GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În Lunca Siretului la Zaga-Zaga Resort
Oferta turistică a orașului Mărășești a fost mereu sublimă, ea lipsind cu desăvârșire.
Bine, este Mausoleul Eroilor Neamului dar acesta este din alt film, aici venind lumea mai ales aproape de sărbătorirea luptelor din Primul Război Mondial iar în restul anului e cam liniște. Prea multă liniște, chiar!
Spuneam că orașul Mărășești nu are cine știe ce de oferit, nici măcar din punct de vedere al turismului. Ca-n orice localitate, sunt câteva locuri cunoscute celor ce locuiesc aici, mare parte din ele pe malul Siretului, dar care nu pot fi numite puncte de interes turistic.
Ar fi zona de la lângă lacul de acumulare al barajului hidrotehnic Călimănești, unde localnicii , mai ales cei amatori de pescuit, se duc cu regularitate în speranța unei capturi ca în ”Operațiunea Monstrul”. Pentru că, având o comunitate de pescari și aici bântuie poveștile despre somnul din balta de la ”Înaltă” care are vreo 80 de kile și pe care l-au scăpat pentru că n-au avut cine știe ce macara să-l scoată din apă. Și, care somn, stă și-acuma ascuns în adâncurile cele mai tenebroase și-așteaptă un Spielberg care să toarne Jaws, seria12839. Ce, numai americanii să aibă spaima lor?!
De câtva timp însă, aici, la Mărășești, e drept, tot în Lunca Siretului s-a construit un resort. Este imposibil să-i uitați numele, se cheamă ”Zaga Zaga Resort”. De ce se cheamă așa, iacă, nu vă pot spune, fiind, de fapt, treaba patronului. Dar, sonoritatea incită, nu? Mai ales că, pe la toate nunțile se cântă și melodia ”Jaga Jaga”, aia cu ”nu te chinui dejeaba”... Dar, la Zaga Zaga nu te chinui ca să te simți bine, senzația vine firesc, o să vedeți.
Unde este
Pe E 581, cum mergi de la Tișița spre Tecuci. Chiar înainte de trecerea peste podul de peste Siret de la Cozmești, se face un drum secundar spre dreapta. O să-l găsiți, musai, pentru că sunt indicatoare în acest sens.
Se merge apoi, preț de vreo 300 de metri pe un drum neasfaltat dar practicabil. Urmare a încăpățânării voastre veți ajunge, pe sub o poartă din lemn, în parcarea resortului Zaga Zaga.
Ce este el
Este un mare parc de agrement, după spusele unora, chiar cel mai mare din România.
Se întinde pe o suprafață de 82 de ha, fiind amplasat pe malul Siretului, motiv pentru care, tot ceea ce-nseamnă unități de cazare au acces direct la apă, prin niște pontoane aferente.
Că veni vorba, ar fi vreo 52 de bungalow-uri și alte 11 cabane plutitoare, toate cu dotări peste medie, de 4 stele.
În această locație sunt și crescătorii de păstrăv și de sturioni, o cherhana cu restaurant, iar pentru copii, un parc ”Adventure”, cu trasee prin copaci și cu tiroliană.
Ce poți face aici
În principal, cei care se cazează aici au inclus în prețul pentru cameră și o ofertă de timp pentru pescuit în bălțile resortului. Ți se asigură barca cu care poți vâsli prin canalele creeate. Nu vă pot da prea multe amănunte despre această activitate, capacitățile mele pescărești rezumându-se la vizitele făcute în hala pieței din Focșani de unde-mi cumpăr produsele piscicole necesare obținerii de fosfor care să-i permită creierului meu să funcționeze în niște parametri.
Ce pot să vă spui, sub cuvânt de pionier, să moară mama, este c-am văzut mașini de Satu Mare, Dolj, Brașov și altele, parcate aici, care aveau în interior chestii din astea, pescărești.
Pe bune acuma, v-ați gândit vreodată, voi, ăștia de dați mici averi pe sculele de pescuit, cât pește ați fi putut, pur și simplu, să cumpărați de banii ăia?!
Cei care nu-s amatori de pescuit se pot plimba, pur și simplu, cu barca ori per pedes, prin zonă. Canalale sunt frumoase, dar, la fel, și aleile trasate prin pădurea ce înconjură resortul.
Făcând mișcare în aer liber, veți cheltui energie. Ca să vă completați energia astfel cheltuită, vă recomand să o faceți în cel mai simplu mod: mâncați!
Probabil că și patronul s-a gândit la metoda asta așa încât a înființat un restaurant, numit ”Cherhana”.
Restaurantul este pe ponton plutitor și este utilat cu tot ceea ce trebuie.
Meniul este diversificat dar, pentru autenticitatea locului, recomand mâncărurile din pește, mai ales că gama este destul de largă.
Barul este și el bine înzestrat iar berile de le primești sunt reci!
În imediata apropiere a lacului se află parcul de tiroliene unde cei ce aveți copii neastâmpărați puteți să-i urcați în copaci și să-i lăsați acolo! Măcar ați încercat, nu?
Eu și-ai mei am fost acolo pentru o după-amiază, am intrat în resort pe la ora 17 și am ieșit imediat, pe la ora 23! Și nici măcar nu mi-am dat seama c-a trecut atâta timp!
Cât costă distracția asta
Drumul costă pe fiecare, care de pe unde vine aici de la casele cui vă are, deci prețul este o variabilă.
Cazarea la căbănuță, în timpul săptămânii, 250 de lei. Cabanele au patru locuri, sunt și etajate, cu grup sanitar propriu, ieșire la ponton. În prețul cazării intră și, dacă am înțeles bine, 4 ore de pescuit și barca aferentă.
În zilele de weekend, prețul urcă la 300 de lei, cu aceleași utilități.
Prețurile la restaurant nu sunt exagerate și au acoperire în calitatea produselor primite.
Cazul meu, pentru o porție de sturion prăjit, cu mujdei de usturoi, o porție de păstrăv prăjit pe plită, cu mujdei de usturoi, trei halbe de bere-eu, două capy de piersici- Adriana, am dat vreo 85 de lei, cu tot cu bacșiș. Deci, nu e caz de targă.
Ce este bine
Frumusețea locurilor, cazarea foarte bună, mâncarea excelentă, varietatea ofertelor de petrecere a timpului liber. Personal amabil și prietenos.
Ce nu este bine
Aglomerația. Afluența de public nu este vina patronului ci, poate, dovada că locul are căutare. Iar restaurantul, ca orice unitate de acest fel, are și el o limită. De locuri, de timp pentru pregătirea meniurilor solicitate, de personal. Cu minimă bunăvoință se poate trece peste faptul că, uneori, poți aștepta mai mult până-ți vine mîncarea. Dar, în timpul ăsta, te poți bucura de peisaj. Și de berea rece. Chiar dacă, în cazul meu, de șofer domestic, e fără alcool!
Până voi ajunge, din nou, acolo, iaca, vă las și vă recomand locația. Zic că nu dau greș!
Haidi, pa!
Web, te rog, vidoeclip ci o formație vrânceană, destul de cunoscută în țară: https://www.youtube.com/watch?v=QhvXhCXcGlUA
Trimis de Yersinia Pestis in 13.08.18 09:48:03
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.85434040 N, 27.30014370 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
--
Întrebare unu: v-ați și cazat aici, sau doar în vizită?
@webmasterX: Păi, nu m-am cazat, locuiesc la 5 km de amplasament. Doar am văzut căsuțele și știu oferta.
@webmasterX: Da, după cum am spus, eu -sturion, Adriana-păstrăv. Meniul include și oferte tradiționale dar locul este recunoscut mai ales pentru crescătoria de sturioni și păstrăvi.
Prețul sturionului 35 de lei suta de grame, păstrăvul 25 de lei.
@Yersinia pestis: Este vreo problemă de credibilitate?
@Yersinia pestis: NU, doar de incadrare
===
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Parc de agrement Zaga-Zaga [Doaga], PANCIU/MĂRĂȘEȘTI" (deja existentă pe sait)
@Yersinia pestis: O fi el orașul Mărășești un colț de țară aproape eminamente rural, cunoscut mai ales (doar prin) bătăliile din anul 1917 și Mausoleul ridicat aici, dar... Are o gară - monument istoric, are câteva statui frumoase, vechi, are Siretul cu luncile sale în apropiere.
Și mai există în apropiere și acest complex de agrement cu nume ciudat, dar care întrunește o sumedenie de calități căutate de om în procesul de relaxare.
Frumoase fotografii!
@tata123: Din păcate Gara CFR se dărâmă, trebuie doar un pic de răbdare până se va ruina cu totul! Și, se pare că cei de la CFR au muuultă răbdare!
Mausoleul rămâne emblema orașului, este un fel de Mecca al românilor care ar trebui să treacă, măcar o dată-n viață pe aici și pe la Alba Iulia.
Zaga Zaga este un resort care are ce oferi celor care-i trec pragul. Din câte știu, este în continuă dezvoltare, ceea ce ar trebui să fie un factor pozitiv.
Pozele nu reușesc să exprime frumusețea locului, nu am un talent deosebit în a face fotografii, dar, poate că reușiți să vă faceți o idee despre locurile de scriu de ele.
Pozele sunt chiar foarte frumoase, iar locul pare încântător!
Eu sunt de părere că fiecare loc are ceva special, trebuie doar să le vedem!
@maryka: Locația de aici chiar este foarte frumoasă, cei cărora le este-n drum ar face bine să vină și s-o viziteze!
În mod sigur, chiar dacă n-o fi cea mai cea, este, totuși, un loc de văzut. Noi, cei din zonă, chiar vedem acest resort ca o posibilitate de plimbare într-o după-amiază, când, dacă vrei, ? te poți opri pentru cină, în natură.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Yersinia pestis: Tare frumos e la Jaga-Jaga, a, pardon, Zaga Zaga! Și, vorba ta, nu-i chiar caz de targă la prețuri! Nici chiar la sturion!
E ca și când ai fi în Deltă, doar că nu-i! Țânțari, ceva?
N-ai încerca să te cazezi o noapte acolo?
@Zoazore: La restaurant nu sunt țânțari dar, noaptea, pe lângă băltuțe, sunt! Nu mulți, dar sunt!
Nu degeaba resortului i se spune și “Delta Siretului” !
Nu am motiv să mă cazez acolo, după cum am spus, locuiesc la vreo 5 km de acolo, n-ar fi corect economic!
Dar, o ieșire în natură prinde bine oricui. Iar dacă natura e și frumoasă, cu atât mai bine!
@Yersinia pestis: E de bine, Dom'le, dacă-i aglomerat! Nici prețul la căbănuțe/zi nu-i mare - pentru patru persoane!
Știu o baltă la câțiva Km de București, al cărei proprietar percepe o taxă de 150 lei/zi de pescuit, ce oferă o mică coșmelie drept umbrar + te miri ce măsuță sau scaune în interior. Pescuiești câte ceva (dacă ai noroc, funcție de anotimp), dar nu mai mult de 5 kg. Se întâmplă să prinzi mai nimic, dar asta-i treaba ta de pescar amator! Ce depășește 5 kg, ori plătești în plus și iei acasă, ori arunci înapoi în baltă.
Nu ne-ai spus cum stă treaba aici , pe malul Siretului la „Zaga Zaga”, pentru cei care plătesc o mică avere pe sculele de pescuit!
@Zoazore: Nu mă bate „neam”! Eu sunt mai dinamică, chiar dacă am o vârstă!
Nu-mi pierd timpul să văd dacă „a mușcat” nada peștișorul de aur!
Vreau, doar, să le spun prietenilor mei care merg la balta asta cu taxarea, cum stă treaba la Zaga Zaga! Poate că vor ei să ajungă pe acolo!
Mie peștele îmi place doar să-l mănânc, cu mujdei și cu mămăliguță! (daaaaar, merge și o saramură, mai ales dacă-i crap!)
@doinafil: Nefiind pescar habar n-am cum devine treaba cu peșticul răpit din mediul lui natural doar pentru atestarea calităților de meseriaș! Sic transit gloria mundi, așa că gloria pescărească e cu atât mai mult!
Cunosc persoane care au băgat mici averi în arsenalul de pescuit: scule, bețe, ace, bărci și alte alea și toate astea pentru ce?! Cică e hobby dar cred că e prea costisitor! Mă rog, nu-i din banii mei și nici din timpul de-l am de trăit pe planetă, deci, facă fiecare după cum l-o tăia capul!
Cât despre legenda somnului uriaș ea este permanentă, indiferent de regiune! Dacă vrei, e ca-n legenda cu mașina luată din Germania de la o bătrânică...
@doinafil: Bancul cu peștișorul de aur: este prins în undiță și peștișorul strigă la pescar:”Hai, spune ce-ți dorești: vilă, bani și mașină de lux, că, o carte n-ați cere, neam! ”
Cică pescuitul calmează dar și alcoolul la fel. Ba, alcoolul te face lemn de calm ce devii la o adică!
Și-atunci, de ce pescuitul este hobby iar bețiveala -viciu?!
@Yersinia pestis: Fain loc, auzisem de el! Frumoase foto, nu te mai alinta atâta! De fapt, când locul e frumos, se fotografiază singur.
@crismis: Nu mă alint, doar mă bag și io-n seamă! Și ce te porți așa, că, dacă vreau, io acuma le spun ăstora de te citesc că ești doctor și faci injecții oamenilor , eee! Ce, crezi că n-am curaj?!
PS Săr’mâna de vizită, vorbe și vot, cei trei “v”! Vacanță frumoasă!!!
@Zoazore: Buei, nu e ohăială, pe bune, care-i linia de demarcație între “etic” și “ scandalos “, huh?
@Yersinia pestis: Poate pe tine te face bețiveala „lemn de calm”! Cunosc niște cazuri (nu spui ține, persoane „importante”, deh!) care, dacă au luat ceva „la bord” devin sâcâitoare, vorbesc mult, se laudă cu te miri ce „realizări”, ce mai tura-vura, îți vine să le spui pe șleau: du-te, Dom'le, și te culcă, că ne deranjezi!!!
Dar, mama m-a educat să fiu politicoasă, în orice situație! Și-atunci, mai bine-l las pe chefliu să „toarne” ce-i trece prin cap, așa îmi mai testez și eu răbdarea și mă amuz de cât de ridicol este un om beat! O precizare este necesară: „subiecții” nu fac parte din familie!
Am cunoscut și oameni simpatici la „beție”, dar ăștia, din păcate, sunt mai rari!
@Yersinia pestis:
”care-i linia de demarcație între “etic” și “ scandalos “, huh?
Specialiștii britanici încă fac cercetări în legătură cu granița asta!
@Yersinia pestis: Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de costul consumatiei la cherhaneaua resortulului Zaga-Zaga si anume ce gramaj avea pestele consumat, intrucat nu imi ies la socoteala cei 85 de lei.
Ati spus ca suta de grame de sturion costa 35 lei si cea de pastrav 25 lei. Un pastrav mic cantareste in jur de 200 de grame deci o portie de pastrav cred ca se ridica la 50 de lei. Daca mai adaugam si o bucata de sturion de 100 de grame, deja factura se ridica la 85 de lei doar mancarea.
V-am pus aceasta intrebare nu ca sa ma aflu in treaba ci pentru ca imi doresc sa ajung si eu pe acele meleaguri si trebuie sa-mi conturez un buget.
Va multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2020 Zaga Zaga Land - distracție și relaxare pentru toate buzunarele — scris în 21.07.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ