GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel H Top Calella Palace – gazda unui sejur extrem de reușit
Anul acesta a fost prima oară când am beneficiat de oferta Programului pentru seniori, inspirată fiind de review-urile favorabile postate pe această temă și de experiența promițătoare a mai multor cunoscuți de-ai mei. M-a tentat deopotrivă prețul atractiv în raport de serviciile oferite (transport aerian incluzând toate cheltuielile aferente, transfer aeroport-hotel, o excursie de o zi, masă completă și cazare pentru șapte zile), perioada de extrasezon turistic, care cel puțin teoretic îmi garanta un sejur mai puțin aglomerat, dar și destinația aleasă, căci nu mai văzusem Barcelona și-mi doream tare mult s-o cunosc prin propriile mele simțuri.
Profitând de oferta confortabilă de preț, am ales pachetul cu cazare la un hotel de patru stele. La încheierea contractului nu știam decât că unitatea hotelieră este situată într-una din stațiunile vecine Barcelonei dinspre nord, de pe Costa Brava &Maresme. Nominalizarea hotelului urma să se facă cu șapte zile înainte de data plecării, în funcție de numărul turiștilor înscriși și de disponibilitățile de cazare în extrasezon ale operatorului spaniol.
Cele șapte zile au fost de fapt doar trei, dar oricum, suficiente pentru preinformarea noastră. Am aflat că vom fi găzduiți de Hotel H Top Calella Palace și am pornit să răsfoim paginile de Internet. Cum e și firesc, pagina oficială a hotelului abundă în detalii și imagini despre facilitățile și politicile oferite, toate făcute să te îmbie la un popas aici. Am citit apoi postările de pe AFA: mare bucurie, aflând că hotelul se bucură de o bună reputație, toate review-urile erau încurajatoare! Pe booking.com părerile erau împărțite, notele de evaluare oscilând între 3,3 și 10! Nu ne rămânea așadar decât să facem propria noastră evaluare după încheierea sejurului la H Top Calella Palace.
Ei bine, ca să pun de la început punctul pe ”i”, trebuie să spun că în Spania baremul hotelier de 4* este similar celui de 3* la noi. În cele ce urmează, am să explic de ce fac această asociere.
H Top Calella Palace face parte din lanțul de hoteluri britanice purtând titulatura generală de H TOP HOTELS. Dispune de 399 camere ocupând nouă etaje și oferă o serie de facilități și servicii care justifică acreditarea sa într-o clasă superioară de confort: recepție non-stop, ascensoare în bună și permanentă stare de funcționare, magazin de suveniruri, bar cu program de animație, cafenea, restaurant cu servire a la carte, dar și restaurant cu servire ”bufet suedez”, zonă de lounge la parter cu posibilitate de logare la Internet, sală de jocuri, miniclub pentru copii, piscină climatizată, piscine exterioare pentru adulți și copii, jacuzzi, saună, sală de fitness, cameră pentru bagaje mari și altele. Se pare însă că o parte dintre aceste facilități sunt uzuale doar în plin sezon, căci am aflat sau am constatat noi înșine că piscina interioară nu era momentan deschisă publicului, Internetul funcționa cu viteza melcului și doar în zona recepției, programul de divertisment al barului a fost anemic și neatractiv.
Dar, să încep cu... începutul! După transferul de la aeroport la hotel, prin grija firmei spaniole de turism partenere, cazarea propriu-zisă a decurs în condiții normale, ni s-au înmânat cartelele de acces și am purces la transferul bagajelor.
Camera noastră se afla la etajul IV, pe partea cu intrarea în hotel și cu piscinele exterioare. O priveliște foarte frumoasă asupra clădirilor din această zonă rezidențială a Calellei (hoteluri, dar și locuințe) ni se deschidea privirilor de pe balconul camerei. Seara, balconul era luminat de o ghirlandă de neon, așa cum erau toate camerele de altfel, întreaga fațadă frontală a hotelului fiind astfel parcă țesută cu fire luminoase de neon.
Camera, foarte spațioasă și luminoasă, ne-a răsfățat dintr-un început cu imaginea a două paturi duble, în care ar fi încăput fără restricții patru persoane. Probabil că întocmai așa au gândit designerii acestui hotel, destinat pare-se familiilor cu trei-patru persoane, părinți și copii deopotrivă, veniți în vacanță la mare. Ei, dar acest răsfăț a fost ” scump” plătit, pentru că noi, oameni civilizați cum ne credem, încercam în fiecare dimineață să aranjăm paturile așa cum le găsisem la venire, dar faptul că cele două paturi erau unite, că erau duble și că cele două cuverturi erau atât de mari încât acopereau în exces suprafața spațiului de odihnă, ne obliga de fiecare dată la un efort substanțial pentru a asigura... estetica așternutului. Spre disperarea mea, acest efort s-a dovedit inutil, nici măcar nu era apreciat, căci de fiecare dată, întorcându-ne la hotel, găseam paturile rearanjate și așternuturile potrivite altfel, semn că o cameristă plină de râvnă trecuse pe acolo și găsise de cuviință să retușeze decorul, mai mult sau mai puțin.
În rest, dotarea camerei și a băii este standard și echivalentă confortului de 3* din România. Spun asta pentru că lipsea frigiderul și barul interior, televizorul era de dimensiune mică (cca. 19inch) și permitea accesul la doar câteva programe (vreo patru spanilole, unul italienesc, două rusești, unul franțuzesc și câteva de limbă engleză), la baie săpunul solid furnizat era de slabă calitate (un autentic săpun de casă), nu se asigura halat de baie și nici papuci, nu exista niciun pliant de informare și promovare, nici măcar unul de evacuare în caz de incendiu. Toate aceste accesorii pe care un hotel de 4* din România ți le pune la dispoziție, dar pe care nu le-am găsit la H Top Calella Palace, nu au fost de natură să ne deranjeze sau să ne indispună și nici nu le-am dus lipsa. Le-am menționat numai pentru a face cuvenita comparație. Nu pot spune același lucru despre antifonarea pereților, criteriu important pentru atribuirea clasei de confort. Pereții și plafoanele sunt atât de subțiri, încât din toate direcțiile spațiale se aud cu acuratețe zgomote dintre cele mai diverse, începând cu sonorul televizorului și mergând până la sunete dintre cele mai... intime. Iar dacă ai vecini familii cu copii, așa cum ni s-a întâmplat nouă timp de două nopți, calvarul tropotelor, țipetelor, ușilor trântite și alergatului prin cameră, atinge apogeul. Noroc cu oboseala copleșitoare a unei zile petrecute de dimineața și până seara într-un continuu marș, căci așa am putut dormi cu dezinvoltură în ciuda balamucului iscat deasupra noastră.
În rest, nu am nimic de reproșat confortului și serviciilor aferente spațiului de odihnă. Și dacă lenjeria de pat nu a fost schimbată vreodată (nici măcar atunci când din greșeală am vărsat un pahar cu vin pe cearșaf), în schimb, prosoapele de la baie au fost zilnic primenite și tot zilnic se făcea curățenie și se debarasa gunoiul.
În pachetul de servicii achiziționat de noi a intrat, cum am mai spus, și masa în regim all inclusiv -variantă spaniolă, asta însemnând trei mese zilnice tip bufet suedez, cu asigurarea unui pahar de vin și a unuia de apă plată/persoană la prânz și la cină. Această formulă nu era valabilă pentru toată lumea, ba pot spune că pentru cei mai mulți turiști, veniți pare-se de pe toate continentele, se serveau băuturi doar contra cost.
Obligați de programul de vizitare pe care ni-l propusesem (excursia inclusă în pachetul de servicii, excursiile opționale și vizitele succesive la Barcelona) noi am am luat masa de prânz în hotel doar în ziua sosirii. La cererea noastră, în restul zilelor, restaurantul ne-a asigurat masa la pachet, cele două pahare cuvenite de vin și apă fiind transferate și... cumulate cu cele de la cină. Asta a însemnat de fapt o sticlă de vin și una de apă pentru două persoane, cantitate bahică arhisuficientă pentru a încheia fiecare seară într-o stare de perfectă bună dispoziție.
Despre serviciile restaurantului și despre meniul bufetului suedez nu am prea multe de comentat. Capacitatea restaurantului este suficientă pentru a face față puhoiului de turiști de toate vârstele, care iată, chiar și în afara sezonului turistic estival, iau cu asalt hotelul. De aceea nu sunt cozi și nici situații în care un preparat culinar să se epuizeze fără a fi completat în timp util. Există puțin personal de deservire (în principal câteva fete pentru debarasare și câțiva tineri de culoare pentru transportul platourilor și tăvilor de la și spre bucătărie, plus un șef de sală supraveghetor deopotrivă al clienților, cât și al lucrătorilor).
De multe ori, în sinea mea, am exprimat o mare admirație și recunoștință pentru... ”inventatorul” bufetului suedez. Oricine o fi fost el, trebuie să recunoaștem că a realizat echilibrul atât de necesar între gusturi și preferințe culinare diverse, între gurmanzi și abstinenți, între vegetarieni și nonvegetarieni, între cei cu sau fără diete speciale. Ce liberate poate fi gustată mai mult decât aceea de a-ți alege mâncarea care-ți place și în cantitatea pe care o dorești? Și toate acestea cu conștiința că nu trebuie să exagerezi și nici să faci risipă: pune în farfurie doar atât cât poți mânca, e un principiu de comportament culinar foarte sănătos și profitabil pentru toată lumea, consumatori și preparatori deopotrivă.
Dar mâncând la restaurantul hotelului H Top CalellaPalace, am constatat că bufetul suedez are și el... lacunele lui! Și asta se observă când meniul e foarte diversificat, când preparatele au un aspect și o prezentare deosebit de apetisantă sau când pe platouri întâlnești oferte culinare cu care nu te-ai mai întâlnit vreodată: inevitabil, ai tentația să guști din fiecare, să experimentezi gusturi noi, să combini altfel garniturile, salatele și fructele. Te trezești cu farfurii pline, al căror conținut trebuie să-l îngurgitezi în totalitate, în spiritul comportamentului civilizat, chiar dacă ai descoperit că ceva nu-ți place. Nu-i de mirare astfel că hainele cu care ai venit devin din ce în ce mai strâmte! Mi s-a întâmplat și mie în doar șapte zile de sejur la Hotel H Top CalellaPalace, cu toate că masa de prânz la pachet a fost în fiecare zi la fel și deloc apetisantă (conținutul pachetului nu s-a schimbat nici măcar o dată- două sandwich-uri cu șuncă presată și cașcaval, o cutie mică de pateu de ficat, un triunghi de brânză topită, un măr, o portocală, trei biscuiți și două felii minuscule de pâine prăjită).
În ce privește divertismentul promis în incinta barului (dansuri spaniole, dansuri de societate, concursuri), cel puțin în perioada sejurului nostru, nu știu să se fi desfășurat vreo astfel de activitate, dacă nu cumva aceasta a fost conștient substituită de parada măștilor și costumelor fanteziste cu care localnicii, dar și mulți dintre oaspeții hotelului, în special copii, ne-au delectat câteva zile la rând în cadrul manifestărilor ocazionate de Carnavalul ”Rua Alto”, carnaval devenit tradițional și repetabil la fiecare final de februarie, în orașele Calella și Pineda.
Despre ospitalitatea și solicitudinea personalului de deservire al hotelului, numai cuvinte de laudă: orice doleanță își găsea prompt rezolvarea, oamenii erau deschiși și zâmbitori, astfel încât atmosfera generală în hotel era una foarte destinsă și armonioasă. Aerul cosmopolit și prezența sonoră a atâtor graiuri pământene (spaniola, catalana, engleza, franceza, germana, italiana, greaca, rusa, chineza, japoneza, araba, poloneza, maghiara și...româna sunt doar câteva identificate de mine) făceau din hotel un adevărat turn Babel. Zgomotul permanent indus nu a fost de natură să ne deranjeze decât pe moment și în rare ocazii.
Am remarcat o bună colaborare a personalului hotelului cu reprezentanții agențiilor turistice locale, o colaborare care se făcea în beneficiu reciproc, ambele părți promovându-și partenerii de afaceri: hotelul făcea publicitate excursiilor opționale organizate de agenții, iar acestea, la rândul lor, lăudau în orice împrejurare facilitățile și serviciile hotelului.
O jumătate de bilă neagră merită H Top Callela Palace pentru amplasament. De ce o... jumătate? Pentru că sub acest aspect evaluarea se poate face în sens pozitiv, dacă turistul vine vara și doar pentru baie și plajă (hotelul se află la cca. 3-4 sute metri de plajă, într-un cartier rezidențial liniștit și foarte aproape de centrul stațiunii și de magazine), sau în sens negativ, dacă scopul sejurului este cel de cunoaștere pe cont propriu a Barcelonei și a celorlalte stațiuni de pe Costa Brava&Maresme (distanța până la gară este de cca. 2 km și dacă nu apelezi la un taxi, un drum zilnic dus-întors de 4 km pe propriile picioare, doar pe acest parcurs, este deja o performanță care te epuizeză și-ți cam taie cheful pentru explorare pe cont propriu).
Un semn de întrebare se cuvine a fi pus și în legătură cu parcarea. Cel ce vine cu propriul autoturism sau închiriază unul de acolo (hotelul facilitează și astfel de servicii), trebuie să știe că hotelul nu dispune de spațiu propriu pentru parcare, în afara perimetrului stradal, dar problema a fost rezolvată prin închirierea spațiilor necesare de la particulari. Serviciul nu e gratuit și costă cam 12 euro/zi, nefiind necesară rezervare prealabilă.
Făcând o evaluare finală, pot spune eu însămi că sejurul la H Top Calella Palace, așa cum a fost conturat de oferata Programului pentru seniori, a meritat toți banii! Și da, cred că ne-am mai întoarce acolo: pentru atmosferă, pentru mâncare, pentru eleganta stațiune Calella, dar mai ales pentru inegalabila Barcelona și tentația... unei băi în Mediterană. Și pentru că n-am avut nicio clipă senzația că sunt privită cu suspiciune doar pentru că vorbesc româna. După nesfârșitele can-canuri politice de la noi, după nemiloasa iarnă de anul acesta și după lepădarea de obligațiile familiare de zi cu zi, pot spune că m-am simțit în Spania mai bine ca acasă!
Trimis de mariana.olaru in 07.03.12 16:05:08
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariana.olaru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.61577700 N, 2.65374900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bun review si foarte util pentru cei care vor sa viziteze Costa Brava, program pentru seniori. Practic, citind acest review nu mai ai nevoie de nicio informatie. Eram aproape convinsa sa caut la toamna oferta pentru H Top Callela Palace din cauza conditiilor bune, comparabile cu ale hotelului Rincon Andaluz din apropiere de Marbella (pe Costa del Sol in care am fost acum doi ani). Amanuntul insa ca gara e la 2 km departare mi-a taiat elanul. Voi cauta in oferta pentru seniori un hotel chiar in alta localitate, in apropiere de o statie de autobuz sau gara si agentia care asigura transport cu Tarom asa cum a mers Costi...
@Michi:
Din păcate ideea de a căuta un hotel aflat în aprpierea unei stații de autobuz sau a gării nu funcționează în cazul programelor pentru seniori și asta pentru simplul motiv că hotelul în care vei sta este nominalizat doar cu o săptămână înaintea plecării. Nu ai posibilitatea de a-l alege dinainte.
Agenția îți pune la dispoziție o listă cu stațiunile și hotelurile care participă la program și știi doar că va fi unul din cele de pe listă și că va fi un hotel de 4*.
Compania aviatică este singura care poate fi cunoscută din momentul rezervării, aceasta fiind diferită în funcție de agenție, dar și în cazul aceleiași agenții în funcție de destinație.
Dragă Michi, mă bucur că am reușit să-ți captez atenția cu informații proaspete despre o destinație de călătorie la care visezi și tu. Cred că un sejur pe Costa Brava& Maresme te va încânta deplin, mai ales pentru clima blândă în orice perioadă a anului. Cât privește alegerea unui hotel mai adecvat... deplasărilor între localități, cred că dacă nu va fi imposibil, în mod sigur va fi foarte greu, în condițiile oferite de Programul Seniori. Așa cum am spus și-n conținutul review-ului, nominalizarea hotelului nu se face o dată cu încheierea contractului, pentru că în extrasezon cererile de sejur sunt mai puține și hotelurile nu-și permit să funcționeze sub capacitate. De aceea, solicitările sunt centralizate pe fiecare perioadă ofertată și în funcție de rezultat, cu câteva zile înaintea debutului sejurului, operatorul spaniol nominalizează hotelul, comunicându-l partenerului rămân. Pe Costa Brava sunt multe stațiuni litorale, însumând o lungime de peste 50 km, așa încât dacă vrei să fii mai aproape de Barcelona, în ideea vizitării ei, singurul lucru ce-l poți face este să soliciți la agenția cu care ai contractat sejurul, cazare în Calella, ca fiind stațiunea în funcțiune cea mai aproapă de capitala Cataloniei. Nici acest lucru nu-ți este garantat, căci așa cum am spus, repartiția în hoteluri se face de către partenerul spaniol.
Și totuși, întrucât nu am studiat toate ofertele de pe Internet și n-aș vrea să dezinformez, îți sugerez să răsfoiești cu răbdare toate opțiunile și poate vei găsi și o agenție la care poți opta direct pentru hotelul preferat.
Eu îți doresc să-ți împlinești cât mai curând visul vizitării Costei Brava!
Doamna mariana, foarte frumos scris review-ul, l-am citit cu mare plăcere. Iertați-mi curiozitatea, mi s-a părut că și colegul costi a fost la același hotel, în aceeași perioadă, întâlnirile întâmplătoare între doi colegi afa în afara țării mi se par deosebite, mai ales că vara trecută am fost și eu protagonista unei asemenea regăsiri ad-hoc la Flamingo Grand în Albena. În acest moment realizez că este soțul dvs așa că întâlnirea nu e chiar deloc întâmplătoare iar eu eram gata s-o comit cu o trăsnaie. Am lăsat totuși la vedere deducțiile mele inițiale și vă rog să îmi scuzați raționamentul expus. Amândoi scrieți foarte frumos și o să vă dau ca exemplu soțului meu pe care sper să-l corup curând să scrie, având mult mai mult farmec și inspirație decât o să am eu vreodată. Vacanțe frumoase în continuare!
... dragă @larissa2012, ești pe undeva aproape de adevăr, în sensul că, într-adevăr, sejurul meu nu numai că a coincis cu cel al lui @Costi, dar chiar am făcut echipă cu el. Nu în calitate de soț, ci doar de... frate. Am fost fiecare însoțiți de partenerul de viață și ne-am făcut un program comun de care ne-am bucurat deopotrivă, convenind între noi despre ce să scriem fiecare, căci știi probabil, regulamentul interzice publicarea de către doi sau mai mulți useri a unor review-uri similare, din aceeași locație și din aceeași călătorie. Într-adevăr, Costi scrie frumos, dar are un cu totul stil decât al meu. El este mai tehnic, mai precis, evită exaltările literare și consideră că rostul acestor review-uri trebuie să fie doar pragmatic. Eu sunt mai descriptivă (fire de poet!) și asta nu numai în ceea ce privește locurile, dar și stările și sensibilitățile pe care vizitarea unei locații mi le aprind în suflet. Când scriu, retrăiesc cu inima, cu ochii minții și cu toate simțurile, emoțiile și sentimentele nutrite de-a lungul acelei călătorii pe care o transpun în cuvinte.
Corupe-l pe soțul tău să scrie (dar, atenție! în limitele regulamentului) și puteți chiar să vă luați la întrecere! Câștigul va fi deopotrivă al nostru, ca și al vostru.
La rându-mi, vă doresc vacanțe minunate, despre care să ne povestiți și nouă!
@nicole33: Cred ca pe masura ce s-a extins oferta pentru seniori si au aparut mai multi solicitanti, conditiile au fost mai restrictive. Acum doi ani, de revelionul 2010/11 am ales din start hotelul si doar sub eventualitatea ca n-ar mai fi fost locuri, ma puneau sa aleg altceva. Odata cu oferta ni s-a prezentat lista cu cca 10 hoteluri pe Costa del Sol. Prietenii nostri au ales Benalmadena, hotel Triton, mai aproape de Malaga, noi am ales Puerto Banus la 7 km de Marbella, hotel Rincon Andaluz.click aici
De ce nu ne-am dus cu prietenii? Pentru ca in fata hotelului era statia de autobuz si eu pe atunci umbland cu doua bete de tracking (carje pe romaneste) eficientizam orice distanta. N-am avut nevoie de autobuz decat pt. Marbella si Malaga. In rest ne inscriam seara la receptie la excursii si dimineata la ora X, oprea un autocar in fata hotelului (era incarcat cu turisti de diverse nationalitati) si ne ducea la Granada, Ronda, Cordoba, Tanger. Plateam excursia in autocar. Au oferit si ei in program excursii de doua jumatati de zi la un sit arheologic si la o statiune. Mancarea la pachet slabuta, la fel ca la Mariana. Deduc ca fie sunt politici hoteliere diferite pe cele doua coaste, sau, cum am mai spus, din cauza numarului mare de turisti, hotelul nu mai e la alegere.
@mariana. olaru: asta da, hobby de familie. Felicitari amandurora.
@Michi:
Eu cred că dimpotrivă condițiile acestui program au devenit tot mai puțin restrictive devenind astfel accesibile unei categorii mai largi de persoane. În prima fază au scăzut vârsta de la 65 la 55, apoi au permis un senior+un non-senior și altele. Ulterior au scăzut de la două la una numărul excursiilor gratuite incluse. Eu am descoperit că pot accesa acest program abia la începutul anului 2011. Am fost interesată de Costa del Sol, unde mi s-a spus că pot alege un hotel din lista de vreo 10, dar că nu este garantat, iar repartizarea la un altul nu constituie motiv de anulare a călătoriei. Culmea este că alesesem tot Rincon Andaluz, fascinată fiind de pozele de pe net, dar nu a fost să fie, nemaigăsind locuri în avionul de Malaga pentru data fixă dorită de mine. Am ales apoi și am plătit Costa Valenciana, alegere din nou necâștigătoare. Până la urmă am ajuns să plec pe Costa Azahar și a fost foarte bine, propunându-ne să luăm pe rând toate ”coastele” Spaniei.
În mai 2012 plecăm pentru două săptămâni pe Costa Brava, dar nu vom afla hotelul decât înaintea plecării. Nu știm nici măcar dacă va fi același hotel/stațiune în ambele sejururi sau va trebui să ne mutăm.
De aceea ți-am spus că este foarte puțin probabil să poți alege hotelul la momentul rezervării, iar @mariana. olaru mi-a confirmat acest lucru.
excelent rw, este o placere sa citesti atat de frumos si detailat. Este un model pentru multi care scriu, mai ales despre cazare. Citind si ecourile, doresc sa ii raspund si lui @nicole33 si lui @michi.
Parintii mei vor pleca acum pe 17 martie 2012 intr-o excursie la Napoli cu avionul din Bucuresti. Eu sunt,, vinovata'' dar a fost in primul rand dorinta lor.Le-am gasit aceasta excursie si ma bucur f. mult pt ei . Excursia o gasiti la multe agentii, pretul e acelasi am vazut -385 E de persoana, 7 nopti cu demipensiune, toate taxele si cateva excursii incluse. Si-au facut si acel card-25 E cu care vor avea reduceri la unele optionale acum in aceasta excursie, dar si la celelalte care sper ca vor urma. Ei sa fie sanatosi, au 70 ani. Este un program pentru SENIORI si ceea ce doresc sa subliniez este ca fata de alte excursii tot cu avion, aici a fost convenabil pretul, dar nu numai asta: aceasta excursie avea stabilit de la bun inceput hotelul in care vor fi cazati (Grand Hotel la Panoramica)
,astfel incat am studiat impreuna exact si detailat unde este situat hotelul, care sunt conditiile oferite, etc. Ei deja au aflat tot ce au dorit si deja stiu ca vor admira splendoarea aceea-vulcanul Vezuviu de pe terasa hotelului. Deci exista excursii si excursii. Intr-adevar studiind ofertele, erau excursii tot la Napoli care spuneau doar vag ca turistii vor fi cazati la un hotel de 3 *, de exemplu. De aceea zic eu ca e important sa cauti si sa stii ce sa cauti.
@adryana: Ai dreptate!
”... exista excursii si excursii.
Depinde de destinatie, de organizare si de cine mai stie ce.
Am fost si eu in Cipru cu un program pentru seniori si am stiut totul de la inceput. In Larnaca am avut de ales intre hotelul Lordos Beach 4*- mai izolat, dar intr-o zona selecta, Flamingo 3* - in oras, si altele.
Spania inca nu am experimentat, dar este o tentatie pentru viitor.
@iulianic: noi am facut un revelion in Cipru, oferta normala si am fost dezamagiti de tot: program, masa festiva, doar hotelul era bunicel aproape de Larnaca. Ai fost multumita de sejur cu seniorii, ai avut posibilitatea sa vizitezi insula inclusiv partea turceasca?
@adryana, convinge-ti parintii sa mearga si la Pompei si la Capri. Daca se pot atasa la o excursie organizata ( uneori hotelurile iti arata oferta si te ia autocarul de la usa) pentru ca noi astia mai in varsta ne descurcam mai prost de unii singuri, ar fi pacat sa nu le vada. Nu reprezinta nicio dificultate pentru cineva de 70-80 de ani, relativ sanatos .Eu am aproape 78 ani si tot vreau sa mai merg mai ales ca mi-am reparat genunchii.
@adryana:
Ai mare dreptate când spui că ”exista excursii si excursii”.
Îți mulțumesc pentru informații, dar crede-mă că am tot studiat ofertele respective. Am fost și eu tentată de ofertele din Italia, mai mult de cea în Sicilia, însă nu am mai prins în perioada în care aveam eu planificat concediul de odihnă (perioadă pe care nu o puteam schimba).
Tot documentându-mă am aflat că primesc gratuit acel card pentru care părinții tăi au plătit 25 de euro, împreună cu avantajele acestuia (o excursie bonus pe lângă cea inclusă și reduceri la pachetul de opționale), deoarece am fost în sezonul precedent cu touroperatorul respectiv, eu luând sejurul printr-o altă agenție.
La vacanțele în Cipru, hotelul este ales din momentul înscrierii, dar și prețul este diferit în funcție de hotel și de perioadă, însă aici era vorba de Spania și doar de Costa Brava.
Îi admir pe părinții tăi pentru că mai au puterea de a merge în astfel de vacanțe și le doresc multă sănătate și cât mai multe excursii reușite. Din păcate, mama mea, deși de aceeași vârstă cu părinții tăi, nu are curajul să meargă împreună cu mine nici măcar până la Duni în Bulgaria.
@Michi: Multi ani inainte, doamna Michi, cu sanatate si mult chef de calatorii frumoase! Iar cu ocazia zilei de azi, va doresc o primavara minunata si mult optimism!
In legatura cu sejurul cu seniorii, da, am fost multumita. Am scris mult despre asta, in special aici vezi impresii
Am fost in perioada 28.10 – 04.11.2011, la sfarsit de sezon. Am prins si ceva plaja, dar mai ales am vizitat principalele obiective din insula. In partea turceasca am fost doar putin, in timpul liber ce ne-a fost acordat in Nicosia. Am vazut Hammam, Buyuk Khan si vreo doua moschei. Nu am fost in restul Republicii Turce a Ciprului de Nord. Nu era timp si nici nu ara inclus in programul organizatorilor.
LA MULTI ANI tuturor doamnelor!
@michi, iti doresc din inima multa sanatate si tie si celorlalte colege de-ale mele. Ma bucur ca mai am inca parinti, caci socrii s-au dus de mult. Mai merg o data pe an cu o floare si o lumanare in Maramures la ei. Vreau sa va zic ca parintii mei au fost mereu cu noi in Grecia, cu autocarul -intai in 2008 la Philoxenia-ne-am intalnit acolo , apoi si in 2009 la Gerakina -cand am mers acolo prima data , dar acum nu mai rezista atat si nu mai pot merge nici cu autocarul nici cu masina pe asa distante .Anul trecut au fost in Alanya cu avion din Cluj, au stat la un hotel mai slab,Werola Beach, dar au cunoscut o doamna acolo care vine si ea acum cu ei in excursie: ce inseamna viata, nu ?! si mai ales ce frumos ca au pastrat legatura.
Pentru aceasta excursie vreau sa va spun ca parintii trebuie sa mai calaltoreasca o noapte din nordul tarii pana la mine in capitala.
Excursiile care se faceau la Napoli cu avion din Cluj nu erau convenabile, aveau ori doar mic dejun, ori erau mai scumpe. In privinta optionalelor va spun ca au in program acele excursii de care ati amintit mai sus-insula Capri si Pompei, dar contra cost. Anul acesta mai doresc sa mearga in Spania, tot eu ii voi ajuta. Multe calatorii frumoase tuturor va doresc!
Stimata doamna, suntem incantati de modul in care ati abordat prezentarea hotelului, atat dvs. cat si Costi, si ne bucuram ca ati fost multumiti. Am ales ca in primavara aceasta sa petrecem o saptamana in Maresme, dupa ce anul trecut am avut privilegiul de a vizita Costa del Sol. Iar pentru ca la sfarsitul lunii ianuarie ac, cand ne-am decis sa incepem cautarile, cunosteam doar lista hotelurilor ce ar putea fi disponibile, am inceput prin a face comparatii intre statiunile din Costa Brava&Maresme, cantarind plusurile si minusurile legate de vizitarea Barcelonei in plus fata de oferta de 1 zi in capitala Catalunyei. Detaliile oferite de dvs. in ceea ce priveste hotelul (fostul hotel Top Osiris) ne-au fost de un real si important ajutor. Intrucat se spune sa nu mergi la pomul laudat cu sacul, consider ca intamplarea trebuie sa fie luata in calcul. Cum am spus, dupa cautari prelungite, am ajuns la o agentie care a facut o oferta ce ni s-a parut buna, cu 1 zi la Barcelona si o seara Flamingo la hotel pentru data de 4 mai, restul amanuntelor fiind cele cunoscute. Singura diferenta este ca drumul pana acolo inseamna escala la Milano (Linate) la dus, si la Roma la intoarcere, cu Allitalia, si nestiind daca a mai incercat cineva aceasta experienta, suntem cam ingrijorati. Biletele de avion ne-au fost procurate in 10 februarie si ne-am adresat agentiei, desi nu era nimic sigur, cu rugamintea de a ne gasi o cazare la Calella, Pineda sau Santa Susanna. Nu stiu daca a contat prea mult acest lucru, cert este ca am primit confirmarea in ceea ce priveste acest hotel inainte de Paste, pe 11 aprilie (cu mai mult de 3 saptamani inainte de data plecarii). Deocamdata lucrurile par a merge bine. Este oarecum stresant pana schimbam avioanele, pana recuperam bagajele, pana ne intalnim cu ghidul langa biroul de informatii dupa terminalul 1 al aeroportului El Prat la Barcelona, pana se face transferul catre hotel, pana ajungem acolo, apoi speram sa ne linistim. In principiu, vom vedea in ce zile vor fi excursia la Barcelona si seara Flamenco, apoi rapid ne vom decide pentru Monserrat si inca 2 iesiri la Barcelona, si... mai vedem la fata locului. Cand ne vom intoarce, cred ca vom avea multe de povestit, dar pana atunci... Paste fericit!
Dragă @mcosmin îți mulțumesc pentru cuvintele de apreciere. În ce privește proiectatul tău sejur la Calella, recunosc că ai beneficiat de o ofertă originală, pe care eu nu am întâlnit-o la vremea când investigam site-urile de Internet pentru informare cât mai completă și alegere în cunoștință de cauză. Referindu-mă doar la serviciile oferite, nu știu dacă ai optat pentru o soluție câștigătoare sau perdantă. Asta rămâne să ne povestești tu după ce te vei întoarce în țară. Aștept cu nerăbdare acel moment, căci orice experiență, proprie sau străină, ne poate îmbogăți bagajul de cunoștințe și ne poate servi ca lecție bună sau rea. Eu îți doresc însă să aveți parte de un sejur minunat și de o călătorie de neuitat, în sensul bun al cuvântului!
@mariana. olaru: Buna ziua, am observat recenziile bune date acestui hotel si de aceea ne gandim si noi sa luam in considerare oferta pe care am primit-o - 7 zile, pensiune completa, bilet avion si taxe, plus o zi tur la Barcelona-pret 335 euro/persoana.
Am dori sa mergem in luna mai si nu stim cum va fi vremea, daca se poate face plaja sau nu.
Daca stiti cumva, asteptam raspunsul dumneavoastra.
Mi-a placut mult ce ati scris.
@meehi, mulțumesc pentru aprecieri!
Din câte am auzit și am mai citit, luna mai este o lună bună pentru plajă în Barcelona sau în zona Costa Brava şi Maresme. Așa că, eu cred că ați fost inspirați când ați optat pentru acest sejur și nu aveți motive să fiți îngrijorați în ceea ce privește vremea. Noi am fost în a doua jumătate a lunii februarie și tot am prins timp însorit, doar în prima și a doua zi zi au fost câțiva nori care s-au răspândit după-amiaza. Era însă frig pentru plajă, ceea ce nu cred că e valabil pentru luna mai. Și litoralul nostru își deschide porțile la 1 Mai, lucru valabil cu atât mai mult la Barcelona care este localizată mai la sud și are climă mediteraneană.
Oricum, oferta găsită de voi este foarte bună în raport de preț pentru acel sezon și era păcat s-o ratați, chiar dacă ați fi fost siguri că veți avea parte și de o zi-două cu ploaie.
Poate ai citit și comentariile la review-ul de față, ca și la celelalte review-uri despre Barcelona, așa încât ai în plus informații utile pe care le poți lua în considerare. Iar la nevoie, îți stau la dispoziție pe măsura cunoștințelor și experienței mele, cu răspunsuri la eventuale alte întrebări.
Vă doresc un sejur la superlativ din toate punctele de vedere! Și să ne povestești și nouă
@mariana. olaru: va multumesc mult pentru informatii si promptitudine. Vom lua in considerare informatiile oferite.
Voi reveni cu vesti de acolo.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2017 Calella Palace? O Bulgarie spaniolă! — scris în 22.10.17 de raduluigi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Calella Palace Hotel Spania — scris în 06.10.17 de Sfântu din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jul.2013 O vacanta frumoasa!! — scris în 31.07.13 de lili nita din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Acceptabil — scris în 24.07.14 de hiss din CHIAJNA - nu recomandă
- Oct.2011 Honey Moon — scris în 13.11.11 de mitzah din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Nov.2010 Calella Palace Hotel — scris în 11.03.11 de melivoicu din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jun.2010 O destinatie pe care o recomand tuturor — scris în 05.09.10 de resy* din DEVA - RECOMANDĂ