ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.11.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: PLOIEŞTI
ÎNSCRIS: 13.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
NOV-2010
DURATA: 1 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Busteni - Manastirea Caraiman

TIPĂREȘTE

YES! Azi am fost la Busteni si prin programul meu inicarcat mi-am permis sa "strecor" si o vizita la Manastirea Caraiman de aici!

Lume NU era prea multa motiv pentru cei cativa calugari rataciti si pentru cel de la magazinul de "suveniruri bisericesti" sa ne dea mai multe amanunte!!! Si fiindca sunt yo baiat finut hai sa va spun si voua cate ceva din ce-am aflat si din ceea ce mai stiam dinainte!

Manastirea Caraiman a fost infiintata undeva in anul 1998 de catre parintele Gherontie Puiu, care are o FOARTE interesanta povestire, despre care am aflat abia cand am ajuns acasa si-am citit online aici!!! Cu hramul bisericii e mai complicat pentru ca "ieste" mai multe: "Schimbarea la fata", "Inaltarea Sfintei Cruci" si "Acoperamantul Maicii Domnului" asa ca sunt sanse mari sa nimeriti intr-o zi cu hramul manastirii.

Ca sa ajungi la manastire trebuie sa urci un drum destul de lung, anevoios si inclinat asa ca un mijloc auto iti creeaza MULT confort! NU sunt sedentar merg mult cu MTB prin oras dar drumul asta e destul de anevoios undeva dupa Primaria Busteni in dreapta cum te duci spre Ploiesti este si drumul asta despre care va tot spun aici.

SINGURUL lucru care m-a intrigat a fost chiliile calugarilor care aveau TOATE termopane la fel si manastirea (inca in constructie) si magazinul bisericesc, in manastire pe jos era o marmura EXAGERAT de fina si de calitate superioara iar pe perete un mozaic cu Parintele Gherontie Puiu si Patriarhul Teoctist! NU cred ca sunt prea ateu si/sau prea obraznic dar sincer mi s-a parut prea multa opulenta si etalare de "potenta financiara" pentru o institutie ortodoxa ce se vrea a fi ajutor pentru cei saraci si amarati!!!

Dupa ce mi-am luat (ca tot crestinul) niste magneti de frigider (3 lei/bucata) niste brelocuri cu sfinti (2 lei/buc.) si niste vederi (DOAR 1 leu/buc.) am plecat spre Sinaia unde am vizitat Cazinoul de aici si Muzeul Rezervatiei Bucegi, insa acestea sunt subiectul urmatorului meu review!

Oricum se pare ca am prins ULTIMA zi insorita si cu + 23 de grade din anul calendaristic 2010 si tocmai de aceea va spun si voua despre aceasta excursie a mea!!!


[fb]
---
Trimis de RobertCodescu in 10.11.10 22:53:11
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4807 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RobertCodescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Primaria Busteni dupa 250 metri la dreapta spre Manastirea Caraiman !!!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4400 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

magdalena
[10.11.10 23:04:52]
»

Acum, ma gandesc eu, se mai fac si altfel de ferestre in zilele noastre??

In general, bisericile noi sunt destul de maiestoase, numai cele facute cu fondurile preotilor si enoriasilor, cum am vazut eu una in Oltenia, sunt mai modeste.

RobertCodescuAUTOR REVIEW
[10.11.10 23:09:01]
»

@magdalena ma urmaresti la ora asta! ? ! ? ! ? WOW! Pot sa ma culc linistit!

MULTUMESC de vot!!!

valimi
[11.11.10 08:40:36]
»

Foarte tare review-ul, nu doar ai urcat pe munte, dar te-ai si inaltat oleaca prin apropierea manastirii.

Bravo, Robert!!!

georgiana
[11.11.10 09:52:30]
»

Si eu am stat anul trecut in Busteni, dar nu am reusit sa vad aceasta manastire. De retinut, pentru data viitoare.

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.11.10 14:23:16]
»

@RobertCodescu

Mersi de pont vecine

Si pentru-asta un vot vine de la mine

Sincer, desi am fost de-atatea ori in Busteni, la manastirea Caraiman nu am ajuns. Citind in review-ul tau vad totusi ca este o manastire relativ noua (de-o seama cu baiatul meu cel mare) si chiar deosebita ca ,,dotare''. Cu prima ocazie la Busteni ne vom face timp sa o vizitam, chiar m-ai facut curioasa.

Asteptam si review-ul cu muzeul din parcul Ghica! L-am vizitat cu ceva 5-6 ani in urma si sincer daca pe copiii i-a impresionat si pe mine de asemeena m-a fermecat. Astept cu nerabdare si poze de-acolo, sa vad ce noutati au mai aparut.

Spor la treaba!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RobertCodescuAUTOR REVIEW
[11.11.10 14:54:13]
»

@valimi, @georgia, @dananecula va MULTUMESC de aprecieri si o sa vina si reviewurile promise! Imi trebuie putin timp iar fundatia si scoala imi ocupa tot timpul!!!

mariana.olaru
[11.11.10 16:31:59]
»

Robert, uite că SB vine de la mine!

Eu am văzut mănăstirea Caraiman din Bușteni acum vreo patru sau cinci ani. Pe atunci nu era un așezământ atât de ”opulent”, cum spui tu, căci mănăstirea era încă în construcție. Și judecând după fotografiile tale, nici acum nu pare că iese din comun, chiar dacă te-a șocat mozaicul celor doi prelați și pavajul din marmură scumpă. De fapt, părintele Puiu este ctitorul așezământului și de regulă, aproape toate mănăstirile imortalizeză portretele ctitorilor, în fresce, în icoane sau în tablouri votive. Chiar și fostul patriarh poate fi considerat ctitor, căci cu siguranță Patriarhia a subvenționat în bună parte construcția noii mănăstiri.

Cât despre folosirea acelor materiale de construcție foarte costisitoare, este adevărat că uneori ni se pare sfidătoare această etalare de eleganță și opulență, dar pe de altă parte, poate că e bine așa: durata unei construcții este dată și de calitatea materialelor de construcție, iar noi ne dorim să avem construcții, fie ele și biserici sau mănăstiri, cât mai trainice, mai durabile și mai frumoase. Altfel, cum ne-am mai minuna noi azi de minunata opulență a muzeelor Vaticanului, de grandoarea Sagradei Famiglia, de Domul din Milano și de atâtea și atâtea alte capodopere ale artei religioase?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RobertCodescuAUTOR REVIEW
[11.11.10 16:55:45]
»

@mariana. olaru MA ENERVEZI CUMPLIT fiindca ai dreptate si ca ai rabdare sa le explici tuturor de acilea de pe AFA ce si cum stau lucrurile!!!

cristianpopa
[07.12.10 19:01:57]
»

Salutare!

Am trecut pe acolo acum 2 ani si am avut mari probleme prin zona: o "haita" de 5 indivizi purtand un drapel dacic, toti finnd mascati, ne-au atatcat cu pistoale artizanale care trageau cu pietricele. Vreau sa va spun ca nu a fostdeloc placut... Nu erau alti trecatori prin zona... Si asta se intampla chiar la la 100m de partea de sud a manastirii... Politia locala se face ca ploua... Atentie la acesti indivizi!

xenna
[28.12.12 17:03:03]
»

ce legatura au acele persoane cu manastire? asta puteti pati oriunde in tarisoara noastra draga. tot ce este facut acolo frumos si de bun gust, dupa parerea mea, se datoreaza tinarului staret. parintele Gherontie a inceput constructiile, dar mai departe lucrarile au fost continuate din bani europeni, bani de la Patriarhie si veniturile manastirii. Aceste explicatii sunt pentru cei care cred ca s-a bagat mana in buzunarul romanilor. Am auzit si astfel de pareri. Rezulatul este unul fabulos. Staretul este un om deosebit, a muncit cot la cot cu muncitorii si a stat tot timpul printre ei pe soare, pe frig, pe ploaie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristianpopa, dananecula, georgiana, magdalena, mariana.olaru, valimi, xenna
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Caraiman:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050347805023193 sec
    ecranul dvs: 1 x 1