ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 27.12.07
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2009
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Manastirea Vladiceni - [Tomeşti, Iaşi]

TIPĂREȘTE

În căutarea “Ieromonahul Calistrat Chifan” am poposit la Mănăstirea Vlădiceni de lîngă Iași situată pe strada Trei Fîntîni.

Mănăstirea, administrativ teritorial aparține satuluiVlădiceni comuna Tomești dare a este amplastă în zona industrial a Iașului.

La mănăstire se ajunge foarte ușor, dacă intrați în Iași pe șoșeau Bucium după ce treceți de Spitalul de Psihiatrie “Socola” care este pe partea stîngă mai mergeți înainte pînă întîlniți tot pe partea stîngă o benzinărie Rompetrol imediat urmează un semafor dar pentru a face la dreapta este un verde intermitent (asa era acum un an) dacă este liber virați la dreapta și întrați pe strada Trei Fîntîni.

Paralel cu strada este o linie ferată care o să vă însoțească pînă la mănăstire circa 4 km. Strada era acum un an parcă după bombardament în parte acoperită cu piatră cubică dar foarte prost aranjată iar asfaltul era și el plin de gropi. Așa că pînă la “Dumnezeu” te mănîncă gropile.

Mănăstirea o veți observa foarte ușor de la șoșea ea fiind pe partea dreaptă, la cica 100 de metri de drum, iar din spatele mănăstiri începe pădurea Vlădiceni.

Biserica mănăstiri este relativ nouă ea fiind sfințită în 1999, dar istoria mănăstiri nu începe în acest an, ea este foarte agitate, plină de demolări și renașteri începînd din anul 1415 și pînă în prezent.

Schitul în 1918 a fost victima unei explozii unui depozit de muniţii din apropiere care a distrus în întregime biserica, în explozie au murit mai mulţi călugări, printre care şi Arhimandritul Teodosie.

De cum intri în curtea mănăstiri de-a lungul drumului pînă aproape de clădirea administrativă, gospodari manăstiri au amenajat un elesteu cu peste care este pentru consumul propriu al mănăstiri.

Ajunși în curte abia am găsit loc de parcare pe lîngă autocarele cu pelerini care veneau aici să găsească un sfat și o vorbă de duh pentru alinarea suferințelor.

Multe persoane a văzut intînd la “Ieromonahul Calistrat Chifan” cu tristețe în suflet și amărăciune iar după ce primeau sfaturi și vorbe bune, parcă calea lor era de acum luminată iar undeva departe se zărea “Speranță”.

După clădirea administrativă este o parcare amenajată, cam mica pentru traficul de pelerini trec pe la mănăstire.

Imediat după parcare urmează paraclisul care are două încăperi naousul și altarul. Paraclisul este și el relativ nou fiind contruit în anul 1996. In naos se țin slujbele mai mici de obicei ziua unde nu paticipă prea mulți enoriași și călugări, dar seara se deschide biserica mare unde participă majoritatea călugărilor dar și pelerini aflați în mănăstire.

În fața naosului mai este o încăpere (anexă) în care se află recipientul cu agheasmă și o masă cu două scaune unde Ieromonahul îți ascultă necazurile, încearcă să te încurajeze și să te întoarcă cu fața spre Dumnezeu.

Biserica mare a mănăstiri nu am vizitat-o pentru că noi am așteptat pînă în seară tîrziu să putem vorbi cu părintele Calistrat.

Am aflat de la alți călugări că mănăstirea are și spații de cazare cu un confort de invidiat, ele fiind proaspăt renovate. Prețul nu a putut să ni-l comunice, deoarece călugărița care se ocupa cu rezervările și cazările nu era în mănăstire la acea oră.

Pentru cazare cel mai bine este o rezervare telefonică sau detalii pe siteul mănăstiri aici:

“http://www.manastireavladiceni.ro/cazare-frame. html”

Vă recomand să treceți pragul acestei mănăstiri la clipe de cumpănă din viață, dar mai ales să stați de vorbă cu “Ieromonahul Calistrat Chifan”.

Părintele Calistrat are acum mai nou și blog adresa fiind aceasta:

http://parintelecalistrat. blogspot.com


[fb]
---
Trimis de dannek in 25.11.10 13:13:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 25758 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Biserica manastiri Valdiceni
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6850 PMA (din 10 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

catalinalupu
[25.11.10 14:04:51]
»

Multumesc dannek, in zilele astea tulburi, o vorba buna e ca o mangaiere pentru suflet, alina si da speranta.

Din cand in cand, chiar avem nevoie de a ne regasi sau a regasi puterea de a trece mai departe si de a ierta.

ascent
[25.11.10 23:44:04]
»

Cel mai bine ar fi sa nu fim in aceasta situatie, dar nu se stie niciodata. Interesanta descrierea ta si ma bucur ca in final l-ai gasit pe acest parinte atat de vestit.

ninaa
[26.11.10 19:41:34]
»

In sejurul nostru de la Pojorata, vizitand cateva manastiri mai putin cunoscute am intalnit niste preoti care s-au lipit sufleteste de noi iar unul dintre ei ne-a cadorisit cu un CD cu predici ale parintelui Calistrat. Chiar ne intrebam unde il putem gasi pt ca ne-au placut sfaturile dansului. Felicitari ca ati ajuns acolo. Un SB binemeritat.

webmasterX
[07.09.18 14:41:16]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «[Alte] Biserici, mănăstiri ieșene» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Herghelia Lucina]

webmasterX
[24.11.22 07:04:48]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Mănăstirea Vlădiceni» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Herghelia Lucina]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, catalinalupu, ninaa
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Vlădiceni:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070703029632568 sec
    ecranul dvs: 1 x 1