ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Dacă e week-end, e Lepșa

TIPĂREȘTE

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când știu că mi se termină concediul, mă ia, așa, cu sfârșală la suflet, mai ales că e ultimul week-end înainte de începerea scârbiciului.

Și m-am gândit eu că, decât să stau acasă și să-mi plâng de mila concediului de vară ce se duse, mai bine merg la Lepșa, că poate mi se schimbă starea de spirit!

Am analizat îndelung și, după trei minute, timp în care m-am convins că în rezervorului bătrânului meu ”Ford” ar mai fi vreo patruj' de litri de motorină iar nevastă-mea a acceptat să cotizeze cu suma de bani necesară, ne-am decis: ”Hai la Lepșa”.

Am sunat un prieten care o mică-mică căbănuță la Greșu iar el acceptat să ne-o împrumute pentru week-end, am oprit la supermarket de unde am cumpărat câte ceva de-ale gurii, în rucsacuri am înghesuit câteva boarfe și, la drum!

Bine, fiind vrâncean, pentru mine este foarte ușor să ajung la Lepșa, dar bucuria plecării în plimbare este aceeași!

În primul și în primul rând să vă povestesc despre drum. Mulți care au fost acolo au trecut la tehnici voodoo după ce și-au rupt mașinile prin toate bortele de prin carosabil. Ei bine, aflați că drumul până la Lepșa și apoi și mai departe, este coală de hârtie! Pe cuvânt de om matur care mă aflu! Este un asfalt impecabil!!!

Tot legat de drum, când circulați pe șoselele din Vrancea nu prea călcați accelerația că sunt niște oameni, îmbrăcați mai ciudat, care au mașini cu becuri pe ele ca pomul de iarnă și te ard la bani sau la ”abecedar” pe motiv de viteză! Conduceți, deci, preventiv iar reprezentanții instituției statului cu pricina vă vor zâmbi afabil și vă vor ura ”Drum bun, conduceți preventiv! ” Aferim!

Spuneam că drumul de la Mărășești la Lepșa este unul agreabil. Sunt mai multe variante: prin Focșani- Vidra-Valea Sării-Bîrsești-Tulnici- Lepșa, cel mai folosit, dar sunt și variațiuni pe temă dată, toate însă până la Vidra, când intrați pe drumul de mai sus. Aaa, mai este o variantă dar acolo drumul e praf, nu e reparat: Mărășești - Panciu - Soveja - Lepșa. Se trece ”Coașa” între Soveja și Lepșa dar numai dacă vreți să mergeți foarte încet, drumul a fost făcut praf de o alunecare de teren și, de atunci, nu a mai fost reparat.

Gata despre drum!

Cei care vin la Lepșa trebuie să știe ce fel de turism vor: dacă doresc să nu doarmă acasă ci la o pensiune și singurul efort pe care să- l facă să fie aprinsul cărbunilor și să-și folosească doar masticatorii, atunci vor găsi așa ceva. Pensiunile din Lepșa sunt după gusturi și putere financiară, în mod cert fiecare va găsi ce-și dorește, după cum o să găsiți oferte pe net.

Sunt și turiști care vor să facă oarece mișcare și atunci se pot face drumeții în locurile dimprejurul localității. Cel mai des se merge pe Cheile Tișiței, rezervație care a fost și ea afectată de alunecările de teren din 2005. Cu un pic de efort se poate trece de locul respectiv și apoi, preț de vreo 3 ore, se poate ajunge până sus. Ce oferă drumul și dacă merită efortul? Păi, o frumusețe a peisajului peste ceea ce se vede în stațiunile obișnuite.

Cei care au instalația sub presiune pot trece tunelul și pot continua drumul, pe Tișița Aurie și mai departe, spre Șaua Geamăna, de unde se pot duce fie spre Tulnici, fie, mai departe, spre Nistorești sau, cei mai tari, spre vârful Lăcăuți. Atenție însă, toate traseele sunt lungi, se merge bine, cel puțin 12 ore. Traseele sunt bine marcate. Doritorilor le urez drum bun, deși, de-acum, trebuie să vă grăbiți, vremea se poate strica repede iar Munții Vrancei nu sunt chiar pentru cei încălțați cu ”adidași” și cu pulovărul strâns pe șale.

Sunt și trasee mai ușoare, de la Lepșa spre Cascada Putnei. Ăsta e un traseu, dus-întors de vreo două ore, mers lejer în care ai timp să povestești despre caporalul din armată, despre profu' de civil și creditorii chirografari, despre cea mai bună grădiniță, chiar dacă, în cazul meu, copilul are 23 de ani.

Cascada Putnei este și ea, în sine, o rezervație. Să fim bine înțeleși, nu este vreo cădere imensă de apă, dar, nouă, vrâncenilor ne place și, eu cel puțin, mă mândresc cu ea! O să postez și poze, nu e nimic specaculos în ele dar asta doar fiin'că n-am eu talent de fotograf. E drept că, în zilele de sărbătoare, foarte mulți turiști aleg să urce pe platoul de lângă cascadă, fie pentru poze, fie pentru grătarele de acolo. Cocalari, nu-i băgați în seamă, mai ales că, în ultima perioadă de timp și cei ce răspund de rezervație sunt aspri cu cei ce încalcă bunul simț.

Ce mai poți face la Lepșa? Poți să mergi la Păstrăvărie, sau, de ce nu, fiind atât aproape de natură te apropii și de Dumnezeu: este Schitul Lepșa.

Așa după cum v-am spus, Lepșa oferă vizitatorilor săi liniște și aer curat. Mie mi-a oferit împăcarea cu sine în ceea ce privește faptul că de luni, 01.09.2014 încep serviciul!


[fb]
---
Trimis de Yersinia Pestis in 31.08.14 13:04:22
Validat / Publicat: 31.08.14 14:03:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în LEPȘA.

VIZUALIZĂRI: 2227 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25399 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[31.08.14 16:59:41]
»

@melena - îţi atrag din nou atenţia - votezi negativ *"în cascadă"*, aparent fără niciun criteriu (sau după unul greeeu de intuit sau ghicit)

Eşti invitată să-ţi argumentezi voturile negative. Deocamdată doar tu, eşti cel mai "cronic" caz.

Ai mai fost avertizată odată - rog ţine cont că la următorul vot negativ lipsit de justificare / argmentare (prin ecou etc], dreptulde vot îţi va fi retras.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin zona Lepșa:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065921068191528 sec
    ecranul dvs: 1 x 1