GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cele mai spectaculoase chei din tara accesibile pe roti si pe picioare
Scriam intr-un articol ca am fost cu treaba in Roman, judetul Neamt si am fost cazat la Hotel Roman Plaza (vezi impresii), despre care sustineam ca este mai mult decat un hotel si care m-a uimit prin conceptul pus in practica de cine administreaza acum fostul hotel comunist al orasului.
De la Roman aveam varianta sa o iau pe DN2 (E85) teava spre Bucuresti sau …...
Pai credeti ca e greu sa imi vina idei sa schimb ruta si sa o tai prin munti? Mai ales cand sunt postari pe AFA despre drumetii si locuri minunate, care imi amplifica dorul de a respira mai des aerul de munte?
Si mai este un motiv: cand mi-a venit ideea, afara erau 38 grade C, cod portocaliu de canicula, care trebuia compensat cu o “”racoreala”” macar la 30 grade!
Ma uit pe net la prognoza meteo care zicea ca vin ploi severe in zona de munte inca de dimineata, frontul de instabilitate atmosferica deplasandu-se vest – est. Pai, sa ma risc prin munti? Sa imi vad de clasicul E85? Cum eu ma stiu norocos, am plecat convins spre Cheile Bicazului convins ca voi prinde cel putin vreme acceptabila, adica macar asa ceva intre doua averse de ploaie. Si bine am facut pentru ca avea sa fie soare toata portiunea cat am fost in chei, ca o rasplata pentru convingerea mea ca va fi bine.
Cheile Bicazului scria pe mine. De fapt pe mine scria AmFostAcolo.ro pe fond galben, cu maneca scurta.
Dinspre Moldova-. Accesul in Cheile Bicazului dinspre Moldova se face din judetul Neamt, din orasul Bicaz, situat la baza lacului de acumulare Izvorul Muntelui, ridicat sa faca din apa Bistritei lumina, dar si la poalele Ceahlaului.
Din Roman am iesit spre sud, pe E85 pana in giratoriul din prima localitate, Horia, de unde am urmat la dreapta DN15D pana in Piatra Neamt si mai departe DN15 pana in Bicaz. 75 km si ceva mai mult de o ora pe un drum de o calitate medie, adica destul de valurit, dar asfaltat, insa si cu unele zone unde drumul este in reparatii, cum ar fi chiar la intrarea in Bicaz.
Dinspre Ardeal. Accesul in Cheile Bicazului dinspre Ardeal se face din judetul Harghita, din orasul Gheorgheni.
Eu voi privi invers drumul pe care am iesit eu spre casa, care este drum european in totalitate si este intr-o stare buna spre foarte buna, cu unele portiuni mici de traseu in lucru: pasajul de la Chichis, centura Brasov, podul de la Predeal. Traseul “”invers””” suna asa: Bucuresti –DN1 – centura Ploiesti – DN1 – centura Brasov – DN11 – Chichis – DN12 – Sfantu Gheorghe –DN12 - Miercurea Ciuc – DN12 – Gheorgheni, in total 330 km si ceva mai mult de 5 ore.
DN12C
Acum sa legam Bicazul cu Gheorgheniul. Asta o face DN12C o ruta de circa 60 km care se parcurge cu masina insa in mai mult de o ora (timp efectiv), mai prost asfaltata si mai denivelata la capatul dinspre Bicaz, in rest impecabila pentru o sosea prin munti. Cheile sunt situate oarecum pe tronsonul de mijloc al acestei sosele, dar ceva mai aproape de Bicaz. Primul drum de acces spre chei s-a construit în anul 1910, dinspre Gheorghieni, iar sectorul de drum spre Bicaz a fost dat în exploatare mult mai târziu, în anul 1937.
Pornind din Bicaz, soseaua parcurge localitatile Tasca, Neagra, Bicazul Ardelean, Bicaz-Chei, Lacu Rosu.
Din satul Neagra si respectiv chiar din Bicaz-Chei, pe dreapta fata de sensul nostru de mers, pornesc doua trasee marcate de drumetie, care urca in masivul Ceahlau cel plin de legende, la cabana Dochia. Imi vine sa ma opresc la detalii care ies din sfera subiectului sau sunt usor in afara acestuia pentru ca pe varianta din Neagra am coborit cu niste multi ani in urma cu corturile si rucsacii in carca cand am afacut o tura de Ceahlau – Cheile Bicazului – Lacu Rosu.
Dar mai bine sa revin la drumul nostru spre Cheile Bicazului. In localitatea Bicaz-Chei, pe stanga, nu putem sa nu remarcam cariera de piatra. Ne apropiem vizibil de Cheile Bicazului, peisajul fiind inconfundabil. Dar sa nu omitem nici posibilitatea de a vizita Cheile Sugaului, care se formeaza in dreapta soselei, ce urca impotriva sensului de curgere a raului Bicaz pe langa care va serpui de-acum si pana la Lacu Rosu kilometri buni, dar mai ales frumosi, spectaculosi.
Cheile Sugaului sunt clasificate ca si arie protejata si nu sunt altceva decat un canion lung de 350 metri strabatut de paraul Sugaului care curge printr-o salba de cascade printre pereti abrupti de stanca. Pana la existenta drumului forestier de pe valea Sugaului in zona locuita din Barnadu se putea ajunge numai prin chei. Pentru a usura accesul, localnicii au construit un pod in chei, pe barne transversale, o adevarata capodopera a tehnicii populare.
La intrarea in Cheile Bicazului, peste drum de Cheile Sugaului, ne atrage atentia Stanca lui Stan, o formatiune stancoasa ingusta, ramasa ca urmare a exploziilor efectuate cu ocazia deschiderii carierei de calcar, din Muntele Surduc.
Si acum chiar intru in Cheile Bicazului intre localitatile Bicaz-Chei si Lacu Rosu si voi exclama de mai multe ori “wow” precum @noidoi in “Locul unde muntii isi dau mana”’” (vezi impresii).
Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas. acesta prezinta un deosebit interes stiintific din punct de vedere geologic, geomorfologic, paleontologic si peisagistic.
Secretul formarii Cheilor Bicazului il cunoaste insasi raul Bicaz si cei patru afluenti sai care au sapat ei stiu de cand in rocile calcaroase pe care le-au intalnit in cale. Drumul de ape croit a modelat peisaje de o spectaculozitate si mai ales grandoare rar intalnite. Si aceste peisaje nu sunt deloc ascunse sau greu accesibile, intrucat soseaua strabate cheile inghesuindu-se uneori la propriu sa incapa intre peretii de stanca abrupti inalti de 100 – 350 metri si pe langa firul raului Bicaz, care pe alocuri este atat de “”lipit”” de soseaua limitata cu un mic parapet din piatra, incat ai impresia ca intra sub sosea. Cheile au o lungime totala de 8 km.
Cheile sunt săpate 4 km în calcare, pe sectorul cunoscut sub numele de Cheile Mari, şi 4 km în Conglomeratele de Bârnadu, pe sectorul Cheile Mici; în extremitatea lor estică, Bicazul traversează bara de calcare a masivelor Surduc-Munticelu. Concluzia specialistilor privind geneza cheilor este aceea că apele Bicazului si ale celor 4 afluenti ai sai au sapat intai in roci moi, abia mai apoi in roci tari formand vai adanci.
Drumul debuteaza cu un set de serpentine stranse si un tunel. In aceasta portiune raul Bicaz coboara pe o lungime scurta o diferenta de nivel mai mare, pravalindu-si apele furioase in aceasta zona intr-un sir de mici cascade.
Pe parcursul cheilor, abruptul peretilor atinge cote de pana la 350 de metri, cu maximul sau la confluenţa cu Bicăjelul, care se varsa in raul Bicaz pe partea stanga a sensului nostru de urcare. Pe Bicajel in sus pleaca alt traseu de drumetie spectaculos care ajunge tot la Lacu Rosu cum voi face si eu dar pe roti mergand pe asfalt. Poteca urmeaza la inceput cheile Bicajelului iar apoi va urca pe o poteca aproape imposibil de ghicit pe culmea de deasupra abruptului cheilor.
Revenim in Cheile Bicazului. In curand ne iese in cale un perete de stanca maiestuos, care are in varf o cruce si este cunoscut sub numele de Piatra Altarului, stanca ce gazduieste mai multe trasee de alpinism.
Din sosea se desprind in partea superioara a cheilor mai multe trasee de drumetie, dar si de alpinisim, de o parte Fagetul Ciucului si Lacrima Stancii, de alta Canionul Cupasului si spre Pestera Suhardului.
In toata aceasta zona de abrupt traiesc numeroase exemplare de capra neagra, care se odihnesc in voie pe brane infim de inguste, mai rar calcate de urme de bocanci de munte.
La capatul din amonte al cheilor se gaseste Gradina Zanelor si ajungem si la capatul capatului cheilor la stanca Turnul Portii, care strajuieste falnica inainte de a ajunge la o alta minune a naturii de pe aceste meleaguri, Lacu Rosu.
Lacu Rosu si zona din jurul sau merita cu prisosinta un articol separat, dar nu voi face eu acest lucru (acum) pentru ca in aceasa tura nu i-am acordat decat cateva minute pentru fotografii de la distanta din sosea, scopul acestui drum ocolitor a fost parcurgerea Cheilor Bicazului si detalierea traseului si minunatiilor din chei.
Cf wiki, “”Lacul Roșu este un lac de baraj natural format în 1837, la poalele Muntelui Hășmașul Mare, care se întinde pe un perimetru de 2.830 m, aria este de 114.676 m² și volumul apei care se acumulează este de 587.503 m³. Lacul s-a format la altitudinea de 983 m. Numele său provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier. După obturarea văii, pădurea de brazi a fost inundată și arborii s-au pietrificat””, oferind o particularitate rară întregului peisaj acesta putand fi recunoscut prin cioturile de copaci care unele din ele ies la suprafata apei, altele se pot vedea in apa, la o plimbare cu barca pe lac. Pe malul lacului se pot organiza plimbari sau chiar drumetii in jurul lacului sau circuite care strabat muntii din jur cu punct de pornire si punct terminus Lacu Rosu.
Poate trebuia sa concentrez sub acest subtitlu toate referirile deja facute pe parcursul articolului despre trasee si excursii care se pot face in zona.
Voi adauga acum numai generalitati. Cheile Bicazului sunt datorita accesibilitatii lor si datorita grandorii lor deoesbit de vizitate. Sunt multi turisti cu baza de cazare la Lacu Rosu sau in Bicaz, care poposesc mai multe zile in Cheile Bicazului si la Lacu Rosu. Pe acestia ii vezi parcurgand cheile pe jos, agale si admirand ceea ce din masina iti scapa. Cei ce vizteaza cheile cu masina pot profita de cateva locuri unde pot parca pentru a cobori din masina si a se minuna si a admira peisajul si a filma sau fotografia. In chei exista si o serie de magazine gen cabanute de lemn, de unde se pot cumpara amintitri, obiecte de artizanat, de imbracaminte, etc.
Cheile sunt accesibile tot timpul anului.
M-a impresionat de fiecare data cand am strabatut Cheile Bicazului afluxul mare de turisti.
Un sfat pentru conducatorii auto. Rulati cu viteza mica in chei ca sa puteti folosi din plin calitatea ceruta unui sofer, anume atentia distributiva. Trebuie sa puteti acorda atentie sporita “pietonilor”, numerosilor turisti care strabat la pas cheile pe marginea carosabilului, celorlalti participanti la trafic, vehiculelor mai mari in portiunile inguste sau in serpentine, si sa … puteti si admira peisajele, desi recomandarea cea mai pretioasa este sa opriti masina intr-un loc permis, sa coboriti din masina si sa admirati in voie dar mai ales in siguranta.
Pentru copii, Cheile Bicazului sunt o lectie deschisa de geografie, pe care nu o vor uita niciodata.
DN12C
Dupa ce parasim parcarea de la Lacu Rosu, urmeaza portiunea de coborire a DN12C catre Gheorgheni, in Transilvania. Nu mai intalnim localitati pana la orasul ardelean cu majoritate maghiara, dar in schimb vom roti foarte des stanga si dreapta de volan, pe numeroasele serpentine pe care serpuieste soseaua. Astfel ia sfarsit parcurgerea DN12C unul din DN-urile cele mai spectaculoase din Romania.
Ar fi interesanta deschiderea posibilitatii de a vota pe AFA, cel mai…, cea mai…. Si atunci la sectiunea cel mai spectaculos DN, DN12C ar intra probabil in top 3 alaturi de DN67C si DN7C, adica Transalpina si Transfagarasan.
Sper ca v-ati racorit putintel in Cheile Bicazului si nu ezitati sa le vizitati fie si pentru macar doua ore in tranzit.
Acum vine timpul pozelor sa vorbeasca, unde din pacate nu sunt nici mare as si nu am avut vreo scula profi, ci doar telefonul, care astazi in 2015 ce nu stie sa faca…. daramite poze.
 
Vacante si calatorii frumoase tuturor!
 
* * *
Bibliografie
Ghid Turistic Nord-Vestul Moldovei - initiativa regio
wiki
www.cheilebicazului-hasmas.ro
adevarul.ro
alpinet.org
Rog inserare videoclip https://www.youtube.com/watch?v=lrPdhapJ2e0
Trimis de Dan&Ema in 10.07.15 23:11:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Frumos scris, informații complexe prezentate, fotografii spectaculoase! O destinație de nota zece și un autor de MiniGhid AFA care merită felicitat!
@Crazy_Mouse: multumesc de laude.
despre zona as putea scrie mai multe dar as fi deviat de la atractia principala - cheile bicazului - prea mult
@Testosu - Multumesc de apreciere. Locurile sunt deosebite intr-adevar.
@Dan&Ema - Am „împușcat” un superbonus, iar tu ai primit puncte de apreciere pentru un articol frumos dedicat unui monument al naturii deosebit. M-am uitat pe câteva cărți poștale din anii 60 - se observă un autoturism roșu, în alta un autobuz vechi și multă lume care merge pe jos ca la promenadă. Alte ilustrate din perioada interbelică ne arată aceeași porțiune de drum, spectaculosă, dar neasfaltată.
Am trecut și eu prin Cheile Bicazului, am coborât din mașină și am făcut câțiva pași - impresionant!
Iti multumesc @tata123.
Pe vremiri erai putine masini ce traversau cheile si erau autobizele (ratele) cu care te deplasai intre localitati. Si ele mergeau dupa un orat definit dar nu o data am patit sa nu vina ca s-a defectat sau s-a defectat cu noi sau era arhilplina.
Si aici in Chei ne-am deplasat cu o rata cand am plecat de la Lacu Rosu cu vreo 20 ani in urma
@Dan&Ema - Jos palaria pentru acest articol! De Cheile Bicazului ma leaga multe amintiri placute. Prima vizita a fost in Scoala de ghizi BTT, in anul 1969 si a fost efectuata mergand pe jos prin chei. De altfel toate drumurile prin Cheile Bicazului le-am facut mergand pe jos. Si nu au fost putine. Cea mai placuta amintire este cea din 1975, cand, dupa o cazare la Gheorgieni, am plecat cu autocarul spre Piatra Neamt, unde aveam cazare. Ajunsi in Lacul Rosu aflam ca, aproape de tunel, o surpare de stanci a blocat peste noapte drumul si nu puteam trece cu autocarul. O parte din grup se intoarce cu autocarul la Gheorghieni si isi continua drumul spre Bicaz prin Borsec, Tulghes, coada lacului. Ceilalti, circa 20 de persoane de varste de la 20 la 60 de ani, barbati si femei, hotaram sa mergem pe jos pana la Bicaz. Pe drum am avut timp sa admiram in toata splendoarea cheile, am jucat si o miuta cu niste copii aflati in excursie, iar in final ne-a luat un autobuz de la Fabrica de ciment de la Tasca pana la Bicaz, unde am ajuns dupa ora 14, ne-am cazat la cabana de la poalele barajului, anuland prin telefon cazarea de la Piatra Neamt. O tempora!
Pana in 2010 toate drumurile in chei le-am facut, pe jos, dinspre Gheorghieni spre Bicaz, O singura data am fost dinspre Bicaz spre Gheorghieni si tot pe jos, de data acesta in urcare, in anul 2010, cand ne intorceam dintr-un concediu superb la Vatra Dornei.
Scriu aceste randuri cu gandul de a va trezi dorinta de a merge pe jos prin chei, pentru ca doar asa veti vedea cu adevarat Cheile Bicazului. Din masina nu vedeti mai nimic.
@liviu49:
Ma bucura foarte mult aprecierea dar mai ales povestea adaugata de tine. Si eu am facut cheile pe jos in trecut si daca vizita cu masina este fascinanta, pe jos nu sunt sigur ca gasesc termenul potrivit. Hai sa spunem imperiala.
Si traseele din jur sunt de batut la pas. Eu m-am indragostit nu numai de Cheile Bicazului ci si de Cheile Bicajelului. Si de raul Bicaz care curge spectaculos prin chei si pe care il poti admira cu adevarat numai la pas.
Multumesc de vizita. am simtit emotia si bucuria ta
@webmaster:
Rog urmatoarea inserare inaintea urarii de final:
Pe drumul spre Bucuresti voi poposi la Hanul Secuiesc din Baile Tusnad sa mananc bunatati. (link: http://amfostacolo.ro/impresii9.php? iid=60400&d=restaurante-tusnad-si-imprejurimi--baile-tusnad)
De fapt reviewul merita +50 puncte, posibil sa mai fie citit si apreciat azi, desi lumea e plecata daca nu in concediu, macar in WE. Sincer imi pare rau de ce se intampla in Grecia dar poate asa userii nostri se vor indrepta mai mult spre frumusetile locale (nu spun patriei ca suna sforaitor). Noi am fost acum cateva saptamani in Vrancea, starnita de Copca1 si am venit incantati la superlativ.
@Michi:
Am citit periplul Dvs vrancean dar si pe al lui @capca1. Mi-e dor si de meleagurile vrancene cu Lepsa si Cascada Putnei dar nu numai. M-au starnit si pe mine articolele Dvs asa ca vine si o Vrancea pe agenda.
Eu sunt surprins cat de multi romani calatoresc in Grecia, de fapt dimensiunea "fenomenului" pe care o constientizez pe AFA prin articolele care curg despre vechea Elada. Noi avem sperante peste 50% sa debutam in Grecia dar uite cand ne-am ales sa o facem, in septembrie anul acesta!
Referitor la destinatiile romanesti ele sunt inepuizabile.
Prin anii 80 - 90, pe vremea cand urcam aproape saptamanal pe munte imi doream sa ajung sa urc in toti muntii nostri. Aveam colectia Muntii Nostri pana la nr 52 si cautam sa o completez cu cele cateva numere lipsa.
A venit 1989 si atunci m-am gandit ca daca se vor deschide granitele tare m-as bucura ca superbonus sa pot urca in Tatra, pe Gerlachowska. Intre timp granitele au devenit atat de deschise, iar eu baiat cuminte si harnic (ma laud desi nu se cade) am inceput sa calatoresc mult in afara granitelor tarii. As spune ceva si despre notiunea de granita, dar mai mai abtin vreo 20 de ani si atunci voi posta ceva pe zSstratosfera despre acest subiect.
Nu imi imaginam cu 25 ani in urma ca voi calatori atat. Sunt avid de a calatori in afara, dar nu pot uita tara mea ata de draga si de frumoasa, patria mea.
Tot citind pe AFA am ajuns anul acesta sa imi fac si un plan cu bataie mai lunga - o strategie de calatorii pe care o voi aplica, Doamne ajuta, din cincinalul viitor si voi incerca in limita posibilitatilor sa aleg macar la fiecare 2 ani cate o destinatie mai departata. Astfel 2016 decembrie este in plan Kenya.
Multumesc mult de aprecieri si va doresc tot binele din lume, sanatate Dvs si dlui Rila si sper sa ajungem sa ne cunoastem si altfel decat virtual. Cu respect si mare admiratie,
Sarut mana
Cu 25 de ani in urma fusesem numai in URSS bastion al pacii e, cu institutul si pasaport colectiv. Nu aveam origine sanatoasa si deci eram amandoi supusi la restrictii desi munceam pe branci. In tara cu copiii si cortul am fost in majoritatea regiunilor si am urcat mai pe toti muntii. Eram convinsi ca nu vom ajunge niciodata macar in Bulgaria. Ma repet dar "never say never". Am iesit prima data din tara in '90 la 55 de ani si de atunci nu ne-am mai potolit foamea de excursii. Multmesc de urari, ma rog la Dzeu macar un an-doi sa mai putem calatori desi nici unul din noi nu are o conditie fizica excelenta.
@Michi: e greu sa previzionezi corect ce va fi peste 25 ani chiar si peste 5. De aceea e foarte profund acel " never say never". Va urez sanatate si putere de a calatori. Sunteti un exemplu, Doamna Michi
@Dan&Ema -
”Sper ca v-ati racorit putintel in Cheile Bicazului…
Ei, bine, eu nu doar că m-am răcorit citind articolul tău, dar am mers alături de tine, pas cu pas, prin locurile copilăriei mele. Nu voi mai spune iarăşi că mi-am petrecut cei mai frumoşi ani în Neamţ. Acum aş vrea să povestesc cum a fost prima mea plimbare pe Cheile Bicazului.
Aveam mai puţin de 10 ani când s-a organizat - la şcoală - o excursie la Lacul Roşu. Mijlocul de locomoţie? Un camion în care fuseseră montate nişte bănci lungi pe care stăteam înghesuiţi toţi norocoşii care am fost aleşi să facem acea plimbare. Bineînţeles că din camionul cu prelată nu am văzut mare lucru din Cheile Bicazului, în schimb ne-am delectat pe malul Lacului Roşu unde ne-am mâncat pacheţelul luat de acasă.
Cum am văzut - efectiv - Cheile Bicazului? Mult mai târziu, cu prietenul (viitorul meu soţ) am plecat din Piatra Neamţ cu o rată care făcea curse la Bălan (dincolo de Lacul Roşu, deci cu trecere prin Cheile Bicazului). Şoferul, un om tare de treabă, a înţeles că vrem să facem cheile per pedes şi ne-a spus că la întoarcere ne ia de pe drum de oriunde ne va găsi ceea ce s-a şi întâmplat. Nu am străbătut cei 8 km în totalitate, dar ne-am bucurat din plin de frumuseţea munţilor şi drumului cu serpentine strânse şi spectaculoase. Chiar şi numai pentru aer, Cheile Bicazului merită un popas sau câţiva paşi pe jos.
Mulţumesc pentru frumoasele aduceri aminte!
@iulianic: ma bucur ca ti-am generat amintiri placute. Si inca ce frumoase. Cu scoala. Cu camionul. Per pedes.
Meleagurile nemtene sunt f frumoase cu multe multe obiective turistice.
Multumesc
@Dan&Ema -
Frumos cadou pt mine, pe acolo am fost in 7 zile luna de miere apoi cu feciorul si prietenii din dotare de cateva ori. Multumesc, v-am votat cu toata dragostea
Ma bucur ca apreciezi articolul drept un cadou caz in care vi-l ofer cu drag
@Dan&Ema - Am o luna şi ceva sau chiar două de când nu am mai trecut pe aici cu calm... Acum intru şi dau de acest articol. De ieri în trei săptămâni, cu voia lui Dumnezeu, o să văd şi eu aceste chei. Abia aştept, îţi poţi imagina.
Bravo, mă duc să citesc mai departe.
@alinaro: multumesc
Calatorie placuta
Astept impresiile cu interes
Un articol wow! Multe informatii utile, un scris frumos si usor de citit, despre o zona de care mi-e dor. Tare. Felicitari! Articolul meu e mic si neinsemnat pe langa acesta, dar multumesc ca v-ati amintit de el si l-ati recomandat!
Nu exista mic si neinsemnat. Pentru mine a fost chiar un punct de plecare, el a produs un click care m-a facut sa imi organizez un traseu fie el si intrecere prin spectaculoasele chei ale bicazului
Locurile si toata zona sunt minunate si ar merita mai multa atentie din partea tuturor, atat a turistilor cat si a hotelierilor, autoritatilor locale, drumarilor etc. Am revazut de fiecare data cu placere si Cheile dar si drumul dincolo de ele, spre Transilvania.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Lupta cu Codul Roșu. Mișcarea de rezistență de la Cheile Bicazului și insurecția de la Lacul Roșu. Victoria de la Lacul Bicaz — scris în 22.07.24 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Spectaculoasele Chei ale Bicazului — scris în 26.11.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Pe podurile suspendate din Cheile Bicăjelului — scris în 30.11.22 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Cheile Bicazului, o scurtă plimbare pe jos prin impresionantul Parc Național Bicaz-Hășmaș — scris în 14.11.20 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Cheile Bicazului — scris în 05.10.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Apr.2017 De Paște, la Cheile Bicazului, Barajul Bicaz-Stejaru și Lacul Roșu — scris în 30.08.17 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Cheile Bicazului și stațiunea Lacu Roșu - locuri minunate unde ne dorim să revenim! — scris în 11.05.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ