ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.05.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.05.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

De vazut si/sau revazut „bijuteriile” Vienei (II)

TIPĂREȘTE URM de aici

A doua zi

In aceasta dimineata, soarele statea bine ascuns, dupa niste nori mari si negri. Din cand in cand, acestia se scuturau in niste averse, deloc placute. Noroc ca, fiind luna iunie, nu a tinut prea mult "supararea" norilor.

Din cauza ploii, am servit micul dejun delicios (vezi review hotel) in interior, la restaurantul hotelului.

Apoi am pornit la drum, sa exploram alte "bijuterii" vieneze.

Abia am plecat de la hotel, cand o ploaie torentiala, ne-a retinut pe loc 10-15 minute. Niciunui turist, nu i-ar fi placut o asemenea ploaie in superba Viena. Norocul nostru a fost ca din acel moment, pana seara, prietenul "soare" ne-a insotit peste tot.

Dupa cum am povestit, hotelul este situat pe Favoriten Strasse, o strada cu cladiri "universitare", aici aflandu-se Universitatea Tehnica, Academia Theresianum, precum si alte cladiri "frumoase".

Primul "obiectiv" vizitat a fost biserica in stil baroc, Paulaner Kirche. L-am vizitat ca pe un mic "muzeu de arta". Sper sa fie convingatoare pozele.

Ne-am continuat drumul pana la Opera. Ajunse aici, am "programat" o vizita ghidata a "Palatului Operei". Am ales varianta sa scriu review separat despre opera si cred ca imi veti da dreptate, dupa ce veti vedea prezentarea, ca este intr-adevar "un palat".

Vizita ghidata a Operei a costat 7,5 euro si a fost foarte interesanta. Am foarte multe poze si de aceea am ales varianta cu review separat.

Am plecat deplin satisfacute de vizita facuta.

Drumul nostru a continuat spre Albertina. Acesta a fost Palatul Ducelui Albert si al sotiei sale Maria-Cristina, fiica favorita a Mariei Theresa. Salile sale frumoase gazduiesc colectii de arta grafica, ale lui Leonardo da Vinci, Rubens, Michelangelo, Durer, Manet. De asemenea, exista o expozitie "De la Monet la Picasso". Pretul unui bilet era de 12 euro. Noi am fost intr-o excursie precedenta.

Am continuat plimbarea, trecand pe langa Augustiner Kirche, o biserica "Imperiala" foarte frumoasa. Aflata in Josefsplatz, biserica dateaza din secolul al XIV-lea, cand a fost biserica parohiala a Curtii Imperiale a Habsburgilor. In secolul al XVIII-lea, au fost adaugate elemente in stil gotic armonios. Altarul si orga au elemente baroce.

Biserica are 85 m lungime si 20 m latime.

Ca biserica Imperiala, a gazduit nunti importante, cum ar fi :

- nunta dintre Maria Theresa, viitoarea Imparateasa si Ducele Francis al Lorrenei, in 1736,

- nunta Arhiducesei Marie-Louise cu Imparatul Napoleon Bonaparte, in 1810

- nunta Imparatului Franz Joseph cu Ducesa Elisabeta a Bavariei, in 1854

In interior, este de remarcat Monumentul Mariei Cristina, singura membra a familiei de Habsburg, careia i s-a permis sa se casatoreasca din dragoste.

In Capela Loreto, aflata in dreapta Altarului principal, se afla depuse 54 de urne de argint, continand inimile Habsburgilor, iar trupurile se afla in Cripta Imperiala. Acest ritual "macabru" cu depunerea inimii intr-o urna de argint, a inceput in 1627, cu Ferdinand al III-lea si s-a incheiat cu Franz Karl, tatal Imparatului Franz Josef.

Capela Loreto poarta numele Sfintei Maria din Loreta, patroana Casei de Habsburg.

Ramanem in aceeasi zona "Hofburg", in Josefsplatz.

Mergem la Biblioteca Nationala, la Prunksaal (Sala de Onoare), pe care o redescoperim. Este situata tot in Josefsplatz, la mica distanta de Scoala Spaniola de calarie. Intrarea este cu plata: 5,5 euro/pers.

Biblioteca nationala este una din cele mai mari din Europa, construita in stilul baroc francez. Monumentala fatzada prezinta in partea centrala carul triumfal al zeitei Minerva, in lateral stanga Atlas purtand cerul, iar in dreapta, Zeitza Geca cu Globul Pamantesc

Sala de Onoare a fost construita in secolul al XVIII-lea, ca parte a vechii Biblioteci a Curtii. Are 80 m lungime si 14 m latime. Este considerata "bijuteria"Bibliotecii Nationale. Este impartita in trei parti, partea centrala este Domul, care are 30 m inaltime si cele doua parti laterale. Este facuta din lemn de nuc, cu incrustatii.

Frescele de pe tavan au fost pictate de Daniel Gran, la inceputul secolului XVIII-lea. Sala contine statuile imperiale (realizate de Peter si Paul Strudel).

Sala de Onoare cuprinde 200 000 de carti din perioada 1501-1850. Printre ele, se afla colectia Printului Eugene de Savoya, care are 15 000 de volume.

Ca biblioteca universala a timpului, aceasta biblioteca continea colectii foarte valoroase din lumea intreaga.

In Sala exista niste vitrine destinate masoneriei, care arata carti masonice, "semne masonice"facute de personalitati ale lumii, semne aflate in diverse lucruri, despre care nu am gasit explicatii in nici un material de prezentare a Salii de Onoare Prunksaal.

Am facut multe fotografii in aceasta minunata "Prunksaal" (denumirea originala a salii de Onoare).

Am iesit de la Biblioteca Nationala si am ajuns la Michaelerplatz, care se afla in fatza intrarii principale in resedinta Imperiala. Pe ambele laturi ale intrarii pot fi admirate fantani din secolul XIX, care simbolizeaza puterea pe uscat si pe mare a imperiului.

Am intrat la St. Michaelskirche. Aceasta a fost biserica parohiala a Curtii.

Cele mai vechi parti ale sale, dateaza din secolul al XIII-lea (1221), din timpul lui Leopold al VI-lea. Forma sa actuala dateaza din 1792, cand a primit o fatzada noua, neoclasica, pastrand si portalul baroc.

In interior, se afla unul dintre cele mai frumoase altare din Viena, iar deasupra se afla un basorelief ce infatiseaza alungarea ingerilor rebeli din rai si pe Arhanghelul Gavriil in fruntea Ostilor Ceresti.

Peterskirche este una dintre cele mai vechi din Viena, ea fiind fondata in 792 de Karol cel Mare, asa cum sugereaza un basorelief in marmura de pe fatzada. Actuala biserica baroca a fost construita in sec. al XVIII-lea, avand o splendida cupola din arama patinata.

Frescele din interiorul cupolei, care infatiseaza Adormirea Fecioarei Maria au fost realizate de Rottmayr.

In general, obiectivele turistice, se inchid in jurul orei 18, deci dupa aceasta ora se poate "bate la picior", Viena "luminata". Este frumos orasul si seara, cu luminile aprinse.

Dar noi trebuia sa ajungem la Concert la Musikverein (vezi review), asa ca ne-am intors la hotel sa ne schimbam si sa plecam la Concert.

A fost inca o zi in care am vazut si revazut "bijuterii"ale Vienei.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Orice loc din Viena este plin de "bijuterii"!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Fiecare turist isi poate gasi relaxarea dupa pofta inimii.

Am fost de multe ori in Viena si oricand as reveni cu placere.


[fb]
---
Trimis de Dorina9 in 12.05.20 10:25:17
Validat / Publicat: 12.05.20 12:48:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA. A mai fost în/la: Viena, Graz, Salzburg

VIZUALIZĂRI: 580 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dorina9); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Prunksaal, coloane de marmura in Biblioteca
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15300 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[12.05.20 20:29:55]
»

@Dorina9: Am vazut si citit articolul cand a aparut, insa nu aveam loc de mai mult, asa ca am asteptat cumintica pana acasa.  

Pentru mine Viena este orasul meu de suflet de cand l-am vazut prima data in 2001. Atunci pot spune ca m-a lovit. Autocarul (noi veneam din Wels) ne lasase seara la hotel, iar dimineata am luat metroul si am coborat in Piata Sf Stefan. Iti dai seama ce simti cand te trezesti ca si proiectat in acest loc. Apoi, usor, usor l-am descoperit si m-am indragostit de el, su cu fiecare articol pe care il citesc despre Viena imi aduc aminte de momentele dragi petrecute aici.

Ai vazut locuri frumoase, ai facut poze frumoase, felicitari, votat cu mare drag. ​

Dorina9AUTOR REVIEW
[13.05.20 12:22:23]
»

@mishu: Si pentru mine, Viena este "de suflet", fiind orasul la care visam sa ajung inca din vremurile in care nu puteam vizita decat unele tari socialiste.

Si totusi, abia in 2001, am fost si eu, prima data, intr-o excursie cu autocarul. Am stat langa Donauturm .

Mi se pare ca au stiut foarte bine s-o pastreze in timp. Ai impresia ca te afli in vremurile acelea, cand era capitala imperiala. Si de cate ori revin, imi place sa revad ceva sau sa descopar ceva nou.

Din ultima vizita, mai am cate ceva de impartasit

Multumesc pentru vot​​​!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dorina9, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056017875671387 sec
    ecranul dvs: 1 x 1