GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Noi am dorit sa facem o miniexcursie in ziua de Sf. Marie asa ca am luat masina si am pornit la drum. Plecand de la Constanta-Cernavoda am ajuns la Capidava si de aici la Histria. Nu recomand drumurile judetene de legatura intre Capidava si Histria pentru ca sunt de fapt niste drumuri de tara pietruite si pline de gropi. Trebuie sa faci slalom printre cratere si viteza maxima de deplasare e de 20 km/h.
Peisajul este frumos iar ruinele cetatilor sunt documente vii ale istoriei noastre. Dar la noi in Romania conceptul de turism a ramas suspendat in aer. Ideea este ca trebuie sa pleci de acasa cu lectiile facute pentru ca nu exista ghid sau descrieri din care sa ramai cu ceva in cap! La Capidava e pustietate, intrii printr-o poarta de fier si …admiri…
La Histria ti se iau banii pentru intrarea la muzeu (14 ron adultii / 7 ron copiii) dar nu vezi bilet. Si muzeul…e o epava: 3-4 harti ingalbenite de vreme, facute cu carioca de cine stie ce student, cateva ulcele cu superba descriere –“ceramica din secolul…” si machete de pe timpul lui Raposatu’ in care elementele constitutive sunt lipite cu aracet! Cetatea Histria este cel mai vechi oraș atestat de pe actualul teritoriu al României! Din 2007 a fost înscrisă oficial pe Lista Patrimoniului European! Pacat de frumusetea ei (are si o zona de rezervatie naturala) si de ignoranta celor care se ocupa de acest sector. Fac comparatie cu muzeele din Viena si imi dau seama ca suntem... ”la ani lumina distanta” de ceea ce inseamna civilizatie.
Daca totusi va incumetati sa vizitati cetatile si pe parcurs va cuprinde „foametea” :)), sa stiti ca in incinta cetatii Histria se afla o cherhana, un restaurant cu specific pescaresc unde se mananca bine. Ca sa va faceti o idee, o saramura de crap si o portie de hamsii cu mamaliguta ne-a ajuns la vreo 40 de lei.
Acestea fiind spuse, va doresc numai drumetii reusite pe plaiurile romanesti!
Trimis de bianche in 16.08.13 15:29:56
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bianche); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 Și drumul face parte din concediu — scris în 21.10.24 de Pușcașu Marin din UM01065 - RECOMANDĂ
- Aug.2024 Poveste de la Marea Neagră — scris în 09.09.24 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2024 3 zile în Delta Dunării — scris în 29.08.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Dobrogea misterioasă- Cetatea Ibida, Muzeul Constantin Paraschiva, Capul Doloșman, Cetatea Orgame, Portul turistic Jurilovca — scris în 14.07.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 O zi pe plaiuri dobrogene — scris în 06.08.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Vizităm Dobrogea - partea a 2-a — scris în 27.09.23 de kemi27 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Vizităm Dobrogea - partea 1 — scris în 24.09.23 de kemi27 din BUCURESTI - RECOMANDĂ