ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2007
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Scheleti 'nebunatici' la Manastirea Secu

TIPĂREȘTE

Intr-o seara de vineri ne-am gindit sa acceptam invitatia de a vizita o prietena draga care locuia in Tirgu Neamt, localitate pe care eu nu o vazusem pina atunci.

Am ajuns noaptea tirziu, asa ca n-am vazut mai nimic din frumusetile patriei in drum pina acolo. Ne-a oferit o camera la vila superba unde locuia si dimineata cind m-am uitat pe geam ce credeti ca am vazut? Zidurile Cetatii Neamtului... Am ales ca prim obiectiv Cetatea, unde, dupa un urcus cam greut am gasit niste ziduri groase de piatra ce formau un peisaj incintator. Am platit la intrare biletul si am pasit in curte interioara a cetatii unde era o fintina plina cu banuti. Am vizitat pe rind salile acelei cetati (sala de judecata, camera de taina, sala armelor, temnita) si tot ce mai era pe acolo. De dincolo de ziduri, in departare, se vedea Ozana cea frumos curgatoare.

Am parasit cetatea si am mers la Rezervatia de zimbri. Bineinteles ca acolo am lasat masina undeva intr-o parcare si dupa un urcus de citeva sute de metri am ajuns sa admiram zimbrii. Vrind sa ma pozez cu acele exemplare uriase si "incruntate", mi-am dat seama ca am uitat aparatul de fotografiat in masina. De aici a izbuncit o mica cearta ca niciunul nu a vrut sa se duca dupa el si sa urce si inapoi... asa ca am parasit aceasta locatie fara a avea vreo dovada a trecerii noastre pe acolo.

Apoi am fost la Casa memoriala a lui Alexandru Vlahuta. O curte micuta, o cararuie marginita de alei cu flori, totul parea neatins de ani... Acolo au locuit calugaritele Elisabeta Vlahuta-mama si Elisabeta Strajescu -sora. In cele doua incaperi erau vitrine cu carti ale scriitorului, obiecte apartinind familiei Vlahuta, precum si un portret al tatalui scriitorului, la virsta de 100 de ani.

Am vizitat si manastirea Agapia, un locunde razele soarelui se imprastiau in lumini de curcubeu. Am reusit sa surprind aceste culori intr-una din poze. Despre aceste lacasuri sfinte nu imi permit sa comentez, cuvintele mele fiindu-mi prea sarace. Mergeti si admirati voi insiva icoane si alte obiecte sfinte la fata locului.

Nu puteam rata scaldatul in apele Ozanei desi vremea de afara nu era chiar chiar atit de calda.

Am vizitat si casa parinteasca a lui Ion Creanga. Aceasta a fost declarata patrimoniu cultural in anul 1959. Aici puteti vedea obiecte apartinind scriitorului, gura sobei unde se depanau povestile, sfoara cu motocei... si alte multe regasite in operele marelui scriitor.

Imediat linga casa este amenajat un spatiu cu personaje din povestile copilariei mele: Soacra cu 3 nurori, Capra cu 3 iezi, Lupul pacalit de vulpe si... multe altele. Tot de aici puteti cumpara suveniruri. Eu am cumparat niste cofite mici.

Duminica am lasat spre vizitare alte manastiri la fel de frumoase. As aminti Manastirea Varatec, Manastirea Secu, Manastirea Secu. Toate cu o istorie bogata, cu o expozitie de icoane unice si ceea ce mie mi-a placut foarte mult, cu flori colorate de nu te mai lasai dus de acolo. Localnicii erau imbracati de sarbatoare, in haine traditionale. Unul chiar m-a plimbat cu calul .

Recomand vizitarea acestor locuri.

La multi ani,
Romania!

P.S. M-am tot gindit si mi s-a parut ca acest review e prea mort fara vreo intimplare inedita asa ca m-am gindit sa va scriuceva hazliu. La manastirea Secu am ajuns la o ora dupa ce se terminase slujba si nu prea mai era nimeni pe acolo, usile bisericii fiind incuiate. Ne-am invirtit noi in jur si ne-a gasit parintele. Ne-a intrebat daca vrem sa vizitam interiorul si i-am raspuns afirmativ. A venit la noi cu un snop de chei, ne-a rugat sa ii tinem niste vesminte pina ce sfintia sa descuie usile. Dupa care m-a vazut pe mine cu capul descoperit si mi-a zis ca nu am voie sa intru daca nu imi pun ceva pe cap. Iubitului meu ii facusem cadou de la mare un baticut rosu si el il avea pe cap. Spre surprinderea parintelui, ii smulg aluia baticutul, mi-l pun pe cap si rezolv problema.

La citeva zile, cind am ajuns acasa, dupa ce am spalat baticutul, am vrut sa il calc si mi-a stat inima. Ce credeti ca am descoperit? Imprimeul era cu scheleti care... se iubeau in diferite pozitii. Daca parintele avea o vedere mai "ascutita"? Doamne, iarta-ma!!!


[fb]
---
Trimis de adri-nico in 27.11.11 12:45:17
Validat / Publicat: 27.11.11 13:57:44
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2333 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 podul Cetatii Neamtului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

AndreeaG
[27.11.11 14:53:38]
»

@adri-nico

Deci da, scheletii iubereti trebuie tinuti departe de lacasurile de cult

Mai da' ce silfida erai, si iti sta bine pe cal!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Târgu Neamț și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055424928665161 sec
    ecranul dvs: 1 x 1