ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2024
DURATA: 1 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Hai hui prin Vrancea. Mănăstirea Buluc, așezământ ortodox cu nume turcesc

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Da, știu, numai eu pot să scriu despre mănăstiri exact în perioada în care mai toți userii AFA trăiesc aminitirile extrem de recente ale întâlnirii lor anuale (amfostacolo.ro/hotel9.php ... le-afa&id=28282) . Da, așa-s io, cu filet pe stânga, dar, știți și voi că nu prea aveți ce-mi face, altceva decât să nu mă băgați în seamă.

Da, dar dacă faceți așa, voi pierdeți: veți fi lipsiți de scrierile-mi savuroase, pline de umor, care vă destind! Nu, nu mă laud singur, nu că asta mi-ar displăcea, dar citez din ceea ce-mi scrieți , mulți dintre voi , la reviurile-mi de le-am postat pân-acușa. Na, vedeți de ce trebuie să tăceți, niciodată nu știi cum vor fi folosite cuvintele spuse de voi exact împotriva voastră! :p

Un alt argument pentru care articolul de astăzi poate fi citit este că vă voi povesti despre o mănăstire care chiar merită, are o poveste aparte, o istorie lungă și plină de evenimente. Apoi, este o mănăstire creștin-ortodoxă, cu nume turcesc, ciudat, nu? Hai că vă scânteiază sinapsele, așa-i?

Deci, nu mai fiți năzuroși, adunați-vă-n cerc în juru-mi și-ascultați ce vă-ndrug, io, aicișa! Uite, vă pui și muzică, da, tot din aia, ciudată, de-ascult io!   Iacă :

Unde este frumoasa mănăstire?

La circa 4 km de comuna Jariștea din județul Vrancea. Ăsta e punctul de reper principal: Jariștea. Este o comună din inima județului Vrancea, se ajunge asfaltat, deci ușor, la ea. În principiu, e la câțiva, puțini , km de Odobești. Odobeștiul n-aveți cum să nu știți despre el, e ăla cu strugurii și vinul, cu” Galbena de Odobești” sau, mai cunoscut „ȘARBA„, vinul ăla roze, demisec, vin de vară, de băut rece, care-ți dă chef de vorbă și de viață sau, dacă-l bei mai mult, de somn adânc!

Acuma, c-am lămurit în principal ce-i cu Jariștea să vă mai spun că, odată ajunși aici, veți găsi indicatoare spre Mănăstire. Drumul spre lăcaș este frumos, ca să estompeze din calitatea sa: drum de piatră, ușor denivelat, vă trebuie suspensii, nu trebuie cine știe ce marcă de mașină, dacă poți ține mașina pe drum și nu o duci în șanț sigur vei ajunge! Dacă o duceți în șanț, alegeți-l pe cel din stânga voastră, e ceva mai puțin adânc, ăla din dreapta, cum vă duceți spre lăcaș, e ditamai hăul. Mă rog, alegerea vă aparține !

Ideea este că se merge prin pădure, deci , ai peisaj garantat. În cazul nostru, ieri, am vrut o excursie de o oră-două,   într-o zi de primăvară timpurie cu soarele călduț care străpungea norii și încălzea pământul. Vă spuneam că drumul către Mănăstirea Buluc  este presărat cu peisaje încântătoare, cu verdeață proaspătă și câmpuri pline de flori de primăvară. Noi am avut norocul să găsim poieni pline cu violete care se ițeau, gingașe, prin patul de frunze uscate cu care s-a-mbrăcat pădurea pe timp de iarnă.

Ce este cu această mănăstire?

Mănăstirea Buluc, cu numele său exotico-turcesc, are o istorie încărcată de semnificație și rezistență. Fondată în jurul anului 1716 de către familia dregătorilor militari Caragea din Vineșeștii Vrancei, cu binecuvântarea Sfântului Pahomie de la Gledin, a devenit un important așezământ monahal în acele vremuri.

Numele neobișnuit al schitului, „Buluc” , derivă din cuvântul turcesc "buluc", care a intrat în vocabularul administrației Țărilor Române în timpul stăpânirii otomane. Acest termen desemna o companie militară sau un grup de soldați.

Ctitorul ,Gheorghe Caragea , deținea în anul 1679 funcția de "bulucbaș" în Focșanii Moldovei, adică era comandantul unui "Buluc" al Voievodatului Moldovei. Acest titlu indică o anumită poziție militară și autoritate în cadrul sistemului de apărare al Moldovei în acea perioadă.

Astfel, numele "Buluc" al schitului amintește de originile sale istorice și de conexiunea cu trecutul militar al regiunii. Este o amintire a vremurilor în care istoria militară și administrativă se împleteau strâns în aceste părți ale lumii, influențând și denumirea locurilor și așezămintelor.

Câțiva ani mai târziu, atât ctitorul Gheorghe cât și fiul său, Ion, ajung călugări ai acestui schit, căruia-i donează întreaga lor avere spre „volnicia” starețului , Chir Pahomie.

În decursul istoriei această așezare a cunoscut creșteri și descreșteri. Cel mai grav a avut de suferit în perioada Primului Război Mondial, germanii ocupându-l și  distrugând, temeinic, așezământul. Trebuie ținut cont de faptul că zona Măgurii Odobeștiului a fost locul de unde Armatele germane au condus operațiunile militare din zonă, centrul de comndă al Armatei Române fiind la vreo 60-70 de km mai spre Moldova, la Coțofănești, jud. Bacău.

După război, a cunoscut, schitul spun, o nouă dezvoltare, ajungând a fi unul dintre punctele cele mai importante ale religiei din zonă. Un merit important l-a avut starețul de atunci, Casian Carabă. Cum nimic din ce merge bine nu poate fi la infinit, cutremurul din 1940 a distrus biserica nouă, construită din piatră de cel pomenit mai sus, apoi, după 1945 , a urmat o perioadă și mai tristă, cea în care comunismul a devenit o nouă religie. Pentru că schitul era amplasat în mijlocul pădurii, nu a fost transformat în sediu CAP, dar, spre sfârșitul perioadei comuniste, cei de conduceau atunci au încercat să-l transforme în case de vacanță pentru cei aleși.

 

De ce este importantă?

Biserica Schitului Buluc pare să fie un adevărat tezaur al istoriei și arhitecturii religioase din zona Carpaților de Curbură. Deși aproape necunoscută și trecută cu vederea de istoricii care au studiat viața religioasă din România și bisericile de lemn, această biserică rămâne un exemplu remarcabil al rezistenței și continuității în timp. Fiind , probabil ,  cel mai vechi locaș de lemn din Carpații de Curbură, biserica a supraviețuit de la începutul secolului al XVIII-lea până în zilele noastre, fiind o mărturie vie a trecutului și tradițiilor religioase din regiune.

Deși a suferit transformări și reparații , de-a lungul timpului, esența și autenticitatea sa rămân neclintite. Iconografia din interiorul bisericii, cu icoane pictate pe lemn ce datează din epoca fanariotă, reprezintă o comoară artistică și spirituală. Aceste icoane, realizate de zugravii anonimi din secolul al XVIII-lea, sunt mărturii ale credinței și artei din vremurile trecute.

Chiar și transformările prin care a trecut biserica în ultimele decenii, precum închiderea pridvorului și zidirea acestuia, nu au reușit să șteargă din frumusețea și autenticitatea sa. Prin intimitatea stilului, proporțiile spațiilor și vivacitatea culorilor din icoanele vechi, biserica emană o atmosferă de liniște și spiritualitate, reprezentând o dovadă vie a devotamentului și tradițiilor religioase din trecut.

În ansamblu, Biserica Schitului Buluc este mai mult decât un simplu loc de închinare - este o comoară culturală și spirituală, un loc care ne amintește de legăturile noastre cu trecutul și de frumusețea tradițiilor noastre religioase.

Hramul Bisericii este la 6 august, când se sărbătoreșe Schimbarea la față a Domnului, dată la care mulți oameni din zonă participă la slujbă, formând chiar un întreg cortegiu.

Altcumva, ce mai poți face în zonă?

Dintotdeauna am încercat să vă explic că Vrancea este frumoasă, merită vizitată. De acord, nu e ceva gen Valea Prahovei, nici măcar Slănic Moldova. Vrancea, în zona montană, este frumoasă pentru sălbăticia munților. Da, traseele sunt lungi și cumva obositoare, nu sunt marcaje dar, dacă ajungi să cunoști locurile, nu vei regreta ieșirea. Din Jariștea, cel mai ușor se ajunge la Măgura Odobeștilor, la Releu și, ceva mai sus, la locul unde Statul Major al Armatei Germane a condus operațiunile militare în campania din 1917. Veți avea prilejul, dacă ziua este senină , să vedeți mare parte din județul Vrancea, mai ales zona spre Mărășești-Adjud sau Mărășești-Tecuci.

Jariștea, v-am spus-o, e foarte aproape de Odobești și de Focșani. Puteți așadar combina turismul în natură cu vizitarea unor obiective istorice importante ale zonei. Nu vi le spun, vă las să le descoperiți singuri, astfel crește bucuria și dorința de a le vedea! Hai, uite cîteva: Mănăstirea Mera, singura ctitorie de acest fel a Familiei Cantemir, Focul Viu de la Andreiașu, Biserica părăsită Cazaclii, din Odobești, locul unde, prin anii 1790 cazacii care făceau comerț cu Țarul Rusiei stabileau prețul vinului din anii de atunci, un fel de Bursa vinurilor adică.

Gata, n-am mai vorbitără cu voi de mai mult timp, acuma am recuperat. Care v-am plictisit, stați cuminți, nu vă speriați, sus, pe partea dreaptă a ecranului de vă stă în față , aveți un pătrățel roșu, cu un” X” în el, apăsați acolo și gata, ați scăpat ! Fără frică, nu îngrașă și nu faceți păcate, ca alea de -a mă înjura !!!   :))

Gata, mă tirez, haidi, pa!

 


[fb]
---
Trimis de Yersinia Pestis in 25.03.24 10:24:57
Validat / Publicat: 25.03.24 12:00:32
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 474 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Biserica și foișorul unde se țin slujbe vara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.03.24 12:00:11]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin ținuturile vrâncene, #CĂLĂTORII prin MOLDOVA - MOLDOVA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Pușcașu Marin
[25.03.24 13:54:14]
»

@Yersinia Pestis: E bine că recunoști că ai” filetul” pe stânga. Acu' nu vreau să mă laud, da' eu mi-am dat seama de asta mai demult, de pe vremurile când semnai articolele tale pe AFA cu alt pseudonim... ăăăă, parcă ceva cu un căpcăun .

Știi... eu am făcut o școală mai tehnică. N-am avut valențe de intelectual, așa că m-am dus în inginerie (scuze, e vorba numai de mine, restul inginerilor n-au treabă cu aberațiile mele). Eh, cum spuneam, pe la o materie de se numea Organe de Mașini ne spunea proful ăla că singurii în lume care folosesc filetul pe stânga sunt nemții. Așa cum știm, ăia sunt riguroși, corecți, disciplinați și toate cele, numai de bine. Mă gândesc că poate de-aia ai filetul pe stânga . Să știi că nu e o laudă, că nu-mi place vinul din zona ta , dar asta am observat eu prin descrierile tale. Rigurozitate nemțească și umor neaoș românesc.

Mă iertați pentru intervenție. Dac-am scris ceva aiurea, dau delete la ecou

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
crismisPHONE
[25.03.24 14:29:15]
»

@Yersinia Pestis: "E" viorele, nu violete... Florile alea, zic. În rest da, sunt de acord cu toate enunțurile tale 😂.

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[25.03.24 15:06:02]
»

@Pușcașu Marin: La mine faza cu filetul pe partea nasoală știu că-i de la ruși, nu c-aș avea ceva cu ei. Prin 1987 pe când eram tânăr electrician lucram pe o instalație de făcut hârtie , "Artema" îi spunea, productie 1952, primita de la fratii intru credinta socialista. Era deja destul de veche si invechita , dar, nah, asta aveam !

Ăia mai bătrâni, ca să te-ajute să capeți experiență , te puneau să desfiletezi șuruburi fără să-ți spuie că, la o adică, e filet pe invers, trăgeai cu fixa de mureai și, firesc, nu clinteai șurubul. Asta era una dintre pacaleli, te mai trimiteau cu galeata la Statia de 110 kv sa aduci curent , te certau c-ai dat cu vaselina pe rulmenti si n-ai dat și cu praf de-alunecare sau, te puneau sa suni la Dispecer cand se ardeau becurile ca sa-l rogi sa nu mai schimbe frecventa curentului electric ...

Eu sunt la fel de ciudat, atunci am desfăcut șurubul pe partea pe care-am vrut-o, de aia m-au recomandat șefii de-atunci de m-au dus la Școala de Poliție! 😂 Indeplineam cerintele de baza: eram prost, puternic si hotarat !

Dar, da, trebuie s-accept că sunt riguros, doar că numai în lenea mea! Iar cu umorul de-l am se pare că nu ai citit partea de inceput a articolului, de la laudele voastre-am ajuns să vă boscorodesc la cap. De fapt scriu articole de tot râsul! 🫣

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[25.03.24 15:11:00]
»

@crismis: Așa or fi, io cu botanica-s praf! Dar nu sunt și niște flori de le zice cum spusei io , ca altfel de ce-am ramas io cu numele ala ?! Si, la o adica nu-i asa caz de targa greseala mea, sper !

Oricum s-or chema sunt gingase si frumoase si aduc primavara! Pe care ti-o doresc frumoasa, plina de soare, zambet si bucurii!

Ai vazut ce bengos am întors fraza? 🤗

crismisPHONE
[25.03.24 15:36:33]
»

@Yersinia Pestis: Mulțumesc, asemenea îți doresc ție și florilor din viața ta! 🌸

adso
[25.03.24 17:40:18]
»

@Yersinia Pestis: Da, eu sunt unul din ăia care te laudă prin ecouri. Oi avea vreun interes, nu l-am descoperit încă, dar trebuie să fie. Deci, dacă cineva se simte deranjat de ce scrie @Yersi din cauză că l-am încurajat, sunt ținta piept nr. 8.

Jariștea e cunoscută în mediul prin care mă învârt din alt motiv: vinul popei de acolo. La un moment dat l-a lăudat un fin cunoscător, după care mulți amici s-au abătut prin localitate pentru a verifica adevărul afirmației. Or fi trecut pe la mănăstire, nu or fi trecut - asta nu îmi amintesc.

Era prin 2000 și foarte puțin, poate popa e oale și ulcele. Sau poate că e bine sănătos, ceea ce îți doresc și ție. Să apuci să citești despre Cairo, Luxor și ce voi mai scrie .

kmyPHONE
[25.03.24 17:43:05]
»

Nu pot sa ratez nici un articol scris de tine, în primul rand ca descrii locuri de care sunt foarte atașată. Sunt locurile mele natale...

Te citesc cu mare drag pentru ca așa cum ai zis„ești cu filetul pe invers".

Cu toate ca sunt din zona vinului, de mănăstirea asta n-am știut și trebuie neapărat sa merg și eu acolo.

În rest, sa auzim numai de bine!

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[25.03.24 17:57:32]
»

@adso: Salut! 🤗

Stii cum se spune:" nicio fapta buna nu ramane nepedepsita", n-aveai de unde sa stii ca eu voi lua de bune laudele-ti si va voi potopi cu articole pretins turistice! De-aia se fereste lumea de facerile de bine!

Eram, tot, numai ochi citind povestile-ti! Mi-a placut istoria, stim cu totii ca egiptenii sunt printre primii de-au inventat-o, de-aia se-agitau prin arsita aia inca de-acum vreo 6000 de ani. Te invidiez, pozitiv, c-ai haladuit prin ale locuri si, iaca, poate c-am s-ajung pe-acolosa!

Deci, nu ma las si nici pe tine, o sa te citesc!

Jaristea e fruntas pe ramura in productia de vin, original sau facatura. Cat despre popă, e ca ala de s-a operat de stomac. Dupa operatie doctoru-i spune ca ulcerul l-a facut de la bautura, sa aiba grija.

- N-are cum sa fie vinul cauza, eu beau numai vin sfintit, zice popa

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[25.03.24 19:00:20]
»

@kmy: Aaa, deci esti vranceanca, de-a mea! 🤗🤗🤗 neam de "boghițari".

Multumesc pentru laude, sa-ti faci timp si sa-mi mai trimiti, eu ma pot obisnui! 😂

Da, locurile sunt tare frumoase! Nu sunt spectaculoase, sau, poate da, prin simplitatea lor, cu atat mai autentice.

Pentru mine ,cel puțin, combinatia dintre natura si religie este perfecta: vesnicia este asigurata macar de natura! Natura neatinsa este cu atat mai impresionanta! Manastirea Buluc este o constructie mica, nu zgaraie padurea prin prezenta ci chiar pare ca "e de-acolo". Chiar cred ca-ti va placea.

Scuza-mi intarzierea cu care-ti raspund, am ramas fara baterie la telefon si-a trebuit sa-l las sa prinda vlaga. 🤗

kmyPHONE
[25.03.24 19:33:36]
»

@Yersinia Pestis: da, sunt născută în Țifești, la o aruncatura de băţ de Jaristea.

Sunt neam de boghiţar așa cum zici, și dacă veneai la întâlnirea de la Păltiniș, ai fi gustat din rodul muncii noastre. Nu am avut„galbena de Odobești, dar am avut o feteasca de Țifești de mulți au pomenit-o.

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[25.03.24 20:23:36]
»

@kmy: Da, Țifesti e o comuna mare, cu multe sate. Eu am prieteni buni in Sârbi, cu ei am umblat mult prin zonă.

Despre vin, sorry, m-ai pierdut, cu două boabe de strugure m-ai imbătat, țolic, cum zicem noi, moldovenii. Nu mă pricep, neam, strici orzul pe gâște cu vinul pe mine! Iar la tărie sunt jalnic, ma duc in cap imediat!

Telefonul meu isi face de cap, vad ca nu mai ia diacriticile, ai sa ma ierti, sper!

Cat despre intalnirea AFA sunt convins c-a fost intr-un mare fel, nici n-avea cum altfel!

k-lator
[25.03.24 20:24:38]
»

@Yersinia Pestis: Cu filet pe stânga, pe dreapta chiar nici nu mă interesează... poți să stai și-n cap... că acolo-ți mai vine mintea... dar dacă scrii, iaca, io citesc! Și dacă lipsești de la următoarea întâlnire, este numai pierderea ta, să știi... că nu vei avea ocazia să mă cunoști! 🤪

Dar dacă vii, îți promit că te învățăm noi și botanică, nu trebuie să-ți faci griji! De n-ajungi tu ca Ferdinand ăla de mirosea flori... să nu-mi spui mie k-lator.

@ adso:

Oi avea vreun interes,

"E" interese maari la mijloc... vorba unui clasic în viață.

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[25.03.24 20:35:58]
»

@k-lator: Da, văd că te-ncapatanezi sa-ti pierzi timpul citindu-ma, de mi se face si rusine sa mai bat campii! 🥴

Da, ai mare dreptate in ceea ce priveste pierderea cauzata de faptul ca nu ajung sa va cunosc! Voi, in schimb, sunteti castigati, nu pierdeti nimic necunoscandu-ma, ba chiar m-ajuta asta.

Cat despre botanica, pe vremuri citeam despre, lucram pe etno-botanice, adica plante populare, de le foloseau unii să se prajeasca. Botanica asta e grea-rau!

k-lator
[25.03.24 20:51:41]
»

@Yersinia Pestis:

Da, văd că te-ncapatanezi sa-ti pierzi timpul citindu-ma,

Eu sunt mai berbeacă, așa, de felul meu. O țin una și bună: te-am citit de când am deschis ochii pă saitu' ăsta, te citesc în continuare... nu mă păcălești tu cu una-cu două. Să renunț poate, dac-oi bea cucută!... dar și atunci, să fiu” caz de targă” și tot o să-l rog pe infirmier să deschidă saitul ca să-mi citească el...

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[25.03.24 22:06:16]
»

@k-lator: Hei, din câte știu, doar Socrate ce s-a mai delectat cu băutura pe baza de cucută, omu-avea prințipuri, cum văd că și tu ai. Ori asta mă copleșește, nu merit să ajungi s-alegi pentru mine! Și ce alegere grea ai de făcut!

Acuma, tu ca tu, dar cu infirmieru' ce-ai, soro?! Că omu-și câștigă traiul în 8-ul productiv, el nu-i mânat de alte idealuri decât binele personal?!

Nu șiu de când citești ce mâzgâlesc, io țiu minte că acum vreo 4 ani ago văzui un comentariu de-al tău despre ce scriam io, mă bârfeai pozitiv cu pretenul @adso, pe-atuncea mascat sub un alt nume. Eu traversam o perioadă de pauză de gândire și de refuz de scris pe AFA, așa cum am mai la fiecare 2-3 ani. Și, atuncea, de la vorbele voastre, mă zădărîi și mai scrisei încă vreun an. Deci, tu și adso sunteți de vină, amândoi mă lăudarăți iar eu mai scrisei, spre disperarea ălorlalți, de trăiau liniștiți pe AFA!

Altfel, treaba ta de ce mă citești, de inteligență nu pot fi bănuit, obiectivele mele turistice ,de vă împui capul cu ele , sunt modeste. Da, am principii dar nu fac tapaj, nu de-alta dar să n-ajung și eu s-aleg între exil și cupa de cucută!

Sărut mâna pentru aprecierile la adresa-mi, venite din partea ta sunt cu atât mai măgulitoare! 😃

Zoazore
[26.03.24 11:34:04]
»

@Yersinia Pestis: Siii... SBul merge catre... YP!

Da, știu, numai eu pot să scriu despre mănăstiri exact în perioada în care mai toți userii AFA trăiesc aminitirile extrem de recente ale întâlnirii lor anuale (amfostacolo.ro/hotel9.php ... le-afa&id=28282). Da, așa-s io, cu filet pe stânga, dar, știți și voi că nu prea aveți ce-mi face, altceva decât să nu mă băgați în seamă.

Da, dar dacă faceți așa, voi pierdeți: veți fi lipsiți de scrierile-mi savuroase, pline de umor, care vă destind! Nu, nu mă laud singur, nu că asta mi-ar displăcea, dar citez din ceea ce-mi scrieți, mulți dintre voi, la reviurile-mi de le-am postat pân-acușa. Na, vedeți de ce trebuie să tăceți, niciodată nu știi cum vor fi folosite cuvintele spuse de voi exact împotriva voastră!

Asea, si? Cum io nu ma pot lipsi de scrierili lu' talica, iaca, na ca te citii! Si mai mult, venii si cu-n bonux de SB, ca nu se facea sa viu cu mana-n... gura, nu?

Frumos p-acolo pi la monastirea voastra! Io BULUC stiu ca se zice la o aglomeratie mare de lume, dar acum imi explic si de unde vine termenul. Ca e turcesc, asta e clar.

Si peisagiile sunt intr-un mare fel! Vara cred ca e si mai fain prin padure pe-o carare, cu pasaricile cirip-cirip...

Sper ca te-ai invatat ca nu te ratez, da?

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[26.03.24 13:59:33]
»

@Zoazore: un superbonus daruiesti/ o pasa, darnica mai esti!

Multumesc ca ma bagasi in seama (telefonul meu vrea rar si pe-apucate diacriticele), dar, nah, nu-i normal sa faci fapte bune, ca doar esti "zana"?!

Sper ca nu-i ca-n bancul cu :

Cioc, cioc, cioc la ușă.

-Cine e?

-Zana buna!

-Si de ce-ai un topor in mana?!

-Azi am o zi proasta!

Întrerup agreabilul dialog cu tine, trebi importante ma asteapta-n curte, ma voi juca cu drujba si-apoi cu niste spalieri de vie, dar, promit, uite, ma jur " Sa n-apuc sa mor! " daca deseara nu napadesc pe sait si te tiu de vorba pana m-o bloca web!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, k-lator, kmy, Pușcașu Marin, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin ținuturile vrâncene:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066752910614014 sec
    ecranul dvs: 1 x 1