ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.01.2025

la PMM* = 28 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

MyContinental Gara de Nord

TIPĂREȘTE

Actualul MyContinental este hotelul în care am stat cel mai des și cel mai mult, începând din copilărie și până în prezent. Și voi mai lua cameră aici, pentru că este un loc de care mă leagă amintiri și în care mă simt acasă.

Până în a doua parte a anilor 1990 s-a numit Hotel Nord. Era hotelul „bun” din Gara de Nord, părinții se cazau aici doar când erau în bani, altfel alegeau unul de pe Dinicu Golescu (cam pe unde e acum Hotel Sir, prezentat zile trecute de @pepsi70ro) - parcă Astoria se numea, dar nu bag mâna în foc. Prin urmare, leg vizitele aici făcute în copilărie cu perioadele de bunăstare :).

În decada 1990-2000 cred că a fost, mulți ani, închis, dar din parcarea din fața sa plecau cursele Dacos-ului către Râmnicu Vâlcea-Sibiu. Cum am avut treabă des pe acolo, am avut ocazia de a vedea cum se degradează uriașa clădire.

Apoi, o vreme, nu am mai ajuns prin zonă. Prin 2010, atunci când am început să plec mai des din țară cu avionul, cum zborurile din Iași erau, la acea vreme, puține și exagerat de scumpe (de fapt, au rămas exagerat de scumpe 🥺), am redescoperit hotelul sub numele Ibis Gara de Nord. La acea vreme era proaspăt renovat și, datorită poziției ideale, prețului decent și condițiilor bune, a fost alegerea firească pentru a-l „vizita” de nenumărate ori - practic, am stat aici cel puțin o dată pe an în perioada 2010-2020. Ceea ce oferea în acea perioadă este prezentat excelent de @pepsi70ro aici vezi impresii.

După care a venit pandemia, iar hotelul s-a închis din nou pentru vreo doi ani. Aspectul exterior și numele s-au schimbat: acum e MyContinental, iar fațada are ceva bleu prin ea, nu mai este doar cenușie, ca în trecut. Am intrat, mai mult de curiozitate, astă primăvară, în drum spre Păltiniș: am sosit în București cu trenul la șase dimineața și aveam întâlnire cu Florina, în mașina căreia am parcurs ultima parte din traseu, după ora 10. Așa că ne-am spus să luăm undeva micul dejun. Am plătit 50 de lei de persoană și am intrat în restaurantul aflat imediat la stânga intrării, unde ne-am întins cu masa mai bine de o oră. Oferta bufetului este foarte variată, există opțiuni tentante și pentru vegetarieni (sau pentru cei care țin post). Nu se potrivește caracterizarea „rafinat” 😇, dar se mănâncă bine. Și cafeaua este excelentă; cum eu dimineața beau câte 4-5, numai din asta am scos banii dați :).

Asta ar fi discuția luată de la anul una-mie-opt-sute-două-zeci-și-unu... fix... . Ca să revenim la plebicist, sau mai bine direct la cestiunile arzătoare de pe ordinea zilei, de data asta am ales hotelul în primul și în primul rând pentru că... el ne-a primit pe noi, grup numeros, format în majoritate din tineri.

A fost prima vizită propriu-zisă aici de la rebranduire. În privința camerelor - nu am sesizat nicio schimbare, doar că au mai îmbătrânit, fapt vizibil mai ales în baie, unde rosturile sunt ușor înnegrite, ușile dușului nu se închid etanș, mă rog, mici detalii. În rest - am găsit acceași cameră confortabilă (și destul de mare, la cei 22 m. p. ai săi), utilată „cu cap” , astfel încât să nu lipsească nimic, paturi comode și lenjerie curată (care, însă, nu a fost schimbată în cele trei zile petrecute acolo). Se poate vedea în poze despre ce e vorba, pe scurt... rămâne Ibisul tipic, pe care l-am întâlnit în toată Europa. Nepretențios, dar funcțional.

Ni s-a atras atenția de la bun început să fim atenți la calorifere, că sunt cam „simțitoare” și mulți oaspeți au reușit să le strice atunci când s-au aplecat peste ele, pentru a deschide geamul (care, oricum, se deschide doar pe batant). Nu am stricat niciunul, însă un tânăr din grup a reușit să facă o gaură într-un perete de rigips, și asta fără a se strădui prea mult. Am găsit înțelegere, am fost taxați pentru pagubă cu o sumă modică, chestie care mi s-a părut de mult bun simț.

De altfel, principala schimbare pe care am remarcat-o a fost atitudinea personalului, care mi s-a părut ireproșabilă. Atât la recepție, cât și în restaurant. Pe lângă micul dejun, am luat la MyBistro și cina, de două ori. În una dintre seri, ne-am întors de la teatru după 22 - am fost așteptați cu masa caldă, deși era duminică și poate că oamenii preferau să stea acasă la ora aia. Ni s-au servit feluri simple (stabiliserăm meniul în prealabil), nimic ieșit din comun, dar corect gătite și la un preț corect. Aveam să apreciem mesele aici cu atât mai mult după ce, în următoarele zile, a durat câte două ore până când tot grupul avea să fie servit (nu neapărat cu ce comandase fiecare 😁) prin diverse restaurante din capitală.

A, să nu uit, am mai remarcat o schimbare: nu doar că liftul nu pornește fără cardul de la cameră, dar nici de la lift sau de pe casa scărilor către culoarul camerelor nu mai intri fără cartelă. Și, dacă stai la etajul 3 și vrei să intri la 4, cartela nu merge, pentru securitatea maximă a clienților!

Încă ceva: este cu 20% mai ieftin față de orice platformă dacă se face rezervare direct pe site-ul hotelului mycontinental-bucuresti.c ... nentalhotels.ro. O cameră standard cu MD, două persoane, costă 300 de lei, față de 380 pe Booking, de exemplu.

Una peste alta, a fost bine, voi reveni.

Citește și CONTINUAREA aici

Trimis de adso in 12.01.25 14:33:52
Validat / Publicat: 12.01.25 16:41:52

VIZUALIZĂRI: 526 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
P04 Camera
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42300 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 28.00 EUR pe cameră

• ECOURI la acest review

16 ecouri scrise, până acum

webmaster
    [12.01.25 17:09:45]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

crismisPHONE
    [12.01.25 18:37:55]

@adso: Țin minte Hotelul Nord din vremea facultății, când - rarisim, că nu ne permiteam - mă mai opream cu colegii de navetă la o prăjitură la cofetăria de la parter. Pe urmă, după ani și ani, vorba cântecului, am revenit de vreo câteva ori în scop de cazare (era deja Ibis), de obicei când mă întorceam seara târziu de la vreun congres de pe-"afară", iar a doua zi dimineață aveam tren spre casă.

În general, amintirile îmi sunt plăcute în ceea ce-l privește. Una singură e mai nașpa, de pe vremea când era permis fumatul în camerele de hotel. Am ales, desigur, cameră de nefumători, dar am primit una în care trăznea a tutun și, trecut de miezul nopții fiind, nu m-am mai dus la recepție s-o schimb. Am zis că la cât sunt de obosită, o să dorm buștean. Ei bine, nu m-am odihnit deloc bine...

De când e My Continental, n-am ajuns, dar cine știe?!... Am reținut și faptul că oferă mic dejun contra cost chiar dacă nu ești cazat la ei. Mulțam!

adsoAUTOR REVIEW
    [12.01.25 18:50:26]

@crismis: Eu mulțumesc, pentru „băgarea în seamă” .

Trenul de Iași ajunge la 6, ba chiar puțin mai devreme. Când vin cu treabă, am de pierdut vreo două ore, că nu am cu cine vorbi înainte de 9, Bucureștiul se trezește ceva mai greu decât provincia. Pe vremuri mă opream la Mac-ul din gară, dar cu vârsta am început să nu îl mai suport. Mai ales după indigestia de astă vară, gata, am decis să las pentru alții mai mult spațiu acolo. Prin urmare, MyContinental este o opțiune care se impune de la sine.

Da, am avut și eu o dată un incident de acest fel, am primit cameră de fumători, adică. Și tot așa, parcă nu am schimbat-o, era vorba doar de o noapte. Uite cum uită omul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
    [12.01.25 19:00:58]

Un hotel foarte bun, unul dintre cele două în care mă cazez când vizitez Bucureștiul, celălalt fiind frățiorul mai ieftin, Hello. Este adevărat, din motive de preț, în general îl aleg pe cel de-al doilea. De multe ori, cazat fiind la Hello, mâncam la My Continental datorită mâncării destul de gustoase și a prețurilor rezonabile pentru București.

Toate cele bune și cât mai multe vizite în Capitală! Eu, unul, o am în suflet. 🙂

adsoAUTOR REVIEW
    [12.01.25 22:34:58]

@Flaviu: Bună seara, scuze pentru răspunsul întârziat!

Da, îmi amintesc despre discuția avută cu ceva timp în urmă, pe marginea articolului dvs despre Hotel Hello. Am stat și acolo de două ori, parcă vorbeam despre „transparența” lui .

Mulțumesc pentru urare, asemenea și ție! Și mie îmi place mult Bucureștiul!

doinafil
    [13.01.25 14:48:43]

Dacă-mi amintesc bine, prin anii '65-'67, a fost construit „Hotel Nord” , deci are ceva anișori, 57 - dacă socoteala mea e bună! Eram adolescentă și la vremea aia era un hotel considerat „de lux” . Între timp, clasificările s-au schimbat, ajungând să aibă acum doar 3*, cu toate up-date-urile făcute.

Mie mi se pare că acum, cu noua fațadă și cu mobilierul camerei, este un hotel foarte bun, mai ales pentru cei ce au nevoie să fie aproape de gară!

Am citit și articolul lui @pepsi-oro care, și el, de câte ori vine în București cu treburi, alege un hotel de lângă gară. Nu mai spun că raportul calitate/preț, este unul foarte bun, în comparație cu alte hoteluri bucureștene!

Ai făcut o bună alegere și te felicit pentru asta! ... dar și pentru felul în care ni l-ai prezentat + pentru pozele atașate!... și să nu uit de

[13.01.25 15:48:18]

@doinafil: Asa e, inainte de 90 era un hotel scump. I-am intrebat candva pe ai mei de ce nu mergem mereu acolo si mi-au spus ceva de genul: Tu, cand vei fi la banii tai, sa vii doar aici, noi atat ne permitem .

Acum nu mai este un hotel scump, ci unul chiar accesibil. Dubla fara MD e la 50 de euro - pomana, pentru Bucuresti si la conditiile pe care le ofera.

In Gara de Nord am stat si la Hello, dar si la Euro Hotel Grivita, peste drum de MyContinental. M-am cazat, de-a lungul timpului, si prin centru, pe Calea Victoriei (am povestit aici doar despre Capitol), pe Lascar Catargiu (la Minerva), in Pta Rosetti etc. V-am spus, imi place Bucurestiul si vin destul de des.

Dar cu acest hotel am dezvoltat un fel de relatie personala

Multumesc pentru ecou si pupici!

mishu
    [13.01.25 16:28:06]

@adso: As incepe si eu pe un stil ca sa il numesc elegant, cu ceva "vechime"... Pe vremea mea de seralista la Facultatea de Chimie, cu ore multe in Polizu se numea Hotel Nord intradevar, si era un loc in fata caruia te inclinai, era unul dintre hotelurile cu staif din Bucuresti, si usor accesibil (celor ce isi permiteau) sa faca tranzitia intre gara si treburile din Bucuresti. Cat despre micul dejun, am vazut ca sunt inclusi intr-o aplicatie care in weekend ofera micul dejun de luat la pachet (dupa ora de mic dejun), la jumatate de pret.

Un hotel care merita sa aiba viata si se pare ca asa este. Felicitari, votat cu mare drag.

mishu
    [13.01.25 16:34:18]

@crismis: Sa stii ca fix la perioada facultatii ma gandeam si eu. Prima facultate facuta de mine a fost chimie, sectia chimie organica, la seral pentru ca deja prinsesem un post in industrie si voiam sa scap de repartitie. Dar la chimie pe vremea aceea eram majoritar fete, in grupa aveam doar 2 baieti si nici aia nu veneau mereu. Dar... , aveam o colega al carei prieten facea facultatea de instalatii, tot la seral, asa ca ea cu colegele, el cu colegii, ne intalneam sa bem un pahar de vin intr-un cadru mai elegant (cand luam leafa, ca pana la finalul lunii nu mai mergea acel loc), asa ca am amintiri placute.

Sa ne vedem cu bine.

[13.01.25 16:42:56]

@mishu: Interesanta informatia cu micul dejun la pachet, la jumatate de pret. Desi... este utila mai mult pentru localnici, decat pentru turisti. Camera dubla fara MD este 256, iar cu MD este 300, prin urmare pretul acestuia este, oricum, la jumatate pentru cei care se cazeaza in hotel.

Am ales si eu o data Ibisul pe motivul vecinatatii cu acel corp Polizu al Facultatii de Chimie .

Bine ati revenit, multumesc pentru ecou!

mprofeanu
    [13.01.25 18:20:05]

@adso: Articolul tău despre fostul hotel Nord actual MyContinental mi-a trezit amintiri. Eram în anul cinci de facultate, sunt 44 de ani de atunci, eram însărcinată cu fata și trebuia să merg la examene, acolo poposeam câte o noapte înainte de examen. Niciodată nu am stat în sesiune la cămin, dar în mod normal veneam cu o noapte înainte de examen. Atunci fiind o situație specială m-am cazat la acest hotel.

Oricum este un preț bun și de reținut și pontul de a rezerva direct la hotel mai convenabil.

[13.01.25 18:40:46]

@mprofeanu: Deci ati dezvoltat si dvs o relatie personala cu hotelul acesta, nu numai eu .

Va multumesc pentru ca ati citit articolul si pentru ecou!

[13.01.25 18:48:11]

Cu atâția admiratori ai acestui hotel, mai că s-ar putea organiza o mini-întâlnire acolo.

crismisPHONE
    [13.01.25 18:49:48]

@Flaviu: De ce nu?! Bună idee!

[13.01.25 18:58:26]

@Flaviu: Noi am fost 31. Si mai erau doua grupuri mari, de circa 30 de persoane fiecare.

[13.01.25 19:05:48]

@adso: în concluzie, putem începe să lucrăm la convocator și la stabilit o dată. Sau invers. 🙂

5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, doinafil, Flaviu, mishu, mprofeanu
    Alte impresii din această RUBRICĂMy Continental Hotel (ex Ibis Gara de Nord) :