ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Moeciu de Sus - o alta Austrie, o Austrie a noastra, a romanilor (partea I)

TIPĂREȘTE

Despre aceste locuri pitoresti au curs deja ,,rauri de cerneala’’, sunt locuri cu care chiar ne putem mandri si de aceea imi va fi cu atat mai greu sa va povestesc despre impresiile pe care mie personal mi le-a lasat aceasta zona deosebit de frumoasa din Transilvania.

Situata intr-un loc pitoresc, la poalele Muntilor Bucegi si Piatra Craiului, localitatea Moeciu de Sus reprezinta pentru multi un loc ideal de petrecere a timpului liber, a unor momente de neuitat, un loc deosebit de frumos atat pentru distractie cat si pt. relaxare.

Tot farmecul acestei zone o reprezinta privelistea din jur, muntii, aerul deosebit de curat si puternic ozonat de padure, dealurile abrupte si absolut verzi pe care poti admira peste tot multe cabanute, pensiuni, locuinte, poieni cu multe flori, paduri de brazi, vai adanci, rauri, izvoare, cascade si multe trasee montane.

Este important de amintit ca tot in apropiere se afla si Parcul Natural Bucegi,cu o suprafata mai mare de 30.000 ha si unde se pot intalni in cea mai mare parte paduri de brad dar si poieni alpine iar zona este deosebita atat pentru flora cat si pentru fauna prezenta aici. Dar nu numai atat, aici se pot face drumetii spre Cheile Horoabei, Ursilor, Pesterii, Tatarului, lacul Bolboci, pesterile Ratei si Ialomitei. Important este de amintit ca tot aici s-au format prin modelarea vantului (modelare eoliana) Babele si Sfinxul, alte 2 obiective turistice deosebit de indragite de multi dintre noi.

Si fiindca zona Moeciu de Sus este o importanta destinatie de vacanta aici se gasesc la tot pasul multe locuri de cazare, atat la pensiunile din zona cat si la hoteluri, cabane sau se poate sta chiar si la cort.

Cum se ajunge la Moeciu de Sus :

Coordonate GPS: N: 45,440973 E: 25,3296

Practic de pe DN 1 inainte de Predeal se merge spre Rasnov pe E 574, apoi de aici se merge spre Bran, Moeciu de Jos, se trece pe langa Cheile Gradistei si de aici dupa 8 km gata, ati ajuns. De la Bran sunt doar 10 km iar din Moeciu de Sus si pana la Brasov sunt 30 km.

Ce poti vizita in imprejurimi :

Zona este ideala si pentru obiectivele turistice care se pot vizita in apropiere: Castelul Bran, Cetatea Rasnov, pestera Fundata (la 3 km de Rasnov), Cheile Dambovicioarei si pestera Dambovicioara, Biserica Neagra din Brasov, dar pe langa toate acestea iubitorii muntelui pot alege unul dintre multele trasee montane.

Tot de la Moeciu de Sus cei care iubesc sporturile de iarna si nu numai ei pot ajunge relativ usor la partiile din Poiana Brasov sau chiar la partiile mai apropiate de la Bran (partia Zanoaga la care am ajuns si eu) sau la partia de la Cheile Gradistei (Fundata).

Practic in orice anotimp ai poposi aici la Moeciu de Sus, peisajele te incanta la tot pasul, ai destule posibilitati de distractie atat iarna cat si vara si te poti bucura din plin de momente de liniste si relaxare.

youtu.be/sngJVzPk8ZU

Este interesant f. ca pentru mine pana in acest an, localitatea Moeciu de Sus nu a reprezentat mare lucru, deoarece ne-am cazat pana acum mai mereu in Moeciu de Jos sau la Cheile Gradistei sau chiar in Bran, dar pot sa spun acum cu certitudine oricui si oricand ca aici la Moeciu de Sus este mult, cu mult mai frumos, esti mai aproape de munti, de natura, este o zona mult mai salbatica si mai pitoreasca.

Ma intrebati acum daca voi reveni la Moeciu de Sus? cu siguranta si pot sa va spun ca numai aici voi reveni, in primul rand pentru peisaje, care pot sa spun ca in multe locuri concureaza serios cu ce am vazut eu in Austria. Da, avem si noi Austria noastra si ma bucur ca am descoperit-o aici, la Moeciu de Sus.

Structura zonei :

Cum se vine dinspre Cheile Gradistei dupa cativa km se intra in Moeciu de Sus. Se merge pe strada Principala unde, de-a lungul raului exista o cascada frumoasa pe care multi o stiu deja si cateva pensiuni: Complex Turistic Craiasa Muntilor, Pensiunea Vlahia Inn, Pensiunea Veronica- aceasta fiind chiar langa Caminul Cultural, f. aproape de pod si de bifurcatie.

Mergand apoi in continuare imediat ce ati ajuns la pod, langa Caminul Cultural (care este in paragina acum), drumul principal se bifurca in 2 parti (se face cum ar fi un Y) si exista 2 zone mai importante aici: in dreapta se merge de-a lungul acelui mic rau si toata aceasta vale se numeste strada Valea Popii

youtu.be/qrXtFMwYlnA

care se continua in sus mult spre padure, spre munti, de unde se bifurca iar, mai departe. Aici in partea dreapta in plimbarea noastra am trecut pe langa mai multe pensiuni, dintre care mi-au atras atentia: Pensiunea Orzan, Adriana, Daniela, Paula, Piscul Muntelui, Dor de Moeciu, Perla Muntilor, Vraja Muntelui 3 (unde am fost cazati noi) etc.

In partea stanga de la acel pod de unde incepe bifurcatia se merge de-a lungul unui alt rau la fel de frumos si toata aceasta vale din stanga se numeste strada Valea Bangaleasca. Si aici binenteles sunt alte pensiuni dragute dintre care cea mai si cea mai mi s-a parut Pensiunea Arnica 4*, o pensiune eleganta atat in interior cat si privind-o din afara, cu o curte f. mare si frumoasa si o parcare incapatoare, dar si pretul aici este pe masura.

youtu.be/y_rNKNZkmJ4

Aceasta pensiune este urmata la mica distanta de Pensiunea Nicoleta 3*, Pensiunea Regina Muntilor, Vila Veturia (unde se pot inchiria biciclete si ATV-uri), pensiunile Sorina, Casa Diana, Pensiunea La Turcu, etc. Acesta parte a Moeciului mi s-a parut un pic mai animata, parca aici e ,,inima’’ acestei frumoase localitati.

Pe langa toate aceste pensiuni in Moeciu de Sus mai exista si cateva magazine, e drept unele destul de modeste dar de la care va puteti totusi aproviziona cu strictul necesar.Chiar langa pensiunea Veronica am vazut ca functioneaza si o gogoserie care te imbie cu mirosul gogosilor calde, facute ,,ca la mama acasa''.

Ambele vai sunt la fel de pitoresti, de salbatice si de frumoase si in ambele zone, asa cum v-am mai spus, aveti unde sa va cazati, sunt f. multe pensiuni, unele deosebit de frumoase din cate am vazut noi.

Si fiindca eram cazati la pensiunea Vraja Muntelui 3 nu am stat mai deloc in camera ci ne-am plimbat prin imprejurimi toata ziua, atat cat am putut. De la aerul acela de padure am dormit asa cum demult nu am mai dormit acasa.

Ne-am plimbat si am urcat pe poteci pline de umbra si racoare si am ajuns in padure, unde am putut admira cateva cascade iar peisajele din jurul nostru erau o frumusete. Era atata liniste in jur si fiindca eram langa padure se auzea doar sunetul apei care cadea in cascade, cand si cand.

Uneori se mai auzea si clopotelul unei vaci care pastea linistita intr-una din poienile de langa noi si era atata frumusete in jur si atata liniste incat am simtit imediat ca ni se ,,incarca bateriile”.

Ce as mai putea sa va spun? Cuvintele sunt de prisos. Daca prin acest rw. modest al meu tot nu v-am convins sa veniti sa stati cateva zile la Moeciu de Sus, poate totusi pozele facute vor reusi sa va convinga sa veniti aici la aer curat macar cateva zile si sa va bucurati de natura si de tot ce veti intalni si vedea aici.


[fb]
---
Trimis de adryana in 03.07.12 18:23:57
Validat / Publicat: 03.07.12 20:12:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU. A mai fost în/la: toate zonele
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 25028 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 plimbare prin Moeciu de Sus.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.07.12 21:48:26]
»

Practic de pe DN 1 inainte de Predeal se merge spre Rasnov pe E 574, apoi de aici se merge spre Bran

Practic, de pe DN 1, după ce se trece podul de la intrarea în Predeal, dacă o iei la stânga, intri pe DN 73A până la Râşnov, iar de acolo se poate merge pe DN 73 (Braşov - Câmpulung - Piteşti). Drumul european E574 face parte din zona a 2-a drumurilor europene. Are o distanță de 432 de kilometri. Pe distanța Craiova – Pitești E574 urmeaza ruta drumului național DN65. Între Pitești și Brașov drumul urmează drumul național DN73 iar între Brașov și Bacău, drumul național DN11. (ro.wikipedia.org/wiki/Dru ... l_european_E574). În plus, ar mai trebui amintiţi şi Munţii Leaota dintre cei care înconjoară Moieciu.

adryanaAUTOR REVIEW
[03.07.12 22:22:16]
»

ok, se poate corecta?nu prea stiu ,,drumurile'', ma gandeam la rw., la peisaje si chiar nu mai stiu cum e corect, Moeciu sau Moieciu.

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.07.12 12:33:12]
»

@adryana, corect este ”Moieciu” și nu Moeciu, deși s-a tradiționalizat și această a doua denumire. Așa scrie pe site-ul oficial al Primăriei Moieciu (www.primariamoieciu.ro) și sub această formă este atestată denumirea localității într-un document din anul 1405. Despre acest lucru mi-a atras și mie atenția gazda noastră într-unul din sejururile noastre petrecute la Moieciu. Este însă foarte adevărat că pe multe hărți (mai puțin pe harta Google Earth) se întâlnește denumirea Moeciu, așa cum de altfel se petrec lucrurile și pe multe site-uri Internet. Este probabil transcrierea unei percepții lingvistice potrivit căreia este mai ușor să pronunți fără diftongul ”ie”, așa cum în cazul cuvântului ”măiestrie”, mulți pronunță și chiar scriu ”măestrie”

adryanaAUTOR REVIEW
[04.07.12 15:27:32]
»

multumesc, este bine de stiut.

drumet
[14.12.13 02:31:31]
»

Buna seara. Am citit articolul dvs si m-am uitat la poze.

Le apreciez ptr ca am crescut aici, ca si in alte locuri din Romania. Bunicul meu spunea ca aici va fi Austria Romaniei. Interesant cum ati ales acest titlu.

Este cel mai frumos loc din Romania la capitolul munti, curcubee, apus de soare. Este un loc minunat, doar ca turist. DOAR ca turist.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[14.12.13 10:17:53]
»

@drumet, multumesc si ma bucur ca oarecum gandim la fel. Imi place mult Moieciu de Sus, voi reveni oricand acolo cu drag. Si fiindca am traversat si pasul Tihuta dar si Transalpina, pot spune acum ca aceste 3 locuri sunt dupa parerea mea cele mai frumoase din tara.

drumet
[20.12.13 01:26:48]
»

Toate cele 3 mentionate sunt dumnezeiesc de frumoase. Si eu am fost acolo.

Sunt multe frumuseti in Romania dar nu sunt drumuri.

Am facut de curand 3 ore de la Turda la Sighisoara (135 km), in schimb de la Paris la Luxemburg (400 km), 3 ore jumate.

Cat despre zona Bran- Moieciu- Drumul Carului este ca in Alpi. DOAR ca turist.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, drumet, mariana.olaru
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Moieciu și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042578935623169 sec
    ecranul dvs: 1 x 1