ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.12.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piatra Neamț
ÎNSCRIS: 23.06.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 3 COPII -- v: 3,7,10 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

La pas spre Cetatea Neamtului si Monumentul Vanatorilor de Munte dinspre Statiunea Oglinzi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Două trasee destul de facile și recreative, fac legătura peste Culmea Pleșului între Stațiunea Oglinzi aflată la aproximativ 3 km de Tîrgu Neamț și Cetate sau Monumentul construit în cinstea primului Batalion de Vînători de Munte al Armatei Române, creeat organizat și instruit în 1917 în zona Neamțului.

Traseele pornesc din central stațiunii Oglinzi, unde se ajunge luînd-o pe drumul spre Fălticeni – Suceava și virînd la indicatorul “Spre Stațiunea Oglinzi” la stînga. De acolo se urmărește marcajul bandă roșie (fond alb) prin pădurea de fagi și de stejari. După aproximativ 25-30 minute se ajunge într-o mică șea împădurită de unde se bifurcă fie la stînga spre Monument – marcaj triunghi roșu (fond alb) – total cam 1 oră și 10 minute, fie spre Cetate – dublu marcaj bandă roșie (fond alb) + triunghi roșu (fond alb) - total cam 45 – 50 minute (+ 10 minute coborîrea spre Casa Arcașului, dacă vreți să nu vă întoarceți la Oglinzi)

Dintre cele 2, cel spre Monument este mai dificil cu suișuri și coborîșuri repetate, dar mai frumos. De pe platoul Monumentului, se deschide o panoramă mai frumoasă ca cea de la Cetate, în plus un drum de pămînt accesibil auto vă poate scoate după aproximativ 1,5-2 km direct în oraș. Pentru cel spre Cetate, de la bifurcație se merge în mare parte aproximativ pe curba de nivel. Ca punct de reper, traseul ajunge la bariera aflată în apropierea casei de bilete. De acolo se poate coborî spre casa Arcașului pe poteca asfaltată care duce din oraș la Cetate.

Traseele sunt după cum am spus recreative iar pădurea este de-a dreptul sadoveniană.

În fotografia din Google Earth cu verde sunt traseele, cu albastru derivația auto de la Monument, cu roșu derivația auto spre Oglinzi și cu galben drumul spre punctul de pornire spre Cetate de la Casa Arcașului.

P.S. Inițial am creat rw cu gîndul să-l pun la "Munții Stînișoarei". Ulterior mi s-a părut că este mai sugestiv să fie pus la zona Târgu Neamț și împrejurimi... Las pe @Webmaster să decidă dacă am făcut bine sau nu.

P.S. @Webmaster please http://www.youtube.com/watch?v=fEIXUNKA9NY


[fb]
---
Trimis de Qvadratvus in 07.12.11 01:18:19
Validat / Publicat: 07.12.11 09:21:02
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6645 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Variantele traseelor Oglinzi-Târgu Neamț fie via Cetatea Neamțului fie via Monumentul Vînătorilor de Munte.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13250 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

magdalena
[07.12.11 21:48:53]
»

Foarte interesant ce povestesti tu, mi-ai dat idei de un posibil traseu!

Eu care merg cu o oarecare frecventa in zona Neamtului si stiind atat Statiunea Oglinzi, cat si Cetatea Neamtului (acum sesizez ca esti din Piatra Neamt! , chiar nu am stiut de o astfel de posibilitate de traseu.

As vrea sa stiu daca este periculos, in sensul de ceva salbaticiuni prin padure, serpi, etc. Imi pare un traseu frumos de facut cu copiii. Vad ca ai fost si cu pitici.

Statiunea Oglinzi cum mai arata?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
QvadratvusAUTOR REVIEW
[08.12.11 00:39:56]
»

Păi periculos nu prea cred că e fiindcă e destul de frecventat, cu siguranță mai ales în sezonul cald. În plină iarnă pe 04 Decembrie m-am intersectat pe fiecare dintre cele 3 porțiuni ale y-grecului traseului cu oameni. Drept e că vremea a ținut cu noi...

Stațiunea Oglinzi arată cam pustie. Clădirile nu par degradate, ba dimpotrivă par funcționale. Din cîte știu este în patrimoniul SRI, acum. În trecut se organizau acolo tabere pentru copii, m-am întîlnit la Monumentul Vînătorilor de Munte cu un tip din Constanța care o adusese pe prietena lui pe traseul respectiv, în amintirea zilelor fericite cînd stătuse el în tabăra de la Oglinzi...

Hotelurile cred (informație neverificată) că sunt așadar acum cu circuit oarecum închis. Există niște izvoare minerale (clorurate, sodice, bromurate) captate în incintă precum și facilități de tratament fizical. În apropiere de hoteluri am văzut ceva pensiune care arată destul de rezonabil pe dinafară, dar nu prea țin minte cum îi zice.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
magdalena, Qvadratvus
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Târgu Neamț și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.79207396507263 sec
    ecranul dvs: 1 x 1