GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Trebuie sa fiu categoric în cea ce spun aici - înainte de … (89)... exista acest termen de comparatie, aici, in acest loc care inca se numeste statiune balneara, era mult mai bine, mulți veți spune că e vorba de nostalgicii acelor vremuri de mult apuse.
Încercati să mergeți la aceste băi și pe urmă puteți comenta, sunt curios să văd ce veti putea spune după vizita aici.
La aproximativ 26 km distanta de Timișoara si 35 km de Arad.
Cum ajungi aici? Se poate ajunge doar cu masina cu toate ca există și tren dar merge doar pe la Călacea care e la cațiva kilometrii distantă. Călacea e una si Călacea Băi e alta. De la gară mergeti cu ce puteți cei 5 - 6 km.
Trebuie făcută o precizare, vrei să vezi/vizitezi statiunea, să mergi la ștrand și să faci baie, să faci tratament ca pensionar că în afară de pensionar la tratament nu stiu cine merge acolo, poate gresesc dar trebuie verificat.
Cum vi de la Timișoara prima dată dai de ștrand, mergi mai departe si dupa 200 de metrii este intrarea in statiune.
Ștrandul arată bine sunt trei bazine, unul cu apă termală cam prea caldă, unul pentru copii si unul mare pentru adulti cu apă rece. Există o terasă tip bar unde poti sta la o bere.
Taxa de intrare este de 20 lei pentru adulti si 10 lei pentru copii peste 7 ani.
Asta ar fi primul contact cu Calacea Bai unde poti face baie si sa te relaxezi, masina se parcheaza afara fara taxă.
Dupa ce vizitezi zona asta, eventual faci si o baie unde poti zice ca te simti bine mergi mai departe cam 200 metrii si ajungi in statiune in zona receptiei, vrei sa intrii sa vezi statiunea si trebuie sa platesti taxa de intrare in statiune.
Până acum pe unde am fost în diverse statiuni nu am plătit nici unde taxa de intrare in statiune, eventual o taxă de vizitare diverse obiective de acolo.
Am plătit un leu de persoană si am intrat.
Primul contact - dezolant, totul in paragina, aleile din statiune neangrijite, totul pustiu si lasat in paragina. Stanga si dreapta cladiri vechi degradata si parasite. Am mers mai departe sa vedem ce mai e prin zona. Un teren de sport in paragina, un tobogan la fel, o troita in mijlocul statiunii, un țarc cu câteva animale printre care trei rațe mute, câteva găini si un păun. Mai era un fel de adăpost pentru câinii italienilor care vin in zona asta la vânat, în perioada asta nu era nici un câine de vânătoare prezent acolo. Destui câini comunitari. O zonă de pădure destul de mare pe unde poti sa te plimbi dar totul in paragina.
Un lac mic cu nuferi care aduce aminte de cum era o data statiunea asta.
Sunt câteva vile confort 3* unde sunt cazati pensionarii veniti la băi, astea arată bine in contrast cu ce e pe afară în statiune, în aceste trei sau patru vile sunt cateva zeci de locuri de cazare.
La intrare in statiune exista un bar restaurant, la fel in interiorul statiunii plus terasa de la strand. Cantina unde se serveste masa pensionarilor este in zona vilelor. Nu am vazut in toata statiunea nici un pensionar la plimbare, am intrebat unde sunt pensionarii? La siestă adică la somn.
Baza de tratament arata bine vazuta pe dinafară, se spune ca apa termală e ca la Felix, și se fac diferite proceduri care dau si rezultate tinand cont ca aceiasi pensionari vin tot in acest loc la tratament. Acum vreo 31 de ani am făcut baie la vană în acest loc, de atunci nu am mai fost aici ca sa spun cum este.
Exista o forma de tratament care vrei nu vrei o faci dacă ajungi aici - foarte mulți tântari de mărime mare si foarte agresivi, poate din cauza asta nu era nimeni la plimbare fiinca au terminat tratamentul ăsta.
Am plecat de acasă spre Călacea Băi la ora 14 și am ajuns înapoi în Timișoara în fața casei la ora 18.
România te iubesc!
Trimis de Nicu in 16.06.19 16:48:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE CĂLACEA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@Nicu: România beneficiază de un potențial balneoclimateric excepțional, dovadă băile terapeutice înființate încă din epoca daco-romană, apoi dezvoltarea cunoscută de câteva zone bogate în izvoare minerale în secolele al XVIII-lea - al XIX-lea.
Descopăr aproape în fiecare an, citind articole pe AmFostAcolo, mici stațiuni balneoclimaterice despre care nu auzisem ulterior. Deținem bogății naturale incredibile, păcat că nu le îngrijim, exploatăm și promovăm așa cum ar trebui.
Într-un ghid publicat pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale sunt descrise un număr de 34 de stațiuni balneoclimaterice, dar sunt doar cele mai mari și mai renumite (mdrap.ro/userfiles/public ... ni_balneare.pdf).
Mulțumim pentru prezentare și numai bine!
Dupa ce am scris acest review vad ca unii au fost deranjati de termenul folosit de mine... inainte de... 89...
Trebuie sa specific ca acest termen de comparatie exista.
Am fost aici si atunci si am revenit si acum in prezent.
In cazul asta, in aceasta statiune era mult mai bine.
Ce sa fac trebuie sa spun adevarul, si adevarul e asta... era mai curat, mai organizat, lume mai multa, statiunea era mai vie.
Va rog sa mergeti si sa vizitati aceasta statiune in caz ca ajungeti in zona si nu va e frica de tantari si pe urma sa va spuneti parerea.
Statiunea asta e foarte aproape de Timisoara si e lasata in paragina.
De ce?
Strandul arata bine dar statiunea nu.
Nostalgii de pensionar? In nici un caz, mergeti si vedeti la fata locului.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2010 Calator deasupra unei mari fierbinti (I) — scris în 08.12.10 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Strandul Baile Calacea - plin de ''capcane''! — scris în 05.08.10 de georgiana din SANNICOLAU MARE - nu recomandă
- Jul.2010 Tristete... si nuferi albi! — scris în 12.07.10 de georgiana din SANNICOLAU MARE - RECOMANDĂ