteala drumului de la dus: e vorba (totusi) doar de 9 ore si ceva!!! scuze pt. "dezinformare"...
O melodie de ascultat la gura sobei, cu un vin fiert in fata...
Sau dansand cu "eterna poveste"-n brate...
dragos, frumos si interesant reviewul.
prima intentie, cand am vazut titlu, a fost sa nu-l citesc, ceea ce se demonstreaza ca l-am citit abia acum, cand mai lecturam cate ceva pe site.
inca o data se dovedeste ca avem o tara prea frumoasa pentru guvernantii pe care-i avem.
bravo si pma si de la mine.
multumesc! dar n-ai apucat sa citesti si 'rezumatul'? ca in mod sigur iti faceai timp sa-l citesti mai demult...
Vrem si noi sa mergem la Poiana Marului, chiar maine. Pentru asta am stat 2 zile pe net citind, privind, comparand. Multe locatii au parte de o buna prezentare pe pagina, dar realitatea nu e totdeauna identica cu fatada. Voi ne-ati facut sa ne hotaram: vom merge la Pensiunea Mili. Si pentru ca si altii, ca noi, sa beneficieze de prezentari obiective, promit sa scriu si eu la intoarcere. Si poze... Multumim tuturor!
@diosminum sunteti primii care imi spun ca impresiile scrise de mine ii determina sa mearga intr-un anume loc. sper sa va simtiti cel putin la fel de bine ca si noi, desi este cu totul alt anotimp (sau poate tocmai de aceea). si chiar astept cu interes opiniile la intoarcere.
un sejur placut va urez!
Un excelent review, cu titlu "atipic" si "incitant".
Inteleg ca totul a fost super Ok, inclusiv revederea.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2016 Un colt de paradis — scris în 01.08.16 de veteran5 din DROBETA-TURNU SEVERIN - RECOMANDĂ
- Aug.2014 La pomul laudat sa nu te duci cu sacul! — scris în 18.08.14 de stoto din TIMISOARA - nu recomandă
- Aug.2013 Mi-a parut rau cand am plecat — scris în 30.06.14 de alex77nistor din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Liniste, Odihna, Relaxare — scris în 02.09.13 de dalumian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Aproape multumiti la o pensiune frumoasa dintr-o zona superba — scris în 16.08.12 de trompy din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Pensiunea Mili, un loc unde ma voi reintoarce — scris în 31.07.12 de c07 din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Super ok — scris în 23.08.11 de mihai30 din ARAD - RECOMANDĂ