Stiri despre vacanta din Disneyland Paris

Stiri proaspete despre o vacanta la Disneyland, Paris, m-am intors ieri.
Am plecat cu Wizz Air care trebuia sa ne duca direct din București la Beauvais, Paris dar ce sa vezi? Cam dupa o ora de zbor ne anunta pilotul ca au niște probleme tehnice si trebuie sa ne inoarcem pe aeroportl din Cluj care sa repare sau sa schimbam avionul. Normal ca nu mai aveau lipici asa ca am schibat cu alta rabla de avion care si aia sa defectat in drum spre Franta. A aparut un zgomot azurzitor chiar in spate unde erau toaletele si bucataria lor.
In fine, am ajus la Beauvais unde din cauza intarzierilor chiar daca am preplatit transportul la hotel Relais Spa unde nu va recomand sa mergeti daca aveti copii. Atitudinea celor din aeroport si a managerei de la hotel foarte urata si repulsiva. Sunt reci si neintelegatori, încăpățânați si rai. Cel cu transportul a fost anuntat de mine prin whatsapp ca o sa intarziem dar el a zis ca ma intelege si tot nu a asteptat. Am fost lasati in aeroport iar cand i-am sunat au zis ca nu le pasa si ca sa ma descurc.
Am plecat cu un Uber care a taxat 135 euro si am ajuns la hotel unde a trebuit sa mai platim 51 de euro taxa de oras pentru doi adulti di un copil minor. Cei de la hotel au zis ca au piscina dar programul pentru copii este numai de la 10; 00 la 12:00 si de la 15:00 la 17:00 iar in rest numai pentru adulti. Ei nu realizeaza ca nu ai cum sa trimiti copilul minor singur in camera. Deci ca atare pleci si tu cu copilul. Chiar am folosit piscina si la 17:00 au venit vreo 3 persoane diferite sa-mi dea copilul afara. Nu le pasa si nu erau de inteles cu toate ca eram numai părinți cu copii la piscina. Mi sa spus ca ala este loc privat si ca este regula lor si chiar daca este public regula este a lor chiar daca le-am spus ca este ilegal in Europa sa incui copilul minor singur in camera de hotel si ca legile EU primeaza, la care ei au zis ca nu le pasa. Atentie ca nu au salvamar deloc la piscina. Camera de hotel nu este cea din poze si nici de 4 stele ci mai mult ca la Bulgari de 2-3 stele maxim. (jalnic si nu recomand)
La întoarcere am ajuns la aeroport unde vamesii erau foarte rai, abuzivi si cu exces de zel. Au luat pasta de dinti care era consumat din ea si ea in total noua avea 90g. Le vorbeai in Engleza si ei numai Franceza tipata inapoi. Credeau ca daca tipa voi intelege limba lor? Cu toate ca ne strigau prin difuzor ca avionul pleca ei m-au pus sa scot ceasul, cureaua de la pantaloni si multe altele, mă puneau sa merg inapoi si sa merg mai incet prin acea poarta de metale. Cand incercam sa trec iar ma impingeau inapoi cu mana si tipau in Franceza cu toate ca le-am zis ca nu inteleg acea limba. Vamesul era unu inalt cu ochelari de care si-a batut joc natura si tot rele erau si piticele care iti umblau prin bagaje si tot spuneau ca pasta de dinti este lichid (Jalnic!) Asa ca pana la urma am avut noroc cu pilotul si fetele noatre româncute de la avion care ne-au asteptat pe noi si inca vreo 3 persoane care se aflau in aceeasi situatie cu noi.
Cand m-am vazut inpoi la noi mi-am revenit din experienta urata de la hotel, vamesii si angajatii Francezi.
In Disneyland singura dezamagire a fost ca Piratii din Caraibe era inchisa pentru renovari si cu toate ca am luat aplicatia Disney inainte sa plecam din Romania nu s-au deranjat sa anunțe treaba asta.
Mancati cu aplicatia Uber Eats in rest este jaf la drumul mare iar tricouri cu Disneyland 2025 gasiti mai frumoase pe Temu intre 4-8 euro decat sa dati 32 de euro pe ele acolo si nici chiar asa de frumoase.
Trimis de Antonio120 in 28.06.25 00:51:38
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Antonio120); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 48.87040000 N, 2.77982000 E - CONFIRMATE
Bun revenit pe site, cu „impresii”
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Disneyland Paris (parc de distracții), DISNEYLAND [zona]" (deja existentă pe sait)
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 117036&hid=3203.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.
@Antonio120, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip 'de cazare' şi unul de tip 'de călătorie'.
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două 'obiective' distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor 'de călătorie'), fără a mai fi nevoit să 'baleieze' toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
”la hotel Relais Spa unde nu va recomand sa mergeti daca aveti copii[... ]
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI @ Hhtel Relais Spa
@Antonio120:
Toată această minivacanţă îmi pare că, în loc de distracţie şi relaxare, a fost doar un lung şir de ghinioane. Păcat de banii daţi.
”Am plecat cu Wizz Air care trebuia sa ne duca direct din București la Beauvais, Paris dar ce sa vezi? Cam dupa o ora de zbor ne anunta pilotul ca au niște probleme tehnice si trebuie sa ne inoarcem pe aeroportl din Cluj care sa repare sau sa schimbam avionul. Normal ca nu mai aveau lipici asa ca am schibat cu alta rabla de avion care si aia sa defectat in drum spre Franta.
Deh... şi avioanele se mai defectează câteodată, dar siguranţa pasagerilor cred că este mai importantă decât întârzierea care ţi-a dat programul peste cap. Data viitoare alege altă companie aeriană, mai scumpă, dar poate mai OK.
”am ajuns la hotel unde a trebuit sa mai platim 51 de euro taxa de oras pentru doi adulti di un copil minor.
Astea sunt regulile. Multe ţări, inclusiv România, percep astfel taxe de oraş/staţiune, în sume variabile, pe care le achiţi doar la recepţie. Bănuiesc că ai ştiut încă de când ţi-ai rezervat cazarea.
”Cei de la hotel au zis ca au piscina dar programul pentru copii este numai de la 10; 00 la 12:00 si de la 15:00 la 17:00 iar in rest numai pentru adulti. Ei nu realizeaza ca nu ai cum sa trimiti copilul minor singur in camera. Deci ca atare pleci si tu cu copilul. Chiar am folosit piscina si la 17:00 au venit vreo 3 persoane diferite sa-mi dea copilul afara.
Cred că asta este singura informaţie utilă regăsită prin cele scrise.
Nu sunt fan piscină poate şi din cauza numeroaselor experienţe neplăcute avute de-a lungul anilor cu copiii care considerau piscina pentru adulţi ca fiind propriul lor loc de joacă unde le era permis orice.
Mie regula asta mi se pare o dovadă de respect faţă de turiştii care voiau să se bucure şi ei liniştiţi de piscină, iar cele patru ore de program pentru minori erau suficiente, în opinia mea. Nu înţeleg de ce e aşa de greu pentru tine să accepţi şi să respecţi nişte reguli clare.
”Cu toate ca ne strigau prin difuzor ca avionul pleca ei m-au pus sa scot ceasul, cureaua de la pantaloni si multe altele, mă puneau sa merg inapoi si sa merg mai incet prin acea poarta de metale.....
Nu cred că sunt vinovaţi vameşii pentru că tu te-ai prezentat la aeroport pe ultima sută de metri şi erai la controlul de securitate când deja se termina îmbarcarea.
Ceasul şi cureaua, alteori şi încălţămintea, se scanează separat de posesor prin foarte multe aeroporturi din lumea asta. Tu nu ai mai zburat niciodată?
Ai avut mare noroc că nu ai pierdut avionul. Nu ştiu cât de încântaţi au fost ceilalţi pasageri din avion de întârzierea decolării din cauza voastră
=
Observ că îţi aminteşti de saitul ăsta doar când te întorci nemulţumit dintr-o vacanţă. Mi-a plăcea să cred că ai avut şi vacanţe OK şi poate nu ar fi rău să povesteşti şi despre acelea.
- Oct.2019 Atractiile si cozile din Disneyland — scris în 22.10.19 de Adela Mures din TG MURES - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vacanta la Paris - Partea I Disneyland — scris în 04.02.20 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- May.2019 Magie, culoare, distracție - sfaturi utile — scris în 12.06.19 de dalumian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Disneyland Paris sau cum să pleci bărbat și să te întorci copil — scris în 06.08.18 de calincheita din REGHIN [MS] - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Atunci cand vrei sa te simti copil dai o fuga la Disneyland Paris — scris în 01.06.18 de sebigeanina din PăTâRLAGELE [BZ] - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Disneyland Paris Iulie 2017 — scris în 17.07.17 de Natalia105 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Disneyland, un loc magic la orice vârstă — scris în 09.08.17 de mihar din BRASOV - RECOMANDĂ