ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Plaiul Foii, grădina raiului din Piatra Craiului

TIPĂREȘTE URM de aici

Piatra Craiului - Plaiul Foii

Data vizitei: 14 august 2022

Adresa: DC50A / Zărnești / Brașov

Site oficial: click aici

Link Google Maps: click aici

„Omul nu poate descoperi oceane noi decât dacă are curajul să se depărteze de țărm.” – Andre Gide

In ultima seara petrecuta in aceasta mini-vacanta montana, am ales sa mergem (la recomandarea doamnei de la Pensiunea AristoCat) in zona Plaiul Foii - Piatra Craiului.

Vremea nu era tocmai favorabila, cerul fiind destul de innorat. Insa zona fiind aproape de Rasnov, am mers cu inima deschisa. De la cazare, pana in zona sus mentionata, sunt cam 25 km si 30 de minute de mers lejer. Am urmat DN73 spre Zarnesti, apoi am facut dreapta spre DC50A, un drum comunal asfaltat, foarte bun!

In drum spre aceasta locatie am vazut si un indicator spre Sanctuarul de ursi de la Zarnesti. Apropo de asta, voiam sa mergem aici, am avut in plan si am verificat intai situatia pe internet. In primul rand se poate face vizita doar dimineata, doar in grupuri si se recomanda cumpararea biletului in avans. Biletul pentru adulti costa 65 de lei (in timpul saptamanii). Sincer mi s-a parut cam mult asa ca am zis pas!

Asadar continuam pe acest drum frumos spre Plaiul Foii. Drumul merge paralel cu râul Bârsa si la un moment dat am trecut si pe langa Centrul de Vizitare Parcul Național Piatra Craiului, o cladire foarte frumoasa care parea sa adaposteasca un muzeu, care era inchis la ora aia, adica undeva dupa 6 seara.

De mentionat ca Piatra Craiului este unul dintre cele mai spectaculoase masive montane din Romania. Vizitatorii ii pot descoperi atractiile parcurgand cele 42 de trasee turistice. Printre aceste locuri fermecate se numara si:

-Prapastiile Zarnestilor

-Creasta Pietrei Craiului

-Grohotisurile

-Cerdacul Stanciului

-Zaplazul

-Cheile Dambovicioarei

-Satul Magura, Pestera, Sirnea

-Schitul Coltii Chiliilor

____

Trebuie sa recunosc ca m-a impresionat foarte mult acest loc, de cum am intrat in el ca sa zic asa. Un aer foarte curat, pajisti verzi, munti, rauri, foarte frumos totul, chiar daca afara era innorat. Nu sunt un expert dar tind sa cred ca "punctul zero" era Camping-ul Plaiul Foii. Aici zona era ticsita de turisti veniti sa campeze. Mirosul puternic de lemne arse amestecat cu aerul montan era divin, la fel ca ciorba aia de burta de la Rosenau. ????

Am lasat masina la intersectia principala adica undeva pe aici. Ne-am gandit noi ca se face mai frig asa ca ne-am pregatit de acasa cu pantaloni lungi, geaca cu maneca lunga dar si pantofi sport. Au fost bineveniti! Caci la un moment dat drumul asfaltat devine drum pietruit (practicabil de orice fel de autoturism) dar cum plouase cu cateva ore in urma, se facuse un strat mic de noroi iar soarele era ascuns dupa norii grosi asa ca nu era vreme de pantaloni scurti si papuci.

Aici la intersectie sunt mai multe indicatoare care mentioneaza trasee cum ar fi:

-Cabana Plaiul Foii (Plaiul Mare), CURMATURA FOII 2h 30 minute

-Refugiul Spirla Vf. la Om prin Zaplaz La Lanturi 5-6 ore

-Cabana Rudarita (10 km) Spre Muntii Fagaras

Campingul Plaiul Foii nu parea sa duca lipsa de turisti, din contra. Se plateste evident / masina / persoana, etc in functie de camping. Plaiul Foii NU este singurul, sunt inca cateva (Camping "la JB", Bivuac Camp, Camping Piatra Craiului, etc), iar pentru cei care prefera confortul unei camere de hotel, in zona sunt si pensiuni care ofera cazare. Cele care mi-au sarit in ochi au fost evident Cabana Plaiul Foii (am ramas impresionat sa constat ca pe Google maps are (atentie) 4500 RECENZII! Wow! Deci zona este puternic frecventata de turisti.

In vecinatate se afla si Pensiunea Panorama Pietrei Craiului care arata foarte fain, iar putin mai departe, mergand pe drumul ce era paralel cu raul Bârsa Tamașului, era si Complexul Turistic 7 Crai. Am continuat sa mergem pe jos pe langa Complexul 7 Cai. La un moment dat era si o bariera care semnaliza din nou PARCUL NATIONAL PIATRA CRAIULUI, mai departe zona fiind interzisa autoturismelor dar evident permisa pentru promenada.

Ne-am plimbat vreo 30 minute dupa bariera, pe malul raului Bârsa Tamașului. Nu ne-am încumetat foarte departe pentru ca norii deveneau din ce in ce mai negri si zona nu era foarte populata. Erau cativa turisti (probabil campați) care se intoarceau din drumetie si erau dotați cu spray împotriva urșilor, semn ca zona este frecventata de urși!

Dupa alte cateva fotografii ne-am indreptat catre masina. In momentul in care am ajuns inapoi in Zarnesti, cerul era negru si a inceput sa ploua. Pana ne-am apropiat de Bran deja ploua torential... Nu ne-am dus la cazare ci la Restaurant La Promenada unde am decartat tot ciorbe, mai ales ca ne udasem destul de bine, iar afara deja erau sub 20 de grade. Au fost binevenite caci ne-am incalzit destul de bine!

____

Asadar daca aveti drum prin zona trageti o fuga si la plaiul foii, eventual si pentru un gratar sau chiar campare pentru a zona este foarte frumoasa, pitoreasca.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 23.08.22 18:46:02
Validat / Publicat: 23.08.22 19:42:27
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MASIVUL PIATRA CRAIULUI

VIZUALIZĂRI: 3694 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Descoperă zona Plaiul Foii - campingul mare de la intersectia amintita in articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster
[23.08.22 21:10:42]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

doinafil
[24.08.22 13:39:42]
»

Mă bucur că ai ajuns în zona „Plaiul Foii” , pentru că mi-ai amintit că și eu „amfostacolo” , prin 2009 sau 2010, dacă nu mă înșel. Lucram, încă, și patronul micului (marelui) nostru birou de proiectare s-a gândit să ne ducă într-un „team building” , într-un weekend prelungit, la Cabana Plaiul Foii, să ne cunoaștem mai bine, cei mici cu cei mari din toate departamentele. A închiriat un autocar mare și, contra unei sume modice din partea salariaților, ne-a oferit câteva zile pe care n-am să le uit niciodată, și pentru care îl binecuvântez, și acum, în gând!

Zona este, cum bine spui, „grădina Raiului din Piatra Craiului” ! (mi-a plăcut rima!) Nu multe sunt zonele atât liniștitoare și încântătoare ca Piatra Craiului! de altfel, toată zona Rucăr-Bran este de poveste!

Într-una din zile, tinerii noștri colegi s-au încumetat și au făcut un traseu luuuuung, spre creasta munților. Nefiind antrenați, unora le-a fost tare greu, dar colegii iubitori de escaladări au avut răbdarea să-i aștepte și chiar să-i ajute în urcuș. Când au revenit erau terminați, daaaaar, după cină tot au mai găsit energie să se zbânțuie, să râdă și să glumească despre nepriceperea lor la urcuș, lucru care pe noi, mai vârstnicii, ne-a amuzat teribil.

Felicitări pentru articol și poze!

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[24.08.22 14:14:17]
»

@doinafil: Buna doina! Multumesc frumos pentru impartasirea experientei tale inedite, din acest loc. Foarte fain si la voi! Mai ales ca ati si stat acolo. Intr-adevar zona este foarte frumoasa. Iar eu nu "mai fusesem acolo" pana acum. Dar de acum inainte voi lua in calcul aceasta locatie care merita din plin o sedere chiar mai lunga.

cris1982PHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.08.22 14:28:09]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Wow! Ce zonă frumoasă! Pur și simplu se vede din poze răcoarea și prospețimea aerului.

doinafil
[24.08.22 14:43:01]
»

@⭐ValentinB_88⭐ :

Dar de acum inainte voi lua in calcul aceasta locatie care merita din plin o sedere chiar mai lunga.

Cabana Plaiul Foii este un loc și de cazare foarte bun! Nouă ne-au plăcut și camerele - care sunt dotate cu băi proprii - dar și curtea cu leagăne, bănci și multă verdeață.

Despre prețuri nu pot să-ți spun mare lucru pentru că patronul a plătit grosul costului. Mâncarea a fost, și ea, îndestulătoare și gustoasă.

Pentru divertisment: știu că atunci se putea face echitație și că - amatorii de adrenanalină - se puteau „da” cu tiroliana la o înălțime de mai mult de 35 metri. Tot patronul a plătit și distracția asta, iar eu, la 61 (62?) de ani, am făcut un spectacol cu tiroliana, spre amuzamentul și deliciul mai tinerilor, și mai fricoși, colegi ai mei! Cum să uit așa ceva?!

Chiar dacă prețurile s-au mai mărit de-atunci, părerea mea este că merită să petreci cu familia un weekend la „Cabană” , măcar pentru cazare, pentru că locuri de luat masa sunt și în apropierea ei.

mishu
[01.09.22 15:17:47]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Frumoase locuri si asa cum am vazut din ecouri, locuri experimentate si de altii si adrenalina idem. Cred ca as experimenta adrenaliza data de tiroliana si dupa 60 de ani, poate ca asa ar fi frumos sa aniversez trecerea la aceasta varsta, sau poate cu parasuta , aici pot spune ca am usoare retineri date de faptul ca am rau de anumite miscari, dar mai verific ce pot face mai special de ziua mea .

O sa imi propun si eu sa ajung pe acolo, pana atunci insa felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cris1982, doinafil, mishu, Yoda, ⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Plaiul Foii:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054414987564087 sec
    ecranul dvs: 1 x 1