ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.12.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 3 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Viena dragostea mea

TIPĂREȘTE URM de aici

O minunata zi de toamna, cu vant si lapovita :(, ce-ti poti dori mai mult cand mai ai la dispozitie cateva ore de plimbare si cumparaturi inainte de a pleca acasa? Normal, sa se opreasca si una si alta. Insa cum dorinta nu mi-a fost indeplinita am pornit la plimbare asa zgribulita cu dorinta de a mai vedea una alta (asta dupa ce am eliberat camera si am lasat din nou bagajul in pastrare).

Ca sa nu uit, vreau sa va mai retin atentia cu un link foarte interesant descoperit pana la plecarea mea acolo. Este vorba de tururi pietonale ghidate. O sa spuneti: “Ei, si ce-i interesant aici? , pana si in Bucuresti avem tururi pietonale ghidate” si partial aveti dreptate, este vorba insa de tururi ghidate de oameni fara adapost pe care ii cunoastem sub numele de homeless. Aceste tururi va ofera o alta imagine asupra Vienei, nu numai zona turistica consacrata, cea pe care oricum o vizitam, ci pot fi aflate alte lucruri interesante. Am pus link-urile in care puteti vedea programul si cand sunt tururi in limba egleza/ germana. Pretul este de 15 euro/ pesroana.

Din pacate programul nu mi-a permis participarea la turul acesta si am si luat legatura cu ei. Daca sunteti un grup de 4 se pot organiza tururi speciale.

Viena tour (1) - Viena tour (2)

Revenind la vizita mea, am luat metroul – linia U4 (statia Hietzing, aflata in dreptul podului Kennedy) si am coborat la Swedenplatz (adica Piata Suediei). Despre ea v-am spus in articolul anterior, insa acum voiam sa fac cativa pasi in zona, astfel incat am traversat podul, am mers putin intr-un mic ocol pe stradute (am vazut si cladirea bursei de produse agricole) si m-am intors de unde am plecat.

Tot din aceasta zona (si o sa va arat in poze) puteti lua vaporul pana la Bratislava (ceea ce vara poate fi chiar mai frumos decat cu trenul).

Ganditi-va ca afara era cat se poate de neplacut, o lapovita umeda care te patrundea si un vant care te cam biciuia astfel incat aveam senzatia ca mai bine mi-ar fi stat la gura sobei cu un vinisor fiert in mana.

Si totusi mai aveam cateva ore si aveam sa parasesc aceste locuri astfel incat am lasat visarea pentru avion si am pornit mai departe. Cu o seara in urma ghidul ne spusese (oricum stiam asta) ca in aceasta zona Catedrala Sf Stefan este vizibila si este un punct de reper minunat daca vrei sa te invarti prin zona.

Am prins de data aceasta si “trenul galben fara cai” dar al lor, respectiv Vienna Ring Tram, un tramvai turistic care are capatul exact aici in Schwedenplatz si care are un traseu comun in anumite locuri cu alte linii de tramvai. Nu stiu cat costa biletul si asteptand in statie am vazut ca se cumpara direct din tramvai, si mai stiu ca un tur al Ringului dureaza aproximativa 30 de minute (program zilnic 10.00-17.30). Cinstit vorbind pe o vreme urata e de preferat sa stai comod si faci un tur al orasului vechi ascultand in casti explicatiile.

Spre norocul turistilor, zona istorica are concentrata cea mai mare in muzee, biserici si alte institutii reprezentative astfel incat puteti vedea foarte multe obiective intr-o zona restransa. Eu am sa mai fac o mica recapitulare a celor vazute (acum sau acum un an), fara a le putea lega foarte bine intre ele deoarece fiecare isi alcatuieste traseul asa cum considera. Va mai fac o trimitere la primul meu articol scris despre Viena (in 22 dec 2015 si cu care imi dadeam frau liber condeiului, si inca nu m-am oprit): Viena şi farmecul ei - aici am povestit cate ceva pe scurt despre cele vazute, dar si cele cateva localuri in care am mancat si mi-a placut. Revenind in zilele noastre:

- Catedrala Sf Stefan - constructie stil gotic avand fundatia in stil roman si care dateaza din secolul XII (1147) normal cu o multime de interventii asupra ei de-a lungul vremii. Cel mai inalt turn din cele 4 are 136 m inaltime. Este un loc caruia puteti sa-i dedicati cateva ore bune daca vreti sa vedeti cat mai multe, daca cititi articolul la care v-am facut trimitere o sa vedeti zona care mi-a placut cel mai mult si de unde avetti o vedere foarte frumoasa, de la inlatime, asupra interiorului catedralei).

- Biserica Votiva – o mentionez deoarece Catedrala Sf Stefan i-a servit de model, a fost construita in secolul XIX (stil neogotic) ca un semn de recunostinta pentru esuarea atentatului asupra imparatului Franz Josef. Biserica a fost sfintita in 1879 odata cu celebrarea nuntii de argint a imparatului Franz Josef si imparatesei Elisabeta. Inaltimea acestei biserici este 99 m si am sa va spun imediat de ce am mentionat acest aspect.

- Primaria din Viena – construita in perioada 1872-1883, ulterior bisericii Votive trebuia sa nu o depaseasca pe aceasta in intaltime conform ordinului dat de imparat si asa s-a si intamplat, inaltimea primariei este 97.9 m, dar in varf a fost adaugata o sculptura, Rathaussmann (barbatul de fier de pe primarie), care are o inaltime de aproape 6 m cu tot cu stindard. Imparatul nu a mai avut ce face, ordinal nu i-a fost incalcat si asa am ajuns ca in zilele noastre acel loc sa fie emblematic pentru Viena. Se organizeaza si vizite organizare aici, studiati insa site-ul primariei (noi trebuia sa mergem anul trecut vineri ora 13.00 insa nu am mai ajuns)

Dar acest loc este emblematic si pentru Targul de Craciun organizat acolo. Este unul dintre cele mai frumoasa targuri din Viena (eu as spune ca imi place cel mai mult) si prin care de cate ori te-ai plimba si tot nu te-ai satura. Aici am vazut oameni fericiti, chiar daca poate ca au si ei necazurile lor, viata nu este roz mereu, exista si tonuri de cenusiu, aici insa totul se lasa la intrare si te bucuri de ce se intampla in jurul tau. Si iti este foarte greu sa alegi ceva, si nu pentru ca nu ai avea ce, insa oferta este atat de mare incat ai ramane instant fara “alocatie”.

- Burgtheater (Teatrul National), cel mai mare teatru, construit in perioada 1874-1888, o cladire spectaculoasa la exterior si din ce am auzit si la interior, un rai al actorilor care spun ca vin aici ca si la un castel. Ca si vechime, el se afla pe locul 2 dupa “Comedie francaise”

Nu putem trece mai departe insa fara sa mentionam 2 edificii aflate una langa cealalata (de fapt una in fata celeilalte sau ca sa va ametesc de tot una in spatele celeilalte, sau mai exista o varianta, una in vecinatatea celelalte): Parlamentul si Palatul Epstein, construite spre sfarsitul secolului XIX, arhitect Theophil Hansen, inspiratie din arhitectura greaca.

- Ceva mai in spate (se vede oarecum daca privesti dinspre statuia Mariei Tereza se afla Cartierul Muzeelor (MuseumsQuartier) asa cum ii este si numele, un cartier dedicat culturii (chiar si distractiei), insa pe langa care doar am trecut.

- Opera de Stat, o alta cladire impresionanta, inaugurata in 1869, cu premiera Don Giovanni de Mozart, din pacate pentru mine, nici aceasta nu am reusit sa o vad si in interior.

- Cu o seara in urma trecand prin curtea Palatului Hofburg am iesit in Michaelplatz (de fapt intrarea in Hofburg este pe aici (am atasat poze in articolul anterior), intrarea este mai spectaculoasa. si tot aici se gaseste si biserica ce poarta numele aceluiasi sfant. Michaelplatz este o piata micuta, insa si aici era deja organizat targ de Craciun.

Si pentru ca am trecut prin fata lui, nu pot sa nu mentionez Volkstheater (in traducere libera Teatrul Poporului) construit in 1889 ca o varianta populara a lui Burgtheater.

In drum spre hotel am mai facut o oprire in piata Sf Carol unde in fata bisericii Sf Carol (Karlkirsche) se amenaja targul de Craciun. Biserica a fost construita in perioada 1715-1737 si inchinata sfantului Carol Borromeo invocat mult in timpul ciumei din 1713 si caruia Imparatul Carol al VI-lea ii promisese aceasta biserica daca poporul va scapa de aceasta boala.

In principal biserica este construita in stil barc insa se regasesc elemente din arhitectura greaca (arcadele din lateralele bisericii) si romana (cele 2 coloane din fata bisericii care aduc aminte de columna lui Traian)

In fata bisericii se afla si un mic parculet unde se gaseste o statuie care ii apartine lui Johannes Brahms si tot aici vom gasi Muzeul orasului Viena

Despre altele cum ar fi: Casa Muzicii, Palatul Hofburg si tot ceea ce reprezinta el, KunstHaus si Hundertwasser-Haus, Muzeul figurilor de ceara - Madame Tussauds, Albertina, Muzeul de Istorie a Naturii (aflat in oglinda cu Muzeul de Istorie a artei despartite fiind de statuia Mariei Tereza) care se lauda cu celebra statuie "Venus din Willendorf", o o mica statueta de unsprezece centimetri, cu o vechime de 29.500 de ani, descoperita în anul 1908, la Wachau am scris in articolul de anul trecut. Nu cred ca exista ceva ce v-as recomanda sa vizitati deoarece asta depinde de gusturile voastre insa nu cred ca nu exista macar un singur loc care sa nu va placa, fie ca este vorba de un muzeu, palat sau un parc, iar Viena este locul in care m-as intoarce oricand cu placere.

Si in incheiere va doresc calatorii placute oriunde va face placere sa mergeti si mai atasez un link pentru cei care vor sa arunce o privire asupra catorva obiective din Viena

ringview.vienna.info

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 02.12.16 10:12:50
Validat / Publicat: 02.12.16 11:31:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 4073 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Viena ziua -Schwedenplatz - Canalul Dunarii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mprofeanu
[02.12.16 12:02:12]
»

@mishu: Frumoasă această incursiune în minunata Vienă și bineînțeles frumoase poze!

Viena este o mare capitală și din poze așa apare!

Din păcate nu am vizitat-o și sper să ajung și eu acolo! Am vizitat în Austria, doar în câteva ore, în trecere Salzburg.

Până atunci mă bucur de reviewul citit și de frumoasele poze!

Felicitări dragi!

mishuAUTOR REVIEW
[02.12.16 12:17:46]
»

@mprofeanu: Multumesc frumos pentru vizita si vot si asa cum ai ajuns pe meleaguri indepartate aici ti-ar fi foarte simplu si cand te vei hotari sa o faci o sa-ti pun la dispozitie cu mare drag toate informatiile stranse de mine, e un loc in care ma simt ca acasa. O zi minunata in continuare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065201997756958 sec
    ecranul dvs: 1 x 1