GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La pas domol prin Cheile Dambovicioarei
Nu stiu ce au primit doamnele de 1 Martie de la sotii sau iubitii lor, insa eu am primit o excursie in Cheile Dambovicioarei. Am plecat din Bucuresti dimineata si, dupa aproximativ trei ore, eram cazati la Pensiunea Cerbul din Dambovicioara.
Aflat in Rezervatia Naturala Piatra Craiului, defileul are o frumusete ireala, chiar si asa, fara vegetatia care inca nu si-a facut aparitia, din cauza anotimpului. Am strabatut defileul la pas domol admirand inaltimile care, parca, se ingemanau sarutand cerul, iar, alteori, dand impresia ca drumul de inchide in fata ta, iar cerul este de un albastru nefiresc. Defileul are doua portiuni importante: Cheile Mari si Cheile Mici. Distanta pentru mers la pas in Cheile Mari este de aproximativ doi kilometri. Drumul se opreste in localitatea Dambovicioara, de unde incepe drumul prin Cheile Mici, cu un traseu mai scurt.
Oamenii sunt calzi, cu vorba scurta si foarte primitori. Zona fiind propice mai mult pentru oierit, majoritatea oamenilor isi completeaza veniturile din vanzarea produselor “hand made”: dulceturi si serbeturi din afine, fragi, fructe de padure, la fel de gustoase ca in copilaria noastra. La mare pret sunt si siropurile facute din muguri de brad si fructe de padure, precum si multe alte produse specifice zonei. Cui ii place serbetul, il recomand cu drag pe cel de fragi, in special.
Intregul defileu este strabatut de o sosea asfaltata, aflata in stare buna, precum si de paraul Dambovicioara. Taxa de intrare in defileu este modica: 2 lei de persoana. Din nefericire, desi nu a inceput inca sezonul iesirilor la iarba verde, paraul pastreaza ranile din anii precedenti, fiind plin de gunoaie lasate in urma de “turistii” care nu inteleg nicicum ca natura este un dar pentru toti, si nu un loc unde sa uiti de elementarul bun simt. La fel pare si vechea cladire in care functiona candva cabinetul unui medic veterinar.
Obiectivele mai importante din zona sunt: Muzeul Etnografic, unde pot fi admirate, printre altele, costume populare din zona Argesului, Pestera Dambovicioara, precum si transeele din care au luptat ostasii romani in primul razboi mondial. Drumul spre transee se face spre localiatea Ciocanu si Sirnea, existand un indicator spre locul respectiv. De altfel, pentru cei care practica drumetia, exista si un indicator de traseu, care se continua spre Fundatica, Fundata, Moeciu.
Traseul la pas este foarte usor, asa ca el poate fi facut si de familiile cu copii, iar pentru odihna sunt amenajate mici popasuri cu banci si mese din lemn pentru admirarea peisajului si, de ce nu, pentru fotografierea maretiei naturii.
N-am avut decat o zi la dispozitie pentru a strabate traseul si pentru a vizita locurile mai importante din Cheile Dambovicioarei, dar, una peste alta, defileul merita vazut si strabatut la pas in orice anotimp.
Pentru cei pasionati de drumetie lejera le urez pas usor si calatorie plina de frumos!
Trimis de Daisy Petal in 13.03.19 12:01:53
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Daisy Petal); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Cheile Dâmbovicioarei - frumos ca de obicei — scris în 24.08.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Cetatea Oratia – bastionul din trecătoare — scris în 25.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Cheile Brusturețului – natură la superlativ — scris în 07.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Un peisaj geografic de nota 10 – Cheile Dâmbovicioarei — scris în 03.07.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Turism pe DJ 730: Podu Dâmboviței – Ciocanu/Șirnea — scris în 21.02.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Prin Cheile Dâmbovicioarei până la Poiana Brusturet — scris în 19.07.16 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Weekend în Cheile Dâmbovicioarei — scris în 17.08.15 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ