GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Salutare. Am sa incep prin a afisa argumentele pro pentru care se merita o vizita in statiunea sovata.
1. zona montana foarte frumoasa
2. muntele de sare
3. Statiunea curata si aranjata
4. un loc ideal pentru relaxare de weekend (in special daca te cazezi la un hotel/pensiune mai departata de centru orasului/lacul ursu)
5. la cativa km se afla statiunea Praid (merita vizitata mina de sare, precum si muzeul fluturilor)
6. putin mai departe de Praid se afla comuna pe nume Corund cu satul Corund, unde puteti gasi o varietate larga de artizanat in lemn si olarit (ocupatiile principale ale "bastinasilor" din acea comuna/sat). Intr-adevar mai sunt si in alte zone ale Romaniei astfel de localitati prin care treci iar la fiecare poarta gasesti "tarabe" cu artizanate, insa aceasta mi-a placut cel mai mult din cate am vizitat.
Probabil ca mai sunt si alte argumente pro, dar am sa ii las pe altii sa le zica. Argumentele contra:
1. Intrarea la lacul Ursu (o coada infernala pe partea din stanga in drum spre lacul Alunis, o coada inexistenta pe partea din drepta chiar sub acea terasa unde mai demult puteai face poze cu un urs impaiat, ce isi pierdea pe an ce trecea un pic din blana)
2. Preturile de intrare la acest minunat lac cu proprietati heliotermice (veti citi despre acestea pe pancarda de langa intrare fara stat la coada) dupa cum urmeaza: 25 Lei/adult, 20 Lei pensionari, copii, etc.
3. Odata intrat va veti confrunta cu misiunea imposibila de a gasi un loc de asezare a unei paturi la umbra (toate locurile sunt ocupate daca ajungi dupa ora 10:15), nesimtirea unora de a-ti arunca bunurile personale pe patura ta daca vad un pic de loc cat pentru un prosop de marime medie langa cearcaful tau (asta o voi taia din lista pentru ca nu toti au ghinionul meu)
4. Preturile la interior: 10 Lei orice ciorba (acceptabila ca gust, carne aproape inexistenta 40g), restul avand pretul de 7,8 sau 9 lei/100g (friptura, gratar, etc). Un sezlong care il vei cara tu insuti in cele mai multe cazuri pe care pentru a-l plati trebuie sa te intorci din nou la casa, sa vorbesti cu gardianul, care si asa e ocupat sa deschida acele miniporti de intrare care functioneaza defectuos, sa o roage pe tanti de la casierie sa iti dea un bon de 20 Lei (atat costa sezlongul). Berea la 400ml la halba este 6.5 Lei. Cel mai tare pret este: 8 Lei/100 g pepene verde (lebenita)
5. Orele de baie: programul este de la 10 la 18 insa de la 13 la 15 te scoate afara din apa (motivul evident: refacerea lacului sau cum ii spun unii sa schimbe apa din lac, motivul real: trebuie sa castige cumva si cei de la restaurant cand toata lumea fuge de soare si se indreapta spre umbra de restaurant). De asemenea daca iesi din complex va trebui sa platesti o noua taxa de 25 Lei (pentru inca 3 ore de baie!!!). Mai bine puneau tarif de 12,10 si 8 Lei pentru 3,2 si o ora de intrare de la ora 15 pana la 18. Aveau mult mai multi clienti. Am inteles ca asa era si mai demult doar ca nu te scotea doar din apa ci te scotea din tot complexul si plata se facea din nou la o a doua intrare. (asa ca e cel mai probabil ca au dreptate cu refacerea acelui efect heliotermic al lacului)
6. Plata parcarii la masina: pe langa faptul ca o sa cauti un loc de parcare ca pe acul in carul cu fan daca vi dupa ora 10 la strand o sa te coste jumatate din intrarea la lac pe o zi. Oriunde este un loc de 4m/2m este cineva care e destul de politicos sa te taxeze 3/4 lei pentru ora de parcare sau 10-12 Lei pe 6 ore sau 14-15 Lei pe toata ziua. Super afacere. Desigur mai sunt si acei mai putin binevoitori de a plati loc de parcare la unii sau alti si isi parcheaza masinile pe trotuar la 200-500 m distanta de lac pe serpentinele dinspre zona de ski Sovata.
Cam astea sunt ce am avut de zis. Mai las si pe altii. Daca merita o vacanta la Sovata va las pe voi sa descoperiti
Trimis de Shoru in 28.07.15 16:41:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SOVATA [MS].
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Shoru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.60230400 N, 25.08633120 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Shoru: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare
===
Mutat în rubrica "Lacul Ursu [Sovata], SOVATA - PRAID" (nou-creată pe sait)
===
Câteva fotografii de pe acolo ar fi mai mult decât bine-venite... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=18907
@Shoru - Sunt de acord cu cele relatate, am trait aceeasi experienta, preturile sunt destul de mari pentru serviciile oferite la lacuri, in rest, o statiune renovata, cocheta si destul de aglomerata.
intersant acest articol: intrebarea mea este daca imi pot adduce umbrella de soare, ptr copilul nu suporta sa stea in soare???
este permis??
@pusi - da, poți!
Deși, pentru că „podeaua” e din lemn și nu o să poți înfige umbrela în ea, dar și pentru că e total aiurea să stai toată ziua să te sucești după cum se plimbă soarele pe cer pentru a pune umbra deasupra piciului (presupunând că vii pregătită cu un suport special pentru umbrelă, din ăla care se umple cu apă, și nici nu bate vântul prea tare ca să ți-o ridice / culce din loc), eu aș sugera mai degrabă folosirea unui umbrar tip cort de plajă, foarte practic, ușor de cărat și de amplasat.
@Dragos -
iti multumesc... tocmai din acest MOTIV am renuntat la concediu SOVATA... nu justifica cazare hotel... si stattul cu capul in soare la lacul ursu. ca nu fug dim prin restaurant la mic dejun ca sa fiu prezenta la FIX ora 10:00 si sa prind un colt de umbrela...
ORIBIL CONCEDIU in asa conditii
@pusi -
”din acest MOTIV am renuntat la concediu SOVATA... nu justifica cazare hotel... si stattul cu capul in soare la lacul ursu
Sincer, nu m-am prins care e motivul exact pentru care renunți la a petrece un sejur în Sovata.
Cazare poți să iei și la pensiuni, ba chiar și în camping, la prețuri extrem de bune, chiar și în plin sezon.
Nu e musai să alergi după „un colț de umbrelă”; sunt suficiente zone cu umbră naturală (ștrandul e la marginea pădurii) și - cum spuneam - poți veni cu un umbrar în plasă.
Și nu în ultimul rând, nu e singurul loc unde poți face plajă și baie acolo. Mie de pildă mi-a plăcut mai mult la Aluniș. Și nu are nici pauză de făcut baie, e și mai ieftin!
multumim de sfaturi... dar noi dorim doar HOTEL... anul trecut inn toamna am stat la o pensiune...
oricum deja am ales alt hotel din tara... cu piscine termale... si pret mult mai mic decat ce am gasit la SOVATA
@Shoru - Ti-am votat articolul pentru ca sunt intru totul deacord cu cele afirmate.
In vara anului trecut am avut si noi rezervare la hotelul amintit de colegul Dragos, si anume Alunis. Ne asteptam la citeva zile de racoare de munte, relaxare si o baie in lacul Ursu. Din pacate nu s-a índeplinit nici una din aceste dorinte. Am lichidat rezervarea pe care, precauti cum am fost, o facusem doar telefonic si am disparut cit am putut de repede.
La fel cum ai descris si tu in text - lipsa totala locuri parcare, la lac o inghesuiala cum n-o mai intilnisem niciodata undeva, pe scurt - o schisofrenie totala. Imi cer scuze pentru exprimare dar asa am vazut noi lucrurile. Ca atare nu vom mai reveni de curind.
Ah da, pina la urma am zis, hai, daca tot plecam macar sa mancam ceva pe terasa hotelului Alunis. La prima vedere totul aranjat si ok. Cum ne-am asezat a dat un roi de viespe peste noi de n-am reusit nici macar sa facem comanda. Am lasat-o si pe asta balta. Am zis SERVUS TOC - definitiv.
@Michaell -
rezervare HOTEL ALUNIS, 10 zile, cu pat suplimentar la copil, bonuri valori... in perioada iulie miau cerut 4900 lei...
nu merita acesti banii atata timp cat platesti sa stai pe cersaf si cu capul in soare cu copil mic la lacul ursu... PLUS 80 lei intrarea/zi taxa de intrare
deci asta nui concediu la banii astia in romania... raport calitate/pret
@pusi - Sunt deacord cu tine in privinta preturilor. In schimb avem colegi (nu putini) aici pe site care, daca eu am adus argumente asemanatoare cu privire la preturi ridicate, de ex. in privinta intrarii la stranduri termale sau ca in cazul de fata, la lacul Ursu, aproape ca mi-au sarit de git. Noroc cu distanta mare... -
Aproape totul in Romania ce tine de turism este foarte, ba deseori chiar extrem de scump. Pina in ziua de azi inca n-am reusit sa-mi explic cum functioneaza acest lucru acolo. Pensi mici, salarii la fel dar peste tot dai de inghesuiala si cozi. O enigma...romaneasca.
@Michaell - am gasit un hotel ff. frumos la felix... conditii si conform peste alunis...
nea facut reducere si am scos la 3650 lei... dar nici 4900 lei...
@pusi - Dupa terminarea sejurului sa ne scri si nou cum a fost. Sedere placuta va doresc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Lacul Ursu și celelalte - Sovata — scris în 14.07.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Experienta Oribila! Dezamăgitor! — scris în 14.08.21 de ux121876 din BUCURESTI
- Sep.2020 Lacul Ursu — scris în 24.09.20 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 NU recomand Lacul Ursu — scris în 21.08.20 de Anonim m din TâRGOVIşTE
- Jul.2020 Nu recomand lacul Ursu — scris în 25.07.20 de ux116282 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jul.2017 Trei ore de bălăceală în Lacul heliotermal Ursu din Sovata — scris în 04.08.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Lacul Ursu - sursa de îmbogățire! — scris în 30.09.16 de Mineliea din PLOIEşTI - RECOMANDĂ