Scurt concediu la Herculane
Cu nici o luna inainte de a veni in concediu la Baile Herculane am facut o excursie de o zi de-a lungul Dunarii, de la Moldova Noua la Orsova ocazie cu care am intrat si in Herculane pentru cateva ore si ne-am zis ca o sa revenim in concediu, astfel ca la inceputul lui septembrie ajungeam in statiune si ne cazam la Hotel Hercules, experienta pe care o sa o detaliez in alt review.
Dupa cazare eram nerabdatori sa plecam prin statiune si de ce nu sa facem o baie, astfel ca am urcat cu masina pana la barajul de pe Cerna (mai sus de 7 Izvoare). Chiar sus pe buza lacului de acumulare este amplasat Hotel Tierna care avea destui clienti si priveliste super asupra muntilor si a lacului.
Apoi am coborat la strandul de la 7 Izvoare, unde am stat pana seara. Un strand tipic romanesc, nimic de apreciat, cu lume nici multa nici putina. Bazinele renovate de pe un an pe altul (un bazin de adulti si unul de copii), tobogane mici si scoase din uz si apa rece. Exista si o terasa pe strand dar n-am servit nimic asa ca nu ma pot pronunta. Intreaga zona 7 Izvoare este o inghesuiala de masini, rulote, corturi si dughene improvizate, toate dispuse de-a lungul soselei spre Baia de Arama.
A doua zi, gratie unui afis postat la intrarea in hotel, am aflat de croazierele cu vaporasul care se faceau de la Orsova la Cazanele Dunarii. La amiaza era plecarea din Orsova din zona falezei, ne-am imbarcat desi pretul era maricel si timp de trei ore dus-intors am strabatut, de data asta pe apa minunatele Cazane ale Dunarii cu explicatii de la ghid pentru toate obiectivele turistice intalnite.
La intoarcere am mai stat putin in Orsova, in parcul de pe faleza, iar seara, cand ne-am intors in Herculane ne-am plimbat de-a lungul si de-a latul statiunii, servind masa la terasa Vasy, unde se facea o pizza delicioasa si sunt conditii decente de a manca plus seara muzica live.
A treia zi dimineata am plecat hotarati la drum, pe langa Hotelul Roman am urcat spre Grota Haiducilor (usor accesibila) si apoi mai sus, dupa marcaje, am ajuns la Izvorul Munk, o apa pura si rece intr-un cadru natural de vis, de aveai impresia ca se prabuseste muntele peste tine din toate directiile. Am vrut sa ajungem si la Grota cu Aburi, aflata undeva mult mai sus pe munte, dar dupa o bucata de drum strabatuta (cararea pe alocuri abrupta sau surpata si cu un copil de nici trei ani dupa noi) am renuntat, coborand inapoi in statiune cu promisiunea de a ajunge la aceasta grota cu alta ocazie.
Dupa masa am facut baie la caditele cu apa termala amenajate langa Hotelul Roman, apoi in Cerna. Am fost curios sa vad si bazinul Hotelului Hercules, folosit de putinii pensionari aflati aici la tratament. Chiar am si facut baie in el, numai ce se schimbase apa care era termosulfuroasa. Bazinul arata jalnic, de fapt erau doua, unul cu apa si unul gol, ambele cu bucati de gresie desprinse sau sparte dar apa era placuta. Bazinul functiona intr-un vechi corp de cladire istorica cu intrare din hotel.
Inainte de plecarea acasa am mai dat o tura prin centrul vechi, am facut iar baie la caditele de langa Hotel Roman si in Cerna, apoi in cadita nou amenajata de vizavi de Hotel Hercules, in spatele Bailor Venera (unde era tot apa termosulfuroasa), iar apoi am servit niste mici gustosi vizavi de Terasa Vasy, in centrul nou al statiunii.
Am plecat din Herculane cu regretul ca au trecut asa de repede aceste zile si ca nu am mai putut sta pentru ca peste doua zile incepea sarbatoarea ,,Zilele Orasului''.
Trimis de Tucu2009 in 26.07.13 00:23:37
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tucu2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Superba zona, am fost de foarte multe ori si noi! Pacat ca nu se investeste in vechile hoteluri si sunt atatea cladiri darapanate.
Hotelul Tierna are oa sezare foarte frumoasa, da... pacat ca nu ati ajuns si la Grota cu Aburi, de unde, de asemenea, se deschide o priveliste superba asupra Vaii Cernei - data viitoare sa nu ratati asta.
@LoraG76: Chiar zilele trecute am fost din nou la Baile Herculane si am ramas neplacut surprins ca de pe un an pe altul de abia se vede cate ceva. Infrastructura rutiera tot praf, centrul vechi la fel, doar timide incercari de renovare a cladirii fostului Hotel Decebal si amplasarea unor panouri informative la toate cladirile istorice si obiectivele turistice din statiune. Grota cu Aburi o avem in vedere pentru a o vizita cu proxima ocazie, ca de altfel si Platoul Coronini. Vacante placute va doresc!
@Tucu2009: Grota cu Aburi este ceva unic si trebe neaparat sa o vezi, in rest de acord cu tine in ce priveste aspectul dezolant al statiunii.
- Oct.2023 Afara nu-i vopsit gardul dar inauntru-i leopardul — scris în 30.10.23 de Radu 60 din JIBOU [SJ] - nu recomandă
- Oct.2022 Cea mai romantică gară din lume ???? — scris în 02.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Băile Herculane - o perlă pierdută definitiv? — scris în 29.07.22 de tripyy din BUCUREşTI - nu recomandă
- Dec.2021 Băile Herculane între istorie si nepăsare — scris în 18.12.21 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Romania te iubesc! — scris în 30.10.21 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Vacanță cu gust amar — scris în 02.11.20 de Marius 77 din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Nov.2019 O umbră a gloriei de alta dată — scris în 02.12.19 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ