REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Genial pentru mâncare, mediocru pentru cazare
INTRO
Văd că au trecut 10 ani de la review-ul anterior, deci este tocmai bine că revin eu cu informații la zi.
Fiind în căutarea unei noi escapade, ne-am gândit unde putem merge?
La mare? Nu... fără supărare dar nu-mi place aglomerația aia meltenească.
La munte (Valea Prahovei)? Nu... copy paste de sus.
La Bulgari? Nu... am mai fost de curând și la vamă e omorul de pe lume.
Atunci hai la Sibiu. Pentru că ne-am hotărât prea târziu, nu am mai găsit liber la Charter Apartments unde mergeam de obicei, așa că am răsfoit cazările din trecut și am ajuns aici, la Dumbrava Sibiului. Cel mai recent am fost aici acum vreo 10 ani după calculele noastre.
Pe vremea aia, experiență aproape de zero cu cazările, cu review-urile, cu aprecierea unui restaurant mai bun vs unuia mai nasol.
Am sunat, am rezervat. Am ajuns și la ziua cu pricina.
După un drum frumos pe Transfăgărășan, străbătut în prima parte a zilei pentru a evita clasica aglomerație de acolo, ajungem și la cazare.
____
LOCAȚIE?
Vila este situată pe drumul spre Păltiniș. Lângă hotelul Hilton (până în el) sau vis a vis de parcarea grădinii zoologice din Sibiu, review aici. Din centru până aici, faci cam 15 minute cu mașina. Cred că există și mijloace de transport în comun, nu știu exact. Noi am mers cu mașina personală.
____
DESCRIERE
Cunoșteam această cazare, așa cum am scris mai sus, am mai poposit pe aici acum vreo 10 ani. Vila dispune de 26 camere. După părerea mea este un mic Hotel sau o Pensiune mai mare. Este clasificată cu 3 stele. Camerele au baie propie, TV prin cablu, telefon, internet wireless, parcare generoasă, restaurant (vezi impresii mai jos), bar și sală de evenimente.
____
CONDIȚII CAZARE
Vezi jos la rubrica specială
____
CONCLUZII
Mă uit pe pozele de la review-ul de acum 10 ani de pe AFA pentru această locație. Exceptând mocheta din camere care era diferită dar și TV-ul care era modelul vechi cu tub, văd același mobilier, aceleași geamuri, uși, amenajări.
Bănuielile mele au fost justificate. Locul are un potențial fenomenal. Poziționarea lui, dispunerea camerelor, restaurantul, sala de evenimente. Culmea este că nu duc lipsă nici de oaspeți. Vila este mereu ocupată. A doua zi a șederii noastre a venit un grup cu autocarul. Fiind 45-50 persoane, plus turismele parcate, clar a fost ocupată toată locația.
Atunci ce lipsește? Păi viziunea, lipsa de investiții și mai ales personalul. Cred ca am văzut maxim 2 cameriste. Păi câte să facă și ele în aproape 30 de camere? Un aspirator și un schimb de așternuturi maxim. De unde timp de șters praful? Dar oare eu trebuie să înțeleg asta? Da am idee despre cum funcționează business-ul ăsta. Dacă vrei să faci bani, trebuie să bagi bani. "Grija" mea ca turist este să nu am griji.
Tot ce am scris mai sus a costat... 200 lei (pe noapte). Mi se pare groaznic de mult pentru o cameră mediocră din marginea Sibiului. Da, zona e frumoasă, ai Zoo Sibiu, Complexul Astra la cateva sute de metri și Hiltonul la 2 pași dar "crema", adică centrul, este la câțiva km. Un preț ridicat impune și condiții pe măsură. Pot face comparații punctuale cu cazarea noastră preferată din Sibiu. Apartamente de 2-3 camere la 140-160 de lei, cu toate utilitățile, toate condițiile, inclusiv bucătărie complet utilată. Da... și aia era la marginea Sibiului deci egalitate. Păi de ce să dau 200 când pot da 140-150-160 și să am condiții de 10 ori mai bune?
despre SERVICII
Angajații sunt puțini și fac față cu greu cerințelor clienților. Lipsa de angajați se vede cel mai mult în curățenia ce lasă de dorit prin camere. Nu pot da vina pe angajați, pentru ca se vede că sunt oameni muncitori. De vină este managementul care fie nu își dă suficient interesul, fie nu reușește să suplinească lipsa de personal.
Pare că resursele sunt canalizate mai mult pe restaurant decât pe condițiile de cazare.
despre CAMERE & COND. CAZARE
CAMERA
Am rezervat o cameră de 4 locuri. Avea 2 paturi duble dispuse într-o încăpere. Camera era situată la etajul 2 (din 2). Acest etaj este defapt mansarda. Din cauza (nu datorită) acestui aspect, cam toate camerele au tavanul înclinat, deci o parte din cameră sau colțurile, sunt coborâte pâna la 1 metru. Deci dacă nu ești atent, dai capul de peretele înclinat (erau multe semne pe pereți).
Pe jos avem mochetă, care a văzut ceva oameni cazați la "viața ei". Defapt de la prima intrare în cameră, realizez că dotările și amenajările au rămas cam aceleași de mulți ani încoace. Voi explica detaliat ce și cum.
1. Mocheta-veche, ponosită, murdară, arsă pe alocuri (probabil ceva mucuri de țigară). Pe alocuri plinta lipsea, rămăseseră doar găurile ce o țineau cândva.
2. AC-ul-camera dispunea de o unitate propie de aer condiționat. Modelul acesta care se setează din telecomandă fixă, prinsă de perete. Am pornit ACul imediat, pentru că era foarte cald. Deși era dat la 15-20 grade, părea că nu face față. L-am dat la minim adica pe 5 grade. După multe ore de mers continuu pe treapta maximă cu 5 grade, aerul era de nerespirat în cameră. Asta pentru că AC-ul funționa mai mult ca un ventilator imens, probabil nu mai avea freon sau ceva. Plus de asta zona pe unde trăgea aerul, era PLINA PLINĂ de praf, cred că strângeai o găleată de praf de pe el. Probabil că nu a fost șters... niciodată.
3. Paturile - paturile erau ok, salteaua tare, nu scârțâiau, iar așternuturile erau curate și schimbate înaintea cazării noastre.
4. Mese, scaune-Am avut 3 mese și 4 scaune.
5. Geamurile - Camera avea 2 geamuri tip termopan. Doar unul avea plasă iar plasa avea o gaură în ea. Fiind cameră de mansardă, nu puteai deschide geamul cu perdeaua netrasă. Trebuia să dai la o parte perdeaua ca mai apoi să deschizi geamul. Daca nu trăgeai perdeaua, geamul lovea în șina perdelei și nu îl puteai deschide. Plus de asta geamurile nu se închideau ermetic iar sistemul de rabate era tare dubios.
__
Pereții aveau ceva pete pe ei de la țânțari care au fost omorâți de alți oaspeți... (deh... lipsa plasei). Televizorul era ok, subțirel, nu ocupa mult loc.
Camera avea 2 aplice la fiecare pat, și 2 corpuri pe tavan. Din păcate din 6 surse de lumină vreo 2 erau arse iar restul erau de 4 feluri diferite... ba bec alb, ba bec galben. Cam aiurea și enervant.
BAIA
Baia la prima vedere era ok. La a... doua vedere, era iar cu probleme și probleme. Concret:
Presiunea apei (caldă și rece) a fost scăzută pe întreaga ședere. Apa caldă era mai mult călie. Cam enervant să vrei să-ți faci un duș fierbinte după o zi de colindat și să nu ai nici apa caldă, nici presiunea necesară.
Ventilatorul din baie care scotea aburul și mirosul, era ca și AC-ul, plin de praf. Nu i-am mai făcut poza că mi-era scârbă de el. Se putea șterge foarte ușor cu un pămătuf ceva.
În spatele vasului de wc, era apă pe jos. Cred că era o scurgere de la bazin care era modelul ascuns după perete. Scurgerea de la chiuvetă era cam înfundată. A trebuit să fac pe instalatorul și să mișc de furtun că poate poate se mai duce apa rămasă blocată.
Polița de sticlă de deasupra chiuvetei era plină de praf. În baie era un uscător de păr care funcționa foarte bine.
Cabina de duș era la nivelul pardoselei și ocupa cam jumătate din spațiu. Cam inutil avănd în vedere că era suficient și un sfert din baie.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Deși anii anteriori mic dejunul era inclus în prețul camerei, acum ni s-a spus că nu este.
Am ales să mâncăm aici de câteva ori pe perioada șederii noastre. Pot spune că aici a fost un contrast puternic. Mai exact în pofida cazării care era mediocră, s-a compensat din plin cu mâncarea de la restaurantul lor. Acesta este situat la parterul vilei în partea de mijloc. În capăt este acea sală de festivități despre care am scris mai sus.
Bun. Meniul nu este cel mai stufos sau simandicos dar de murit de foame nu mori. Preparate clasice românești, băuturi, supe, ciorbe. Aveai pe alese.
Printre altele noi am comandat șnițel de pui, mușchi poiana (conținea șuncă, cașcaval și sos alb cu ciuperci), piept de pui, salate de murături, papanași. Toate au fost foarte foarte bune. Las și câteva prețuri orientative:
-ciorbă de burtă 13 lei
-ciorbă țărănească de văcuță 11 lei
-ciorbă de fasole boabe cu afumătură 15,5 lei
-mititei cu muștar (3 buc + cartofi prăjiți) 19 lei
-cotlet de porc/ ceafă de porc/ ceafă afumată/ ficăței de pui/ creier pane, oricare la 12 lei
-cotlet de porc POIANA la 16 lei
-mușchi de vită SALTIMBOCA la 30,5 lei
-cartofi prăjiți sau natur la 5 lei
-file șalău la 19 lei
-salate de sfeclă, verde, roșii, castraveși, murături, etc la 5 lei
-clătite la 6 lei, papanași la 10 lei
Am atașat câteva poze cu preparatele.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Așa cum am scris mai sus, locația e ok. Zona este frumoasă, ai Zoo Sibiu, Complexul Astra la cateva sute de metri și Hiltonul la 2 pași dar "crema", adică centrul, este la câțiva km.
O să pun că recomand această cazare, mai mult pentru dedicarea oamenilor de acolo, care par să fie aceeași de acum 10 ani! Un domn și o doamnă pe la 55-65 de ani care din câte îmi aduc aminte, sunt soț și soție! Dacă nici mâncarea nu era ok, cu siguranță nu aș fi recomandat deloc această locație. Hai sa zic că poate am avut ghinion cu camera, deși au fost cam multe neajunsuri...
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 23.08.21 12:19:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2011 Vila DUMBRAVA Sibiu — scris în 10.11.11 de barbu minel din ILFOV - RECOMANDĂ
- Jun.2010 O oaza de verdeata — scris în 16.06.10 de Noa din BUCURESTI - RECOMANDĂ