GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Baile Tusnad – ideal pentru odihna si relaxare
La intoarcerea de la Lacul Sf.Ana , am oprit putin si in Baile Tusnad, mai exact la Lacul Ciucas din statiune.
Drumul de la Tg. Mures spre Baile Tusnad a fost o reala incantare, soseaua coteste printre munti si dealuri impadurite si pe tot parcursul am intalnit o multime de bai si statiuni. Prima data am intalnit Baile Sarate Sovata, in judetul Mures, dupa care imediat intram in judetul Harghita. Prima localitate Prsid, cu binecunoscuta salina, langa care se gasesc Baile sarate Praid; pe parcurs, am intalnit si Baile Chirui, apoi baile Tusnad. Iar Harghita are inca o multime de statiuni foarte cunoscute (dar neintalnite pe traseul nostru), de aceea cred ca nu gresesc daca afirm ca judetul este o mare statiune.
Inainte de a intra la lac ne-a atras atentia o biserica foarte frumoasa, chiar la drumul principal. Ne-am propus sa oprim aici la intoarcere.
Despre Baile Tusnad se spune ca sunt “Perla Ardealului” sau o “Mica Elvetie” si a fost locul de care, in urma cu un secol, era atrasa elita Europei.
Cel mai mic oras din Romania, cu apx. 1800 locuitori, ale carui efecte curative au fost descoperite prin anii 1850, razbeste pana in zilele noastre datorita frumusetii sale si izvoarelor vindecatoare.
Nu ne-am plimbat prea mult prin statiune, am putut insa sa remarc ca nu ar strica niste investitii mai serioase in zona. Totusi, cei care doresc o cazare buna pot gasi, am vazut si vile noi si cochete, amenajate, care-si asteptau clientii. Pentru noi acest lucru conteaza mai putin, noi mergem intr-un loc pentru ce ne ofera acel loc, nu pentru cazare, iar aici peisajul este cu adevarat deosebit. Lacul Ciucas, delimitat de o mica padurice, aflat intre Muntii Harghita si Bodoc, ne ofera o liniste si un aer de munte puternic ozonat, bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi.
Ca si la Lacul Sf. Ana, si aici era mai rece cu 5-6 grade decat in alte zone. Intrarea in zona de agrement - Lacul Ciucas pare sa fi fost de curand amenajata, iar Restaurantul de pe Lac reprezinta o atractie.
Probabil din cauza ca sezonul de scaldat inca nu incepuse, lacul era plin de muschi si alge. Ne-am plimbat putin pe poteca din jurul lacului, dar era foarte frig, cu toate ca ne luasem un rand de haine pe noi, asa ca am scurtat plimbarea.
La iesire, am admirat din nou biserica, parea inchisa si din cauza timpului, nu am mai oprit. Acasa am aflat ca era chiar o biserica ortodoxa. Cei care au construit biserica ar fi dorit ca aceasta sa fie o copie miniaturizata a catedralei Reintregirii Neamului de la Alba Iulia. click aici
Atat la venire cat si la plecare, am admirat emblema statiunii de la intrare. Pamantul este foarte rosu iar un raulet se scurge de pe versanti printr-un mic culoar. Acesta ajunge pe o ciuperca mare, de unde se rasfira ca o ploaie peste palarie. Am privit putin o familie care se distra si se racorea la ploaia din ciuperca.
Statiunea este ideala pentru relaxare si odihna, pentru iubitorii de natura si bineinteles, pentru probleme medicale. Indicatiile terapeutice si alte informatii despre statiune puteti gasi aici: wikipedia
Trimis de biancuta in 13.06.10 01:02:43
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Este un loc incarcat de foarte multa liniste si de un farmec aparte. Despre ultimul sejur petrecut acolo am scris aici.
M-as intoarce oricand, pentru ca este o zona deosebit de interesanta, iar tie iti multumesc ca in aceasta dimineata mi-ai reamintit de ea. Felicitari!
Si eu am fost in tabara la Baile Tusnad cand eram mica si mi-a placut foarte mult statiunea.
De aici am facut excursie la Lacul Sf. Ana.
Frumoasa zona, frumoase fotografii.
@pepsi70ro si @magdalena, ma bucur ca v-am adus aminte de locuri frumoase, unde cu siguranta aveti amintiri placute. Pe langa scopul medical, peisajul face totul, aici, la Baile Tusnad.
Se pot face excursii la Lacul Sf. Ana, care se afla la apx. 25 km de statiune, lac care este unicul lac vulcanic din Europa Centrala si deosebit prin frumusete.
Am gasit un filmulet dragut de prezentare a statiunii si a Hotelului Ciucas, va rog daca se poate atasa. click aici
Am gasit si un reportaj interesant realizat de RealitateaTv, cred ca e util daca s-ar putea atasa si acest videoclip aici, la ecou, daca nu, sa ramana doar link. click aici
Am atasat cel de-al doilea clip la inceput, parandu-mi-se mai sugestiv. Primul, cel cu prezentarea hotelului Tusnad, l-am lasat in ecou.
Apreciez cuvintele tale si ideea de a pune intr-o lumina buna una dintre multele statiuni despre care guvernantii nostri au cam uitat.
Am fost de nenumarate ori acolo si iubesc acel loc, are ceva aparte, pe langa padurea minunata si efectele curative ale apelor minerale. Sper ca intr-o zi sa aiba noroc si sa-si recapete locul fruntas ocupat odinioara.
Asa este, ancamariagadea, e un loc deosebit, un peisaj minunat care nu este pus in valoare. Regretul meu este ca nu am avut timp sa vad mai mult din statiune si sa ajung putin si la izvoarele miraculoase.
web12 si mie mi s-a parut foarte interesant acel videoclip, de aceea l-am si mentionat, doar ca fiind un reportaj nu stiam daca sa-l atasez sau nu. Multumesc!
exact acum scriu ceva despre lacul Sf Ana si Balvanyos, dar postez alta data...am vazut c-ai scris ceva frumos ...felicitari
Dorgo
@dorgo, multumesc de aprecieri! Dar faptul ca am scris si eu nu trebuie sa te opreasca. Vad ca esti foarte umblat si poate cunosti mai multe amanunte despre cele de la Sf. Ana, acele locuri misterioase putin cunoscute!
@ biancuta
Stii de ce statiunii i se spune "Baile" Tusnad?... pentru ca acolo exista intr-adevar niste "bai" cu apa de culoarea fierului ruginit sau a frunzelor ce ruginesc toamna...
Am sa trimit cateva poze sau poate scriu ceva despre ele, e-un lucru intersant pentru ca uneori iarna, (dupa relatarea unor colegi de-ai mei ce-au lucrat pe-acolo - fam. Mathe), cativa dintre cei 2200 de ursi din muntii nostri dragi, intra acolo in apa si fac baie... cine crezi ca-i poate opri?
dorgo
E draguta legenda aceea cu ursii, dar daca te referi la baile mezotermale, strandul acela cu 2 bazine din centrul statiunii, as spune ca e putin probabil sa fie mai mult decat o poveste.
In afara de faptul ca e inconjurat de un gard inalt, pe care insa binenteles ca ursii l-ar putea excalada daca si-ar dorii, bazinele iarna cred ca sunt goale, dat fiind ca strandul este descoperit iar afara foarte frig iarna.
Eu am prins acolo temperaturi atat de scazute iarna incat faceam promoroaca la gura si la nas. E drept ca nu am mai fost in ultimul timp iarna acolo, dar asa imi amintesc ca stateu lucrurile candva.
Dar daca totusi ai dreptate, ursii aceia sunt foarte, foarte intelepti, apele mezotermale, impreuna cu izvoarele de apa minerala si gazele de mofeta fiind adevarate comori ce ar fipacat sa se piarda.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Tușnad-Sat — scris în 25.06.21 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Tușnad — o experiență udă — scris în 22.06.21 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Prin Tusnad — scris în 08.03.19 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Băile Tușnad — scris în 05.02.19 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Pe pârtia de la Băile Tușnad și prin împrejurimi — scris în 20.01.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Baile Tusnad la sfarsit de septembrie — scris în 10.11.18 de julienpopa din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- May.2018 Borvizmuzeum — scris în 21.02.19 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ