Anul acesta am fost in concediu la Baile Tusnad impreuna cu familia. Am fost cazati in Baile Tusnad la pensiunea Csomad despre care am scris in alt review
A doua zi am decis sa mergem sa vedem lacul Sf. Ana. Drumul din Tusnad pana la Bixad a fost bun, insa, din Bixad, inca vreo 17 km pana la Sf. Ana este prost, plin de gropi. Dar peisajul este superb, drumul trece prin padure, intrerupt uneori de vai splendide.
Dupa cabana Panorama Sf. Ana ajungem la un loc de taxare, daca vroiai sa urci inca 1, 5 km. pana la lac cu masina taxa era 10 lei iar daca alegeai sa lasi masina acolo plateai 5 lei. Noi am ales sa urcam cu masina, fiind si cu bebelusa.
Am ajuns intr-o parcare amenajata, curata si pazita. Si dintr-odata, dupa copaci a aparut lacul. Am fost luati prin surprindere de frumusetea lui. O intidere de smarald strajuita de paduri verzi. Ce sa mai, locul este de vis. Am revenit si a doua si a treia zi, am facut plaja. Apa era destul de calda, ceea ce m-a surprins.
Fiind si weekend, o gramada de lume la plaja. Pe alocuri sunt amenajate gratare, poti veni cu carbuni, carne etc. Foarte des intalnesti batute in cuie pe busteni, scrumiere.
De asemenea la tot pasul sunt cosuri de gunoi si toate astea ajuta pentru a pastra locul foarte curat. Nu vezi nici macar o hartie pe jos si parca si oamenii se sfiesc in fata frumusetii naturii sa lase gunoaie pe jos.
Oricum, va recomand cu caldura locatia. Puteti petrece zile de vis in sanul naturii.
Trimis de stancuandreea* in 21.08.10 12:00:30
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (stancuandreea*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Ma bucur sa aud ca nu mai este mizerie. Zona intotdeauna a fost frumoasa, insa era o vreme cand numarul mare de turisti (unii cu mai putin bun simt) o faceau sa arate ca un enorm cos de gunoi.
Din păcate multe zone rămân în urma turiştilor ca după trecerea unui potop. De la hărtii la urme de vetre găseşti orice. Parcă la toţi le este greu să adune resturile ce tot ei le fac. Păcat că toate acestea se răsfând şi asupra celor cu bun simţ.
Şi mai este o problemă. Dacă înainte mai erau duşi pionierii, uteciştii sau militarii să facă curat prin păduri şi pe malul râurilor, acum nu mai are cine face acest lucru. Pionieri nu mai sunt, militarii sunt plătiţi şi ca atare au pretenţiile lor, aşa că "muncă voluntară" nu mai face nimeni.
”"muncă voluntară" nu mai face nimeni.
sper ca data de 25 septembrie să te convingă de exact contrariul.
Zona este destul de curata, dar mai ales datorita administratiei rezervatiei naturale care curata zilnic zona - altfel, se poate vedea ce mizerie lasa "turistii" la cativa metri de camping.
- Jun.2023 Lacul Sfânta Ana - singurul lac vulcanic din România — scris în 16.07.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2021 Peisaje argintii la început de primăvară — scris în 14.04.21 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Fuga la lac și plimbarea la pas... pe lac. — scris în 28.11.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Locatie unica, merita vizitata cu fiecare ocazie — scris în 16.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 Peisaje de vis — scris în 02.02.20 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- May.2018 Călător prin țara mea. Merită să vezi: Lacul Sfânta Ana — scris în 05.06.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Un loc minunat / Un peisaj de vis — scris în 17.08.17 de SirAndrei din BUCURESTI - RECOMANDĂ