ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2018
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Focul Viu – ciudatenia naturala de la Andreiasu de Jos (VN)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Unde trebuie sa ajungem?

Trebuie sa ajungem in judetul Vrancea mai intai. Daca luam ca reper resedinta de judet Focsani si pornim 40 km catre vest pe DN2M si traversam Odobestiul si continuam in amonte pe raul Milcov si traversam si niste mici chei si tot avansam asa vom ajunge in localitatea Andreiasu de Jos. Aici parasim in dreptul unui indicator DN-ul, cotim 90 grade spre stanga, traversam raul pe un pod, si ne angajam in urcus pronuntat si in curbe stranse pe DJ114 care urca spre Andreiasu de Sus, sector de drum pe care eu l-am prins in curs de asfaltare. Dupa 500 de metri cautati un loc de parcare. Am ajuns. Vom gasi si indicatoare care marcheaza destinatia noastra misterioasa.

Nu prea exista alta cale de a ajunge la Focul Viu de la Andreiasu de Jos in Subcarpatii de Curbura.

De la sosea sunt doua poteci, lungi de circa 200 metri, una in trepte, alta pe o curba de nivel, care se intalnesc la Focul Viu. Suntem la cota 430 metri.

Ce este Focul Viu? Ne arde?

Focul Viu este o arie protejata de interes national si monument la naturii. Zona protejata acopera 12 hectare. Suntem pe Dealul Tilia. Aici ies din pamant limbi de foc. Cate? Mai multe, eu am gasit vreo 10. Cand? Continuu, nu se sting. De ce? Sunt emanatii de gaze naturale, care se aprind spontan si ard. Definitia pura a “arde gaz-ului”. Din pamant mai ies si bioxid de carbon, heliu si azot.

Limbile astea de foc, majoritatea din ele, ard cam jumatate de metru deasupra solului, si sunt incadrate de o centura din beton amenajata, dar exista si unele rebele care ard in afara cercului. Locul este unul unde te poti odihni pe bancutele amenajate si trage aer curat in plamani. Suntem intr-un loc cu o perspectiva frumoasa asupra vaii.

In Romania mai exista si alte focuri vii. Mai cunoscute sunt cele de la Terca judetul Buzau, dar cele mai mari sunt cele de aici de la Andreiasu de Jos. Cum adica cele mai mari? In primul rand ca sunt cele mai intinse ca suprafata din tara noastra. Dar asta nu este tot. Specialistiisustin ca aici se elimina 50 tone de gaz metan pe an din care jumatate rezulta din numai 6 orificii, cele mai active.

Am citit…

Am citit ca Focul Viu de la Andreiasu de Jos este locul unde puteti afla primii cand vin cutremurele. Se scrie ca atunci limbile de foc ajung pana la 2 metri. Pai da, suntem in Vrancea, cum sa nu vorbim si de cutremure? Nu ma credeti ca este asa? Atunci stati Dvs platon in jurul focului pana la primul cutremur mai mare si spuneti apoi tuturor daca adevar grait-am!

Zice-se, ca inainte sa porneasca o unda seismica, flacarile ce ies aici la suprafata sunt si mai mari decat in mod obisnuit.

Am mai citit si ca… Focul Viu de aici este protector al animalelor.

Si cica daca vrei sa stingi focul, acesta se reaprinde in acelasi loc sau in imediata apropiere.

Si ca uneori se formeaza si mici ochiuri care bolborosesc, asemanataor ca la Vulcanii Noroiosi vezi impresii.

Invitatie

Mie imi place sa descopar fenomene caudate. Focul Viu intra pentru mine in aceasta categorie. Prima data am aflat de la cel de la Terca si mi-am tot propus sa ajung sa il vad, dar n-a fost sa se intample. Am aflat si informatii contradictorii, ba ca este super interesant, ba ca bati drumul pana acolo, ca sa vezi ce? Niste limbi mici de foc si poate nici nu se nimereste sa le descoperi. Ei, aici la Andreiasu de Jos, nu aveti cum sa nu le descoperiti, cum sa nu vedeti cu ochii Dumneavoastra fenomenul. Cred ca merita vizitate seara si chiar noaptea. Ceva mai sus este limita unei paduri de brad si amplasarea acestora fata de padure, deal si vale, cred ca fac sa merite vizionarea acestui spectacol dupa ce soarele se duce la culcare.

Va recomand sa vizitati acest loc si va invit sa ascultati Laura Stoica, cu un hit foarte drag mie intitulat … Focul.

@webmaster – Rog inserare youtube

Multumesc


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 24.11.18 06:57:19
Validat / Publicat: 24.11.18 07:54:18

VIZUALIZĂRI: 1914 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 un ochi de foc care a evadat din centura amenajata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65000 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[24.11.18 07:53:20]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster
[24.11.18 08:02:16]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 08:07:13]
»

@webmaster39: multumesc

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 08:10:08]
»

@webmaster: multumesc

nicole33
[24.11.18 08:11:42]
»

@Dan&Ema:

Excelent, interesant şi foarte aproape!

Mie imi place sa descopar fenomene caudate. Focul Viu intra pentru mine in aceasta categorie. Prima data am aflat de la cel de la Terca si mi-am tot propus sa ajung sa il vad, dar n-a fost sa se intample

Şi mie îmi place, dar, spre ruşinea mea, nu am ajuns să văd nici focul viu de la Andreiaşu şi nici pe cel de la Terca din Buzău. În schimb, pot să mă laud că am umblat pe coclauri pentru a descoperi acelaşi fenomen tocmai în Turcia în zona Kemer la Chimera .

Felicitări pentru articol!

mishu
[24.11.18 08:14:20]
»

@Dan&Ema: Nu pot sa nu îmi las treburile și sa nu răspund acestui articol (celălalt mai târziu ????). Am fost acolo in urma cu vreo 40 de ani cu matusa și unchiul (normal, ei fiind in Focsani cum intram in vacanța, sau chiar la facultate, cum terminam sesiunea luam trenul și plecam la ei, de multe ori ii sunam din gara sa le spun ca am ajuns) și îți dai seama când ești copil parca te farmeca și mai mult locurile, iar acum ca adult, prin articolul tău am nostalgia unor amintiri puse bine la păstrat in sufletul meu. Atunci însă nu era amenajat ca acum, și dacă aveai norocul sa fi plouat, drumul era chiar alunecos, dar într-adevăr, priveliștea de care ai parte merita totul.

Felicitări pentru articol, votat cu foarte mare drag.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 08:20:25]
»

@nicole33:

Si la Kemer e frumos, nu? ????

Acum ca ti-am amintit ca doar stiai ca ai si doua variante mai aproape de Kemer, cand n-oi avea ce face sa vizitezi Vrancea si Buzaul! ????

Ca mi-ai amintit de Turcia mea draga... inca o data multumesc pentru sfaturile despre Bodrum si imprejurimi si... plaje... asa de sezon! ❄️

Interesant la Focul Viu! Pentru cine are pasiuni d-astea, bineinteles!

Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 08:27:21]
»

@mishu:

Eu imi imaginez bine noroaiele de acolo. De altfel in scurta plimbare de 200 de metri de la sosea pana la focuri, poteca trece si printr-o zona mai mlastinoasa sau mai umeda, depinde de sezon si ploi.

Avantajul acum este amenajarea atat a potecilor de acces astfel eviti noroiul dar si imprejmuirea de la focuri si bancile amplasate acolo de pe care poti admira peisajul, poti contempla.

Chiar si drumul auto in curs de amenajare dupa ce uesi din DN este greu de parcurs pe vreme alunecoasa poate imosibil chiar.

Ma bucur ca ti-am scuturat putin cutia cu amintiri din copilarie.

Multumesc de lectura si ecou si vot, numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[24.11.18 09:14:38]
»

Pentru că ai pomenit de Odobeşti. Eu în copilărie mi-am petrecut toate vacanţele la mătuşa mea care era medic de plasă şi avea acolo vie. Pe corhană când oamenii au săpat via au dat de urmele unui zid vechi. Erau ale cetăţii Crăciuna din timpul lui Stefan cel Mare, ridicată să apere graniţa dinspre Milcov cu Muntenia. Vă daţi seama cum imaginaţia de copil mă ducea la bătălii cu turcii, domniţe închise în castel şi câte altele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 09:46:36]
»

@Michi:

Ce frumos! Copilarie!

Sa copilaresti printre struguri, tare!

Iat descoperirea arheologica numita normal ca naste in inaginatie povesti aproape reale cu printi si printese. Fascinant! Mama Michi, m-ati bucurat cu acest ecou!

In Odobesti, drumul spre Focul Viu coteste cu 90 de grade la stanga intr-un giratoriu si la iesire din localitate traverseaza Milcovul.

Sanatate si numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49
[24.11.18 10:45:12]
»

@Dan&Ema: Uite ca facui si eu o fapta buna pe ziua de azi! Votul cu numarul 20! Sa fie de bun augur!

Nu am reusit sa ajung aici, dar nu disper pentru ca in Vrancea imi este mai usor de vizitat. Trebuie sa-mi conving si nefasta sa se miste de acasa in deplasare cu mine. E mai greu acum pentru ca are servici de luni pana vineri, dar la anul intr-un sfarsit de saptamana, sub pretextul vizitarii unor prieteni din Tifesti, putem convinge unul din baieti sa mearga pana acolo. Asta ca sa nu-si ceara concediu de odihna in timpul saptamanii.

Prin zona am vizitat, de multe ori in interes comercial, " muzeele " viticole din regiune, de la Obrejita pana la Haret, Odobesti, Jaristea, Gagestii lui Ion Cristoiu, Tifesti, Panciu, Racoasa. Am doua concedii de 12 zile la Soveja (1988 si 1989), vizite la cascada Putna, Lepsa, drumul peste munte spre Ojdula, cheile Tisitei. Uite valea Milcovului mi-a scapat. Pana acum, pentru dupa am citit articolul si am vazut pozele sunt hotarat sa nu mai ratez.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 11:55:53]
»

@liviu49:

Multumesc pentru SB! ????

Asta da experienta prin zona. Profesionala si personala. Este clar, aveti toate premisele sa nu ratati intr-un viitor apropiat Focul Viu.

Cu trecutul peste munte, aici m-ai provocat si pe mine. Asa ca e 1-1!

A propos de Valea Milcovului, ea ca atare, albia raului, de la mine o bila neagra pentru cat de poluata este si cat de murdara si infecta datorita resturilor aruncate de fiintele cu creier care stau pe doua picioare. Pacat! Asta remarca nu este menita sa iti schimbe planurile ca nu mergi prin albia raului si poti orienta privirea catre ce este frumos de jur imprejur.

Si a propos de atentie. Pentru soferi se cere si aceea distributiva pentru evitarea pasarilor si animalelor de curte care traverseaza probabil destul de frecvent soseaua care undeva mai in munte se termina, nu are legatura cu alt oras sau alta artera importanta.

Multumesc, numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49
[24.11.18 13:29:09]
»

@Dan&Ema: Pentru ca m-ai zgandarit cu amintirile, nu pot sa raman ca mortu'-papusoi, ca tot vorbim de Vrancea. " Muzeele " vinului le-am vizitat pana la revolutie, cand duceam la un client di Focsani baraci si soproane metalice, pe care acesta le monta la IAS Cotesti, IAS Panciu sau IAS Odobesti. Si ca sa-i fie lui mai usor mergea cu mine sa le descarcam la locul unde le monta (fermele respectivelor IAS-uri), care erau (ce ciudata coincidenta) statii de vinificare. Si cum nimeream mai mereu la ora mesei eram invitati la masa. Iar dupa masa se stingea mancarea cu zeama de struguri. Sigur ca nu puteam dovedi cata bautura se punea pe masa si atunci eram obligati sa luam acasa cateva bidoane cu vin. Atentie, la Branesti bidonul avea 3, sau maxim 5 litri, iar acolo 20 de litri. Asta era unitatea de masura. Asa se face ca masinile care treceau cu marfa in Moldova, erau obligate sa opreasca pe centura la acest prieten al meu, sa lase bidoanele goale, iar la intoarcere le luau pline si cu eticheta pe ele, ca sa nu se confunde soiurile.

Peste munte am trecut si cu camionul cand DN 2D, Focsani - Tg. Secuiesc, pe portiunea intre Lepsa si Ojdula, desi drum national, pe hartie, era un drum forestier, dar si cu turismul, mai ales dupa revolutie. Cel putin o data pe an am facut un drum la Tifesti, la niste prieteni buni, iar la intoarcere, aproape mereu, ne-am intors peste munte, Brasov, Branesti. Mie drumul mi se pare deosebit de frumos, traversand cea mai frumoasa padure de pini pe care am vazut-o, iar din loc in loc se pot vedea culmile mai inalte ale muntilor Vrancea, uneori si cu zapada pe varfuri. La fel de frumos este si drumul intre Soveja si Lepsa (DN 2L, daca nu ma insel), pe care l-am facut de mai multe ori in concediile de la Soveja.

Trecand acum la atentia distributiva, am vazut ca te-ai intalnit cu niste gaste. Daca nu stiai, gastele sunt animalele care stiu cel mai bine cum sa traverseze o strada. Daca au inceput sa traverseze nu se opresc decat pe celalat trotuar. De pisica in shim sa te feresti ca nu stie deloc sa treac strada. Se intoarce dinb drum si schimba directia de foarte multe ori. Pana nu o vezi ca a sarit gardul intr-o curte esti in pericol de a o calca permanent.

Dar destul cu vrajeala!

Numai bine si calatorii placute!

nicole33
[24.11.18 14:06:36]
»

@Dan&Ema:

Si la Kemer e frumos, nu?

A fost foarte frumos la Chimera, dar şi efortul de a ajunge acolo a fost unul considerabil.

Cu maşina nu am avut prea mult de mers, indicatoare am găsit, dar după ce am parcat şi am plătit intrarea a urmat un urcuş frumos prin pădure, dar greu pentru cei fără condiţie fizică, aşa ca mine .

Ei ziceau că durează 20 de minute, dar eu am făcut vreo 35 pe puţin .

La coborâre a fost mult mai uşor pentru mine.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 14:09:08]
»

@liviu49:

Lepsa - Soveja e intr-adevar tare pitoresc.

Iar Focsani - Targu secuiesc peste munte l-am facut si eu de 2 ori oe cand nu era asfaltat. Imi placea sa ma opresc in zona superioara a traseului sa ies din drumul “national” sa ma inscriu cateva sute de metri pe drumuri de pamant si sa imi gasesc intimitatea mea.

Sau lasam masina la drum si urcam putin catand un loc al meu inainte sa inceapa coborirea catre Targu Secuiesc.

Desi neasfkatat pe acest sector am intalnit si rate (autobuze de transport calatori) care se chinuiau pe drumul puternic denivekat in special in padure si in curbe. Si la vale si la deal era o provocare drumul acela.

Ne-am cam starnit astazi unul pe altul. Si ce frumos este retraiesti pasaje din viata precum acestea.

Weekend fain!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 14:13:37]
»

@nicole33:

Timpii acestia conteaza mai putin. Orientativ sunt itili si cu cat aproximarea e mai realista cu atat mai bine pentru turisti.

Castigul a fost indiscutabil ca ai urcat acolo.

Da. Ai si coborit! ????

A propos la coborirea ai punctat cu 15 minute mai pitin? ????

Frumoase locuri si excursii, iar tu esti master of Turkyie!

Consilier onorific ca sa nu gresesc ca master are multe alte sensuri mai nou e asociat si promovat in legatura stransa cu bucataria si rezultatele culinare.

Multumesc de ecou.

Weekend fain! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[24.11.18 14:35:49]
»

@Dan&Ema:

Timpii acestia conteaza mai putin. Orientativ sunt itili si cu cat aproximarea e mai realista cu atat mai bine pentru turisti.

Timpii estimaţi contează. Dacă scria 35 sau 45 minute, mă gândeam de două ori înainte a porni la drum , dar estimarea a fost corectă. Soţul meu a zis că el urca singur în 20 minute. Eu am obosit şi m-am tot oprit pe drum. Mai rău a fost că în a doua jumătate a traseului începuseră să apară atenţionări de interzicere a fumatului din cauza emanaţiilor de gaze şi, de frică, m-am conformat.

A propos la coborirea ai punctat cu 15 minute mai pitin?

Corect. Coborârea a fost mult mai rapidă şi mai uşoară pentru mine, respiram normal, a trebuit doar să fiu atentă să nu-mi alunece piciorul pe pietre, însă soţul meu a avut dureri la operaţia făcută cu doar trei luni înainte.

Frumoase locuri si excursii, ...

Zona Antalyei are multe de oferit celor care se îndură să iasă pentru câteva ore măcar din "ţarcul" all inclusive.

A fost a treia şi ultima escapadă prin munţi din această vacanţă, nedorind să-mi chinui soţul mai mult decât am făcut-o deja, chiar dacă mai aveam în plan o peşteră, un canion şi o plimbare cu telecabina

Mulţumesc mult pentru aprecieri, dar nu mă mai lăuda că ajung să te cred

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 14:42:40]
»

@nicole33: Tessekur iderim! ????

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.11.18 17:30:31]
»

@Dan&Ema: Bravo, Dane! E frumos Focul Viu de la Andreiașu, sigur e mai frumos decât la Focul Viu de la Terca! O spune unul care le-a vizitat pe amândouă în ultimii ani; la Terca era să rămânem înțepeniți prin niște noroaie, măcar vrâncenii au amenajat câte ceva la Andreiașu. În plus, indicatoare către Focul Viu de la Terca sunt foarte puține și sunt rudimentare (de genul – o săgeată de lemn agățată într-un copac). Meleagurile buzoiene sunt de-a dreptul sălbatice!

Pe Valea Milcovului mai există un obiectiv interesant – este vorba despre fosta mănăstire Mera (actualmente biserică parohială), singura ctitorie monahală a familiei Cantemir. Acest obiectiv este considerat cel mai valoros monument din județul Vrancea din punct de vedere istoric și arhitectural.

Legat de Andreiașu de Jos și împrejurimi am un of... Există drumuri forestiere care leagă această zonă de Vintileasca, un alt colț de rai din Munții Vrancei (nu sunt mai mult de 15-20 kilometri între cele două areale). Din păcate, niciuna dintre aceste poteci nu poate fi abordată cu o mașină normală (din ceea ce cunosc). Cine știe, poate peste ani vom vizita aceste zone fără să mai ocolim zeci, chiar sute de kilometri pentru a le vedea separat.

Toate cele bune!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.11.18 18:32:05]
»

@Crazy_Mouse:

Eu te barfeam pe alt fir si tu barfeai pe aici.

Vroiam musai sa ajung la unul din Focurile Vii (altul decat Ghetarul din Apuseni, acolo e alta extra dorinta) si iata ca am reusit.

Multumesc de ecou de lectura si de interesantele completari.

De multe ori ai fost un deschizator de drumuri pentru mine. Continua tot asa ca imi plac destinatiile alese de tine!

Weekend fain! Numai bine intregii familii! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DOINITA
[25.11.18 09:46:53]
»

Frumos si interesant! Eu cred tot ce ai spus tu si ce ai citit, caci spre rusine mea nu am vazut niciodata un "foc viu" dupa cum nici la vulcanii noroiosi nu am ajuns.

Pana voi ajunge ma multumesc cu ce postati voi, cei impatimiti de umblatul pe coclauri

Votat cu mare placere!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[25.11.18 11:35:05]
»

@DOINITA:

Cand crezi (in) ceva (cineva) reusesti! Este de mine probat!

Ca sa nu fie un simplu comentariu cu iz filosofic, la concret, cu referire la referirea ta ????, un asemenea loc este mai spectaculos daca si crezi ce se scrie.

Crezand iti imaginezi situatii, te transpui si intelegi altfel.

Am sa fac o paralela cu jocurile de calculator. Cand crezi, treci la alt nivel, cand cercetezi ceea ce afli sau crezi mai cresti un nivel si tit asa.

Iti multumesc pentru lectura si ecou si foloseste avantajul ca locul e usor accesibil.

Weekend fain si numai de bine! Salutari de sarbatoare in nordul drag al tarii, acolo unde sarbatorile au amprenta si emotia lor pe care cine o asculta trece la alt nivel, cine o traieste la inca unul si cine merge cu colindatorii la inca unul si tot asa! ????????❄️

DOINITA
[25.11.18 17:55:43]
»

@Dan&Ema: Din nordul tarii, aceleasi urari de sarbatori frumoase si linistie, de sarbatori traite si simtite, chiar daca va vin colindatori si nu sunteti voi colindatorii!

Poate anul viitor ne va aduce un drum la focul viu. Mi-ar place sa vad locul, mi se pare ceva misterios in zona, chiar daca stiu ca doar un gaz, tasnit din maruntaile pamantului, s-a aprins...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[30.11.18 11:39:17]
»

@Dan&Ema: O dau pe științific: având în vedere exploatările petroliere din Buzău, migrația gazelor naturale e intensă. Fiind foarte slabă presiune, nu se pot exploata!

O dau pe turistic acum: frumoasă și uimitoare Natura! Și generoasă cu noi, românii! Peisajul este superb și fenomenul este uimitor și fascinant!

Pun pariu că e mai frumos la noi decât la turci! (este, Tiza?)

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.11.18 11:47:16]
»

@Zoazore:

Stii? Sunt biste flacari ce ies din pamant. Si ce e asa interesant, ar spune unii? Atat drum pentru 10 valvatai?

Mie imi place sa descopar si sa vad cu ochii asemenea obiective turistice.

Este pozitiv ca incepe sa se faca ceva mai cunoscut locul.

Pe stiintific nu ma bag.

Ma bucur ca sunt gazele noastre si nu rusesti. Ah, asta-i politica!

Multumesc de ecou si lectura!

De bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[30.11.18 12:44:42]
»

@Zoazore:

Pun pariu că e mai frumos la noi decât la turci! (este, Tiza?)

Nu pot să mă pronunţ doar uitându-mă la poze.

Am scris mai sus că nu am ajuns încă la "focurile vii" româneşti, dar le am în plan pentru anul viitor, locaţiile fiind uşor acesibile.

Cel turcesc mi-a plăcut mult de tot, bine mie îmi place tot ce ţine de Turcia , deci este greu să fiu foarte obiectivă, dar zona este absolut superbă, iar Roxana (Adrianbogdan) - care a fost în zonă cu un an înaintea mea - poate confirma spusele mele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49
[30.11.18 12:59:34]
»

@Zoazore: Zano! Am sa incep intai cu stiintific. In clasa a 11-a m-am calificat la olimpiada nationala de chimie cu un subiect din petrochimie: Cracarea catalica a hidrocarburilor. Crezandu-ma mare chimist, la bac am optat pentru chimie. Nesansa mea a fost ca din circa 400 de participanti la bac, doar 3 (trei) am dat la chimie. Eu, o colega de clasa (si ea olimpica republicana cu mine) si inca o colega de la o clasa paralela, (olimpica, doar la nivel de re3giune), tot de la real. Toti trei am obtinut nota maxima, dupa ce sefa comisiei ne-a frecat cel putin o jumatate de ora pe fiecare. Daca nu ai lesinat, inca, acea nota maxima (expresia apartine sefei comisiei de bacalaureat, prof univ Ana Motoc) a fost 7 (sapteeee) Se pare ca n-a fost sa fiu chimist, pentru ca la admiterea la facultate (cu o concurenta de 8 pe loc), din cei 55 admisi la chimie anorganica, am fost pe locul 27, dar am renuntat pentru ca erau numai 25 de burse. Asa am ajuns absolvent de STACO si m-am mandrit si ma mandresc mereu cu asta.

Acum s-0 dau pe turistic. In atatia ani de colindat coclaurii prin tara asta am gasit atatea locuri care mi-au taiat respiratia, care m-au lasat fara grai (ceea ce la mine e foarte greu sa nu vorbesc) si ma tot mir de unde atata frumusete la noi in tara. Am fost acum patru ani in Austria si natura de acolo m-a fascinat, dar nu m-a emotionat aproape de loc. Mi s-a parut fara viata. Si scriind peste un de la concediul din Austria despre Bucovina, am retrait de multe ori emotia cu care am admirat locurile din Bucovina. Muntii nostri nu sunt asa semeti ca cei din Austria, pasunile lor sunt poate mai verzi decat ale noastre, raurile lor sunt mai late si mai adanci ca ale noastre, dar firicelul de apa care curge din munte de langa vf. Cociorbii, la peste 1500 m altitudine, in muntii Suhard si devine mai jos Somesul Mare, sau firicelul de apa care merge pe langa soseaua de la Gheorgieni la Miercurea Ciuc, de nici un metru latime, dar devine Oltul cel cantat si laudat pentru frumusetea lui sunt pentru mine mai frumoase.

Asa e si cu focul viu de la Andreiasu. Pentru unul ca mine, ca Dan si alti cativa iubitiri de natura aceste cateva valvatai care ies din pamant inseamna destul.

Zano, ca de obicei m-a furat peisajul si am bodoganit prea mult.

Numai bine si calatorii placute!

calatorul
[06.01.19 23:14:53]
»

@Dan&Ema: Da, si eu cred ca merita vazute locurile astea.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[07.01.19 07:44:12]
»

@calatorul:

Este. ????

Multumesc de ecou.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, Dan&Ema, DOINITA, liviu49, Michi, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂFocul Viu de la Andreiașu de Jos:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095196962356567 sec
    ecranul dvs: 1 x 1