Plecam din Bucuresti si... revin in Herculane dupa 19 ani
Primul loc unde m-am dus glontz a fost H. Afrodita (vacantele din adolescenta mea sunt acolo!!!). INCHIS cu lacatul si el si H. Diana si H. Minerva. Pustiu! Cred ca am facut o fatza ca se uitau ai mei ca la o stafie. N-am putut sa scot un cuvant cateva momente. Imi treceau prin minte toata viermuiala de oameni de atunci.
Din 1973 pana in 1986 +1990 vacante acolo. La inceput ne cazam la H. Hercules, iar dupa contructia H. Afrodita si H. Diana am fost cazati acolo. (va spun asta ca sa intelegeti ce era in capul meu). La ce este s-a construit in perioada aceea am foet martor. H. Minerva, H. Dacia au crescut cu mine
Plimbari cu caleasca, fanfara militara in centrul vechi, plimbarile prin imprejurimi, urcatul pe munti, strandul CURAT de la 7 izvoare si nu in ultimul rand distractiile din holurile hotelurilor
Am prins perioade aristocratice (atat cat puteau fi) in aceasta statiune. Pana la terminarea H. Dacia a fost altceva. Dar au inceput sa vina "sindicalistii". (H. Domogled fost UGSR caza destul de putini)
Au inceput "taranismele" cu insi care deveneau tot mai multi, cu semintele lor, cu limbajul lor, cu muzica lor ascultata la maxim la casetofonul TEHNOTON, pe banca langa foisorul unde canta fanfara militara etc.
Norocul statiunii e ca nu pot sa faca nimic la muntii aceia splendizi
Acum ce sa zic, unde ne-am cazat a fost OK, unde am mancat la fel I-am dus pe ai mei la Cazane, la Crucea Alba, Cheile Nerei, i-am urcat pe munti prin locuri pe care "pantofarii" nu l-au descoperit, sau le este greu sa ajunga si le stiu putini. Pe unde mergi vezi, una, doua " Lenuta + Georgel = love ". Centrul vechi este intr-o stare deplorabila. Daca as putea sa va transmit imaginile din mintea mea, din perioada amintita, m-ati intelege.
Aglomeratie mare in centrul nou, iar Teatrul de vara, unde am prins odata Cenaclul Flacara, nu am inteles ce vrea sa fie.
Este de vizitat, dar sa faci abstractie de neamul prost
Trimis de dorin13 in 24.08.10 15:48:58
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorin13); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Hotel "GETA" ?! Ce inspiratie, acu' poti zice: ba, Geta-i hotelu' meu ...
Am fost si noi acum 2 ani de zile dar totul mi s-a parut cenusiu si fara viata. Vreau sa va multumesc pentru faptul ca dumneavoastra ati descris statiunea asa cum era in vremurile bune, pe care noi nu le-am prins.Un vot ca si semn de multumire!
Cu acelasi gust amar m-am intors si eu acasa, dupa ce la inceputul verii am trecut prin statiune. Cineva a fost foarte revoltat ( a ) ca spun adevarul......dar din pacate vad ca si altii sunt la fel de socati.
Din pacate, Herculane a intrat intr-o amortire vecina cu uitarea de mai bine de 15 ani. Cred ca MISA a revigorat mai mult zona decat orice alt proiect local sau national. Sper sa-si revina, zona are un potential turistic natural de invidiat.
- Oct.2023 Afara nu-i vopsit gardul dar inauntru-i leopardul — scris în 30.10.23 de Radu 60 din JIBOU [SJ] - nu recomandă
- Oct.2022 Cea mai romantică gară din lume ???? — scris în 02.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Băile Herculane - o perlă pierdută definitiv? — scris în 29.07.22 de tripyy din BUCUREşTI - nu recomandă
- Dec.2021 Băile Herculane între istorie si nepăsare — scris în 18.12.21 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Romania te iubesc! — scris în 30.10.21 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Vacanță cu gust amar — scris în 02.11.20 de Marius 77 din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Nov.2019 O umbră a gloriei de alta dată — scris în 02.12.19 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ