GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mini Transilvania - destinația perfectă pentru toată familia
Data vizitei: 12 august 2022
Adresa: Strada Orbán Balázs 184, Odorheiu Secuiesc 535600
Coordonate GPS: 46.333692; 25.272127
Website: click aici
Link Google Maps: click aici
Asa cum am spus deja in Recenzia despre cazare de aici, in prima zi, avand mai multe ore la dispozitie in prima parte a zilei, am mers de acasa (Bucuresti) direct spre Parcul Tematic Mini Transilvania.
Am ajuns aici la 11:45 (conform primei fotografii facute).
Costul biletelor: -adult - 30 de lei -copii si pensionari - 15 lei -copil sub 3 ani - gratuit -bilet pt grupuri peste 10 persoane: 25 lei / adult // 10 lei copil Mini Mocăniță Secuiască: Bilet pentru adulți: 10 lei Bilet pentru copii: 5 lei Program: Luni - Vineri 10:00 - 19:00 Sambata - Duminica 09:00 - 19:00
Avand in vedere comunitatea maghiara din zona in care ne aflam, incepand cu intrarea, toate panourile informative erau bilingve (RO + HU) iar in parcul tematic, toate panourile informative despre cladiri, erau trilingve (RO+HU+EN).
Mașina se poate parca fie pe prima alee care duce spre parcul tematic, fie puțin mai în față, în dreptul Muzeului Apelor Minerale.
____
Ce reprezintă acest loc?
Conform site-ului oficial, fondatoarea Parcului Mini Transilvania este echipa Legendarium din Odorheiu Secuiesc. Scopul acestui parc tematic este acela de a prezenta diversitatea arhitecturală a Transilvaniei multiculturale prin machete, în perioadele lor de glorie, prezentând cele mai importante clădiri ale tuturor națiunilor din regiune. Multe dintre clădirile expuse fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Modelele prezentate au fost realizate de Domokos Vajda și Auróra Németh Hajnal, sub îndrumarea grafică profesională istorică a lui János Gyöngyössy.
Expoziția Parcul Mini Transilvania este unică în România, realizarea acesteia fiind inspirată din ideea parcurilor Mini Europa (Bruxelles, Belgia) și Minimundus (Klagenfurt, Austria). Obiectivul proiectului fiind prezentarea diversității arhitecturale din Transilvania.
Realizarea Parcului Mini-Transilvania constituie o soluție inovatoare de promovare a patrimoniului cultural național. Vizitatorii parcului vor avea posibilitatea de a vizualiza în miniatură cele mai importante monumente istorice și simboluri ale identității naționale. Prin aceste machete își pot îmbogăți cunoștințele în domeniul patrimoniului cultural, material al Transilvaniei. Precum și conștientizarea importanței preocupării de a fi adoptate și implementate măsuri de protejare a acestor valoroase elemente patrimoniale.
Pentru mine personal, acesta este al doilea parc tematic vizitat din aceasta categorie, primul fiind Mini Bulgaria, care la fel m-a impresionat foarte tare. Ceva diferente sunt. Mini Bulgaria prezinta o varietate mai mare de tipuri de cladiri. Aici se axeaza mai mult pe biserici fortificate si cetati. Insa din punct de vedere istoric si geografic, acopera foarte bine acest spectru.
Printre cele mai importante replici intalnite aici am putea enumara:
-Biserica fortificată de la Biertan
-Cetatea Devei
-Castelul Bran
-Cetatea Făgăraș
-Castelul Poienari
-Cetatea Brașovului
-Castelul Brâncoveanu
-Biserica Fortificată de la Prejmer
-Mănăstirea Hurezi
Plus multe altele pe care nu le voi mai enumera pentru a nu vă strica o potențială vizită.
____
Ceva de papa
Sus pe cel mai înalt deal din parcul tematic, există și un soi de fast-food unde se regăsesc mai multe mese și se poate comanda mâncare. Locația se numește Sir Mano Grill iar meniul nu este foarte variat dar suficient să-ți potolească foamea.
-cartofi prăjiți 7 lei
-hot dog 10 lei
-meniu mici 30 lei
-meniu nuggets pui 30 lei
-cabanos hot dog 15 lei
-meniu piept pui la grătar 30 lei
-meniu ceafă de porc la grătar 30 lei
-meniu cârnați subțiri picanți 25 lei
-hamburgeri de pui sau vită la 18/23 lei
pluuuus încă câteva preparate
Meniurile includ cartofi prăjiți, sos și pâine.
De-asemenea aveau și sucuri sau bere la 5 lei dacă îmi aduc bine aminte.
Lângă zona fast food este și un loc de joacă pentru cei mici iar lângă zoan de joacă, în cel mai înalt punct este un mic castel unde se poate urca până la cel mai înalt turn și se poate admira priveliștea, practic întregul parc tematic. Foarte fain.
Pe lateralul castelului, pe unul dintre pereți este și un ceas solar pe care l-am verificat și chiar arăta bine ora.
____
Pentru cei mici dar și cei mari există un mic trenuleț electric care vă plimbă prin parcul tematic. Cursa durează câteva minute și costă 10 lei de adult sau 5 de copil și este foarteeeee tare!
____
Din păcate nu s-a deschis încă Insect Parkul. Pe deal sunt așezate mai multe insecte imense, de-asemenea și pe clădirea ce va găzdui aceasta secțiune a parcului tematic, sunt expuse mai multe insecte și mai multe panouri informative. Când se va deschide nu scrie cu exactitate.
Spre sfârșitul zonei de vizitare, unde este și restaurantul, se află și un magazin cu obiecte tematice. Cărți de colorat pentru cei mici, creioane colorate, tricouri, căni și diverse alte merch-uri specifice. Evident prețurile sunt ușor ridicate versul obiecte similare nebrănduite. Dar deh... arta cere sacrificii.
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 16.08.22 17:25:38
- A fost prima sa vizită/vacanță în ODORHEIU SECUIESC
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.33303242 N, 25.27494220 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@⭐ValentinB_88⭐: Si un SB binemeritat pentru un articol minunat. Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 Din ce în ce mai bine la Parcul tematic Mini-Transilvania — scris în 27.05.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Un loc complex de distracție – Mini Transilvania — scris în 05.09.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Castele, biserici, cetăți și alte alea... — scris în 26.07.22 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Parcul MiniTransilvania — scris în 10.07.22 de Mari-a din RM VALCEA - RECOMANDĂ
- Nov.2020 Extraordinar — scris în 17.11.20 de Leno din BBC - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Parcul Mini-Transilvania — scris în 27.05.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Parcul MiniTransilvania – inedit în România — scris în 16.08.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ