O statiune frumoasa dar parasita
In acest weekend am hotarat sa mergem la Baile Herculane. Am pornit pe traseul Rm. Valcea - Tg. Jiu - Tismana (unde am vizitat manastirea) - Baile Herculane. Peisajul pe acest traseu este foarte frumos, drumul este bun cu exceptia ultimilor 20 Km. Drumul de intoarcere l-am facut pe traseul Baile Herculane - Orsova (am vizitat manastirea Sfanta Ana) - Craiova - Rm. Valcea. Drumul este foarte bun pe acest traseu.
Am ajuns la Herculane si ne-am cazat la vila Bellevue vezi impresii.
Dupa ce ne-am cazat am plecat sa vizitam statiunea. Staiunea si zona sunt frumoase dar in staiune sunt unele cladiri care arata ca dupa un razboi si e pacat pentru ca sunt foarte frumose. La unele se vad niste schele pentru reparatii dar cam putine.
Am luat masa la o terasa in centru la VASY XXL unde se mananca foarte bine, pe urma am continuat spere centrul vechi. Aicea chiar sunt cladiri de patrimoniu dar din pacate parasite.
Pe malul Cernei am vazut bazine cu apa termala unde erau oameni la tratament.
Recomand acesta statiune celor care doresc sa petreaca concediul intr-un loc linistit, frumos si din pacate uitat.
Trimis de zlatna in 08.09.14 12:47:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Oct.2023 Afara nu-i vopsit gardul dar inauntru-i leopardul — scris în 30.10.23 de Radu 60 din JIBOU [SJ] - nu recomandă
- Oct.2022 Cea mai romantică gară din lume ???? — scris în 02.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Băile Herculane - o perlă pierdută definitiv? — scris în 29.07.22 de tripyy din BUCUREşTI - nu recomandă
- Dec.2021 Băile Herculane între istorie si nepăsare — scris în 18.12.21 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Romania te iubesc! — scris în 30.10.21 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Vacanță cu gust amar — scris în 02.11.20 de Marius 77 din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Nov.2019 O umbră a gloriei de alta dată — scris în 02.12.19 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ