ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Păuleşti [PH]
ÎNSCRIS: 26.07.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 3 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Frumusetile Banatului - Herculane, Bigar, Ochiul Bei, Beusnita, Dunarea la Cazane - in doar trei zile

TIPĂREȘTE

Ce faci daca vrei sa cuprinzi intr-un minisejur cat mai multe din frumusetile Banatului? Esti din Bucuresti, Ploiesti, Buzau, si ai auzit de minunatiile din parcurile nationale din sud-vest dar nu ai multe zile sa le vezi asa ca iti faci un plan de vizita rapid! Incepi cu rezervarea cazarii, am ales Baile Herculane.

Cu o saptamana inainte am dat zeci de telefoane la pensiuni, raspuns invariabil: pentru august rezervarile se fac cu 2-3 saptamani inainte. Asa ca am plecat din Ploiesti la 8 dimineata si dupa 400 de km. la ora 14 eram in Herculane.

Camere ioc, asa ca ne-am cazat la o casa particulara, 2noptix70RON/noapte.

Asa ca vineri am vizitat statiunea Baile Herculane, multi turisti, strazi proaste, masivul Domogled superb. Centrul istoric in paragina, daca ar fi restaurat ar fi o minunatie, un cartier vienez veritabil, in rest doar Hercule era mandru si impunator. Terase zgomotoase in centrul UGSR, mancare si bautura la preturi de litoral.

A doua zi sambata am programat turul de forta, minunile naturii din parcul national Cheile Nerei-Beusnita. Am alimentat cu Gpl mai piperat un pic si cu benzina din Mehadia, apoi am trecut prin Iablanita si am ajuns la un centru de informare turistica in Prigor. O doamna amabila ne-a aratat pe harta toate obiectivele si ne-a dat un pliant si o urare. Am hotarat sa tinem drumul drept spre Podul Bei. Drumul frumos numai prin paduri, foarte sinuos, de aceea din Herculane pina la Podul Bei am facut cei 150 de km in 3,5 ore.

Am trecut prin Oravita si undeva spre iesire sunt indicatoarele pentru Ochiul Bei. Drumul trece printre dealuri pina acolo si e foarte ingust pe un singur sens, trebuie mare atentie la curbe. Dar una peste alta drumul este foarte bun, doar 3 mici zone denivelate printre dealuri. Si asa am ajuns la Podul Bei la intrare in rezervatia naturala, 5 lei de persoana intrarea. Am vazut tunelurile romane din zona, apoi ne-am incumetat sa facem cei 5 km pana la pastravarie cu masina, deoarece nu vroiam sa ne prinda noaptea pe acolo. Drumul cu pietre, noroi si multe gropi, dar am ajuns sa parcam in poiana de la pastravarie.

Apoi 30 de minute prin padure spre Ochiul Bei, o minune de lac cum nu cred ca sunt multe in lume. Culoarea lui turcoaz este fascinanta si foarte reconfortanta ai putea sa-l privesti ore intregi. Ne-am spalat pe maini si pe fata cu apa raului si am urcat inca 30 de minute spre cascada. Drumul este foarte spectaculos, raul are o multime de praguri zgomotoase spectaculoase. Iar cascada Beusnita este si ea ceva unic la orele pranzului cand este scaldata de razele soarelui. Am baut apa de la cascada si lucru curios nu am mai fost obositi sau infometati pana tarziu spre seara.

La intoarcere am facut doar 50 de minute, apoi iar am facut cu masina slalom printre pietre si gropi si tinta urmatoare Lacul Golumbului, un mic lac de munte placut, privit cateva minute si spre cacada Bigar (e la 12 km de Bozovici adica vreo 65 de km din Baile Herculane).

Si cascada Bigar e fascinanta, natura a creat un dus revarsat dintr-o stanca acoperita de muschi. Pentru 5 lei vezi si izbucul Bigar si o mica grota. Admirat cascada si apoi am plecat spre morile de apa de pe cheile Racariei Rudăriei. Valea Racariei Rudăriei e draguta, barajele de la mori sunt in regula, dar morile sunt noi restaurate, nu prea au nimic autentic, o elice metalica aruncata sub ele, nimic nu se invarte. Din curiozitate am fost sa le vedem, dar nu sunt spectaculoase.

Seara pe la 7 am ajuns inapoi in Herculane si am aranjat ca ziua urmatoare sa fim condusi pentru o plimbare cu barca prin Cazanele Dunarii.

Duminica am plecat cu masina urmarind microbuzul care ne-a condus pana la locul de imbarcare din dreptul statuii lui Decebal si al manastirii Mraconia. 11 pasageri in barca cu motor si o plimbare de o ora si jumatate (30RON de persoana) prin spectaculoasa zona a Cazanelor Dunarii.

Am vazut pestera Ponicova si grota Veterani (6 RON/pers), aceasta impresionanta prin faptul ca inauntru poti vedea urmele unui vechi sanctuar dacic unde se aduceau jertfe lui Zamolxes. Si dupa coborarea pe uscat mai admiram cateva minute imensa sculptura cu capul lui Decebal vizitam manastirea si plecam spre casa.

Popas in Craiova pentru pranz si la 7 seara eram acasa la Ploiesti, o excursie de aproape 60 de ore. Cine vrea sa stea o saptamana prin zona are mai multe frumuseti de vazut noi ne-am multumit cu cele enumerate in 3 zile.


[fb]
---
Trimis de senateo in 11.08.14 21:47:22
Validat / Publicat: 11.08.14 23:44:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE ZONE].

VIZUALIZĂRI: 2252 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (senateo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cea mai puternica impresie din Baile Herculane o produce insasi statuia lui Hercule.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Testosu'
[12.08.14 08:54:30]
»

@senateo: ansamblul de mori de la Eftimie Murgu, este pe Valea Rudariei, (Rudaria era vechiul nume al localitatii Eftimie Murgu, nume care provenea de la paraul Rudarica care il traversa).

Mai sunt mori functionale, la una din ele, in primavara anului acesta, chiar era afisata lista cu randasii respectivei mori si programarea lor la macinat, dupa „randul” cuvenit la macinare in cursul fiecarei saptamani.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
senateoAUTOR REVIEW
[12.08.14 21:26:25]
»

Intr-adevar este vorba despre Valea Rudariei, am ramas cu satul Racari din Dolj si am scris gresit. Dar nu am norocul sa nimerim la moara functionala, am vazut doar elice metalice cazute sub morile la care ne-am oprit.

Dan&Ema
[15.01.15 14:53:51]
»

Concis nu numai in scris ci si in tura de forta organizata. Fain!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, senateo, Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂHaihui prin Banat:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052265882492065 sec
    ecranul dvs: 1 x 1