Herculane a fost candva perla Europei, acum e in paragina pentru ca e administrata de romani.
De vreo 10 ani de cand tot mergem speram in ceva schimbari insa nu se misca mai nimic. Au mai aparut niste hoteluri decente, pensiuni, ceva stranduri cu ape termale dar in rest tristete mare.
Cladiri vechi superbe lasate in paragina, parasite cu gemuri sparte, e bine sa le ocolesi pentru ca te poti trezi cu caramizi si tencuaila in cap daca mergi pe trotuar, hoteluri comuniste de 1 * sau 2* cica in care lumea se mai cazeaza dar care cred ca o fac pe riscul lor... pentru ca arata tare rau din toate pdv.
In mare ruinele la ce a fost candva Herculane troneaza peste tot, nu pot sa inteleg cum sa-ti bati joc de asa statiune:(este atat de trist.
Noi am fost cazati la un hotel nou Golden Spirit care a fost ok.
Peisajele din zona sunt superbe, statiunea este intr-o vale inconjurata de munti, raul Cerna plin cu pesti este mare si strabate toata staiunea.
Merita sa mergi maxim 2,3 zile pentru ca nu prea ai ce face, statiunea e plina de pensionari veniti la tratamente si spre surprinderea mea erau si straini multi, care vin si se mira de starea in care se afla statiunea.
Ma gandesc cum ar fi aratat Herculane daca era pe mana la germani sau austrieci... oau...
Restaurante sunt in centrul nou, care sincera sa fiu mie nu prea imi place, cam chicios si plin de lume pestrita (ca sa fiu finuta), zona frumaosa din Herculane este centrul vechi cel cu ruine si parc, acolo arata mai bine.
Ma mai intorc in Herculane cand o sa aud de renovare si ca se misca ceva acolo, altfel e mult prea trist.
Trimis de ariana32 in 13.07.11 09:58:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ariana32); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Am retras notele acordate pentru servicii si masa, pentru ca acesta este un review despre statiune.
Poate cand iti faci timp, o sa scrii si impresii despre hotelul la care ai fost cazata.
- Oct.2023 Afara nu-i vopsit gardul dar inauntru-i leopardul — scris în 30.10.23 de Radu 60 din JIBOU [SJ] - nu recomandă
- Oct.2022 Cea mai romantică gară din lume ???? — scris în 02.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Băile Herculane - o perlă pierdută definitiv? — scris în 29.07.22 de tripyy din BUCUREşTI - nu recomandă
- Dec.2021 Băile Herculane între istorie si nepăsare — scris în 18.12.21 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Romania te iubesc! — scris în 30.10.21 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Vacanță cu gust amar — scris în 02.11.20 de Marius 77 din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Nov.2019 O umbră a gloriei de alta dată — scris în 02.12.19 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ