ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.09.2016
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    AUG-2016
    DURATA: 2 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 10 MIN

    Herculane – Statiunea mea de suflet

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Statiunea a fost infiintata aproximativ in anul 102 IEN, de catre imparatul Traian, si a fost numita dupa Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală

    Am umblat mult prin Herculane. In timpul studentiei ajungeam de doua ori pe an acolo, in tabara studenteasca. Vara distractia era pe culmi maxime, bateam muntii piatra cu piatra, cascada dupa cascada, pestera dupa pestera, varf dupa varf, izvor dupa izvor. Iarna petreceam si Craciunul si Revelionul rascolind zapezile de pe varfuri admirand cascadele inghetate, alunecand pe maluri inghetate si aruncandu-ne noaptea, pe ninsoare apriga, dezbracati, in cloacele fierbinti de pe marginea drumului. Valea Cernei rasuna de rasetele si chicotele noastre. Anii studentiei au trecut iar eu nu am mai ajuns la Herculane pret de 15 ani. Intr-o buna zi, am hotarat sa ii calc meleagurile inca o data. Am gasit cazare la o pensiune despre care voi scrie si am incalecat bidiviul cu roti in cautarea aventurilor si a amintirilor atat de dragi mie.

    Drumul pana la Herculane e lung dar strazile sunt bune asa ca imediat ce am ajuns, pe seara, am si dorit sa revad statiunea mea de suflet. Am ramas pur si simplu stupefiata! In 15 ani schimbarile sunt majore, fata statiunii fiind cu totul alta decat imi aminteam eu. Marile hoteluri de la intrare sunt cam la fel, stelele aceleasi, cred ca interioarele au fost totusi renovate, dar ceea ce m-a frapat a fost multimea de pensiuni si hoteluri noi deschise intre timp. Pe langa noile pensiuni se intind si restaurante din care urla cate un cantaret local, cat il tin bojocii, sperand sa acopere urletele cantaretului din restaurantul de vis-a-vis. Tarabe colorate cu marfa chinezeasca impanzesc soseaua de ambele parti. Continuand plimbarea mi s-a facut sete. Imi aminteam de un foisor frumos pe partea dreapta, in padure, unde exista un izvor cu apa potabila. Abia asteptam sa il gasesc si tare am ramas dezamagita sa descopar ca foisorul nu mai exista ci in locul lui sunt niste izvoare pe care scrie APA NEPOTABILA. Am continuat drumul si am ajuns la vechiul cazinou. Aici am fost bucuroasa sa vad ca cineva, dupa 26 de ani de la caderea comunismului, a inceput sa il renoveze. Nu l-a terminat! Am privit prin ferestre si am constatat ca interiorul arata binisor dar este nefinisat. Partea exterioara este inca in lucru, dar nu am vazut pe nimeni lucrand. S-or fi terminat fondurile. Se fura prea mult. De fiecare data cand ajung la Herculane inima imi plange. Cladirile vechi, candva minuni arhitectonice, hotelurile care candva erau atat de luxoase incat erau demne de a gazdui o regina precum Sissi si insotitorii sai, cazinoul unde pe vremuri bogatii pierdeau averi impresionante, baile atat de frumos amenajate incat atrageau bogatii vremii si doamnele simandicoase din toata batrana Europa, zac acum in uitare, praf si pulbere de ti-e frica sa intri in ele ca sa nu te accidentezi. Asa erau si pe vremea studentiei mele, asa sunt si acum, praf si pulbere. Pardon, acum cineva s-a straduit din plin si le-a pus geamuri de termopan nou noute. Da, ati citit bine, pe toate aceste ruine care stau sa cada exista geamuri de termopan nou noute. Va rog vizionat filmul meu si veti vedea ca nu sunt eu nebuna. Peretii plini de igrasie, cu caramizi lipsa, acoperisul prin care se vede cerul, podele acoperite cu mazga vremii, toatea astea beneficiaza de termopane. Felicitari primariei locale pentru afacere! Ca sa puna capac sau gaz peste aragaz, hotelul imens pe nume HERCULES, care este abandonat de multi ani iar acum e si el aproape o ruina, beneficiaza de... ghiciti... geamuri termopan noi. De sus pana jos in ambele corpuri! Ma intreb daca intr-o zi vom reusi sa ne scuturam de capuse si paraziti. Sunt optimista, sper ca vorbele mele sa ajunga la persoanele care pot lua masuri! Un lucru stiu sigur, ca vorbele mele vor ajunge la multi turisti si la multi oameni cu suflet din tara asta.

    Continuam drumul spre statuia lui Hercule. Statuia, draga de ea, este inca in picioare si este la fel de rezistenta si puternica precum personajul pe care il reprezinta cu mandrie. Alaturi de ea, ma loveste jalea totala. Priviti ce cladiri majestuoase, priviti ce minuni ale arhitecturii, priviti ce culori, ce splendoare. Ruine! Parasite! Abandonate! Aruncate! Uitate!

    Va recomand sa va asezati pe marginea statuii si sa inchideti ochii. In prezent, acest loc nu poate fi vizitat decat cu ochii mintii.

    Pe langa dumneavoastra trec doamne elegante in rochii lungi de epoca, bine incorsetate pe trup, tinand cu eleganta umbrele vaporoase. Domni imbracati dupa moda de la Viena, isi aranjeaza monoclul pe nas si savureaza discret parfumul frantuzesc al doamnelor purtatoare de umbrele. De la balconul elegant impodobit cu sculpturi al hotelului de lux, doua domnisoare guralive se pregatesc sa iasa la plimbare si isi flutura manusile albe catre un domn ofiter care le asteapta in fata Bailor Apollo. O doamna mai invarsta, cu mari dureri la picioare, isi zoreste camerista spre bai. Aici o asteapta masajul, relaxarea si momentele de barfa cu alte doamne de varsta ei, in timp ce fac bai tamaduitoare. Parfumul acelor vremuri infloritoare a ramas adanc intiparit in peretii cladirilor iar noaptea, cate o fantoma melancolica, inca mai danseaza in marea sala de bal. La cazinou e zarva mare. Calesti elegante opresc chiar in fata marelui si batranului Sequoia, iar di ele coboara domni si doamne care in aceasta seara vor perde o mica avere sau vor castiga... ceva experienta. Fanfara militara canta in pavilionul din parculet iar un grup de copii alearga dupa o minge, atent supravegheati de doici. Alaiul printesei Sissi aduna pe langa el cativa gura-casca uimiti de frumusetea ei. Tocmai se intoarce de la o plimbare prin padure, pe la foisoarele special amenajate de unde se poate privi asupra vaii. E fericita, azi a botezat fetita unui cioban local si i-a daruit un splendid inel cu rubin. Se simte vie si fericita si s-a indragostit de acest loc fermecat din munti. Apele izvoarelor tamaduitoare au reusit sa o vindece iar acum poate fugi acasa la copiii si sotul ei mult iubit.

    Gata! Acum deschideti ochii! Priviti in jurul dumneavoastra, nu va vine sa plangeti?!

    Am sa va scot putin din starea de melancolie povestindu-va putin despre apele minerale care exista aici si proprietatile lor. Citez de pe situl baile-herculane. info

    “Cu ape minerale termale clorurosodice, bicarbonatate, uşor sulfuroase cu o mineralizare între 0,5-2,6 gil şi o temperatură între 38,5-53,5°C; cu ape minerale termale clorurosodice, bicarbonatate, calcice cu o mineralizare între 0,6-3,5 gil şi o temperatură între 46-56°C; ape minerale termale clorurosodice, bromurate, iodate şi sulfuroase cu o temperatură ce atinge 62°C şi o mineralizare între 3,87-7,93 gil. Principala caracteristică a apelor zonei este marea concentraţie de hidrogen sulfurat, ce ajunge la 60 mgil. Acum, în împrejurimile staţiunii Băile Herculane sunt cunoscute 16 izvoare cu apă termominerală, înşirate de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape patru km. Au fost executate mai multe foraje hidrogeologice, astfel obţinându-se sporuri importante de debite (peste 4.000 mc în 24 de ore). N-ar trebui uitat nici faptul că izvoarele de la Băile Herculane sunt comparabile prin valoare cu cele de la Vichy şi Mont Dore. Dintre izvoarele principale, cele mai cunoscute sunt: Izvorul artezian Maria (azi Neptun) - 54°C; Elisabeta (azi Diana) - 55°C; Hebe - 41°C; Ileana (azi Apollo 1) - 46°C; Iosif - 54°C; Hercules - 67°C; Hygeea - 48°C. O altă variantă de tratament o reprezintă aeroionizarea naturală. Aeroionii pot acţiona asupra organismului în două moduri, fie pătrunzând în plămâni odată cu aerul inspirat, fie prin acţiunea directă asupra pielii. În toate cazu¬rile de tratament cu ioni s-a constatat o ameliorare a stării generale a organismului. Se reglează hipertensiunea, tulburările endocrine, iar durerile de cap şi insomniile sunt pozitiv influenţate de aeroionizare. Prin hidroterapie, electroterapie, masaj şi acupunctură se încearcă şi se reuşeşte recuperarea funcţională, printr-o cultură fizico-medicală desăvârşită. Astfel, reumatismul cronic inflamator şi degenerativ, bolile aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic, afecţiunile ginecologice, diabetul zaharat, bolile digestive sau afecţiunile ochilor pot fi tratate aici, la Băile Herculane. ”

    In zona numita 7 IZVOARE, pe malul Cernei, se afla bazine din ciment cu ape termale foarte fierbinti unde se poate face baie si iarna. De asemenea exista un strand termal. Problema cu aceasta zona, vara, este afluxul mare de masini pline cu turisti care parcheaza si dorm pe marginea drumului in locuri neamenejate si blocheaza traficul. Este o nebunie totala. Persoanele care nu au prea multi bani si petrec gratuit tot sezonul estival pe marginea soselei au toata compasiunea mea dar cred ca totusi ar trebui amenajate niste locuri de campare unde sa exista niste toalete si macar un dus. Nu vreau sa stiu pe unde isi fac oamenii astia nevoile. Valea este plina cu fum de la sute de gratare si nu se poate respira. De asemenea zgomotul manelelor si al vanzatorilor de nimicuri, al celor care ofera masaj fix pe marginea soselei in paturi mobile puse la 5 cm de carosabil reprezinta o serioasa poluare fonica. Iarna este foarte liber si chiar se poate respira aici dar vara ar fi bine sa evitati aceasta zona.

    Ei bine, daca credeti ca numai persoanele in cautare de tratament sunt binevenite aici, va inselati amarnic. Aici se vor simti bine si aventurierii, iubitorii muntelui si a plimbarilor pe jos si cei care cauta vestigii antice.

    In zona se afla diverse trasee bine marcate care duc la pesteri, grote, cascade, varfuri si foisoare de unde poti admira intreaga vale. De data asta noi am vizitat urmatoarele:

    -GROTA HAIDUCILOR – se ajunge la ea pe un drum ce pleaca din spatele hotelului Roman, drumul dureaza 5 minute iar pestera ofera putina racoare si o incursiune in trecutul zbuciumat la haiducilor locali. Am vazut chiar si un indicator spre niste ruine romane. Pentru a ajunge la Grota trebuie sa va opriti pe la o tanti care vinde bilete. Un bilet costa 5 lei si e valabil pentru toate obiectivele din zona pret de o luna. Am intrebat-o pe tanti cum ajungem la ruinele cu pricina (necunoscute mie) si mi-a spus ca primaria le-a INGROPAT la loc!!! Ele nu mai exista!!! Multumim primariei locale inca o data!

    - CASCADA VANTURATOAREA – dupa mine este cea mai frumoasa cascada din Romania. Se ajunge la ea cu masina pe drumul din valea Cernei, trecand pe langa 7 Izvoare si pe langa marele baraj. Putin dupa marele baraj se parcheaza masinile si incepe traseul. Este un traseu de dificultate medie, va recomand sa aveti pantofi inchisi, de munte, care nu aluneca. Pantele sunt destul de abrupte si pietroase. Am vazut o familie cu copil mic incaltati toti trei in sandale... mi-a fost mila de bietul copil. Traseul dureaza aproximativ o ora si jumatate dar odata ajunsi, veti ramane fermecati de aceasta minune a naturii. Traseul trece pe sub valul cascadei si in acest fel va puteti ioniza puternic.

    - in alta zi am decis sa mergem cu masina la CASCADA BIGAR si la EFTIMIE MURGU- MORILE DE APA DE LA RUDARIA. De la Herculane sunt cam 100 km pana la obiective. Cascada este micuta dar are un farmec aparte, farmec dat de verdeata pe care se scurge apa. Morile de apa sunt ceva mai interesante.

    Desi am stat numai 2 zile, un weekend, m-am intors plina de energie si relaxata la maxim chiar daca am umblat teleleu tot timpul.

    PIRAMIDA

    La plecare, pe drumul care leaga Herculane de Orsova ma uitam aiurea pe fereastra. Pe malul opus al Dunarii, la sarbi, mi-a atras atentia un deal perfect piramidal. Anul asta sunt pur si simplu atrasa de asa ceva. Aparatul foto era in spate, in portbagaj si nu am reusit sa o fotografiez. Mi-a ramas in gand. Odata ajunsi acasa, sotul meu se uita in biblioteca, pune mana la intamplare pe un album de fotografii (am vreo 40 de albume vechi facute in tinerete), rasfoieste paginile si zice:

    -Ia uite piramida noastra!

    Era acolo! Fotografiata acum 15 ani pe timp de iarna! Pe vremea respectiva foloseam un aparat cu film iar filmul avea 24 de pozitii. Toate pozele erau atent dramuite. Trebuia sa fie ceva important in ele. Nu imi amintesc, dar cred ca aceasta poza am facut-o pur si simplu din greseala, apasand pe buton ca sa vad daca nu era vreo poza in plus de facut. Eram in tren la plecare din tabara. Nu tineam minte sa fi vazut o piramida in zona, cred ca aparatul s-a declansat din intamplare. Habar nu am cum de sotul meu, care nu se uita niciodata la pozele mele vechi (unde el nu apare pentru ca nu ne cunosteam), a ales acel album, in acea zi... mister!

    Rog webmasterul sa ataseze urmatorul film youtube


    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 15.09.16 08:33:20
    Validat / Publicat: 15.09.16 09:22:54
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.

    VIZUALIZĂRI: 4803 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P15 minunata Cascada Vanturatoarea
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 45 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    19 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [15.09.16 08:52:39]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    mishu
    [15.09.16 09:32:32]
    »

    @buterfly: Cum, necum, iute de buton si iaca eu cu primul vot. Ma gandeam oare ce vei scrie despre aceasta destinatie avand in vedere "predilectia" spre SF din multe dintre articolele de anul acesta si iaca am gasit: inainte si-napoi prin istorie, o piramida fotografiata, istorie ingropata (poate voiau sa o conserve in felul lor).

    Cred ca doar termopanele aplicate pe istorie si felul in care au lasat ca totul sa intre in paragina ne aduc cu picioarele in timpurile de azi.

    Oricum ar fi, amintirile din suflet nu le va altera nimeni.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [15.09.16 09:35:49]
    »

    Multumesc webmaster!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [15.09.16 09:38:19]
    »

    @mishu: multumesc pentru vizita si aprecieri. Pai cum era sa ramana articolul ne-paranormal?! Trebuia sa fie si o pirmida si ceva megaliti nu?!

    elviramvio
    [15.09.16 10:11:31]
    »

    @buterfly:

    Tu crezi ca acele capuse se lasa desprinse asa usor?

    Despre tarabele colorate pe care le-ai intalnit, pai si eu am ceva cu genul acesta de comert. Sa nu ma intelegi gresit, sunt de acord sa le fie lasat oamenilor un mod de a castiga painea dar nu in modul acesta prin care locurile turistice sunt invadate de haine, papuci, jucarii oribile si altele. De curand, in Constanta, am avut o imagine urata a Pietii Ovidiu, tocmai de la aceste tarabe si a ruinelor dar si a mizeriei ingaduite de primaria orasului.

    Si multumesc de oferta cu excursii, l-am ales pe Costel /Kladovo!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Carmen Ion
    [15.09.16 10:45:18]
    »

    @buterfly: Frumoasă şi corectă descrierea unei staţiuni care, în ciuda clădirilor imperiale părăginite dar protejate cu termopane sau a tarabelor cu mărfuri turceşti (corecţie, nu chinezeşti!), mie mi-a rămas la suflet!

    mprofeanu
    [15.09.16 11:35:51]
    »

    @buterfly: Și pentru mine pot spune Herculane este stațiunea mea de suflet pentru că am fost acolo în perioade diferite și cu copii dar și singuri. Am mers pe toate cărările de munte, inclusiv muntele Domogled. Cascada Vânturătoarea este deosebită și se află pe partea stângă cum mergi pe șoseaua ce trece de 7 Izvoare. Pe partea dreaptă se află altă cascadă Cociu sau Roșeț, frumoasă și ea.

    Mulțumesc că mi-ai adus aminte de Herculane!

    tata123 🔱
    [15.09.16 12:44:56]
    »

    @buterfly: Frumoase locuri! Ce ar putea deveni această stațiune balneoclimaterică dacă cineva ar investi cu responsabilitate aici!

    În apropiere de Herculane, mergând spre Orșova, puteați observa pe partea dreaptă în localitatea Topleț - ruinele apeductului turcesc. Dincolo de calea ferată se mai păstrează o porțiune din apeductul construit de mii de olteni pentru turci, cu scopul de a devia cursul Cernei.

    De asemenea, în zona aceleași localități se află o formațiune geologică numită Sfinxul Bănățean (vezi aici: adevarul.ro/locale/resita ... 5b48/index.html).

    Dan&Ema
    [15.09.16 19:06:07]
    »

    @buterfly:

    De ce oare nu aduce coneva stralucirea si faima statiunii Baile Herculane?

    Felicitari pentru articol!

    costy69*
    [15.09.16 23:12:35]
    »

    @buterfly: La Herculane natura a fost darnică. Din păcate stațiunea a fost lăsată în paragină și în special clădirile monument istoric. Eu am fost la Herculane ultima dată acum patru ani și văd că lucrurile nu s-au schimbat mult în bine.

    Când mai ajungeți în zonă vă recomand să vizitați și Cheile Corcoaia, o bijuterie creată de natură în Valea Cernei.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.09.16 08:19:12]
    »

    @elviramvio: multumesc pentru vizita si aprecieri! Din pacate aceste capuse isi continua viata zilnic pe spinarea bugetului de stat si nu stiu cand se va inventa spray-ul impotriva lor. Cel mai grav este ca au venit niste baieti arheologi si au dezgropat niste ruine cu mare potential turistic iar primaria le-a ingropat la loc. Asta ar trebui sa fie considerata o crima si pedepsita ca atare.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.09.16 08:21:29]
    »

    @Carmen Ion: multumesc pentru vizita si aprecieri! Si mie mi-a ramas in suflet aceasta zona, pacat ca nimeni nu reuseste sa o restaureze la justa ei valoare

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.09.16 08:24:05]
    »

    @mprofeanu: multumesc pentru vizita si aprecieri! Am batut muntii aia si iarna si vara in perioada studentiei. Din punctul meu de vedere cascada Vanturatoarea este cea mai frumoasa din tara iar cascada Roset este cea mai mare din tara, cea mai lunga. Zona este spectaculoasa de-a dreptul, mi-as dori sa o vad renascand din propria cenusa!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.09.16 08:27:11]
    »

    @tata123: multumesc pentru vizita si aprecieri! Nu stiu de ce nu sunt restaurate toate cele de prin statiune, probabil sunt probleme de prorprietate cam la fel ca in centrul istoric din Bucuresti, cine stie... Apeductul l-am ratat dar despre Sfinx stiam. Din pacate nu am ajuns niciodata la el pentru ca nu am gasit un ghid iar traseul nu cred ca este marcat corespunzator pentru ca niciodata nu l-am descoperit desi am batut muntii in lung si in lat. Intr-o buna zi voi ajunge la EL, asa mi-am pus in cap!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.09.16 08:29:16]
    »

    @Dan&Ema: multumesc pentru vizita si aprecieri! Nu stiu de ce nu sunt reparate, probabil se fura prea mult sau sunt probleme cu proprietatea

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.09.16 08:31:40]
    »

    @costy69: multumesc pentru vizita si aprecieri! Am fost in chei si sunt extrem de frumoase. Nu am fost in timpul acestei vizite ci mai demult. De data asta am stat numai 2 zile, un weekend. Sper sa mai ajung anul viitor ca sa dau o tura pe la Sfinx si pe la piramida

    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [16.09.16 10:00:40]
    »

    @buterfly: Da' știau ceva carte haiducii ăia care și-au înscris numele pe pereții grotei! Asta așa... pentru posteritate.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.09.16 13:02:30]
    »

    @iulianic: multumesc pentru Vizita si aprecieri! Hehe aia erau haiduci destepti!

    calatorul
    [27.09.16 14:13:42]
    »

    @buterfly: Frumoase locuri si statiune, pacat ca au ramas cam abandonate in ultima vreme, sper ca efortul de restaurare a vechilor cladiri sa continue si turistii sa revina in aceste locuri minunate.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    buterfly*, calatorul, costy69*, Dan&Ema, elviramvio, iulianic, mishu, mprofeanu, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Herculane și împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075632095336914 sec
    ecranul dvs: 1 x 1