GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un izvor de sanatate dar din pacate uitat de timp
Pina in anul 2004 am fost anual timp de 5 ani la acest hotel exact cind incepuse cit de cit inlocuirea ferestrelor si a geamurilor de lemn cu termopan. Noi am fost pentru tratament acesta era scopul deplasarii acolo
Dece am ales acel hotel? dintru-n singur motiv: toata baza de tratament era atunci renovata si era la demisol si subsol. Pentru a face tratament nu trebuia sa iesi din hotel pentru nici o procedura, un lucru foarte important pt ca acolo tratamentul era pt caile respiratorii. Este adevarat ca in prima zi era o nebuneala ca stateai pe la cozi pt fisa de tratament si dupa aceea cind trebuia sa mergi la la proceduri nu intrai la ora care erai programat cu o marja de 15-20 minute.
Am stat si la camere normale si la garsoniera. Camerele normale erau micute cu televizor, telefon, si un difuzor cu un program de radio, camera avea balcon spatios, iar baia era micuta dar nu foarte mica. Garsoniera era cu living si dormitor era mai spatioasa, daca imi aduc aminte parca avea o chicineta in care era si un minifrigider.
Mobilierul era cam distrus dar o parte din vina era si a turistilor sau pacienti le pot spune pentru ca majoritatea erau persoane batrine care veneau cu bilete de pensionari, si care nu aveau o asa grija fata de lucrurile din camera.
Referitor la curatenie in camera venea camerista zilnic sa aspire, iar lenjeria o schimba cam la 6 zile. Acolo erau si multi copii care aveau probleme respiratorii.
Pentru masa aveai 2 posibilitati: la restaurantul hotelului care era la etajul 1 sau la comun unde erau cei veniti cu bilete de pensionari. Mincarea era buna si la comun si la restaurant numai ca era mai scumpa la restaurant.
In ultimi ani (cred ca prin 2003) s-a finalizat un strand cu apa dulce in fata hotelului, dar cu plata chiar si pentru cei cazati in hotel.
In cadru hotelului dupa tratament nu aveai ce face nu exista atunci nimic decit plimbarea de dupa amiaza in frumosul parc din capatul strazii principale, unde puteai sa vezi si veverite si le puteai sa le arunci ceva nuci ca sa manince.
La intrarea in statiune se afla un strand Salus cu apa iodata (sarata) care are un bazin si de apa dulce. La citva pasi de strand sunt vreo 4 terenuri de tenis de cimp foarte bine intretinute dar care se pot transforma si in teren de mini fotbal, au si instalatie de nocturna.
De aici se poate ajunge foarte repede la Manastirea Govora aici s-a tiparit "Pravila de la Govora", prima carte de legi în limba româna.
Pina la Manastirea Horezu sunt circa 20 km care este considerata cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc. Lacasul de cult, cu Hramul “Sfintii Imparati Constantin si Elena“, a fost ctitorit intre anii 1693 – 1697 in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Actualmente se afla in patrimoniul UNESCO din 1993.
Mai aproape se afla Manastirea Bistrita, ea se află în satul Bistriţa aparţinând de comuna Costeşti (mineriada); ea adaposteste, inca de la sfarsitul veacului al XV-lea, moastele unui sfant cu numele Grigorie Decapolitul.
In satul Frincesti, la sud de Govora, se afla Manastirea Dintr-un Lemn care este o oaza de liniste si evlavie.
In privinta plimbarilor in nici un an nu m-am plictisit deoarece simbata si duminica plecam cu masina pe la toate manastirile, ajungeam chiar si la sibiu; pe valea oltului sunt numai 130 km.
Recomand aceasta statiune pentru cei care au afectiuni respiratorii, pentru ca natura face minuni (cu ajutorul omului, bineinteles)!
Trimis de dannek in 19.03.10 00:14:55
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.08022900 N, 24.18103100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
pacat de asemenea locuri ca sunt lasate in paragina si nu mai vrea nimeni sa le modernizeze, pe vremuri tin minte ca Govora era o statiune foarte bine cotata, chiar eram curioasa ce s-a intamplat cu ea, nu mai auzisem nimic de ani buni. poate ca se va hotari cineva sa investeasca si acolo
Mai exista Baile Govora??? Mergeam des cand eram mica....Si la Sarata Monteoru si la Lacul Sarat!
Din cauza celor care isi revendica cladirile din zona nu s-a mai investit in nimic doar in avocati
Citeva articole din ziare.
Govora era si cred ca a ramas a 2 a statiune din Europa legat de afectiuni ale cailor respiratoii, iodul si sulful ce se afla in adincuri este inca cel mai bun pentru tratament.
Este renumita pentru variatatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf (pentru cure externe) si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu, putin sulf (pentru cure interne) cunoscute si utilizate inca din 1866.
Pacat ca nu stim sa facem bani din ce ne ofera natura gratis!
un alt trist exemplu despre cum nu stim sa ne gestionam averea turistica !
incapatanare tipic romaneasca, exploatata ridicol prin legi particulare face ca multe locuri altadata faimoase sa ramana in paragina... timpul, sarea si iodul finalizeaza in mod stralucit lucrarea "domnului"!!!
dannek, nu e frumos sa dai vina exclusiv pe batranii pacienti ai locului, pt deteriorarea mobilierului! varsta de 30-40 de ani (a mobilei) iti spune cumva altceva?
sa nu-mi spui ca in bucatarie, mobila ta sta mai mult de 10-15 ani!
explicatia o stim cu totii: ABSOLUT TOT ce este administrat de STAT este PROST ADMINISTRAT!!!
Hotelul este administrat de SindRomania(adica sindicate) din prost in mai prost!
Din aceeasi oala ar fi Borsec, Bazna, Baile Herculane
Tusnad (partial), Paltinis, ar fi primele care imi vin in minte. Chestia cu banii nu stiu daca e viabila, de ce sunt locuri in care se investeste masiv: valea Prahovei, Sovata (mai putin, dar se misca lucrurile), Durau, Baile Felix si alte locuri uitate de lume.
Cauza e alta. Presupun ca interesul mai mare sau mai mic al unora conteza (si politic si economic) pozitia geografica de asemenea, infrastructura este foarte importanta (tine tot de politic cred eu), apropierea de marile aglomerari urbane sunt cateva.
Am deschis cutia Pandorei si se pot isca discutii interminabile. Ma opresc aici.
@piti ai dreptate dar Herculane s-a dezvoltat pe partea privata sunt foarte multe pensiuni particulare dar la Govora nici macar atit am inteles ca si la Borsec este la fel.
Ce mai tura-vura nu stim sa facem bani din resursele naturale ale noastre nu stim sa folosim resursele tamaduitoare ale naturii.
Sa inchidem totusi cutia Pandorei!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Super relaxare și tratament — scris în 28.08.23 de ux130531 din BACăU - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Oltenia — un eșec!!! — scris în 25.08.21 de AlinaJ din TâRGU JIU - nu recomandă
- Aug.2021 Un sejur perfect — scris în 06.08.21 de StefanVilan din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Un sejur excelent!!! — scris în 02.07.21 de ux120574 din SLATINA - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Recomand cu caldura hotel Oltenia din Baile Govora — scris în 17.06.21 de mmariams din TARGU-MURES - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Evitati! — scris în 26.06.19 de diana201 din SLATINA [OT] - nu recomandă
- Jun.2019 Dezamagire la Hotel Oltenia, Baile Govora — scris în 07.06.19 de an_no_nim din PITEşTI - RECOMANDĂ