La pas prin Muntii Apuseni
Dupa un drum epuizant de 9 ore de masina am reusit sa ajungem in sfirsit la pensiunea la care rezervasem cu o saptamina inainte doua camere.
Pensiunea (o surpriza placuta) pe care am folosit-o ca punct de plecare in drumetia noastra se afla la Albac
Imi povestisera prietenii mei din Franta despre Muntii Apuseni unde au petrecut un sejur "de vis" de o saptamina prin intermediul unei agentii de turism franceze specializata in drumetii montane si deci la indicatiile lor am incercat sa facem acelasi traseu si... bineinteles nu am fost dezamagiti.
Am luat-o la pas cu ajutorul hartii si a indicatiilor primite de la pensiunea Aurora: ziua1: prin catunul Costesti spre Pestera Ghetarul de la Scarisoara traseu marcat destul de bine cu banda galbena cam 6 ore
ziua 2: Ghetarul Scarisoara prin Calineasa pina la Casa de Piatra marcaj banda albastra pina la Biserica din Calineasa si apoi cu la vale cu ajutorul hartii atit de pretioase timp de mers efectiv cam vreo 6 ore fara a tine cont de timpul necesar vizitarii Pesterii Ghetarul de la Scarisoara (apropo se deschide doar la ora 9,00)
ziua 3: La indicatiile gazdelor noastre de la Casa de Piatra inainte de a Pleca spre Cetatile ponorului am vizitat si Pestera Ghetarul de la Virtop o pestera nou deschisa spre vizitare dar care merita din plin cele 20 de minute de urcare pina la intrare. (10 lei intrarea)
Casa de piatra Cetatile Ponorului marcaj cruce Rosie 4 ore
ziua 4: Cabana Cetatile Ponorului - o scurta vizita a Poienii Ponor si apoi spre Arieseni marcaj banda rosie de unde au venit gazdele noastre de la Pensiunea Aurora din Albac sa ne recupereze
ziua 5: Albac Bucuresti
Pacat ca Apusenii sunt asa departe de capitala, sau mai bine zis pacat ca nu avem autostrazile mult visate. Promit ca o sa ma intorc in acest loc minunat Fotografiile imi dau dreptate???
Trimis de jake in 12.12.12 14:57:41
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (jake); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@jake: bun-venit pe sait şi în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Am o nelămurire vizavi de
”Imi povestisera prietenii mei din Franta despre Muntii Apuseni unde au petrecut un sejur "de vis"
. Cf "declarației" de la înscriere, ești din Beiuș, adică din... cvasi-inima Apusenilor. Cum se face că "prieteni din Franța" ți-au dat "indicații" despre acest masiv? Ești cumva din Beiuș, dar locuiești (de mult timp) în București? Sunt sigur că există o explicație, ori că altceva vroiai să subliniezi aici. Poți, te rog, detalia?
Exact ce te-a intrebat "webmaster" voiam si eu sa te intreb cum ne spun noua prietenii din Franta despre o locatie care este totusi la o aruncatura de bat de tine chiar daca este Beius sau Bucuresti. Asa o fi, nu o lua ca pe o "cearta". Da, pozele sunt reusite. Cu detaliile de calatorie, seamana un pic cu "mersul trenurilor". Dar de incurajare, ti-am dat vot maxim!
Sunt nascut in Beius dar nu mai locuiesc de foarte multi ani acolo. Locuiesc in Capitala... din pacate!!!
Beiusul este pe partea cealalta a Muntilor Apuseni.
Va multumesc mult pentru interesul acordat, si numai de bine
Mutat, la reorganizare, în noua secțiune creată pe sait - "VALEA ARIEȘULUI" ("delimitarea" pe hartă o puteți vizualiza aici) , mai precis în rubrica "Descoperă Țara Moților".
Buna Jack,
Poti te rog sa ne dai si ceva amanunte despre pensiunea Aurora?
Nu am gasit nici un review si ma gandesc sa rezerv un sejur acolo, dar este foarte scump comparativ cu alte pensiuni din zona (masa). Ceva argumente pentru care as alege totusi Aurora?
Mentionez ca suntem o familie cu 2 copii.
Multumesc,
Balena
- Aug.2024 Prin Apuseni — scris în 12.08.24 de PușaM din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Experiente inedite in Tara Motilor — scris în 31.07.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Splendorile Apusenilor – Prin Vidra și împrejurimi — scris în 24.12.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Excursii prin Valea Arieşului: 3. Cascada Pătrăhăiţeşti şi Cascada Pişoaia — scris în 12.08.21 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Excursii prin Valea Ariesului: 2. Peşterile Poarta lui Ionele si Gheţarul de la Scărişoara — scris în 06.08.21 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Excursii prin Valea Ariesului: 1. Pestera Portile Bihorului și Cascada Vârciorog — scris în 06.08.21 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Descopera Comuna Poșaga din jud Alba cu Cheile Poșăgii, Schitul Poșaga și Biserica Izvorul Maicii Domnului — scris în 22.07.20 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ