Borsec - o statiune in renastere
In luna aprilie a acestui an, intorcandu-ne de la o ,,cura de sare" de la salinele Turda si Praid, ne-am oprit 4-5 ore cam in aceasta statiune. Am mai fost aici in anii trecuti, cand am mai vizitat Durau cu binecunoscutul munte Ceahlau.
Daca in anii trecuti, totul era ruina, acum am avut bucuria de a vedea cateva pensiuni refacute, iar cele foarte vechi datand din perioada de glorie a statiunii, erau ingradite si protejate de a se darama.
Aerul este foarte curat, si spre marea mea bucurie am vazut alei refacute spre punctele turistice de interes din statiune. Spre marea mea bucurie, am vazut un mic strand cu apa minerala in centrul statiunii, refacut dupa modelul existand la finceputul secolului trecut.
Din pacate nu am avut timpul necesar pentru a-l incerca, dar promit ca voi reveni pentru a ma ,,aproviziona'' cu apa de la miraculoasele izvoare pe care le-am testat, ameliorandu-mi niste probleme de sanatate mai vechi cu care ma confrunt.
In concluzie, este o statiune pe care o recomand ca terapie antistres, macar pentru un week-end!
Trimis de CATAAS in 31.05.13 18:14:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BORSEC.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CATAAS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat la rubrica "Descopera zona Borsec" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură creată de autor
- Jun.2022 O vacanta minunata — scris în 30.06.22 de Dana_ma din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Borsecul prin ochi de copil — scris în 17.03.22 de MarinaCo din MIROSLAVA [IS] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Drumeție prin Rezervația Naturală Scaunul Rotund Borsec, jud. Harghita — scris în 29.12.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Borsec - trecut și prezent — scris în 23.08.19 de Raz Van din IASI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Borsec — scris în 28.10.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Descopera Borsecul — scris în 22.03.18 de lenti din PITEșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Sejur reușit la Borsec — scris în 11.07.17 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ