ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.05.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

De vazut si/sau revazut „bijuteriile” Vienei (I)

TIPĂREȘTE URM de aici

Viena, capitala imperiala este un oras "muzeu", atragand turisti cu "bijuteriile"sale la fiecare pas.

A fost visul copilariei si tineretii mele, si prima "iesire"in vest, de atunci, vizitand-o de mai multe ori. De fiecare data am vazut ceva nou, ceva ce imi doream de mult (de data aceasta Musikverein - vezi impresii) sau am revazut locuri indragite.

Pentru explorarea din acest an, hotelul (vezi review), ne-a ajutat prin pozitia sa, foarte buna.

Prima zi

A debutat ca de obicei cu micul dejun foarte bun, servit la hotel. Am plecat pe jos, spre Karlsplatz.

Primul obiectiv de pe lista zilei a fost Karls Kirche, care domina Karls Platz. Cand am ajuns noi, se pregateau scaunele pentru un concert, ce urma sa aiba loc in acea seara. Ne-am strecurat pe langa randurile aranjate si am intrat in Karls Kirche.

Nu suntem "pasionate"de lacase de cult, dar in Viena, orice asemenea lacas, este un fel de "muzeu de arta"si merita vazut.

Aceasta biserica in stil baroc a fost terminata in 1739, fiind consacrata lui Saint Karl Borromeo, sfantul Prelat, in timpul Imparatului Habsburgilor, Karl al VI-lea.

Frescele opulente din cupola sunt realizate de Michael Rottmayr si au o suprafata de 1250 mp. Ele arata scene glorioase din faptele Sfantului Borromeo.

Un lift panoramic, duce vizitatorii la o platforma, la inaltimea de 32,5 m, de unde frescele se pot admira de aproape. Privelistea catre naos, iti taie rasuflarea. Se poate continua urcarea pe jos, pe scari, inca 5-6 etaje. De acolo, panorama este mai ampla.

Urcarea cu liftul costa 8 euro/adult. Sus primesti un "dispozitiv"3D, cu care se pot apropia diverse cladiri invecinate.

De sus se vede Musikverein, la fel cum si din Cladirea Filarmonicii, am vazut Karlskirche.

Am iesit cu impresii frumoase si am plecat spre Stadt Park.

Am mers putin prin parc, pana am dat de Johan Strauss Monument. Acesta este cel mai fotografiat monument din Viena.

Monumentul, realizat de Edmund Helmer, este o sculptura in marmura, avand in centru, statuia din bronz placat cu aur a lui Johann Strauss.

Am admirat, am fotografiat si am plecat spre Palatul Schonbrunn (fantana frumoasa). De data aceasta cu U4, nu pe jos, pana la statia Schonbrunn.

Pe acest minunat Palat, l-am vizitat aproape de fiecare data, cand am fost la Viena. De fiecare data, am vizitat cateva "atractii"din acest "obiectiv"turistic. Daca ai vrea sa vizitezi intreg domeniul Schonbrunn (Palatul si tot ce-l inconjoara), nu ar fi de ajuns 2 zile.

La Schonbrunn este o fosta resedinta imperiala de vara, unde pe langa Marele Palat, se afla Gradina cu Sculpturi, in fatza Palatului, Labirintul, Fantana Soarelui, Orangeria, Gradina zoologica, Casa cu Palmieri, Gradina Botanica, Expozitia de Calesti Regale, Schlosstheater (unde au loc concerte), Glorieta si altele.

Despre istoria Palatului, nu voi scrie aici, deoarece ar fi multe de spus si datele istorice pot fi "savurate "din alte surse. Voi spune doar, ca noi revenim mereu cu drag si revedem cu drag diverse parti ale palatului.

Asa am facut si in scurta vizita din acest an.

Am ajuns la Palat si am "programat"Grand Tour, care costa 17,5 euro/pers. Acest tur dureaza aproximativ o ora si cuprinde Turul Imperial si incaperile in care a locuit Maria Tereza (aproximativ 40 de camere).

Exista mai multe variante de bilete combinate, care permit vizitarea altor obiective, cum ar fi:Gradinile Private, Gloriette, Labirintul, Muzeul Trasurilor Imperiale, Casa Palmierilor, Gradina zoologica. Sunt chiar si combinatii de bilete cu palatul Hofburg. Toate optiunile se gasesc afisate in incaperea de la intrare, unde se achizitioneaza bilete.

Trebuie sa va alegeti varianta potrivita si... dorita :)

Pana la ora la care a fost programata vizita, (16), ne-am plimbat prin gradini, pe la statui, pana la Gloriette.

La ora 16 am intrat. As vrea sa mentionez ca nu mai era voie sa fotografiezi in interior. Asa incat, a trebuit sa ne multumim cu ce se putea... Am folosit audioghid. Exista in mai multe limbi.

Am vizitat din nou, apartamentele lui Franz Joseph si ale Imparatesei Sisi, Camera de lucru a lui Franz Josef, Dormitorul Imperial, Salonul de masa, Salonul oglinzilor, (in care Mozart a sustinut primul sau concert la 6 ani), Marea Galerie, decorata cu oglinzi de cristal si fresce pe tavan, in care aveau loc baluri si receptii.

In aceasta incapere, a avut loc, intalnirea dintre Kennedy si Hrusciov, in 1961.

Mai sunt cabinetele "chinezesti", unul rotund si altul oval. Aici, mobilierul este cu incrustatii de lemn, cu model chinezesc, decoratii de portelan alb-albastru.

Camera Milioanelor este una dintre cele mai scumpe din Palat, peretii fiind imbracati in lemn de trandafir, cu inseratii indo-persane.

Am mai vizitat Salonul Rosu, Dormitorul Mariei Tereza, Camera de lucru a lui Franz, si Camera Vanatorii.

Trebuie vizitat (revizitat) acest domeniu de la Schonbrunn. Ofera multe frumuseti (este patrimoniu UNESCO)

Palatul, gradinile si statuile, fantanile, florile, arborii si arbustii, trasurile, fiecare coltisor te atrage. Si nu am enumerat tot. Veti mai putea descoperi si delicii culinare (demonstratia prepararii unui "Apfelstrudel"), patiserie, inghetata :D

Noi, cu siguranta vom reveni.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Locurile vizitate au fost superbe.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Viena este incantatoare!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dorina9 in 10.05.20 11:00:13
Validat / Publicat: 10.05.20 12:24:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA. A mai fost în/la: Viena, Salzburg, Graz

VIZUALIZĂRI: 570 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dorina9); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Ne apropiem de Gloriette
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15750 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[10.05.20 12:22:18]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Viena, VIENA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: (Alte) Locuri 'musai de văzut' în Viena]

mishu
[10.05.20 12:35:33]
»

@Dorina9: Start vot! Nu puteam rata acest loc atat de drag mie.

Pe acest minunat Palat, l-am vizitat aproape de fiecare data, cand am fost la Viena

si eu l-am vizitat pana in prezent de 3 ori, si de fiecare data cu aceeasi mare placere.

Viena este un loc fermecator, unde ai multe de vazut dar si foarte accesibil de ajuns din Romania.

Ai dreptate, ca sa vezi tot iti cam trebuie 2 zile, insa daca nu ai incotro vezi cat poti. Noi am asistat si la un show culinar de ​​pregatit celebrul strudel, am si diploma ca am ajutat la pregatire, am raspuns la o intrebare si am mutat strudelul pregatit in tava .

Am vizitat gradina zoologica, ​dar si muzeul calestilor unde am pornit alarma pentru ca am atins firele, am ajuns si la Glorietta de doua ori (o data cu trenuletul si a fost mult mai bine).

Minunat, felicitari, votat cu mare drag. ​

Mihai18
[10.05.20 15:49:04]
»

Apreciez rewievul și în special fotografiile.

  Grădinile Palatului Schonbrunn sunt încântătoare. De la palat, departe în zare, se vede o clădire care are deasupra o acvilă, semn al supremației. Doar o parte dintre turiști se încumetă să ajungă acolo pe jos, dar se poate folosi trasura ori minicarul. Eu cu soția am preferat să mergem pe jos și astfel am putut să admirăm în voie frumusețea grădinilor.

  Cei care nu ajung acolo, poate își pun întrebarea. Oare ce-o fi înăuntru? Desigur, pe la jumătatea drumului este FântânaNeptun la care este bine să poposiți puțin.  

  Iată-ne ajunși în fața Gloriettei. Intrarea este pe partea stângă, urcând niște trepte și apoi se intră înăuntru. Ce este acolo? O cofetărie cu un stand de expunere în partea stîngă a intrării și apoi două rânduri de mese, fiecare având la mijloc un mic vas cu o floare. Când am fost noi, fotografiatul era permis și eu am și imagini video. Prețurile erau la fel ca cele din oraș (puțin sub 4 euro, o prăjitură).

  La ieșire, faceți o mică pauză pentru a admira acvila, decorațiunile frontspiciului și Viena văzută de sus și de departe.

  Pentru noi, drumul până la Gloriett a fost o zi unică în viața noastră și nu o putem uita.

  Cu mult bine, tuturor.

mishu
[10.05.20 16:10:03]
»

@Mihai18

Doar o parte dintre turiști se încumetă să ajungă acolo pe jos, dar se poate folosi trasura ori minicarul.

sunt perfect de acord ca putini vor sa ajunga sus la Glorietta, am facut-o si eu de doua ori, o data pe jos (si nu a fost tocmai comod deoarece era vara), a doua oara cu minicarul. Insa cei ce ajung acolo sunt rasplatiti, privelitea de acolo asupra Vienei este minunata si nu trebuie ratata. Imi doresc sa mai ajung o data acolo.

​Si mai trebuie spus ca daca vrei sa vezi doar gradinile, fara castel, acestea pot fi vizitate gratis, si se deschid chiar mai devreme decat palatul, asta deoarece multi localnici si turisti, vor sa admire aceste frumuseti, sa faca putina miscare.

Dorina9AUTOR REVIEW
[10.05.20 17:38:51]
»

@Mihai18: Multumesc mult pentru vizita si aprecieri. de asemenea sunt binevenite completarile.

La Gloriette, am urcat pe jos, acum vreo 12 ani, impreuna cu sotul si fiica, si atunci am admirat Fantana lui Neptun​ (Grupul statuar). Erau cateva broscute testoase acolo. Sus, la Gloriette, era un fel de bar, serveau cafea, prajituri, limonada. Noi am cumparat cate o limonada.

Si intr-adevar, de sus, panorama era superba. ​

​Dar toate acestea, faceau parte dintr-o alta excursie, din 2008.

Oricat de "zglobiu"ai fi​, cred ca ar fi nevoie de cel putin doua zile, poate 3, pentru a parcurge intreg domeniul (fost de vanatoare) Schonbrunn si a vizita toate obiectivele.

Sa auzim numai de bine (si de excursii frumoase) ! ​

mihaelavoicu
[10.05.20 18:10:46]
»

Ce frumos descrii Viena! Am trecut de nenumărate ori, de fiecare dată doar în trecere. Am apucat în fugă să văd Muzeul se Istorie, altă dată Schonbrunn, am aruncat o privire grădinilor și cam atât.  Și Stephankirke.

Nu am nicio poză mai acătării, aparatul meu foto de atunci era unul rudimentar, cu clișeu de 36 poze.

Chiar îmi doresc Viena! Sănătate și numai bine!

Dorina9AUTOR REVIEW
[10.05.20 22:23:28]
»

@mihaelavoicu: Multumesc mult pentru rabdarea cu care ati parcurs articolul si pentru aprecieri.

Viena e ca un mare muzeu :o parte in aer liber si restul in interior :muzee de arta, biserici, institutii culturale​.

Au stiut Vienezii, sa "pastreze istoria"​

E timpul pentru o noua vizita

Va doresc​ sa mergeti cat de curand la Viena!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dorina9, mihaelavoicu, Mihai18, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.48632311820984 sec
    ecranul dvs: 1 x 1