Daca intrebi pe cineva unde poti sa faci bai termale in conditii decente o sa-ti spuna sa mergi in Ungaria. Daca stai in vest, poate e ok, dar daca esti mai la sud-sud est, e problema. Pai, te omaoara drumul... sa conduci 600km nu e florare la ureche pentru orice sofer. Si mai trebuie sa te si intorci. Iar 600km. Si trebuie sa faci si multe opriri. Ai 2 zile pierdute pe drum din start si ajungi si obosit.
Daca ai o zi-doua la dispozitie alege Baile Tusnad (Centru wellnes).
Ai conditii decente, apa calda, apa termala, piscina interioara si exterioara. Parcare. Peisaj superb. Vezi muntii peste tot, din interior si din exterior.
Dar sa incepem cu traseul. Persupunem ca pleci din Bucuresti - traseu standard Bucuresti - Brasov (pe mica autostrada la Ploiesti s-a terminat. Presupunem ca ai reusit sa treci de Busteni (mai avem 100km si gata) in timp rezonabil (daca e weekend ia-o prin Valeni de Munte), ocolim Brasovul pe centura, cu viteza de melc, nu ne enervam si ajungem la drumul spre Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc. Imediat dupa Chichis virati la stanga spre Sfantu Gheorghe, Ocoliti si Sfantu Gheorghe si tineti directia Baile Tusnad. O sa treceti aproape de Bixad (tineti minte Bixad, aici o sa faceti la stanga la intoarcere- ca sa vizitati si lacul Sfanta Ana - doar nu o lasati balta pe ana pentru 17 km). Aici sunt niste peisaje super, admirati din mers, sau opriti, cum va lasa inima.
Bun, am ajuns in Baile Tusnad. Cautati lacul Ciucas. e pe stanga, nu se vede, virati pe o straduta pietruita la stanga inainte de Petrom. (o sa vedeti si un indicator spre lacul Ciucas) Mergeti pe straduta la vale si in cateva minute ati ajuns.
Parcare aveti langa Wellnes.
Intrarea costa 30 lei- 3 ore sau alte variante. 3 ore mi-au ajuns.
Balaciti-va cat cuprinde si la intoarcere treceti si pe la lac (Sfanta Ana - vezi impresii). Merita.
Trimis de mugur007 in 10.06.15 12:36:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE TUȘNAD.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mugur007); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Adrian73 - Apa are 26-28 grade in bazinul mare (calaie), e calda in bazinul cu apa care corespunde cu cel exterior (30-35grade) si in bazinul pentru copii si foarte calda in bazinul cu apa termala (37 grade). La fel e calda e si in jacuzi de la intrare din dreapta de forma patrata (37 grade)
Am pus si o poza...
Avand in vedere ca ai fost foarte sarac in detalii, insistand mai mult pe drum decat pe locatie, s-a meritat per total deplasarea pana acolo si ziua petrecuta in acel Centru Spa?
@zoloft: Categoric da. Am fost sarac in detalii deoarece am citit si celelalte pareri inainte. Astept intrebari daca mai sunt. Am plecat/ sosit din / in Busteni.
- Jun.2021 Tușnad-Sat — scris în 25.06.21 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Tușnad — o experiență udă — scris în 22.06.21 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Prin Tusnad — scris în 08.03.19 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Băile Tușnad — scris în 05.02.19 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Pe pârtia de la Băile Tușnad și prin împrejurimi — scris în 20.01.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Baile Tusnad la sfarsit de septembrie — scris în 10.11.18 de julienpopa din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- May.2018 Borvizmuzeum — scris în 21.02.19 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ