ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăneşti [IF]
ÎNSCRIS: 30.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2008
DURATA: 2 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Nici ploaia nu ne-a putut opri

TIPĂREȘTE

Dupa o noapte in campingul de la Lacul Rosu, unde toata noaptea ne-a cantat la ureche apa cristalina a Bicazului, ne pregatim de plecare in cel mai interesant moment al excursiei noastre in a doua si a treia zi de Paste, Cheile Bicazului.

Dupa ce ne spalam la grupul sanitar al campingului, unde, poate neasteptat, era si apa calda, luam micul dejun si plecam spre chei. Conventia a fost sa plecam cat mai devreme, pentru a putea merge pe jos prin chei. Pentru ca cineva trebuia sa treaca si masina prin chei, hotaram ca persoana desemnata pentru asa ceva sa fie cumnatul meu, de fapt singurul sofer.

Dupa superbul review al lui Dan&Ema, a scrie despre cheile Bicazului pare ceva desuet. Eu doresc sa va aduc in atentie modul in care frumusetea peisajului poate invinge vicisitudinile naturii (o enervanta ploaie mocaneasca).

Pentru a castiga ceva timp aproape un kilometru il parcurgem cu masina, pana la prima oprire, in apropierea drumului la pestera Suhard, de unde drumurile noastre se despart. Eu, impreuna cu sotia si cumnata plecam pe jos, iar cumnatul este sacrificat sa mearga cu masina. Pe partea stanga ne insoteste, din ce in ce mai zgomotos si agitat Bicazul. La primul ac de par cobor pe scurtatura, iar la capatul coborarii am surpriza de a fi asteptat de cumnatul meu. Imi explica faptul ca dupa prima curba ac de par si mai ales dupa urmatoarele doua nu a mai rabdat, a parcat masina si a venit pe jos in intampinarea noastra si ne povesteste, dupa reintregirea familiei, ce a frumuseti a vazut. Nu stia ca ce a vazut el e nimica toata fata de ce va urma sa vedem. Coboram in continuare, ajungem la cele doua curbe, iar dupa niste chioscuri cu chinezisme multe, ajungem la tunel, de fapt tuneluri, pentru ca cel vechi nu a disparut, chiar daca este folosit pentru depozitarea a diferite materiale, sau si mai rau, pentru ca suntem in Romania, ca toaleta publica.

Dar cum bucuria timpului inorat, dar fara ploaie, nu tine prea mult, pana la intrarea in tunel incepe ploaia si ne adapostim putin in tunel. Dupa ce parcurgem cei 150 de metri ai tunelului, in partea cealalta ne asteapta o ploaie mai omeneasca si asa va fi pe tot traseul cheilor. Frumusetea cheilor este insa mai convingatoare decat ploaia mocaneasca ce se revarsa asupra noastra. Asa ca ne continuam drumul pe jos.

Dupa iesirea din tunel urmeaza cele patru curbe in varf de ac, pe partea stanga intalnim Piatra Altarului, pe care se afla doua din cele mai grele trasee alpinistice din tara. Din pacate am inteles ca in general, in Romania, alpinismul nu se prea mai practica. Si este pacat. Ne continuam drumul si nu stiu ce ar mai fi de spus pentru a fi original, dar drumul pe jos merita orice superlativ si daca ploaia nu i-a putut impiedica pe cumnatii mei sa faca pe jos cei circa 6 kilometri, atunci merita ca si voi cei care cititi aceste randuri sa fiti muscati de patima mersului pe jos pe munte, in general.

Veti vedea pereti de stanca inalti de pana la 300 metri, fara pic de vegetatie pe ei, sau din loc in loc a crescut fie un brad, fie un brad, arborii care cresc, falnici, in padurile marginase. Raul Bicaz ne insoteste permanent, lui datorandu-i-se de fapt drumul care ne incanta permanent. In multe locuri, pentru ca distanta dintre cei doi versanti era prea mica a fost nevoie sa se taie in stanca pentru a se putea circula normal cu masina. De pe versanti coboara din loc in loc suvoaie de apa, care creaza mici si inedite cascade, care constituie o frumusete in plus. Inaintam spre iesirea din chei, in pofida ploii care nu mai conteneste, de multe ori rasucindu-ne ca titirezul, pentru a nu rata nici un detaliu al peisajului.

La iesirea din chei ne asteapta, pe partea stanga, rezervatia Cheile Sugaului Munticelu, pe care, din pacate nu o putem vizita, iar pe dreapta o cariera de piatra.

Cu regretul ca s-a terminat prea repede plimbarea prin chei, dupa ce arunca o ultima privire spre chei, urcam in masina si ne continuam drumul spre casa.


[fb]
---
Trimis de liviu49 in 17.07.15 13:09:04
Validat / Publicat: 17.07.15 15:17:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1348 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8550 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.07.15 15:17:04]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Cheile Bicazului" (deja existentă pe sait)

Dan&Ema
[17.07.15 18:35:24]
»

Tin sa te felicit pentru invitatia la plimbare, la parcurgerea cheilor la pas. In afara de portia de sanatate servita poti admira peisajele in detaliul in care nu o poti face din masina.

Si multumesc pentru laudele aduse articolului meu

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Cheile Bicazului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.31296706199646 sec
    ecranul dvs: 1 x 1